kat0493832

Ήρθε το καλοκαίρι και μαζί του έφερε τάσεις φυγής, τρέλα και μπόλικο αλάτι. Αλλάζει η διάθεση, αλλάζουν οι προτεραιότητες, αλλάζει η ψυχολογία. Πού χρόνος για σχέση τώρα, για καυγάδες, για τυπικές  «καλημέρες» και «καληνύχτες», για γκρίνιες και για ταινίες σπίτι αγκαλιά; Τώρα ήρθε η σειρά μας να φωνάξουμε στα ερωτευμένα ζευγαράκια του χειμώνα, ότι η εποχή άλλαξε και τη θέση έχει καταλάβει το γκέτο των «singles».

Δε θέλουμε αγκαλιές και φιλιά γεμάτο αγάπη, θέλουμε μεθυσμένα φιλιά από ήλιο και αλάτι μετά από πολλά κοκτέιλ, θέλουμε θάλασσα και ηλιοθεραπεία με ροζ φλαμίνγκο, θέλουμε φλερτ και ηλιοκαμένα χαμόγελα σε πάρτι στην παραλία. Θέλουμε να ξυπνάμε το πρωί και να κοιμόμαστε το βράδυ χωρίς έγνοιες, χωρίς υποχρεώσεις, χωρίς σχέση και περιττές δεσμεύσεις. Το καλοκαίρι ήρθε και τα γκρέμισε όλα στο πέρασμά του, πώς να σταθούμε εμείς όρθιοι απέναντι σε αυτόν τον τυφώνα;

Το καλοκαίρι πρέπει να είσαι ελεύθερος. Είναι άγραφος νόμος και οφείλουμε να το σεβαστούμε έστω για ένα καλοκαίρι. Απλώς και μόνο για να γευτούμε τη μαγεία του. Απαγορεύονται αυστηρά οι σχέσεις και ακόμα περισσότερο οι τοξικές σχέσεις που προκαλούν γκρίνια, ανασφάλεια, παράπονα, κλάματα. Αυτά τα συναισθήματα δε χωράνε στο καλοκαίρι μας. Τώρα επιτρέπονται αυστηρά χαρά, ανυπομονησία, ηρεμία και χαμόγελα.

Το καλοκαίρι πρέπει να είσαι ελεύθερος για να ζήσεις τον απόλυτο καλοκαιρινό έρωτα που σε καμία περίπτωση δεν το ζεις με τη σχέση σου. Πρέπει να βιώσεις αυτήν την απόλυτη καψούρα που εξελίσσεται κάτω από τις καυτές ακτίνες του ήλιου και κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι. Πρέπει να είσαι ελεύθερος για να μπορείς να πιεις μέχρι τα ξημερώματα, να χορέψεις ζαλισμένος και το πρωί να βρεθείς σε κάποιο άγνωστο νησί. Πρέπει να είσαι ελεύθερος για να πίνεις αμέτρητες μπίρες με τους κολλητούς σου εκεί που σκάει το κύμα και να γελάτε αναπολώντας τις τοξικές σχέσεις του χειμώνα. Πρέπει να είσαι ελεύθερος γιατί το στρώμα της θάλασσας χωράει έναν και άπαξ και βάλεις δεύτερο άτομο πάνω, πάει, στη χάλασε την ηρεμία.

Το καλοκαιράκι ταιριάζει σε όλους μας, μας ομορφαίνει, μας αλλάζει τη διάθεση του χειμώνα και μας επαναφέρει σε ξέφρενους ρυθμούς που είχαμε ξεχάσει. Όλα είναι πιο εύκολα χωρίς σχέση, χωρίς καταπίεση, χωρίς «όχι» και «δεν πρέπει». Γιατί να συμβιβαστούμε με τους συμβατικούς έρωτες και με τα συμβατικά βαρετά ζευγαράκια  που κανονίζουν τις διακοπές τους στη Σαντορίνη; Εμείς θέλουμε να πουλάμε τρέλα, να λέμε όσα «ναι» και «όχι» θέλουμε, να γνωρίζουμε κόσμο στις παραλίες και στα ατέλειωτα ξενύχτια, να κοιμόμαστε στην άμμο με φίλους και να ξυπνάμε το πρωί με ένα τεράστιο χαμόγελο που το είχαμε ίσως χάσει τόσο καιρό μέσα σε μία σχέση.

Είμαστε ελεύθεροι το καλοκαίρι από επιλογή. Επειδή μπορούμε, επειδή αυτό είναι πιο ελκυστικό, επειδή δεν πονάει, επειδή η ζωή είναι τόσο εύκολη και τόσο ευχάριστη. Επειδή αρνούμαστε να μπούμε στα καλούπια και να ακολουθήσουμε τα στερεότυπα άλλων και κάνουμε την επανάσταση μας ξεκινώντας από την τρέλα του single μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού.

Φυσικά, δεν προτρέπουμε όλα τα ζευγάρια που κρατάνε στο πέρασμα των εποχών να χωρίσουν το καλοκαίρι. Αλλά, οφείλουμε να το παραδεχτούμε. Όποιος δεν έχει ζήσει τη μαγεία του να είσαι ελεύθερος το καλοκαίρι, έχει χάσει ένα σημαντικό νόημα και κομμάτι αυτής της εποχής. Όσοι είστε ελεύθεροι συνεχίστε να δημιουργείτε πανικό και πυροτεχνήματα με τη μαγική σας διάθεση που ταιριάζει γάντι με το καλοκαιράκι. Και όσοι έχετε σχέση απολαύστε εξίσου την κάθε μέρα και θυμηθείτε ότι κάποιο καλοκαίρι από τα πολλά που ακολουθούν σας περιμένει ελεύθερους για να σας μαγέψει στους ρυθμούς που σφυρίζει.

Συντάκτης: Ναταλία Καρά
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Καλή

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!