polinaki74

Έχει τρεις μήνες περίπου απ’ την τελευταία φορά που μίλησα με την κολλητή μου. Που μίλησα ουσιαστικά θέλω να πω γιατί μέσα στο τρίμηνο υπήρξε μια συνομιλία για χρόνια πολλά, τυπικά σαν γνωστές. Μου λείπει είναι η αλήθεια, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να την ξαναβάλω στη ζωή μου, στην καθημερινότητά μου. Γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια, αλλά τα τελευταία δύο ήμασταν πολύ δεμένες. Πριν τρεις μήνες λοιπόν, χώρισα με το αγόρι μου, μεγάλο κεφάλαιο κι αυτό καλύτερα να μην ξεκινήσει διότι δε θα τελειώσει. Τώρα θα μου πεις, τι σχέση έχει η κολλητή μου. Έναν μήνα πριν χωρίσουμε με το αγόρι μου, ο κολλητός του γνωρίστηκε με την κολλητή μου, ε και τα παιδιά φάνηκε να αρέσουν ο ένας στον άλλον, βέβαια βοήθησα κι εγώ καθώς το πρώτο ενδιαφέρον ήρθε από εκείνον, και ξέροντας πως η κολλητή μου ήθελε μια σχέση στη ζωή της, τους βοήθησα να έρθουν πιο κοντά. Όλα πήραν τον δρόμο τους και οι δυο τους τα βρήκαν. Όταν λοιπόν ήρθε η στιγμή που χώρισα, εννοείται πως για να βρω εν μέρει το δίκιο μου απευθύνθηκα σε εκείνη και το αγόρι μου στον κολλητό του όπως είναι φυσικό. Η κολλητή μου με καθησύχασε εξηγώντας μου πόσο μαλάκας ήταν και πόσο δίκιο είχα. Έλα όμως που έμαθα τυχαία απ’ τον πρώην μου πια πως μπροστά σε εκείνους έριχνε το φταίξιμο σε εμένα! Κατανοητό, πως δεν ήθελε να μαλώσει με το καινούργιο της αγόρι, όμως ήταν ανάγκη να με παραμυθιάζει για το πόσο δίκιο έχω ενώ από πίσω μου κατηγορούσε την παιδιάστικη συμπεριφορά μου απέναντί του; Όταν το έμαθα έγινα έξαλλη όπως ήταν φυσικό και της μίλησα για να έχω και τη δική της γνώμη. Μου τα μάσαγε. Δεν παραδέχτηκε ούτε αρνήθηκε τίποτα από όλα αυτά, αντίθετα μου κράτησε μούτρα και θύμωσε κι από πάνω. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό το συμβάν. Εκείνη την εποχή, έφευγε για σπουδές σε άλλη πόλη. Όπως ήταν φυσικό βρήκε καινούργιες παρέες εκεί. Ούτε ένα τηλέφωνο δεν πήρε να δει τι κάνω και θυμάμαι ότι τότε περνούσα μια δύσκολη περίοδο κι εκείνη ήταν απούσα, κάτι που δεν περίμενα ποτέ. Παρ’ όλα αυτά μου λείπει, Σουσού, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να της μιλήσω, να επικοινωνήσω να μάθω τι κάνει, ή να της πω ότι μου έλειψε κι ότι ίσως πρέπει να το ξαναπιάσουμε το θέμα. Πάντα έτσι έκανα με τις φιλίες μου, δε χωρούσε πουθενά ο εγωισμός, κατευθείαν είχα-δεν είχα δίκιο έκανα το πρώτο βήμα, αλλά τώρα το σκέφτομαι. Αξίζει; Δώσε μου τα φώτα σου.

Φιλιά

 

 

Αγαπημενότατή μου άγνωστη Χ,

Αν πριν κάτι μήνες έφυγε για σπουδές, αυτό σημαίνει ότι μόλις έχετε ενηλικιωθεί. Μεγαλώνοντας λοιπόν, μικρό μου λουλούδι, θα ανακαλύψεις ότι ελάχιστη σημασία έχουν ταμπέλες όπως «κολλητός», «άλλο μου μισό», «σχέση» και ούτω καθεξής, αν δεν προσέχεις πολύ σε ποιον τις κρεμάς.

Η αγαπημενότατη και κουτούπωσε το γκομενάκι, και το παίζει διπλωμάτισσα σε διπλά και τριπλά ταμπλό για να μη στεναχωρήσει κανέναν σας. Κι αυτό στα δεκαοκτώ της. Φαντάζεσαι τι θα κάνει στα εικοσιπέντε της, και μη χειρότερα στα σαρανταπέντε της;

Μεγαλώνοντας επίσης θα ανακαλύψεις ότι επίσης θα σου λείπουν πράγματα πολύ σημαντικότερα από μια κάλπικη κολλητή και μάλιστα θα είναι πράγματα που δεν αντικαθίστανται με άλλα.

Μη φοβάσαι να σταθείς στα ποδαράκια σου μόνη σου για λίγο καιρό, θα βγεις δυνατότερη. Και για να απαντήσω στην τελευταία σου ερώτηση, όχι, δεν αξίζει.

 

ΥΓ1: Αναρωτιέσαι αν πρέπει να την ξαναβάλεις στην καθημερινότητά σου, ενώ λίγες σειρές πιο κάτω λες από μόνη σου ότι έχει βρει άλλες παρέες κι ούτε που την έχει απασχολήσει να επικοινωνήσει μαζί σου. Όλο αυτό το μακρινάρι που έγραψα από πάνω, συνοψίζεται σε μια λέξη: Παραλήρημα.

ΥΓ2: Και πού να δεις τι θα τραβήξει το γκομενάκι που της γνώρισες τώρα που έμεινε μοναχούλα στην επαρχία. Αν φέρεται έτσι στην κολλητή της, σκέψου τι έχει να πάθει το γκομενάκι.

ΥΓ3: Απ’ όσο διαβάζω, και με το αγόρι σου τα ίδια λάθη έκανες. Του φέρθηκες ανώριμα, χωρίσατε, μετά έτρεχες να τον αναζητήσεις μέσω της φίλης σου που τα είχε με τον κολλητό του, και πάει λέγοντας. Εσύ, αγάπη μου, δεν προσπάθησες επανασύνδεση, ολόκληρο Eurogroup συγκάλεσες.

ΥΓ4: Από τέτοιους φίλους θα βρεις πολλούς, μην είσαι πιστή στην ίδια. Μεγαλώνοντας θα ανακαλύψεις ότι το ίδιο ισχύει και με τους μαλάκες γκόμενους.

ΥΓ5: Τα φώτα μου να τα αφήσεις ήσυχα, προχθές έβαλα και λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας μπας και σταματήσω να λιποθυμάω όταν ανοίγω λογαριασμό της ΔΕΗ.

 

Φιλιά στα μούτρα,

Η Σουσού σου

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!