pwl256

Ο τελευταίος πρίγκιπας, που ξέρω εγώ να σου πω, παντρεύτηκε. Φυσικά η κοπέλα του, δεν ήταν καμία αφελής Χιονάτη, κάποια ενοχική Σταχτοπούτα ή η Ραπουνζέλ. Θα έλεγα ότι ήταν εκείνη η κοπέλα που πήρε πολύ σοβαρά τον ρόλο της «Ωραίας κοιμωμένης».

Εκείνη η κοπέλα απ’ την Καλαμαριά, που ήταν τόσο δεχτική στο παραμύθιασμα –παρ’ όλο που ήξερε ότι δε μιλάμε για ρομάντζο– όπου κατάφερε μέσα σε λίγη ώρα να αποδείξει πώς μπορεί κάποιος να γίνει ακόμα ένα χαμένο παιδί από τη Χώρα του Ποτέ. Γεμάτο χαρούμενες σκέψεις στο μυαλό, με ξωτικά και νεράιδες.

Κι εκεί που κανόνιζε κατάσταση για το ματσάκι της Κυριακής, βρέθηκε μπροστά στο δικό του παραμύθι. Όχι φυσικά σ’ εκείνο που ξεκινάει με το «Ήτανε μια φορά κι έναν καιρό…και ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα», αλλά σ’ εκείνο όπου η κοπελιά έγινε ένας άλλος Flintstone, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια της.

Κι εκείνο το βράδυ στο γνωστό στέκι, που μετά απ’ απίστευτο πρόλογο κι αποφασιστικότητα, για την ικανότητα της πειθούς του ότι μπορεί να τη ρίξει στο κρεβάτι, σαν άλλος πρίγκιπας τάζοντας γοβάκι Manolo Blahnik, βρέθηκε στα γόνατα μ’ ένα μονόπετρο στο χέρι.

Έτυχε, δηλαδή, να ακούσει τις οδηγίες της κολλητής, για τις πριγκίπισσες του 21ου αιώνα κι όχι την κοινή αντρική λογική «μπες κατευθείαν στο ψητό». Στο κάτω-κάτω της γραφής, όποιον και να ρωτήσεις το πρώτο πράγμα που θα σου πει είναι ότι στις μέρες μας σπανίζει το είδος του άντρα που διαβάζουμε απ’ την εποχή του μεσαίωνα.

Όσο κι αν κρύβουν τα παραμύθια μέσα τους, αυτό το είδος της αλληγορίας, οι καταστάσεις έρχονται να σου αποδείξουν πως πρέπει να πάψεις να είσαι ο τραγικός τύπος που προσπαθεί ακόμα και σήμερα να παραμυθιάσει και κυρίως να παραμυθιάζεται, προκειμένου να ρήξη μία γυναίκα στο κρεβάτι. Γιατί στο τέλος, θα καταλήξει, να γίνει θύμα του δικού της story.

Γιατί μάλλον ξεχνάς ότι ζεις στην εποχή όπου τα social μπορούν και προσφέρουν απίστευτο παραμύθι από μόνα τους. Γιατί το φαινομενικά 1,80 γυμνασμένο κορμί σου, στη σελίδα σου στο facebook, στην πραγματικότητα δεν μπορεί να διαψεύσει το 1,60, όσο πρόλογο κι αν πουλήσεις, ακόμα κι αν στο κρεβάτι δεν παίζει ρόλο αυτό.

Κι αν πιστεύεις πως ο έρωτας είναι τυφλός και θα κερδίσεις μερικές στιγμές καλοπέρασης παρουσιάζοντας τον εαυτό σου σαν άλλοτε ιππότη καβάλα στο λευκό του άλογο, είσαι γελασμένος. Ακόμα κι αν νομίζεις ότι θα πείσεις, ότι είσαι ο Οδυσσέας, που δε γυροφέρνει τα πιπίνια και δεν έχει κάνει ποτέ σεξ με την Κίρκη, θα βρεθεί στο δρόμο σου η πιστή Πηνελόπη η οποία θα σε πείσει ότι οι χίλιοι μνηστήρες απ’ την κούραση της αναμονής άλλαξαν φύλο.

Ποιο είναι όμως, τελικά, το νόημα; Επίτρεψέ μου. Κανένα. Κι όσο κι αν προσπαθήσεις να πείσεις για το αντίθετο, δε θα τα καταφέρεις. Ξέρεις, για να πάρεις αυτό που θέλεις πρέπει να το πεις ξεκάθαρα. Πάνε εκείνες οι εποχές, όπου το greek καμάκι, ήταν τα στα καλύτερα του κι είχε πέραση.

Είμαστε στην εποχή του metrosexual ή καλύτερα του spornosexual. Κι οι γυναίκες ξέρουν πολύ καλύτερα από σένα πού ξεκινάει και πού μπορεί να τελειώσει ένα παραμύθι. Αλλά επειδή είναι στην αντρική φύση, ο ρόλος του κυνηγού, πρέπει να μάθεις πως ο στόχος πάει προς μία κατεύθυνση.

Άλλωστε η ειλικρίνεια, πάντα στο τέλος, ανταμείβεται. Τι κι αν εσύ θέλεις ένα βραδάκι ατελείωτου σεξ; Τι κι αν εσύ θέλεις μερικές στιγμές χωρίς ονόματα και συστάσεις; Δεν έχεις να χάσεις κάτι. Η χυλόπιτα δεν είναι μόνο ταινία, αλλά τρώγεται κιόλας. Επίσης να σου θυμίσω ότι η γυναίκα αποφασίζει. Και να θυμάσαι πως το σεξ απ’ τα μάτια πιάνεται για να καταλήξει στο κρεβάτι.

Συντάκτης: Αναστάσιος Καλλίας
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!