anastasia831

Όλοι οι άντρες έχουν αναρωτηθεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, τι είναι αυτό που θα ωθούσε μια γυναίκα στο σημείο είτε να τους απατήσει είτε να δημιουργήσει μια μόνιμη, παράλληλη σχέση. Μέχρι πριν μερικά χρόνια η «απάτη» ήταν αντρικό προνόμιο κι επικρατούσε η άποψη ότι ο «άντρας είναι πολυγαμικός», ενώ πάλι η γυναίκα είναι απόλυτα συναισθηματική και εγκεφαλική και δύσκολα θ’ απατούσε το σύντροφό της, εκτός κι αν ερωτευόταν. Κι εκεί που οι γυναίκες ήταν οι απατημένες σύζυγοι ή οι εγκαταλειμμένες ερωμένες, ξαφνικά η απάτη έπαψε να είναι αντρικό σπορ.

Η απάτη είναι συνήθως αποτέλεσμα συσσωρευμένης δυσαρέσκειας απ’ το σύντροφο που μπαίνει σ’ αυτή τη διαδικασία. Για ν’ αναζητήσουμε μια παράλληλη σχέση θα πρέπει να μην είμαστε ευχαριστημένοι απ’ τη σεξουαλική μας ζωή, ή να έχουμε πρόβλημα επιβεβαίωσης απ’ το σύντροφό μας, ή δεν υπάρχει πλέον ψυχική και πνευματική επικοινωνία, ή απλά η συμπεριφορά του συντρόφου απέναντί μας δεν ήταν καλή ανά τα χρόνια κι απλώς αναζητούμε την εκδίκηση μέσω της απάτης.

Βέβαια, υπάρχουν και τα άτομα τα οποία απλά δεν μπορούν να παραμείνουν σε μακροχρόνιες σχέσεις για μεγάλο διάστημα κι αναζητούν την ποικιλία στην ερωτική τους ζωή. Σε καμία περίπτωση η απάτη δεν έχει δικαιολογία. Οι άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους αν αισθάνονται ότι η σχέση τους δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίζουν και προχωρούν μπροστά αποφεύγοντας έτσι να πληγώσουν τον εαυτό τους και το σύντροφό τους μ’ αυτόν τον τρόπο.

Όποια και να είναι η αιτία της απάτης, το αποτέλεσμά της είναι σχεδόν πάντα το ίδιο: προβλήματα , αποξένωση και χωρισμός. Η απάτη είναι ίσως η χειρότερη πληγή που μπορεί να προκαλέσει ο ένας σύντροφος στον άλλο, είτε η γυναίκα είναι αυτή που θα απατήσει είτε είναι ο άντρας. Η απάτη είναι η προδοσία ολόκληρης της σχέσης μιας κι αυτό που κάνει μια αισθηματική σχέση ξεχωριστή είναι η σεξουαλική πράξη, η οποία γίνεται κατά αποκλειστικότητα με το σύντροφό μας και τον ξεχωρίζει απ’ όλους τους άλλους ανθρώπους γύρω μας.

Μια ερωτική συνεύρεση με κάποιο άλλο άτομο σπάει αυτό τον ξεχωριστό, μοναδικό αν θέλετε, δεσμό που μας δένει με το σύντροφό μας. Πληγώνεται ο εγωισμός μας, αισθανόμαστε ανασφάλεια και πικρία και τις περισσότερες φορές με την απάτη σηματοδοτείται το τέλος της σχέσης μας με το συγκεκριμένο άτομο -το τυπικό τέλος μιας και το ουσιαστικό τέλος το έχουμε δώσει πολύ νωρίτερα. Ποιοι είναι οι λόγοι που θα οδηγήσουν μια γυναίκα ν’ αναζητήσει μια ερωτική ή μια παράλληλη σχέση μ’ ένα άλλο άτομο;

Σ’ όλα τα πράγματα, έτσι και στην απιστία, δύσκολη δυστυχώς είναι μόνο η πρώτη φορά. Αν μια γυναίκα συστηματικά στο παρελθόν έχει απατήσει όλους τους συντρόφους της, τότε πολύ πιθανό να το κάνει ξανά. Αυτό ισχύει αντίστοιχα και για έναν άντρα. Η απάτη προϋποθέτει μια ψυχολογική μάχη, μια εσωτερική σύγκρουση. Απ’ τη μια υπάρχουν ηθικοί ενδοιασμοί και φοβίες και απ’ την άλλη υπάρχει η έντονη επιθυμία για το άλλο άτομο.

Όταν η επιθυμία έχει νικήσει τους ηθικούς ενδοιασμούς για μία φορά, τότε μπορεί να το πετύχει ξανά. Άρα, μια γυναίκα που έχει ξεπεράσει τους ηθικούς ενδοιασμούς της για να απατήσει το σύντροφό της πολλές φορές στο παρελθόν ή που έχει απατήσει σχεδόν όλους τους συντρόφους της, έχει μεγάλες πιθανότητες να το κάνει και στο μέλλον, χωρίς βέβαια αυτό να είναι απόλυτο.

Οι γυναίκες απ’ τη φύση τους έχουν ανάγκη προσοχής κι ενδιαφέροντος απ’ το σύντροφό τους. Χρειάζονται κομπλιμέντα για να τονώνουν την αυτοπεποίθησή τους, χρειάζονται να γνωρίζουν ότι είναι μοναδικές κι ανεπανάληπτες στη ζωή του και χρειάζονται επιβεβαίωση των συναισθημάτων του γι’ αυτές. Ένας άντρας, ο οποίος δε λέει ποτέ μια καλή κουβέντα για τη σύντροφό του, που συνεχώς επικρίνει την εμφάνιση της, που δεν ενδιαφέρεται ή που δεν της φέρεται ποτέ τρυφερά είναι σαν να την ωθεί στην απάτη. Αν ο άντρας δε δώσει την αρμόζουσα σημασία σε μια γυναίκα, τελικά κάπου στην πορεία, θα τη χάσει. Το πότε θα εξαρτηθεί απ’ τα δικά της όρια ανοχής!

Η ρουτίνα στον ερωτικό τομέα είναι ακόμη ένας σημαντικός λόγος που θα ωθήσει μια γυναίκα στην απάτη. Το συζήτησε, το ξανασυζήτησε, σας εκμυστηρεύτηκε τι της αρέσει, σας ζήτησε να κάνετε κάτι διαφορετικό, αλλά εσείς εξακολουθείτε να επιμένετε στα ίδια ξανά και ξανά. Όπως κι ένας άντρας θ’ αναζητούσε μια συναρπαστική ερωτική ζωή για να είναι ευτυχισμένος, έτσι και μια γυναίκα αναζητά κι αυτή την ευχαρίστηση στο σεξ. Αν δεν είναι ευχαριστημένη, θα το καταλάβετε. Αν δεν κάνετε τίποτα για την ευχαριστήσετε, θα την χάσετε.

Οι γυναίκες απ’ τη φύση τους είναι λίγο εκδικητικές. Την απατήσατε και το έμαθε; Και να μην το μάθαινε θα το καταλάβαινε απ’ τη συμπεριφορά σας. Ο πιο σίγουρος τρόπος ν’ αντιδράσει είναι να σας πονέσει, όπως την πονέσατε, και να σας πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Μ’ αυτόν τον τρόπο θ’ ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της και θα αισθάνεται ότι σας έχει ανταποδώσει τη χάρη. Επίσης, είναι ο δικός της τρόπος για να σας πει «Αντίο» και ν’ απαλλαγεί μια και καλή από εσάς.

Φροντίστε να την καθησυχάζετε αν ζηλεύει και μην της δίνετε δικαιώματα με τη συμπεριφορά και τις κινήσεις σας. Μερικές φορές μια σχέση μπορεί να καταστραφεί από μια απλή παρεξήγηση.

Όταν ο πειρασμός χτυπήσει την πόρτα, πόσοι μπορούν να μην ανοίξουν; Αν η σχέση σας περνούσε μια σοβαρή κρίση ή μια περίοδο μεγάλης στασιμότητας και συναισθηματικής κούρασης και ξαφνικά ο πειρασμός με τη μορφή ενός ανθρώπου με χιούμορ κι ενδιαφέρουσα προσωπικότητα ή απλώς με τη μορφή ενός αγγέλου εμφανιστεί, τι θα κάνατε; Ειδικά όταν αυτός ο πειρασμός σας πολιορκεί συστηματικά και σας κάνει να αισθάνεστε μοναδικοί, είναι πιθανό στην εσωτερική σύγκρουση να νικήσει…ο πειρασμός!

Μην αφήνετε τη σχέση σας να πέφτει σε τέλμα, γιατί πάντα καραδοκεί ένας πειρασμός έτοιμος να κτυπήσει την κατάλληλη στιγμή – όταν εντοπίσει αδυναμίες!

Συντάκτης: Φωτεινή Φλωροσκούφη
Επιμέλεια κειμένου: Αναστασία Νάννου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!