anastasia783

Όταν κάτι το θέλεις πολύ, το σύμπαν θα στο δώσει λένε, αρκεί να το πιστέψεις. Καμιά φορά, βέβαια, δεν ξέρεις και τι ακριβώς είναι αυτό που θες μέχρι να σε βρει. Και συνήθως είναι κάτι που ούτε το φανταζόσουν, κάτι έξω απ’ τα νερά σου, κάτι πολύ καινούριο κι αλλιώτικο, μα συνάμα και τόσο ταιριαστό.

Μα ας αφήσουμε τις αερολογίες και τα τριγύρω κι ας μπούμε στην ουσία του θέματος, που δεν είναι άλλη απ’ το πώς κατάφερες εσύ, το συναισθηματικό παιδί, εσύ που αγαπούσες να δένεσαι και να εξαρτάσαι, εσύ που λάτρευες μέχρι και το μελό και τους καβγάδες που έχει μία σχέση, εσύ που λειτουργούσες με μόνο σου γνώμονα το συναίσθημα, που η ψυχούλα σου αγαλλίαζε κάθε φορά που ήταν κουμπωμένη σε μια σχέση, να έχεις δοθεί ολοκληρωτικά σ’ ένα πλάσμα που δε σου ανήκει. Που δεν έχει δεθεί μαζί σου, που δε σου μίλησε ποτέ για τ’ άστρα και το φεγγάρι, που ότι σας ενώνει μένει κλεισμένο σε τέσσερις τοίχους και σε τέσσερα μάτια, τα δικά σας, που πετούν φωτιές κάθε φορά που συναντιούνται.

Το τι έχετε, τι σας ενώνει, ούτε που το συζητήσατε μα κι ούτε που σας νοιάζει. Σχέση είναι κι αυτή, αφού σχετίζεστε μεταξύ σας στην τελική, μα δεν είναι αυτό που ήξερες, αυτό που έχεις μάθει, αυτό που νόμιζες πως μόνο θες και σου ταιριάζει. Και σε τρομάζει. Όχι η αβεβαιότητα, όχι που δεν έχετε ταμπέλα. Σε τρομάζει το πόσο πολύ γουστάρεις το νέο σου εαυτό και τα νέα σου θέλω που αυτός ο άνθρωπος σου ξύπνησε.

Ξετρελαίνεσαι μαζί του, είναι αυτό που ήθελες. Είναι ο άνθρωπός σου, μα δεν έχει καμία σχέση μ’ όσους είχαν αυτόν τον τίτλο μέχρι τώρα στη ζωή σου. Έχετε χτίσει μία σχέση βαθιά ερωτική, που σου επιτρέπει να βγάλεις όλη σου τη δύναμη, όλο σου τον ερωτισμό κι όλη σου τη διάθεση για τρέλα και παιχνίδι. Κάνεις καθημερινά ολόκληρα σχέδια πώς θα κινηθείς στο θέμα κατάκτηση, πώς θα ικανοποιήσεις το ταίρι σου περισσότερο, ναι, ταίρι σου είναι, αφού ταιριάζετε στην τρέλα σας τόσο, όσο με κανέναν άλλον.

Σε ξεμυάλισε κι ας λέει τα ίδια και για σένα, στο άκουσμα το πρώτο της φωνής έγιναν όλα, τότε που λαχταρούσες να γυρίσεις να κοιτάξεις γιατί ήξερες, γιατί το ένιωσες, έρχονται νύχτες-στολίδια να μοιραστείτε γεμάτες πάθος. Κι έρωτα. Όχι από εκείνον, που σου καταστρέφει το μυαλό, που σε έχει στην τσίτα, που σου δεσμεύει πολύτιμη φαιά ουσία κι όλη μέρα σκέφτεσαι τι και πού και με ποιον και γιατί. Έρωτα απ’ τον άλλο, τον τρελό, τον ασυμβίβαστο, τον ικανό ν’ αλλάξει τον κόσμο τούτο, γιατί είναι αγνός, ρεαλιστής, δεν ντύνεται με όμορφα στολίδια και λόγια βαρύγδουπα.

Έρχεται όπως είναι και σου λέει αυτό μπορώ, αυτό έχω, σε θέλω και σε γουστάρω, περνάω όμορφα μαζί σου, μου αρέσει η παρέα σου, τρελαίνομαι να σ’ αγγίζω κι αυτό είναι όλο. Λόγια αληθινά, ειλικρινή, λόγια που σαν να τα περίμενες γιατί σου φτάνουν, σε καλύπτουν, σε γεμίζουν, σου ταιριάζουν τόσο.

Έχει μια δύναμη κι ωριμότητα που σου δίνει σιγουριά. Εκεί εξάλλου πάτησε για να σε κερδίσει, ήξερε απ’ την αρχή πως πρέπει να νιώσεις εμπιστοσύνη για ν’ αφεθείς και να το ζήσεις. Σου κάνει μεγάλη εντύπωση ο τρόπος που σε περιποιείται, που σε θαυμάζει και σου το δείχνει, που μέσα στις σκόρπιες σας στιγμές, σου είπε λόγια που σχέσεις χρόνων δεν μπήκαν καν στον κόπο να σκεφτούν. Μπήκε σε διαδικασία να σε διαβάσει, να σε εξερευνήσει, να σε μάθει.

Τρελαίνεται να σ’ ακούει να μιλάς κι εσύ που ήσουν χρόνια βιβλίο κλειστό, έχεις πάρει φόρα και τα λες όλα χωρίς ντροπές, χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Το μεγαλύτερο αφροδισιακό σας είναι αυτό εξάλλου. Λέτε τα πάντα κοιτάζοντας ο ένας τον άλλο στα μάτια, απ’ το πώς πέρασε η μέρα σας μέχρι το ποιος σας φλέρταρε. Ναι, κι όμως. Φλερτάρετε κι αλλού. Κι εσύ το κάνεις, εσύ που πάσχιζες για την αποκλειστικότητα, που την είχες όρο, στη ζωή σου και στις σχέσεις σου, απαράβατο.

Μα κι η άλλη πλευρά φλερτάρει, όλη μέρα, με τους πάντες και τα πάντα. Κι όμως εσένα σου αρέσει αυτό. Σε φτιάχνει η ιδέα του πόσο ποθητό είναι το αντικείμενο του πόθου σου, όσο σε φτιάχνει κι η ιδέα του τι θα συμβεί μόλις βρεθείτε οι δυο σας, μακριά απ’ τα αδιάκριτα βλέμματα όλων εκείνων που νομίζουν πως έχουν μεγαλύτερη οικειότητα μαζί σας απ’ ότι εσείς μεταξύ σας. Πού να ήξεραν πως έτσι σας φουντώνουν περισσότερο το πάθος.

Κι έτσι, κάθεσαι κι αναρωτιέσαι, είναι κακό να λατρεύεις κάποιον που με τη σειρά του λατρεύει κι όλον τον κόσμο; Και βέβαια όχι. Απάντησες στον εαυτό σου εκείνο το πρώτο βράδυ που είπες «ναι» σε ό,τι κι αν σου πρότεινε, σε ό,τι κι αν σου ζήτησε, εκείνο το βράδυ που σου έπιασε το χέρι και κατεβήκατε τα σκαλιά για το πρώτο σας ποτό.

Και σιγά-σιγά, μέρα με τη μέρα, καθώς σε κέρδιζε όλο και περισσότερο, είχες πάψει ν’ αναρωτιέσαι τι σου συμβαίνει, τι έχει αλλάξει μέσα σου, πώς γίνεται εσύ το παιδί της σχέσης να ζεις όλη αυτήν την τρέλα συνειδητά και να βουτάς όλο και πιο βαθιά. Το θέμα είναι να είσαι καλά και με τον εαυτό σου και με τη νέα σου αυτή συναρπαστική σχέση.

Πραγματικά τίποτε άλλο δεν έχει σημασία. Πρέπει να διεκδικείς αυτό που γουστάρεις και να ζήσεις με τον άνθρωπο αυτό, όσα σας αρμόζουν. Και θυμήσου να ζεις τη στιγμή. Αυτό είναι που μετράει!

Συντάκτης: Φωτεινή Φλωροσκούφη
Επιμέλεια κειμένου: Αναστασία Νάννου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!