Έχετε προσέξει το βλέμμα των ερωτευμένων αντρών; Την κίνησή τους στο χώρο, την ηρεμία τους, τη σιγουριά τους, τη γοητεία τους;

Μιλάω για εκέινους που δε δίστασαν να αφεθούν και να παραδοθούν ολοκληρωτικά σε μια γυναίκα.
Που δεν έτρεξαν μακριά στα δύσκολα και βούτηξαν με θάρρος στα βαθιά.

Για όλους εκέινους που ξέρουν να μεταφράζουν τον έρωτα σε δύναμη κι όχι σε αδυναμία.
Για εκείνους που δε φοβήθηκαν την επιρροή των συναισθημάτων.

Αυτή λοιπόν η σπάνια ράτσα είναι εξαιρετικά ερωτεύσιμη.
Σπάνια γιατί συνηθίσαμε να βλέπουμε τις ανασφάλειες και τα συμπλέγματα να βγαίνουν τσάρκα και μάθαμε ότι το «δεν είμαι σε φάση» είναι το φυσιολογικό.
Κι ερωτεύσιμη γιατί ο αέρας που αποπνέουν αυτά τα αρσένικα πλημμυρίζει το χώρο, σε μεθάει και σε αποσυντονίζει.

Οι άντρες αυτοί είναι ανοιχτοί κι εκδηλωτικοί, δε χρειάζεται να σπάσεις το κεφάλι σου για να λύσεις αινίγματα και γρίφους γιατί δε σου κρατάνε «κρυμμένα μυστικά και ντοκούμεντα», στα λένε όλα κι αυτό δημιουργεί αυτόματα ασφάλεια και σιγουριά, δύο απ’ τα πιο βασικά ζητούμενα κάθε γυναίκας, κάθε ανθρώπου για να είμαι πιο σαφής, που θέλει να συνάψει μια ουσιαστική σχέση κι όχι να κάνει τσαλιμάκια και παιχνίδια.

Γνωρίζουν πως ο ανδρισμός τους δεν κινδυνεύει αν παραδεχτούν κι εξομολογηθουν τον έρωτά τους, το αντίθετο μάλιστα.

Δε διστάζουν να τσαλακωθούν, δείχνουν εμπιστοσύνη κυρίως στον εαυτό τους, στις επιλογές τους αλλά και στα συναισθήματά τους.

Ξέρουν πολύ καλά πως δε γίνονται υπηρέτες μιας γυναίκας όταν τη φροντίζουν, τη νταντεύουν, την αγαπούν.

Είναι ερωτεύσιμοι κι ακαταμάχητοι γιατί είναι τολμηροί, ζουν τη ζωή τους, δεν επιβιώνουν σκέτα και ξερά, ρουφάνε το μεδούλι απ’ ολες τις στιγμές και τις εμπειρίες τους μακριά από αποστειρωμένες καταστάσεις.

Αυτοί οι υπέροχοι άντρες έχουν την τάση να ξυπνάνε το κοιμισμένο μας μητρικό ένστικτό αφού δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για να νιώσουμε έτοιμες για κάτι τόσο μεγάλο και σπουδαίο.

Ξέρουν να μας διασκεδάζουν και να μας ηρεμούν. Ξερούν να χρησιμοποιούν τις κατάλληλες λέξεις την κατάλληλη στιγμή. Σάφως οι πράξεις έχουν άλλη βαρύτητα όμως όλες έχουμε ανάγκη κι από λόγια, απ’ τα σωστά λόγια, απ’ τα σωστά χείλη.

Η Μαλβίνα Κάραλη τα είχε πει όλα: «Άντρας είναι αυτός που σου διασφαλίζει μια  τέτοια γυναικεία, προστατευμένη ζωή, ώστε αν χρειαστεί, να την αφηγηθείς στη μάνα σου, να μην ντραπείς, να μη σε λυπηθεί, να μην ανησυχήσει. Ιδίως να μην μπει στη λογική να σου φέρει αυτή εκείνο το ποτήρι το νερό που λέγαμε.»

Αν έχεις την τύχη να γνωρίσεις έναν τέτοιο άντρα και να σε ερωτευτεί φρόντισε να σκοτώσεις κάθε καχυποψία σου και να απολαύσεις τη διαδρομή.

Συντάκτης: Γεωργία Χατζηγεωργίου