“Δεν υπάρχουν ειδήσεις τον Αύγουστο”, λένε, και πολλές φορές είναι αλήθεια -όπως είναι αλήθεια και στην περίπτωση της ερωτικής εβδομάδας που διανύουμε. Μας βάρεσε ο πολύς ήλιος, το πολύ κρασί και το πολύ φαΐ; Θα σας γελάσω, αλλά τα νέα είναι ότι δεν κινείται φύλλο, κάτι που για κάποιους είναι καλό, και σε άλλους προκαλεί νευρικότητα γιατί θέλουν δράση. Αντί να γκρινιάζουμε, όμως, γιατί δεν εκμεταλλευόμαστε την κατάσταση ώστε να ρυθμίσουμε κάποια θεματάκια που μας προκαλούν πονοκεφάλους τώρα που έχουμε την δυνατότητα; Χαρείτε, γελάστε, διασκεδάστε και κάνετε μια τρέλα παραπάνω. Ες αύριον τα σπουδαία.

 

Κριός
Με τις αλλαγές που αρχίζουν να γίνονται στη σχέση σου, και μάλιστα με δική σου πρωτοβουλία, πώς να μην είσαι μες την τρελή χαρά, Κριαράκι μου! Επιτέλους πήρες σκούπα και διώχνεις μακριά κάθε τι μίζερο που σου χάλαγε τη διάθεση και το κέφι. Και τώρα που μπορείς να χαμογελάσεις, γιατί να μην χαρείς τον έρωτά σου με το άλλο σου μισό; Άσε τις ντροπές και άρχισε να φλερτάρεις ξανά το ταίρι σου, να κάνεις τα τσαλίμια σου και θα δεις με τι ευκολία θα έρθετε πάλι κοντά ο ένας στον άλλο. Είσαι στη φάση που αναζητάς ένα ταίρι; Αν δε βρεις το κέφι σου και δε σταματήσεις να αναλύεις το πώς και το τι, μπακούρι θα σε βρει το τέλος του καλοκαιριού.

Pillowfight: Βρες έναν Δίδυμο για να βρεις και το νόημα του καλοκαιριού!
Goodnight: Ο Καρκίνος είναι μεσ’ την ανασφάλεια και συ δεν έχεις χρόνο για τέτοια.

 

Ταύρος
Καίγεσαι και σιγολιώνεις για το άλλο σου μισό, Ταυράκι μου, αλλά με το να είσαι ο εαυτός σου τα κάνεις θάλασσα καμιά φορά. Πότε θα μάθεις να ξεχωρίζεις την καθημερινότητα από τις στιγμές που περνάς με το ταίρι σου; Είναι ανάγκη τις πιο «ευαίσθητες» ώρες να θυμηθείς ότι χάλασε το θερμοσίφωνο; Ε, όχι καλό μου, και να είσαι και ευγνώμων που δε σε έχει στείλε στη μαμά σου. Κάτσε φρόνιμος (ή μάλλον μην κάθεσαι φρόνιμος!) και απόλαυσε τον έρωτά σου. Αν είσαι σε αναζήτηση συντροφιάς, με τη γοητεία σου να λάμπει, μπορείς να βρεις καλή παρέα για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, αλλά και έναν μόνιμο σύντροφο αν το θες. Από σένα εξαρτάται.

Pillowfight: Θες να μιζεριάσεις; Ο Αιγόκερως θα είναι εκεί για σένα. Αλλά μη μιζεριάζεις!
Goodnight: Ο Ζυγός την έχει κάνει με το πρώτο κιόλας παράπονο. Μην το ψάχνεις!

 

Δίδυμος
Γιατί εκπλήσσεσαι που το άλλο σου μισό σου έχει πολλά μαζεμένα, Διδυμάκι μου; Θες να πεις ότι είσαι τύπος και υπογραμμός απέναντί του και αυτό απλά γκρινιάζει για να σου χαλάσει την καλή σου εικόνα; Για σκέψου το ξανά! Μήπως είσαι αλλού ‘ντ’ αλλού και δεν το ξέρεις; Ναι, το καταλαβαίνω, η καθημερινότητα τρέχει, τρέχουν οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις, αλλά μην τον βγάζεις και τρελό τον άνθρωπο! Κράτα λίγο τις ισορροπίες, γιατί έτσι θα είσαι ευτυχισμένος σε όλα τα μέτωπα στη ζωή σου. Αν ανήκεις το κλαμπ των αδέσμευτων, για κοίτα καλύτερα γύρω σου! Κάτι καλό μπορεί να παίζει και συ να μην το έχεις πάρει είδηση γιατί παίζεις πολλά και άσχετα παιχνίδια.

Pillowfight: Ε, ναι, αν δεν σε καταλαβαίνει ο Τοξότης, τότε ποιος; Καλή εβδομάδα, παιδάκια μου.
Goodnight: Ταύρος, η ρουφήχτρα της χαράς σου. Τρέχα μακριά του. Κόκκινος συναγερμός!

 

Καρκίνος
Βεζούβιος και Αίτνα μαζί, και ωχ αμάν αν ξεσπάσεις, Καρκινάκι μου! Γι’ αυτό κάνε στο άλλο σου μισό τη χάρη να κρατήσεις χαρακτήρα, γιατί ποιος θα σε δει και δε θα σε φοβηθεί. Βέβαια, φταις και συ λίγο• η αλήθεια να λέγεται. Τροφοδοτείς την ψυχολογία σου με καταπιεσμένα συναισθήματα, νεύρα, παράπονα και να που έφτασε η ώρα να βγάλεις κάτι από μέσα σου. Και καλά θα κάνεις, γιατί και ο άνθρωπός σου δεν είναι μάντης να μυρίσει τα νύχια του για να καταλάβει τι έχεις. Μίλα• αλλά με ευγένεια. Η επιθετικότητα δε σου ταιριάζει. Είσαι μόνος; Να η ευκαιρία να γνωρίσεις κόσμο, και που ξέρεις, κάπου εκεί να είναι και ένας μεγάλος έρωτας.

Pillowfight: Ο Παρθένος περνάει ζόρια, και να η ευκαιρία σου να νταντέψεις κάποιον! Μια χαρά!
Goodnight: Θες τον Υδροχόο, ε; Γιατί παιδί μου, τι κοινά έχεις εσύ με τον κύριο “Φευγάτο”;

 

Λέων
Πάλι κάνεις αλχημείες μες το μυαλό σου που αφορούν το ταίρι σου, Λιονταράκι μου; Ακόμα δεν την έχεις βρει την άκρη, βρε καλό μου; Ναι, συνέχισε να προσπαθείς να βρεις τη λύση αν πραγματικά αυτό χρειάζεται να κάνεις, αλλά πριν πάρεις τις οριστικές αποφάσεις πρέπει να έχεις στον νου σου ένα δύο πράγματα. Δεν φτάνει να είσαι μόνος δίκαιος απέναντι στον εαυτό σου ώστε να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για σένα, οι αποφάσεις σου πρέπει να είναι αμερόληπτες για να μην αδικήσεις και το άλλο σου μισό. Εντάξει, το έχεις; Αν είσαι μόνος, η μέρες και οι νύχτες μοναξιάς θα τελειώσουν, αφού γίνεσαι πιο κοινωνικός και έτοιμος να καλωσορίσεις έναν νέο έρωτα.

Pillowfight: Έχε από κοντά τον Ζυγό. Ξέρω τι σου λέω. Σκάσε ένα χαμόγελο και καλή διασκέδαση.
Goodnight: Ο Αιγόκερως μάλλον θα σου βγάλει την ψυχή με τέτοια ζέστη. Άσ’ το καλύτερα.

 

Παρθένος
Το μαστίγιο δε θα το χρειαστείς για πονηρούς σκοπούς αυτή την εβδομάδα, Παρθενάκι μου, αλλά για να χαλιναγωγήσεις την ψυχολογία σου η οποία έχει πάρει την κατρακύλα και δεν ξέρεις πως θα τη σταματήσεις. Εσύ μπορεί να περνάς καλά εκεί στη σκοτεινιά σου με το μοιρολόι σου και όλα τα “καλά” σου, αλλά το ταίρι σου έχει αρχίσει να τραβάει τα μαλλιά του, και μεταξύ μας, να θέλει να σε πιάσει και σένα από το μαλλί μπας και συνέλθεις. Σύνελθε, παιδί μου. Πάρε το άλλο σου μισό και πηγαίνετε για ένα κρασάκι. Που ξέρεις, μπορεί να έχετε και τα τυχερά σας. Εσύ που είσαι ακόμα μόνος, αν δε βρεις το κέφι σου, μόνο σαν την καλαμιά στον κάμπο θα μείνεις με τέτοια μούτρα.

Pillowfight: Παρεξηγημένος ο Ταύρος, μωρέ. Πιστό σκυλί θα είναι δίπλα σου. Μην το σκέφτεσαι καν.
Goodnight: Όχι, δε θες να είσαι ο παραγιός σε έναν Λέοντα.. Άσε τον σταρ στο σταριλίκι του.

 

Ζυγός
Αν νομίζεις ότι κάτι σε ενοχλεί στη σχέση σου, μάλλον δίκιο έχεις Ζυγάκι μου, αλλά πριν αρχίσεις να μοιράζεις ευθύνες, πήγαινε πρώτα στον καθρέφτη σου και πες ένα γεια στον υπαίτιο αυτής της κατάστασης. Μπορεί να σε πληγώνω, αλλά αν το ταίρι σου συμπεριφέρεται περίεργα, ο λόγος είσαι εσύ, και αν θες να φτιάξεις την κατάσταση, άσε τον εγωκεντρισμό στην άκρη, κάτσε δίπλα στον άλλο σου μισό και μάθε τι τον απασχολεί. Από κει και πέρα, είναι στο χέρι σου να κάνεις τα κατάλληλα βήματα και να διορθώσεις τα κακώς κείμενα. Τα νέα είναι καλά για σένα που είσαι μοναχός σου. Η εβδομάδα μόνο καλά νέα θα σου φέρει, εκμεταλλεύσου την.

Pillowfight: Ένας αλλά Λέων, και όλοι οι υπόλοιποι μακριά και αγαπημένοι.
Goodnight: Σκορπιός! Έχει αγριέψει λίγο και σκιάζεσαι μόνο που σε κοιτάζει. Άπαπα.

 

Σκορπιός
Η λογική λέει πως όταν έχεις ένα πρόβλημα με το άλλο σου μισό, κάθεσαι και το συζητάς μαζί του για να βρείτε λύση. Αυτή τη λογική ξέχνα την αυτή την εβδομάδα, αν θες να συνεχίσεις να έχεις ταίρι, Σκορπιδάκι μου, αφού κάτι θα πεις, κάτι θα κάνεις, και να τα χειρότερα μπερδέματα και μπλεξίματα. Γι’ αυτό λοιπόν, βρες έναν τρόπο να περάσεις καλά και ευχάριστα με τον σύντροφό σου, και άσε την ψυχανάλυση για αργότερα. Τώρα προέχει να κρατήσεις μία ισορροπία μεταξύ σας, και η κουβέντα δε θα βοηθήσει πολύ. Εσύ που είσαι ακόμα μόνος, γιατί τυραννάς τον εαυτό σου και δε βλέπεις ότι κάποιος ενδιαφέρεται με τρέλα για σένα; Που ζεις, παιδάκι μου;

Pillowfight: Ιχθύς -το συνώνυμο της Ειρήνης επί της Γης. Αυτό δεν θες; Κυνήγησέ τον, τότε.
Goodnight: Δεν φτάνει που έχεις νεύρα, θες και τον Κριό; Πύραυλος σε βλέπω να γίνεσαι.

 

Τοξότης
Ή κάποιος σε έβαλε στην πρίζα, ή παίρνεις πολλές βιταμίνες, Τοξοτάκι μου, και δε φτάνει ούτε ο καλύτερος μαραθωνοδρόμος αυτό το διάστημα. Πόσο μάλλον το άλλο σου μισό που με βαριά ανάσα προσπαθείς να σε πλησιάσει και να σου πει ένα γεια, το έρμο. Εντάξει, έχεις πολλά σχέδια στο μυαλό σου και τώρα που είναι ευνοϊκός ο καιρός θες να τα υλοποιήσεις. Μήπως, όμως, ξεχνάς και τις ανάγκες του ταιριού σου; Γιατί τουλάχιστον δεν του μιλάς για τα πλάνα σου; Αν μη τι άλλο θα είναι εκεί να σε υποστηρίξει και κάπως έτσι θα έρθετε πάλι πιο κοντά. Εσύ που είσαι μόνος, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι είναι ένα ταίρι. Τι να πω, περί ορέξεως, έτσι δε λένε;

Pillowfight: Μόνο ένας Υδροχόος καταλαβαίνει το μυαλό σου. Χωρίς ερωτήσεις και πολλά-πολλά.
Goodnight: Ένας Ιχθύς θέλει φροντίδα, και συ δεν την έχεις δει Προδέρμ ακόμα.

 

Αιγόκερως
Μήπως η πίεση που νιώθεις από το άλλο σου μισό μέσα στην σχέση σου είναι το καμπανάκι που σου λέει ότι ήρθε η ώρα να βάλεις κάποια όρια, Αιγοκεράκι μου; Καλή η δημοκρατία, αλλά μην καταλήξει σε μία ωραιότατη δικτατορία και συ βρεθείς να είσαι το θύμα της. Πριν καθίσεις να μιλήσεις στο ταίρι σου για την καταπίεση που νιώθεις, κάνε τον κόπο να βρεις και τα δικά σου λάθη που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, γιατί εκτός και αν είσαι σε σχέση με τον Μεταξά, δε γίνεται, κάτι θα τροφοδότησε αυτή την συμπεριφορά του συντρόφου σου. Αν είσαι μόνος, και πριν βγεις σεργιάνι για νέους έρωτες, μην ξεχάσεις τι μαθήματα σου έδωσε το παρελθόν. Θα τα χρειαστείς.

Pillowfight: Σιγά μη σε φοβήσει το θανατηφόρο βλέμμα Σκορπιού. Αφού ξέρεις τι ψυχούλα είναι.
Goodnight: Ο Δίδυμος μόνο αναστάτωση θα σου φέρει -και όχι από το καλό το είδος. Μακριά.

 

Υδροχόος
Αυτή είναι η μαγεία της ηρεμίας στον συναισθηματικό τομέα, Υδροχοάκι μου, αυτό που ζεις με τόση χαρά τον τελευταίο καιρό, και αν κάνεις κάτι να το σαμποτάρεις, θα σε κυνηγάω το υπόλοιπο της ζωής σου. Εγώ εξηγήθηκα. Πολέμησε την καθημερινότητα με μικρά πραγματάκια, όπως μία έκπληξη ή μία μικρή απόδραση αν η άτυχή σας τύχη σας έχει κρατήσει δέσμιους στην πόλη. Έχεις μία καλή ευκαιρία να ζήσεις όμορφες στιγμές και να ανανεώσεις τον έρωτά σου με το ταίρι σου. Μην κάνεις κάτι που θα το χαλάσει. Αν είσαι σε αναζήτηση συντρόφου, η ηρεμία που έχεις μέσα σου βγαίνει προς τα έξω και κάνει πολλά άτομα του αντίθετου φύλου να πιάνονται στα δίχτυα της γοητείας σου.

Pillowfight: Έλα να παίρνουμε τα πάνω μας! Κριός και πάλι Κριός για σένα.
Goodnight: Αν θες καλούς ύπνους (μόνο ύπνους όμως, όχι πονηρά) τότε πες ναι σε έναν Παρθένο.

 

Ιχθύς
Άλλοι γίνονται έξαλλοι με την στασιμότητα στα θέματά τους, Ψαράκι μου, και κατά πόσο μάλλον με τα αισθηματικά τους, αλλά εσύ νιώθεις μία ηρεμία σαν βάρκα σε λιμνάζοντα νερά, και ο λόγος είναι ότι δεν έχεις ούτε το μυαλό, ούτε κουράγιο να ασχοληθείς με δράματα αυτό τον καιρό. Οπότε τι κάνεις; Ζεις και πορεύεσαι στην ησυχία και τη γαλήνη των ημερών χωρίς να σκέφτεσαι περιττά πράγματα πέραν των βασικών. Καλά κάνεις, Ψαράκι μου. Κερδίζεις το βραβείο του Βούδα αυτής της εβδομάδας -μη σου πω ότι εμείς οι υπόλοιποι θέλουμε μαθήματα νιρβάνας. Αν δεν έχεις ταίρι, πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση να βρεις κάποιον, τι λες να τα βρεις πρώτα με τον εαυτό σου;

Pillowfight: Το λιμάνι σου για κάθε καιρό. Καρκίνος και ξερό ψωμί.
Goodnight: Είσαι σε κατάσταση ζεν και ο Τοξότης είναι ένα τεράστιο δεν.

Συντάκτης: Λέτα Μπεζεργιάννη