paneraki573

Μεταξύ των αντρών υπάρχει ένας άγραφος νόμος. Σε κανένα δεν αρέσει να γίνεται τύφλα η κοπέλα του. Είναι απόλυτος με ένα πολύ μικρό παραθυράκι. Τη μοναδική εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση να είμαστε το ίδιο ή περισσότερο τύφλα, σε βαθμό να ξυπνάμε σε ένα παγκάκι σκεπασμένοι με ένα μπουφάν που δεν είναι δικό μας. Δεν μπορούμε να σας καταλάβουμε όταν είστε νηφάλιες, πόσο μάλλον όταν προσπαθούμε να αποκρυπτογραφήσουμε άναρθρες κραυγές πνιγμένες μέσα σε δάκρυα χαρμολύπης. Παρ’ όλα αυτά σας αγαπάμε, μωρέ.

Απ’ τη σοβαρή πλευρά, δεν είναι ωραίο να ξέρεις ότι για την κοπέλα σου το ποτό είναι προέκταση του χεριού της. Τα μεθυσμένα βράδια δηλώνουν κυρίως προβλήματα, μια γενικότερη αναταραχή στη ζωή του πότη, μια εσωτερική δυστυχία. Δεν είναι κι η καλύτερη εικόνα για τον άνθρωπό σου. Απ’ την αστεία πλευρά, ο εμετός που ξεχύνεται σαν πίδακας πετρελαίου απ’ το μέρος που είχες πριν λίγο το στόμα σου είναι ξενέρα. Και μετά σαν σωστός άντρας φέρεσαι δυναμικά, αποφασιστικά, λέγοντας: «Είσαι καλά, μωρό μου;». Ντάξει, είμαστε κι εμείς βλαμμένοι.

Όμως, όταν την αγαπάς, την αγαπάς και για τις δύσκολες στιγμές της. Σαν σωστοί ιππότες με ένα κατάλευκο άλογο, λαμβάνουμε δράση κρατώντας σας τα μαλλιά όταν η βότκα παρασύρει τα υπολείμματα φαγητού στην περιοχή της λεκάνης. Φτιάχνουμε έναν πικρό καφέ για να ανοίξουν πάλι τα μάτια σας, είμαστε σύμμαχοι και συμπαραστάτες σε αυτή τη μάχη. Διότι, έχουμε βιώσει από πρώτο χέρι εκείνο τον επώδυνο πονοκέφαλο το επόμενο πρωί, όπου ο παραμικρός ήχος μας κάνει να μετανιώσουμε που ζούμε και να πούμε το μεγαλύτερο ψέμα στην ιστορία του αλκοόλ απ’ την εποχή της ποτοαπαγόρευσης: «Δε θα ξαναπιώ ποτέ».

Πολλοί λένε πως ο μεθυσμένος άνθρωπος λέει όσα πραγματικά θέλει να πει. Όσα αληθινά νιώθει και θέλει να κάνει. Έτσι λοιπόν, όπως πολύ σωστά το έχει θέσει ο σοφός λαός, στο μεθυσμένο και στον τρελό να λες πάντα «ναι». Να της λες «ναι», να της δείχνεις πως την καταλαβαίνεις, γιατί αυτό έχετε ανάγκη κι οι δύο εκείνη τη στιγμή. Να την ακούς, το ποτό θα φανερώσει πολύτιμες πληροφορίες, όπως όνειρα, σκέψεις, πόσο κακός είσαι στο κρεβάτι, τι έχει πει στις φίλες της για σένα. Πάρε χαρτί και στιλό και σημείωνε γιατί δε θα ξαναέχεις τέτοια ευκαιρία. Να της λες «ναι», επειδή στις αδύναμες στιγμές της πρέπει να την αγαπάς περισσότερο.

Θέλει να πάτε ταξίδι στις Μπαχάμες για διακοπές. Εσύ: «Ναι, αγάπη μου». Να συγκατοικήσετε. «Ό,τι πεις, λατρεία μου». Να δοκιμάσετε νέα πράγματα στο σεξ. «Σήκω σήκω, θα πάρω εγώ τα πράγματά σου». Μην ακούσεις τους άλλους που θα σου πουν πως δεν ξέρει τι λέει, ξέρει και πολύ καλά μάλιστα. Σου μιλάει χωρίς να σκέφτεται, έχει σβήσει τη μηχανή της λογικής κι έχει τερματίσει το γκάζι στη μηχανή της καρδιάς. Κάτι τέτοια βράδια, που θα την κουβαλάς απ’ το μαγαζί μέχρι το σπίτι, επειδή δε θα μπορεί να περπατήσει σε μία ευθεία γραμμή, θα ακούσεις πολλά. Να τα θυμάσαι όλα και να τα χρησιμοποιήσεις για να κάνεις τη ζωή σας ομορφότερη.

Εκείνα τα βράδια σε έχει ανάγκη για να τη φροντίσεις. Ένα εντελώς τυχαίο παράδειγμα. Μόλις αρχίσει και τρέχει μακριά σου, γιατί έτσι της ήρθε, κυνήγησέ την γιατί μπορεί να πέσει σε κάνα χαντάκι ή στην αγκαλιά κάποιου άλλου και θα φταίει το ποτό. Μην την αποπάρεις επειδή ήπιε λίγο παραπάνω, μη θυμώσεις, δεν υπάρχει λόγος. Τα ίδια έκανες κι εσύ. Το έριξε έξω και θέλει να το απολαύσει, οπότε πάρε θέση, κάτσε κι απόλαυσέ το μαζί της.

Κοίτα να περάσετε καλά, μην προσπαθήσεις να της μιλήσεις λογικά, δε θα σε ακούσει και στη χειρότερη θα μαλώσετε. Στην περίπτωση όπου το σκηνικό γίνει μόνιμη κατάσταση, πρέπει να μιλήσετε, αλλά για μία στο τόσο δε χάθηκε κι ο κόσμος.

Μην της αρνείσαι μία ωραία βραδιά, να χαμογελάς και να γνέφεις καταφατικά.

Συντάκτης: Θάνος Αραμπατζής
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!