polinaki704

Ένα ερώτημα που βασανίζει, ενώ οι άνθρωποι μάχονται για να βρουν απάντηση μα ακόμα κι όταν τη βρουν δεν ξέρουν εάν είναι η αληθινή. Πώς μπορείς να ξέρεις μέχρι πού φτάνει η αγάπη, μέχρι πού μπορεί να φτάσει εσένα τον ίδιο και ποια είναι τα συναισθήματα που σου προκαλεί;

Όταν βρίσκεσαι σε μια σχέση και νιώθεις ότι αυτή η αγάπη είναι πραγματική, το νιώθεις όντως ή μήπως είναι η αγάπη παραίσθηση που έχεις ανάγκη να νιώσεις; Κι όταν σε ρωτήσει «μέχρι πού μ’ αγαπάς;» απαντάς «μέχρι τον ουρανό»! Ψάξε πρώτα να βρεις το τέρμα του ουρανού σου για να το νιώθεις κι όχι απλώς να το λες, να νιώθεις ότι το φωνάζεις, τότε και μόνο τότε θα μάθεις μέχρι πού φτάνει η αγάπη και ποια είναι τα αισθήματα που σου προκαλεί.

Αγαπώ σημαίνει δίνω την ψυχή μου, γίνομαι ένα, μάχομαι για τον άλλον, συγχωρώ, μοιράζομαι, προσφέρω, χαρίζω. Αγαπώ σημαίνει ευτυχία κι ολοκλήρωση. Στο έπακρο της καλοσύνης και στο ιδανικό του εαυτού σου πέρα από κάθε εγωισμό και πείσμα, κάπου εκεί βρίσκεται η ανιδιοτελής αγάπη, εκεί που έχεις πάψει πια να είσαι προτεραιότητα του εαυτού σου κι ομολογείς ότι το απολαμβάνεις κιόλας.

Η αγάπη διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά μόνο μία αγάπη κερδίζει, αυτή που προσφέρει ικανοποίηση που δεν μπορείς με λόγια να εκφράσεις, αλλά μόνο με ένα βλέμμα. Όποια λέξη, όποια πρόταση και να πεις, νιώθεις ότι είναι λίγη μπροστά στα συναισθήματά σου ενώ αν προσπαθήσεις να σκεφτείς πόσο μεγάλη είναι και μέχρι πού φτάνει, το βλέμμα σου μιλάει με μισάνοιχτα βουρκωμένα μάτια και σου λέει ότι έχεις φτάσει, δεν υπάρχει άλλο πιο πάνω από αυτό, στο τέρμα αυτού του πολύτιμου και τόσο σπάνιου δρόμου.

Αυτή την αγάπη τη χρειάζονται όλοι στη ζωή τους, μην το ξεχνάς και μη λοξοδρομείς γιατί σε διδάσκει, σου μαθαίνει τα ιδανικά και τα πολύτιμα της ζωής. Δεν είναι υλικό που αποκτάς με λίγη θέληση κι υπομονή αλλά μια αλληλεπίδραση -μια αλληλεπίδραση συναισθημάτων, που σε κάνει να μη σκέφτεσαι κι έτσι χάνεις το μυαλό σου με μια εικόνα ενός προσώπου χαραγμένη βαθιά μέσα σου, τα μάτια αυτής της εικόνας σου μοιάζουν λαβύρινθος και θέλεις να χαθείς μέσα τους για πάντα.

Μια έντονη νευρολογική κατάσταση, μια χημική αντίδραση, που σε κάνει να νιώθεις μόνιμα ότι διψάς, οι ορμόνες που απελευθερώνει σε ελέγχουν, ενώ ο εγκέφαλός σου πλέον έχει αφεθεί σε αυτή τη γλυκιά αλλά και ταυτόχρονα βασανιστική αίσθηση.

Θέλει ρίσκο η αγάπη για να τη νιώσεις, μην την περιφρουρείς με μικρόψυχα θέλω και πρέπει, είναι λόγος και κίνητρο για τη ζωή. Μη σε τρομάζει! Τόλμησε να χτίσεις αναμνήσεις, κάνε την κάθε μέρα ξεχωριστή. Οι αναμνήσεις είναι κομμάτια του παρελθόντος –κομμάτια τις ταυτότητάς σου–, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από την αίσθηση της πληρότητας βλέποντας μια φωτογραφία που μπορεί να σε ταξιδέψει ή κλείνοντας τα μάτια φέρνοντας μια όμορφη ανάμνηση στο νου. Να αναπολείς το παρελθόν, αλλά ταυτόχρονα να συντηρείς και το μέλλον.

Η αγάπη που δίνεις κι η αγάπη που παίρνεις είναι το πολυτιμότερο δώρο! Ακόμα κι η μεγαλύτερη αγάπη θέλει φροντίδα και καλλιέργεια για να επιζήσει, γιατί αλλιώς μαραίνεται και πεθαίνει. Η φροντίδα κι ο σεβασμός είναι τα βασικά στοιχεία της αγάπης,  πρόσφερέ τα απλόχερα και δημιούργησε όμορφες αναμνήσεις.

Φροντίδα σημαίνει ενδιαφέρον και κατανόηση, την εκφράζεις με ένα άγγιγμα είτε με μία μόνο κουβέντα. Μέσα απ’ την αγάπη πηγάζει ο σεβασμός, μια αίσθηση εκτίμησης και θαυμασμού να εξελίσσεται σε κάτι υπέροχο. Η αληθινή αγάπη σου δίνει ζωή, όταν μπορείς να αγαπήσεις σημαίνει ότι νιώθεις, ότι υπάρχεις!

Συντάκτης: Ramina Ibragimova
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!