paneraki522

Λαμβάνεις μήνυμα στις 2 το βράδυ από εκείνον που εσύ ποτέ δε σταμάτησες να θέλεις ελπίζοντας πως κατάλαβε τι νιώθεις και πόσο πολύ γουστάρεις να προσπαθήσετε το μαζί, το μαζί σας. Το διαβάζεις και δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις αν πρέπει να χαρείς, να θυμώσεις ή να αηδιάσεις με την όλη κατάσταση.

Λόγια μεθυσμένα αφού ο εγωισμός νικήθηκε μετά από αρκετή βότκα και στάλθηκε το πολυπόθητο μήνυμα «Σε θέλω» μέχρι όμως  να ξημερώσει η επόμενη μέρα κι αυτά να γίνουν λόγια της νύχτας, να κατηγορηθεί ως φταίχτης για ακόμη μια φορά το ποτό κι εσύ απλώς να απορείς πώς τα καταφέρατε πάλι έτσι. Αλλά και λόγια καβλωμένα μια βαρετή κάπως νύχτα που δεν μπορεί να βρεθεί στον ορίζοντα κάτι καινούριο επιλέγεσαι εσύ η άμεση κι αποτελεσματική λύση αφού υπάρχει η ψευδαίσθηση πως για ένα σου κόλλημα δε θα αντιδράσεις ποτέ. Ναι, σύμφωνοι, γουστάρεις και μάλιστα πολύ, περισσότερο από όσο θα παραδεχτείς ποτέ και στον εαυτό σου, αλλά ο ρόλος του μαλάκα είναι πιασμένος κι εσύ δεν μπορείς να τον παριστάνεις για πολύ ακόμη.

Απλώς πρέπει να καταλάβεις πως το έτερον ήμισυ δεν είναι ιδιαίτερα ήμισυ και δε σκοπεύει να νικήσει τους φόβους του για σένα. Δε φαίνεται πρόθυμος να ξεπεράσει τις αναστολές του και να σου παραδεχτεί νηφάλιος πόσο καψούρης είναι μαζί σου, κρύβεται πίσω απ’ το αλκοόλ λέγοντας όσα ακριβώς διστάζει να σου πει την ημέρα. Χαίρεσαι γιατί πλέον ξέρετε κι οι δύο πως τουλάχιστον δε φαντάστηκες αυτό το αμοιβαίο, αυτό που δεν μπορούσες να προσδιορίσεις όταν τολμούσες να το περιγράψεις σε γνωστούς κι αγνώστους. Μα οι έρωτες που δεν ειπώθηκαν στο φως της μέρας δεν μπορούν να λέγονται έρωτες, το προνόμιο αυτό χάθηκε μόλις ο ένας απ’ τους δύο φοβήθηκε να ζήσει, να διεκδικήσει όσα πραγματικά επιθυμούσε.

Μην πέσεις στην παγίδα, δεν αξίζει, αν άξιζε δε θα σου έστελνε μήνυμα μες στη νύχτα. Αντιθέτως, θα εμφανιζόταν κάτω απ’ το σπίτι σου χτυπώντας κουδούνια τρελαίνοντάς σε στα τηλέφωνα για να κατέβεις, με κίνδυνο να γευτεί την πιο επεισοδιακή  χυλόπιτα της ζωής του στη χειρότερη ή στην καλύτερη να αποκτήσει μια άξια ιστορία της αρχής σας για να μοιράζεται. Μην απαντήσεις στα μηνύματα αν αρχίσουν να αναζωπυρώνονται οι ελπίδες σου, αν πιάσεις τον εαυτό σου να αποζητά παραπάνω πράγματα απ’ τον αποστολέα γιατί τότε κάηκες και δεν αξίζει για έναν δειλό αποστολέα.

Το αλκοόλ δεν επιτρέπεται πλέον να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για όσα φοβόμαστε, σκοπός είναι να πίνουμε με κάποιον κι όχι για κάποιον κάτι που πρέπει να διευκρινιστεί εγκαίρως με τις γιορτές που πλησιάζουν. Μην ανεχτείς να σε θυμούνται στα χάλια τους, να σου λένε πως τους λείπεις και ψήνονται άγρια να κάνετε κάτι όταν ξέρεις πως δεν έχουν τα κότσια να στο παραδεχτούν μπροστά σου. Μην υποβιβάζεις τον εαυτό σου σε αυτή τη θέση, προχώρα, άστον μόνο του με τους φόβους και τις ανασφάλειες του και κοίτα να ξεκολλήσεις. Γιατί όσο ωραία λόγια κι αν στολίζουν τα μεθυσμένα και καβλωμένα μηνύματα, δεν είναι ποτέ αληθινά.

Αυτό βέβαια δεν εξαιρεί εσένα απ’ την παραπάνω διαπίστωση, μη στείλεις μήνυμα πάνω στο μεθύσι και την κάβλα σου, δεν έχει νόημα. Αν ισχυρίζεσαι ότι γουστάρεις κάτι, κυνήγα το και ας αποτύχεις θα μπορείς να νιώθεις περήφανος για τον εαυτό σου λέγοντας ότι προσπάθησες, ότι δεν είσαι ένας δειλός νικημένος απ’ τους φόβους του που κρύφτηκε πίσω από περίεργα μηνύματα στη μέση της νύχτας.

Άλλωστε η νύχτα είναι για να πράττεις όχι για να φοβάσαι!

Συντάκτης: Βέρα Πάρδου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!