Υπογράφει η Μένια Ντελαβέγκα – Απόσπασμα απ’ το βιβλίο του pillowfights «Treat him like a Fling».

Ξεκινώντας το διάβασμα, υπάρχει μια σειρά ιεροτελεστιών που πρέπει να έχετε στα σκαριά όσο γυρνάτε τις σελίδες. Όχι, όχι μην ανησυχείτε δεν πρόκειται να σας ζητηθούν τρίχες απ’ τα μαλλιά του μια μέρα με πανσέληνο, εδώ, σ’ αυτό το σημειωματάρι οιστρογόνων, εσείς κι εμείς έχουμε την αποκλειστικότητα. Αφήστε κάτω τα ψαλίδια και βάλτε μπροστά τις καφετιέρες. Ακολουθεί η εξήγηση αυτής της εγγλέζικης αμερικανιάς -όπως θα ‘λεγε κι η γιαγιά- «fling», καθώς κι η φλινγκομύηση. Ξεκινήστε είπα, με καφέ κι ίσως στα επόμενα κεφάλαια χρειαστεί κι ένα κρασάκι ή και κανένα διπλό ποτάκι – Θεός φυλάξει.

Οι απαντήσεις θα δοθούν, οι ερωτήσεις θα λυθούν, δώστε πολλή προσοχή γιατί, ίσως θα πρέπει κάποια στιγμή να μας τα υπενθυμίσετε. Είμαστε λίγο επιρρεπείς σε αδυναμίες όλες μας, χωρίς εξαιρέσεις.

Τι εννοούμε λέγοντας «αδυναμίες»;

Μεγαλύτερη απ’ τον έρωτα, δε θα μπορούσαμε να βρούμε. Και γιατί καλέ να θεωρείται αδυναμία ο έρωτας; Για εσάς -και το τονίζω με φωσφοριζέ μαρκαδοράκι- ο έρωτας είναι το ατού σας. Όχι, η εμπειρία έχει πάρει δρόμο στην προκειμένη, άλλος είναι ο λόγος.

Ο λόγος λοιπόν είναι πως μια flinger, τον έρωτα τον αναζητάει. Τον γουστάρει, τον αποζητάει και τον ισοπεδώνει. Μπερδευτήκατε σίγουρα για το πώς γίνεται τέτοιος συνδυασμός. Βεβαίως και γίνεται διότι η διαδικασία είναι απλή. Σκεφτείτε τη «flinger» να έχει τη μορφή σας, τις αδυναμίες σας ενώ παράλληλα τα προβλήματά της όλα λυμένα. Τη δική σας μορφή κανονικότατα, αφού έτσι είστε κι εσείς. Μεμονωμένα η κάθε μία είναι μια εκτελέστρια με στιγμές αδυναμίας. Αλίμονο αν εγώ σας το ‘παιζα η αρχηγός της φλινγκομάδας! Από αδυναμίες, μόνο δυνατή όσφρηση έχω κι αυτή, όχι την άνοιξη και το φθινόπωρο που μου βγαίνουν οι αλλεργίες.

Το μόνο που διαθέτω παραπάνω, είναι, πληκτρολόγιο που μαρτυράει όσα κρύβετε όλες μέσα σας. Κάτσε να τελειώσει το κεφάλαιο και θα φάει μια κλοτσιά να το ψάχνει ο φορτιστής στο πεζοδρόμιο. Όλα πάει και τα λέει το ρουφιάνικο.

Είστε και παραείστε flingers, απλώς ίσως στη μετάφραση της λέξης, να μπερδεύεστε. Καλά φώναζε η μάνα μας «όλοι proficiency ζητάνε, πέθανε το lower». Παραδόξως για πρώτη φορά εγώ κι οι υπόλοιπες εδώ μέσα, την ακούσαμε, γι’ αυτό και θα εξηγηθεί επιστημονικά –εννοείται όχι- η σημασία του fling. Ετυμολογικά η λέξη εννοεί, το συναίσθημα του «όσο πάει».

Δε μιλάμε εδώ για κρεβάτια μιας νύχτας. Εξάλλου είναι και μπελαλίδικο να πλένεις τα λερωμένα σεντόνια της μιας νύχτας. Κι όχι τίποτα άντε να τα σιδερώσεις κιόλας στο πρώτο σου ρεπό. Μακριά απ’ τα της μιας βραδιάς. Εδώ συζητάμε για…

 

Διάβασε τη συνέχεια στο νέο βιβλίο του pillowfights «Treat him like a Fling». 

Order here and let the experience begin!