coveragain

Τα καλύτερα γενέθλια είναι εκείνα που σου έρχονται απροειδοποίητα. Μέσα σε ένα δημιουργικό χαμό και σε λίστες με to-do, κοιτάς κάποια στιγμή το ρολόι στο πάνω μέρος της οθόνης και συνειδητοποιείς ότι σε τρεις μέρες έχεις γενέθλια, εσύ, ο άνθρωπός σου, το παιδί σου. 

Όταν ξεχνάς γενέθλια, να το ξέρεις πως καλοπερνάς. Δεν περιμένεις μια μέρα να ξεδώσεις, να πιεις, να γιορτάσεις με το ζόρι. Καλοπερνάς διπλά όταν κλείνεις τα δύο.

Τα δύο ξέρετε είναι ένας πολύ σημαντικός χρονικός σταθμός. Έχουμε κάνει καιρό πριν τα πρώτα μας ασταθή βήματα και τα επόμενα είναι σταθερά και γρήγορα. Υπάρχει βέβαια πάντα ο κίνδυνος της γλίστρας, αλλά αν έχεις τόσους ανθρώπους να σε κρατήσουν, σιγά μη βάλεις φρένο.

Υπάρχει μια τρυφερή ιστορία πίσω από το pillowfights. Μου αρέσει όποτε μου δίνεται η ευκαιρία να τη γράφω και να την αφηγούμαι, όχι μόνο γιατί είναι η γενεσιουργός αιτίας όλων όσων ζήσαμε αυτά τα δύο χρόνια, αλλά γιατί απολαμβάνω τη σκέψη της εγώ η ίδια.

Δυο άνθρωποι, αγκαλιασμένοι κι αγαπημένοι, σ’ ένα διαμέρισμα κάπου στο κέντρο της Αθήνας, συλλάβαμε την ιδέα ένος portal αφιερωμένο στον παρεξηγημένο έρωτα. Εκείνο τον έρωτα που ή θα εκθρονιστεί και θα αρλεκινίσει και σ’ εκείνον τον έρωτα που στις παρέες θα πεταχτεί σαν κέλυφος από φιστίκι Αιγίνης στο τασάκι. Αυτό τον έρωτα επιθυμούσαμε να θέσουμε στη σωστή του βάση, να τον αξιολογήσουμε, να τον κρίνουμε, να του αφιερώσουμε τις γραμμές που του πρέπει.

Αν ήταν όλα ρόδινα; Όχι δα. Αν υπήρχε άγχος, κόπος, απογοήτευση, νευρικότητα; Αλίμονο, να ‘ταν κι άλλα! Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο όμως, αυτό που στο τέλος της ημέρας κυριαρχούσε ήταν πάντα η λαχτάρα.

Η λαχτάρα του να δεις μια ιδέα, που ακόμη κι εμείς καλά καλά δεν είχαμε τολμήσει να φανταστούμε την απήχησή της, να μεγαλώνει και ν’ αγαπιέται. Κι εκεί που στην αρχή το κυνηγούσαμε με νυχθημερόν ατελείωτες κουβέντες, με προσπάθεια, με στανιό και με πείσμα, έφτασε η στιγμή που άρχισε να μας κυνηγάει εκείνο. Να μας κυνηγάει και να μας ξυπνάει πριν την ώρα μας για να το ταΐσουμε, να το φροντίσουμε, να το ντύσουμε και να το παρουσιάσουμε. Όπως κάθε μωρό παιδί δηλαδή.

Το δικό μας το παιδί όμως μας βγήκε αυθάδικο κι έτσι πολύ σύντομα έφυγε από την οικογενειακή εστία κι όσο κι αν ο αποχωρισμός πόνεσε, το κρυφοκαμαρώναμε όταν τύγχανε να βρεθούμε για καφέ κάπου στα Εξάρχεια και ακούγαμε μια παρέα φοιτητών να σχολιάζει ένα από τ’ άρθρα μας ή όταν στους περασμένους μαξιλαροπόλεμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, πάνω από 2.000 άνθρωποι γέμισαν τις πλατείες.

Όταν τελείωσε εκείνη η μέρα γύρισα και είπα στον Κώστα ότι πάει, το χάσαμε. Δε μας έχει ανάγκη πια, δεν το προλαβαίναμε! Άρχισαν να ‘ρχονται και φίλοι του στο σπίτι. Καλές παρέες και κακές παρέες. Οι δεύτερες δεν μακροημέρευαν ευτυχώς. Το ίδιο το site δεν τις άντεχε, δεν τις χωρούσε και πήγαιναν στην ευχή της Παναγίας. Κι αν έσβησαν κανά τσιγάρο στον καναπέ, δεν κατάφεραν ν’ αφήσουν σημάδι. 

Το pillowfights, όπως μας αρέσει συχνά να λέμε στα meeting μας, είναι ένα μικρό χωριό πλέον. Αλλά αν προσμετρήσουμε κι όλους εσάς, αναγνώστες κι ακροατές, τότε με κίνδυνο να θεωρηθούμε υπερφίαλοι, θα τολμήσω να πω ότι σε κάθε γωνία αυτής της χώρας υπάρχει και μια pillowπαρέα. Κι αυτή η απίστευτη ανταπόκριση που λαμβάνουμε είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για να εξακολουθούμε να ξυπνάμε αξημέρωτα, να γράφουμε μανιωδώς, να επιμελούμαστε, να σχεδιάζουμε, να οργανώνουμε, να προσθέτουμε λειτουργίες, στήλες, συντάκτες, υπηρεσίες. Να ερχόμαστε ακόμα πιο κοντά σας. 

Τον τρίτο χρόνο μας, θα γίνουμε ακόμα περισσότεροι! Σας ευχαριστούμε όλους.

Χρόνια μας πολλά!

Το Pillowfights σε αριθμούς -μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές-:

* 6200 άρθρα
* 209 αρθρογράφοι
* 20 παραγωγοί στο Pillow Radio
* 148,063 Facebook Likes
* 16,624 Facebook Likes – English Version @ pillowfights.co.uk
32.800 Instagram Followers
* 1.500.000 visits/month

Και ‘πού στε ακόμα.

Υ.γ. Ειδικές ευχαριστίες σε όλους τους pillowriters και pillowproducers και ειδικότερα στους: Χαρά, Πωλίνα, Σοφία, Μαριάμ, Γιάννη, Νικολέττα, Νίκο, Γεωργία, Ελευθερία, Μαρία.

Υ.γ.2. Κώστα σ’ ευχαριστώ!

Συντάκτης: Κατερίνα Κεχαγιά

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!