Εσύ το ζήτησες κι εμείς το γράψαμε!

Στην ολοκαίνουρια στήλη του pillowfights φιλοξενούμε τις δικές σας ιδέες γι’ άρθρα. Συντάκτες κι αναγνώστες πιο κοντά από ποτέ.

Διάβασε, απόλαυσε και ζήτα!

Το θέμα ήταν μια ιδέα του Κώστα.

 

Μόλις βγήκε από μεγάλη σχέση; Μόλις χώρισε μετά από μακροχρόνια σχέση κι εσύ θέλεις να ρίξεις τα δίχτυα σου, αλλά σκέφτεσαι τον κίνδυνο; Φοβάσαι μη φας χυλόπιτα; Φοβάσαι το λάθος timing; Σκέφτεσαι πως αν είχατε γνωριστεί πολύ νωρίτερα ή αργότερα όλη η ιστορία θα ήταν αλλιώς; Well, μετά από αυτό το εκνευριστικό παραλήρημα, που έμοιαζε με διαφήμιση telemarketing από αυτές που σε κάνουν να σπας την τηλεόραση και θάψεις τα γυαλιά τουλάχιστον 15 ναυτικά μίλια μακριά απ’ το σπίτι σου, πάμε να μιλήσουμε για το θέμα μας χωρίς ρητορικές ερωτήσεις.

Φίλε Κώστα, ρώτησες πώς γίνεται να προσεγγίσουμε κάποιον που έχει βγει πρόσφατα από μια μακροχρόνια σχέση και θα προσπαθήσω να σου απαντήσω όσο καλύτερα μπορώ. Νομίζω πως τίποτα δεν μπορεί να εξαρτηθεί από εσένα! Τι εννοώ; Πιστεύω πως όταν κάποιος βγαίνει από μια μεγάλη σχέση το πρώτο πράγμα που θα θελήσει να κάνει είναι να αφιερώσει στιγμές στον εαυτό του και να κάνει μια μικρή ανασκόπηση. Από εκεί και πέρα το πότε θα θελήσει να προχωρήσει και να βρει κάτι καινούριο να «λατρεύει» είναι καθαρά θέμα -ας τον πούμε έτσι γιατί δεν μου έρχεται κάτι καλύτερο τώρα- του χωρίσαντος.

Οι μικροκινήσεις που μπορείς εσύ να κάνεις είναι να δείξεις σε αυτόν ή αυτήν ότι ενδιαφέρεσαι, κάνοντας κοπλιμέντα μέχρι ένα σημείο και να βρίσκεσαι εκεί συχνά-πυκνά ώστε σε κάθε εξέλιξη να είσαι εκεί κι ανάλογα την πλοκή να χειρίζεσαι με τον ανάλογο τρόπο τα πράγματα. Είναι δύσκολο, μωρέ, ένας άνθρωπος που βγαίνει από μια μεγάλη σχέση να ξαναμπεί στο παιχνίδι γρήγορα. Δε λέω. Υπάρχουν περιπτώσεις που συμβαίνει. Αλλά, βρε Κώστα μου, νομίζω ότι πιο πολλές πιθανότητες υπάρχουν κάποιος να μη θέλει να κάνει σχέση μετά από σχέση, παρά να θέλει. Και δεν το λέω εγώ, αλλά η απλή λογική, τα απλά μαθηματικά, η στατιστική και γενικότερα ας μην πω άλλα γιατί είμαι στο τσακ να φουσκώσω τα πράγματα για να γίνω πιστευτός κι αυτό νομίζω θα με φέρει στο αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμώ.

Τέλος πάντων, ας προσπαθήσουμε να καταλήξουμε. Μπορείς να εκδηλώσεις με όμορφο κι ήρεμο τρόπο το ενδιαφέρον σου, μπορείς να κάνεις κοπλιμέντα, να προτείνεις εξόδους, να είσαι παρών στα γεγονότα, να κάνεις την παρέα του/της να σε συμπαθήσει, αλλά το πραγματικό μήνυμα για να προχωρήσεις, δεν μπορείς να το πάρεις μόνος σου. Πώς να το κάνουμε; Είναι η φυσιολογική ροή των πραγμάτων. Το πάνω χέρι στο τι θα γίνει μεταξύ σας το έχει ο άνθρωπος που βγήκε απ’ τη σχέση κι όχι αυτός που απλά ελκύεται από το άτομο που βρισκόταν σε σχέση.

Αν λάβεις το μήνυμα -που στο εύχομαι- όρμα και μην υπολογίσεις τίποτα. Άλλωστε, λαμβάνοντας το πραγματικό μήνυμα, δε ρισκάρεις και πολλά. Το καλό είναι ότι όλα τα παίρνεις έτοιμα! Παίρνεις τα σημάδια, ορμάς, μπουμ, με ένα καλό χειρισμό πάνε όλα κατ’ ευχήν. Αν πάλι δεν, τότε υπομονή, φίλε Κώστα. Πόση υπομονή; Όση περισσότερη μπορείς να διαθέσεις, τόσο το καλύτερο!

Συντάκτης: Πάνος Κούλης
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη