paul231

Αν είχε μόνο μία αγαπημένη ατάκα ο –σίγουρα ιδιαίτερος και καθόλου συνηθισμένος– Υδροχόος αυτή θα μπορούσε να ‘ναι το «εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους». Διαφέρει και το απολαμβάνει. Αγαπά το μυστήριο και παίζει ύπουλα κάτω απ’ τις σιωπές. Κρατά μυστικά περισσότερο από εγωισμό, να μην πει όσα ίσως τον εκθέσουν, παρά από ντροπή ή ανασφάλεια. Αν ψάξεις, όμως, κάτω απ’ όλα αυτά που δε λέει, θα βρεις όλες τις αλήθειες του εκεί.

Τι κρατάει, λοιπόν, μυστικό ένας Υδροχόος;

 

1.  Ότι σ’ αγαπάει

Δε θα σου το πει -όχι τουλάχιστον ξεκάθαρα. Το πιο πιθανό είναι να σου χαϊδέψει τα μαλλιά και να σου πει κάτι του στιλ «τι χαζό που είσαι» ή κάτι τελείως μη ρομαντικό αντίστοιχου ύφους. Δε θα παραδεχτεί ποτέ ευθαρσώς τον έρωτά του για σένα, αντί γι’ αυτό θα επιλέξει έναν παιδικό τρόπο να σου τον δείξει. Ίσως σου φτιάξει το αγαπημένο σου φαγητό, ή δει μαζί σου την ταινία εκείνη που σιχαίνεται, μα εσύ λατρεύεις. Διάβασε τα σημάδια!

2. Όσα συζητάει με τους κολλητούς του

Δεν πά’ να ‘σαι και ο έρωτας της ζωής του; Αυτά που λέει με φίλους, ειδικά αν πρόκειται για δικά τους μυστικά, δε θα βγουν απ’ το στόμα του ποτέ των ποτών. Στρείδι μας βγήκε ο Υδροχόος, γι’ αυτό σκέψου το δίπλα πριν πας να τον ψαρέψεις. Να ξέρεις ότι όσο και να προσπαθήσεις, θα σου πει μόνο όσα θέλει εκείνος. Για τα υπόλοιπα, τζάμπα θα χαλάσεις σάλιο.

3. Τις σκέψεις και τις ανησυχίες του

Θέλει να αποφασίζει μόνος του ανεπηρέαστος από γνώμες άλλων. Αν κρίνεις αυτό που έχει στο μυαλό του δε θα του αρέσει και την επόμενη φορά που θα τον δεις, δε θα του πάρεις ούτε κουβέντα για τις προσωπικές του σκέψεις. Είναι κυρίαρχος της ζωής του, ξέρει ν’ αποφασίζει ποιο είναι το καλό του και δεν έχει ανάγκη τις γνώμες των άλλων. Εξάλλου, ποιος να τον καταλάβει; Οι ιδέες του είναι πέρα για πέρα πρωτότυπες και ξεχωριστές.

4. Αν θύμωσε

Δε θα σου το πει, θα το καταλάβεις βέβαια, αλλά εκείνος δεν έχει σκοπό να σου τονίσει έντονα την ενόχλησή του, γιατί θέλει να το προσπεράσει όσο πιο σύντομα γίνεται. Είναι που δεν έχει σκοπό να καβγαδίσει. Θα καθίσει σιωπηλός και καλύτερα να βρεις από μόνος σου τι πήγε λάθος και να τον καλοπιάσεις με τον τρόπο σου, παρά να περιμένεις να σου αποκαλύψει εκείνος τι τον πείραξε, γιατί δε θα βγάλεις άκρη.

5. Τα οικογενειακά του

Γι’ αυτόν η οικογένειά του είναι πάνω από όλα, κι ακόμα κι αν είστε μαζί, θα του πάρει πολύ καιρό, μέχρι να αρχίσει να σε εμπιστεύεται σε τέτοια θέματα. Χαρακτηρίζεται από μυστικοπάθεια, μα κατά βάθος προσπαθεί να προστατέψει τους δικούς του ανθρώπους και, παράλληλα, να μη σε επιφορτίσει με περαιτέρω προβλήματα.

6. Πως έχεις δίκιο

Δε θα ακούσεις ποτέ απ’ το στόμα του «Συγγνώμη, έκανα λάθος». Ναι, εντάξει, έβαλε αλάτι στον καφέ σου αντί για ζάχαρη, πώς κάνεις κι εσύ έτσι τώρα; Μετράει αυτό για λάθος; Ακόμα και το θερμοσίφωνα τον ξέχασε όχι γιατί χτύπησε το τηλέφωνο, αλλά γιατί εσύ είσαι που πήρες τηλέφωνο εκείνη την ώρα. Το ότι όντως αναγνωρίζει ότι ο ίδιος φταίει, και ξέρει το λάθος του καλά, είναι και μυστικό που θα το κρατήσει μόνο για τον εαυτό του.

7. Πως δεν είναι όσο μοναχικό πνεύμα θέλει να δείχνει

Η ελευθερία κι η ανεξαρτησία του είναι δυο πράγματα που έχει ο Υδροχόος σαν θησαυρό του, κι ακόμα κι όταν βρεθεί σε σχέση δε θα τα παραδώσει ποτέ. Το μυστικό, όμως, που κρατά βαθιά κρυμμένο –τόσο που μόνο απ’ την υπερπροβολή αυτής της ανεξαρτησίας θα μπορούσε κανείς να το υποψιαστεί– είναι μια βαθιά επιθυμία του να δεθεί και να δοθεί, τόσο ολοκληρωτικά που να μην τους θέλει καν αυτούς τους θησαυρούς.

8. Πως δε θέλει να ‘χει το πάνω χέρι

Ναι μεν είναι δυναμικός, έχει άποψη και την υποστηρίζει σθεναρά σε καμία περίπτωση, όμως, δεν προσπαθεί να επιβληθεί, ούτε το ευχαριστιέται αν συμβαίνει. Δε θα στο πει πως δεν ψάχνει ούτε ηγέτες ούτε υπηκόους εκεί έξω, θα περιμένει όμως να δει τη συμπεριφορά σου. Τον γοητεύουν οι άνθρωποι με προσωπικότητα και τελικά επιλέγει στη ζωή του αυτούς που μπορούν να σταθούν ισάξια δίπλα του.

9. Τα σχέδιά του για το μέλλον

Ξέρει καλά πως το κλειδί στην επιτυχία είναι οι αλλαγές, έτσι, έχει αποφασίσει να τις αγκαλιάσει στη ζωή του. Δε θα σου πει πως ήδη έχει προγραμματίσει όλον τον υπόλοιπο μήνα ή και τον χρόνο του, τα βήματα και την εξέλιξη που σκοπεύει να πραγματοποιήσει στα επαγγελματικά του. Τα σχέδιά του όπως και τα μεγάλα του όνειρα τα κρατά κρυφά. Όχι γιατί δε σ’ εμπιστεύεται αλλά γιατί τα θεωρεί θέμα προσωπικό κι ιερό -κι ίσως εσύ να μη συμπεριλαμβάνεσαι σ’ αυτά.

10.  Το παρελθόν του

Εσύ μπορείς να λες ό,τι θες για τη ζωή σου πριν από αυτόν, μα μην περιμένεις να κάνει το ίδιο. Σφίγγα κανονική, οι πρώην γι’ αυτόν είναι σαν να μην πέρασαν κι οι στιγμές που έζησε σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Προτιμά να κρατά τις αναμνήσεις του μόνο για τον εαυτό του, σαν επτασφράγιστο μυστικό, κι αυτό καλύτερα να το σεβαστείς και να μην απαιτείς να αλλάξει.

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!