photo195

Πέμπτη βράδυ, το Σαββατοκύριακο είναι κοντά και η κούραση χτυπάει κόκκινα.

Θες να κακομάθεις λίγο τον καλό σου για απόψε, όταν επιστρέψει από την δουλειά;

Απόψε του φτιάχνουμε μακαρονάδα με θαλασσινά, μυρωδάτη και αφροδισιακή όπως πρέπει.

Θα χρειαστείς:

Μακαρόνια της αρεσκείας σας (προτίμησε τα ολικής αλέσεως, πλησιάζει καλοκαίρι!)

Θαλασσινά επίσης της αρεσκείας σου (προτίμησε μύδια, στρείδια, γαρίδες και μικρό καλαμάρι)

Ένα κουτάκι σάλτσα ντομάτας

Ένα κουτάκι φρέσκια κρέμα γάλακτος

Τυρί μοτσαρέλλα

Φρέσκο Βασιλικό

Μπαχαρικά (ρίξε ότι θέλεις χωρίς να τον δηλητηριάσεις)

Φρέσκο κρεμμυδάκι

Ξηρό Λευκό κρασί

Ρίξε τα θαλασσινά σε ένα τηγάνι με μία σταγόνα λάδι και άφησέ τα να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά.

Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τα μπαχαρικά.

Όταν ετοιμαστούν, σβήσε τα θαλασσινά σου με λίγο κρασί για τσαχπινιά.

Στη συνέχεια ρίξε την κόκκινη και την άσπρη σάλτσα, ανακάτεψε και άσε τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια.

Μόλις ετοιμαστούν τα μακαρόνια, βγάλε όλο το νερό και ανακάτεψε τα στην κατσαρόλα μαζί με τα θαλασσινά.

Στη συνέχεια, γέμισε ένα ταψί και τρίψε την μοτσαρέλλα. 

Ψήσε  στους 250 βαθμούς για 10 λεπτά στον φούρνο που έχεις ήδη προθερμάνει.

Σέρβιρε σε λογικές ποσότητες εάν θέλεις η συνέχεια της βραδιάς να μην περιλαμβάνει μόνο ύπνο!

Καλή όρεξη!

Υ.Γ. πριν αρχίσεις να μαγειρεύεις, γέμισε δύο ποτήρια κρασί και βάλε Jazz μουσική στα μεγάφωνα. Καθώς ανακατεύεις, πάρε τον για δυο λεπτά από το χέρι και κάντε μία στροφή. (Δυο λεπτά λέμε, μην μας καούν τα θαλασσινά!)

Συντάκτης: Χαρά Αναξαγόρα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!