pillow2113

Το 2020 ήρθαμε αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα που απείχε κατά πολύ απ’ τη συνήθη πορεία της ζωής μας. Το 2021 έμοιαζε με επανάληψη αρκετών κεφαλαίων του 2020. Το 2022 έρχεται να διαφοροποιήσει τα δεδομένα μέσα από ανατρεπτικά γεγονότα που αρκετές φορές θα θυμίζουν λαβύρινθο. Η έξοδος βρίσκεται κοντά και το φως στην άκρη του τούνελ είναι πια ορατό. Καλή χρονιά!

 

Κριός

Κριάρι μου αγαπημένο, το 2022 είναι μια χρονιά ξεκαθαρισμάτων κι αλλαγών στους βασικούς τομείς της ζωής σου, ώστε ν΄ απαλλαγείς από υλικά και συναισθηματικά βάρη του παρελθόντος. Ελεύθερος πια κι ανανεωμένος, θα υποδεχθείς για τα καλά τον Δία στο ζώδιό σου το επόμενο έτος.  Ασφαλώς μια μικρή γεύση των δώρων του θα πάρεις κι αυτή τη χρονιά (11/5–28/10) για ν’ αντιληφθείς τα καλύτερα που έρχονται. Γεμάτος ενέργεια και κατόπιν ώριμης σκέψης θα επικεντρωθείς στην επίτευξη των σημαντικών σου στόχων και στον σχεδιασμό νέων.

Σε κάθε περίπτωση, να ΄σαι προετοιμασμένος απ’ τις αρχές του έτους για επαγγελματικές αναταράξεις και ίντριγκες στο εργασιακό σου περιβάλλον που θα μονοπωλούν το ενδιαφέρον σου για αρκετό καιρό. Ενδέχεται να αισθανθείς ότι δεν εξελίσσεσαι ή ότι δεν έχεις κάτι επιπλέον να προσφέρεις στον χώρο που εργάζεσαι. Ίσως κάποιες αναπάντεχες αλλαγές να σ’ εξαναγκάσουν ν’ αποφασίσεις την αποχώρησή σου ή ακόμη και να θέσεις τα δικά σου όρια και περιορισμούς, ώστε να προσφέρεις στον εαυτό σου ένα επιπλέον χρονικό περιθώριο. Όλα καλά, εφόσον ξέρεις τι κάνεις. Αν ενεργήσεις παρορμητικά, εξωτερικεύοντας την ηγετική σου τάση, τα πράγματα θα εξελιχθούν δυσάρεστα. Παράλληλα, φύλαγε τα νώτα σου, επειδή κάποιοι καλοθελητές συνάδελφοι ενδέχεται να δημιουργούν παρασκήνιο σε βάρος σου.

Το ίδιο οφείλεις να πράξεις και στα αισθηματικά σου. Εξαιτίας της έντονης ανάγκης σου να ικανοποιείς τις επιθυμίες του άλλου παραμερίζοντας τις δικές σου, γίνεσαι αντικείμενο εκμετάλλευσης. Το ίδιο ισχύει και για σχέσεις που μετράνε χρόνια. Ετοιμάσου, λοιπόν, για ένα γερό ξεκαθάρισμα, που θα σ’ απαλλάξει από ανθρώπους και καταστάσεις που δε σου κάνουν καλό, για να έρθει πλάι σου μια νέα σχέση που θα σου προσφέρει συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα. Σ΄ άλλα νέα, η παραμονή του Άρη στους Διδύμους για εξαιρετικά μεγάλο διάστημα, εφιστά την προσοχή σου, κυρίως κατά την περίοδο της αναδρομής του (31/10–14/1/2023), στον τρόπο που διαπραγματεύεσαι, δρας και αντιδράς. Επειδή θα υπάρξουν δυσκολίες στην επικοινωνία με τους άλλους, είτε πρόκειται για οικείους είτε για συναδέλφους, απόφυγε τις παρορμητικές ενέργειες και να σκέφτεσαι τριπλά πριν μιλήσεις.

 

Ταύρος

Αγαπημένε μου Ταύρε, το 2022 είναι μια χρονιά αλλαγής. Ασφαλώς αυτές έχουν, ήδη, ξεκινήσει, οπότε και βρίσκεσαι στην ευχάριστη θέση ν’ αντιλαμβάνεσαι τι πρόκειται ν’ ακολουθήσει. Αυτό που μέχρι τώρα αγνοείς είναι ότι πρόκειται και για μια χρονιά επανάστασης. Ο Ουρανός συνεχίζει τη διέλευσή του στο δικό σου ζώδιο κι εσύ αισθάνεσαι έντονα την ανάγκη ν’ απελευθερωθείς από καταστάσεις και πρόσωπα που σε κρατούν δέσμιο, εμποδίζοντας την εξέλιξή σου. Ίσως επιλέξεις να επαναστατήσεις ενάντια στη μέχρι τώρα «πεπατημένη» της ζωής σου.

Ο Κρόνος, όμως, εξακολουθεί να σε περιορίζει, ενώ ταυτόχρονα σε κάνει ν’ απεχθάνεσαι την καταπίεση. Παράλληλα σου φέρνει ακόμη περισσότερες ευθύνες στη δουλειά και ταυτόχρονα τεστάρει τον τρόπο που διαχειρίζεσαι κάθε είδους κρίσεις. Προσπάθησε ν’ αποφεύγεις τα ξεσπάσματα που δε θα διευκολύνουν τον δρόμο προς την αλλαγή. Απ’ την άλλη, οι εκλείψεις στον δικό σου άξονα Ταύρου-Σκορπιού (30/4, 16/5, 25/10, 8/11) επικεντρώνονται στον εσωτερικό σου εαυτό, αλλά και στο πώς αντιμετωπίζεις κι αισθάνεσαι στις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Προβλήματα και ανατροπές έρχονται για να συμπληρώνουν το παζλ της μεγάλης σου αλλαγής. Όσο πιεστικές κι επίπονες είναι οι καταστάσεις που καλείσαι ν΄ αντιμετωπίσεις, στο τέλος θα συνειδητοποιήσεις πως ό,τι απομακρύνθηκε απ’ τη ζωή σου, έφυγε για δικό σου όφελος.

Τα καλά νέα είναι ο Δίας στους Ιχθείς (1/1–11/5, 28/10-20/12) θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειές σου και θα σου προσφέρει νέες γνωριμίες. Κοινωνικοποιείσαι και βιώνεις αρκετές στιγμές γαλήνης στην τρικυμία που καλείσαι ν’ αντιμετωπίσεις. Ο Δίας κατά τη διαδρομή του στον Κριό (11/5–28/10) θα σε ωφελήσει. Η καθημερινότητά σου ανανεώνεται, η ψυχολογία σου βελτιώνεται κι ίσως αποφασίσεις να διατηρήσεις μόνο τις σχέσεις που σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα με τον εαυτό σου. Προσοχή πρέπει να δείξεις στα οικονομικά σου και στον τρόπο που τα διαχειρίζεσαι, κυρίως κατά το χρονικό διάστημα της ανάδρομης πορείας του Άρη από τους Διδύμους (31/10–14/1/2023). Απόφυγε κάθε είδους ρίσκο, ώστε να μην κληθείς ν΄ αντιμετωπίσεις μεγαλύτερες απώλειες.

 

Δίδυμος

Αγαπημένε μου Δίδυμε, το 2022 θα ΄ναι πιο ανάλαφρο απ’ τις προηγούμενες χρονιές. Οι εκλείψεις στον δικό σου άξονα αποτελούν πια παρελθόν. Τώρα θ’ αφουγκραστείς τις δικές σου ανάγκες και θ΄ αναρωτηθείς κατά πόσο σε καλύπτει η ζωή σου, όπως έχει διαμορφωθεί. Μη στηρίζεσαι σε ψευδαισθήσεις και παραπλανείς τον εαυτό σου για κάποια πρόσωπα ή καταστάσεις. Μην εμπιστεύεσαι τυφλά όσα σου υπόσχονται. Κι εσύ απ’ τη δική σου πλευρά να ΄σαι σαφής και ξεκάθαρος σε όσα δηλώνεις ότι θα πράξεις.

Ο Δίας στους Ιχθείς (1/1–11/5, 28/10-20/12) θα τονώσει την αισιοδοξία σου και την αυτοπεποίθησή σου, ενώ παράλληλα θ’ αυξήσει την κοινωνικότητά σου. Προσπάθησε να μη συμπεριφέρεσαι αλαζονικά και να μην παρουσιάζεις μια εικόνα που απέχει αρκετά απ’ τον πραγματικό σου εαυτό. Μείνε όπως είσαι. Απ’ την άλλη, δεν αποκλείεται ν’ αποφασίσεις μια στροφή στην καριέρα σου. Ακόμη και η αλλαγή επαγγέλματος είναι πιθανή. Παράλληλα το ενδεχόμενο να διακόψεις κάποιες συνεργασίες που δεν έχουν να σου δώσουν πλέον κάτι, είναι επίσης πιθανό. Σ΄ αυτό συνηγορεί κι η διαδρομή του Δία στον Κριό (11/5–28/10), που θα σου προσφέρει τις ευκαιρίες και τη δυνατότητα να δημιουργήσεις νέες συνεργασίες και να συνάψεις συμφωνίες. Κοινωνικοποιείσαι περισσότερο, ενώ οι γνωριμίες που θα κάνεις, θα σε ανανεώσουν και ψυχολογικά.

Οι εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού (30/4, 16/5, 25/10, 8/11) επηρεάζουν περισσότερο την καθημερινότητά σου, τη δουλειά σου και θέματα υγείας που οφείλεις να τσεκάρεις και να μην αφήνεις στην τύχη τους. Οι αλλαγές στους τομείς αυτούς θ΄ αποδειχθούν θετικές μελλοντικά. Προσοχή κατά το διάστημα της ανάδρομης πορείας του Ερμή στο ζώδιό σου (10/5-23/5), οπότε και θα κληθείς ν’ αναθεωρήσεις επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις, και να επανεξετάσεις επιλογές του προηγούμενου διαστήματος. Την ίδια προσοχή πρέπει να δείξεις και κατά το διάστημα της ανάδρομης πορείας του Άρη στο ζώδιό σου (31/10–14/1/2023). Οι κινήσεις σου πρέπει να ΄ναι σωστά προγραμματισμένες και να βασίζονται στη λογική και τη σύνεση. Προσπάθησε να εξωτερικεύεις την έντονη ενέργειά σου για ν΄ αποφεύγεις συναισθηματικά ξεσπάσματα που οδηγούν σε συγκρούσεις.

 

Καρκίνος

Αγαπημένε μου Καρκίνε, το 2022 είναι μια χρονιά εσωτερικής ενδυνάμωσης μέσα από ξεκαθαρίσματα που θα οδηγήσουν σε νέες σχέσεις και δημιουργίες. Γεγονότα κλονίζουν την εμπιστοσύνη σου προς τους άλλους και προς τον εαυτό σου. Καλείσαι ν΄ αναδιαμορφώσεις τον ρόλο σου απέναντι στα πρόσωπα που συναναστρέφεσαι στην προσωπική και την επαγγελματική σου ζωή. Η ισορροπία κι ο απεγκλωβισμός σου απ’ τις εμμονές είναι το κλειδί που θα οδηγήσει στη ριζική σου μεταμόρφωση. Θα υπάρξουν στιγμές που θα νιώθεις ότι προσφέρεις πολλά δίχως αντίκρισμα, ότι εμπιστεύθηκες πρόσωπα και καταστάσεις που δεν άξιζαν.

Μην κλειστείς στον εαυτό σου και προσπάθησε να κατανοήσεις τα αίτια των επιλογών σου. Το στοίχημα είναι ν’ αντιμετωπίσεις τις φοβίες και τ΄ απωθημένα σου, ν΄ ανατρέξεις στα τραύματα του παρελθόντος και να τα θεραπεύσεις. Η διέλευση του Δία στον φιλικό για σένα Ιχθύ (1/1-11/5, 28/10-20/12) στέκεται αρωγός σου και σου προσφέρει ευκαιρίες για επέκταση της πνευματικής σου επιμόρφωσης που με τη σειρά της θα συμβάλλει και στην επαγγελματική σου άνοδο. Κάποια όνειρά σου ξεκινούν να γίνονται πραγματικότητα. Ίσως κι ένα πολυπόθητο ταξίδι στο εξωτερικό που περίμενες αρκετό καιρό. Ακόμη, ο Δίας και κατά τη διέλευσή του στον Κριό (11/5–28/10) σού προσφέρει προτάσεις για νέες επαγγελματικές συνεργασίες, και επιτυχίες στην καριέρα σου. Αυτό που οφείλεις να προσέξεις είναι την τάση σου να συμπεριφέρεσαι με τρόπο αλαζονικό, προκαλώντας δυσμενή σχόλια στο επαγγελματικό σου περιβάλλον.

Σ΄ άλλα νέα οι εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού (30/4, 16/5, 25/10, 8/11) δημιουργούν εξελίξεις στις φιλικές και προσωπικές σου σχέσεις. Το μάθημά τους είναι ν΄ αποκοπείς από παρελθοντικές σχέσεις και καταστάσεις που δε σου προσέφεραν συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα. Φρόντισε να περάσεις το τεστ, γιατί οι νέες γνωριμίες που έρχονται είναι κι αυτές που θα σου προσφέρουν χαρές κι απολαύσεις. Ένα δεύτερο και τελευταίο τεστ στον ίδιο τομέα θα κληθείς να περάσεις και κατά το διάστημα της ανάδρομης πορείας του Άρη στους Διδύμους (31/10–14/1/2023). Μόνο που τότε οι επιστροφές στο παρελθόν θ΄ αποδειχθούν καταστροφές.

 

Λέων

Αγαπημένο μου Λιοντάρι, το έργο του 2021 συνεχίζεται με ανατροπές σε βασικούς τομείς της ζωής σου να πρωταγωνιστούν και το 2022. Μέσα απ’ τις αλλαγές, όσο επίπονες κι αν είναι, ωριμάζεις κι ανανεώνεσαι. Ο Ουρανός στον Ταύρο επηρεάζει τα επαγγελματικά σου. Ίσως να μην είσαι ικανοποιημένος απ’ τη μέχρι τώρα επαγγελματική σου εξέλιξη ή να μη σε γεμίζει πλέον η δουλειά που κάνεις και να ακολουθήσεις αυτό που ονειρευόσουν, αλλά ποτέ δεν τόλμησες. Ο Ουρανός αγαπάει την τόλμη, λατρεύει την αλλαγή. Προκάλεσέ τον, κάνοντάς πρώτος εσύ την ανατροπή, αλλιώς τα γεγονότα θα ΄ναι δύσκολα αντιμετωπίσιμα.

Μην ξεχνάς ότι και ο Κρόνος παραμονεύει, προκαλώντας τριγμούς στις επαγγελματικές σου συνεργασίες και τις προσωπικές σου σχέσεις. Οφείλεις να κοιτάξεις κατάματα τα προβλήματα στη σχέση σου με τους συνεργάτες ή τον σύντροφό σου. Έχεις αναγνωρίσει τι σου ταιριάζει κι επιθυμείς να παραμείνει δίπλα σου, είτε πρόκειται για πρόσωπο είτε για κατάσταση. Αν, όμως, αυτό που ορίζεις ιδανικό στηρίζεται σε θεμέλια που τρίζουν, η κατεδάφιση είναι δεδομένη. Σε διαφορετική περίπτωση, οι σχέσεις θα βελτιωθούν και θα ενδυναμωθούν. Απ’ την άλλη, και οι εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού (30/4, 16/5, 25/10, 8/11) κάνουν πρόσφορο το έδαφος για αλλαγές στα επαγγελματικά. Η απογοήτευσή σου, εξαιτίας της συμπεριφοράς κάποιων προσώπων, θα ΄ναι έντονη. Διαθέτεις, όμως, τη δύναμη να τους αντιμετωπίσεις και να ξεφύγεις από αδιέξοδες καταστάσεις.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξεις κατά το διάστημα της ανάδρομης πορείας του Άρη στους Διδύμους (31/10–14/1/2023). Τα ευτράπελα στη δουλειά και στη σχέση σου με συναδέλφους και συνεργάτες θα ΄ναι πολλά. Να διατηρείς την ψυχραιμία σου και ν΄ αντιμετωπίζεις με χαμόγελο όσα συμβαίνουν. Αν κάποιο σχέδιό σου δεν εξελίσσεται όπως επιθυμείς, μην απογοητεύεσαι. Τα καλά νέα αφορούν στις οικονομικές εκκρεμότητες και τις συναλλαγές σου με τρίτους. Ο Δίας στους Ιχθείς (1/1-11/5, 28/10-20/12) θα σου προσφέρει τη δυνατότητα να τακτοποιήσεις κάποια πράγματα και να απελευθερωθείς από πολλά βάρη. Κατά τη διέλευσή του στον Κριό (11/5–28/10) αγκαλιάζεις νέες ευκαιρίες στη δουλειά σου, προωθώντας τον εαυτό σου, όπως αρμόζει σ΄ ένα Λιοντάρι. Πολλές νέες γνωριμίες θα σ΄ ενθουσιάσουν και θα αποδειχθούν βοηθητικές στις επιδιώξεις σου.

 

Παρθένος

Αγαπημένε μου Παρθένε, το 2022 είναι μια χρονιά που πρέπει να παλέψεις με τις ανασφάλειές σου και να μην αφήνεις την αβεβαιότητα να εμποδίζει την ανάπτυξη κι ευημερία των σχέσεών σου. Πρέπει να μάθεις να εμπιστεύεσαι τα πρόσωπα που ΄χεις επιλέξει να σε συντροφεύουν και να εκφράζεις ελεύθερα τους προβληματισμούς σου, ακόμη κι αν πιστεύεις ότι θα τα δυσαρεστήσεις και θ΄ απομακρυνθούν. Εκμεταλλεύσου προς όφελός σου τη διέλευση του Δία στον Ιχθύ (1/1–11/5, 28/10-20/12), που θ΄ αποδειχθεί ιδιαίτερα ευνοϊκή για τις προσωπικές σου σχέσεις και επαγγελματικές συνεργασίες.

Νέοι άνθρωποι έρχονται στη ζωή σου. Καινούριες συνεργασίες, νέες αισθηματικές σχέσεις πολλά υποσχόμενες, επισημοποιήσεις ή μια συγκατοίκηση είναι μόνο μερικά απ’ τα δώρα του Δία. Χρειάζεται, όμως, προσοχή το χρονικό διάστημα του Απριλίου, που με τη σύνοδο Δία-Ποσειδώνα στους Ιχθείς (12/4), ενδέχεται να φορέσεις στα ματάκια ροζ γυαλάκια και να μη διακρίνεις το ψέμα απ’ την αλήθεια. Ακόμη όμως κι όταν ο Δίας θα περάσει στον Κριό (11/5 – 28/10) θα σου προσφέρει τη δυνατότητα για νέες οικονομικές συμφωνίες και για καλύτερο προγραμματισμό των εσόδων-εξόδων σου. Όσον αφορά στην καθημερινότητά σου και τις συνθήκες στο εργασιακό σου περιβάλλον, τα νέα δεν είναι τόσο θετικά αλλά ούτε και ιδιαίτερα ανησυχητικά. Σίγουρα θα επιβαρυνθείς με περισσότερα καθήκοντα και υποχρεώσεις που θα σε πιέσουν έντονα, καθώς δε θα σου μένει ελεύθερος χρόνος για τον εαυτό σου.

Δεν αποκλείεται να βρεθείς να διεκπεραιώνεις κι αγγαρείες άλλων. Αν όμως ενεργήσεις με λογική και δείξεις υπευθυνότητα, η ηθική και υλική ανταμοιβή σου, μελλοντικά θα ΄ναι μεγάλη. Απ’ την άλλη οι εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού (30/4, 16/5, 25/10, 8/11) επηρεάζουν τις σχέσεις με τους οικείους σου και γενικότερα με το κοντινό σου περιβάλλον. Ενδέχεται κάποια αναπόφευκτα γεγονότα να σε φέρουν αντιμέτωπο με συγκεκριμένα πρόσωπα. Μέσω της αντιπαράθεσής σας, θ΄ αντιληφθείς ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει πλέον χώρος γι’ αυτά. Μη φοβηθείς τα ξεκαθαρίσματα που πρόκειται να γίνουν. Στο διάστημα της ανάδρομης πορείας του Άρη στους Διδύμους (31/10 – 14/1/2023) το πεδίο μάχης θα μεταφερθεί στη δουλειά σου. Εμπόδια και αντιπαραθέσεις θα θέσουν σε κίνδυνο τη θέση σου. Μην τα αφήσεις.

 

 

Ζυγός

Αγαπημένε μου Ζυγέ, το 2022 επικεντρώνεσαι στις επιθυμίες σου. Προτεραιότητά σου είναι η δική σου ικανοποίηση. Έχεις κουραστεί να προσφέρεις, χωρίς να λαμβάνεις. Δε θέλεις να εμπλέκεσαι σε καταστάσεις που δε σου κάνουν καλό κι ήδη σκέφτεσαι ν’ απομακρυνθείς και θα το καταφέρεις. Άλλωστε τα νέα πρόσωπα που έρθουν στη ζωή σου, θα ΄ναι αυτά που θα σου προσφέρουν απλόχερα όσα χρειάζεσαι για να νιώθεις ασφάλεια και σταθερότητα, αλλά και για ν’ απελευθερώσεις τα συναισθήματά σου. Κι αν διατηρείς μια σχέση που έχει αντέξει στο χρόνο, δεν αποκλείεται να προχωρήσεις σε επισημοποίηση.

Η διέλευση του Δία στον Ιχθύ (1/1–11/5, 28/10-20/12) αποτελεί βάλσαμο για την ψυχολογία σου, καθώς ενισχύει την αισιοδοξία σου και βελτιώσει τη φυσική σου κατάσταση. Οι υποχρεώσεις, όμως, της καθημερινότητας και της δουλειάς σου θ’ αυξηθούν αλλά θα ΄χεις τη δύναμη ν’ ανταπεξέλθεις. Και κατά τη διέλευσή του στον Κριό (11/5 – 28/10) τα δώρα που θα σου προσφέρει, είναι πολλά. Νέες γνωριμίες με προοπτικές εξέλιξης, νέες προτάσεις επαγγελματικής συνεργασίας, κοινωνικότητα και συντροφικότητα είναι μόνο μερικά απ’ όσα θα απολαύσεις. Βέβαια ο Δίας ό,τι αγγίζει, το μεγεθύνει. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που αντιμετωπίζεις προβλήματα στο επαγγελματικό σου περιβάλλον ή στη σχέση σου, αυτά ενδέχεται να ενταθούν με στόχο να λυθούν και τελικά να εξαφανιστούν.

Οι εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού (30/4, 16/5, 25/10, 8/11) δημιουργούν γεγονότα που σκοπεύουν να σ’ εξαναγκάσουν να κοιτάξεις κατάματα τις φοβίες κι ανασφάλειές σου και να νικήσεις τα πάθη-λάθη σου. Καλό θα ήταν να μην ενδίδεις σε προσωρινές απολαύσεις που ξύνουν τις πληγές σου. Παράλληλα επηρεάζονται και τα οικονομικά σου, αλλάζοντας τη σχέση σου με την ύλη και μαθαίνοντάς σου να δίνεις προτεραιότητα στο συναίσθημα. Προσοχή χρειάζεται το διάστημα της ανάδρομης πορείας του Άρη στους Διδύμους (31/10 – 14/1/2023) που δημιουργεί παρεξηγήσεις κι αντιπαραθέσεις με πρόσωπα του περιβάλλοντός σου. Αν δείξεις το διπλωματικό σου ταλέντο, όλα θα ξεπεραστούν.

 

Σκορπιός

Αγαπημένε μου Σκορπιέ, οι αναταράξεις και η αστάθεια στις διαπροσωπικές σου σχέσεις συνεχίζονται και το 2022. Ο Ουρανός απ’ τον Ταύρο ανατρέπει το σκηνικό στις σχέσεις σου. Σε προτρέπει ν’ αλλάξεις συνήθειες κι επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές που καταλήγουν σε αδιέξοδο. Δε φταίνε πάντοτε οι άλλοι όταν εμείς οι ίδιοι επιλέγουμε ν’ αυτοτιμωρούμαστε παραμένοντας σε σχέσεις που ανακυκλώνονται συνεχώς στο ίδιο μοτίβο. Τώρα μπορείς να κάνεις την ανατροπή και να διώξεις ό,τι βλέπεις να σε αποδυναμώνει. Είτε πρόκειται για πρόσωπα είτε για εμμονικές σκέψεις και συμπεριφορές.

Άλλωστε και οι εκλείψεις στον δικό σου άξονα, Ταύρου-Σκορπιού (30/4, 16/5, 25/10, 8/11), σε προκαλούν ν΄ αντιμετωπίσεις μια πραγματικότητα που σε φοβίζει. Αυτή τη φορά, όμως, οφείλεις να την κοιτάξεις κατάματα. Απ’ την άλλη, εξακολουθείς να δέχεσαι και την πίεση του Κρόνου απ’ τον Υδροχόο που δημιουργεί τριγμούς στην οικογένεια, καλώντας σε για μια ακόμη φορά ν΄ αναλάβεις τις ευθύνες σου και να λύσεις τα προβλήματα που εδώ και καιρό προτιμούσες να παραβλέπεις. Το κλειδί είναι η δική σου εσωτερική μεταμόρφωση και η αλλαγή του τρόπου δράσης και συμπεριφοράς σου. Ευτυχώς υπάρχει κι ο Δίας απ’ τον Ιχθύ (1/1–11/5, 28/10-20/12) που αμβλύνει τις αντιθέσεις και τονώνει κυρίως την ψυχολογία σου, δίνοντάς σου δύναμη κι αισιοδοξία ότι θα βγεις απ’ τις δυσκολίες και θα τα καταφέρεις.

Δεν αποκλείεται να εμφανιστεί κι ένα πρόσωπο που αγγίζει το ιδανικό για σένα. Με τη στάση του θα σε μάθει να ανοίγεσαι και να εκφράζεις ελεύθερα τον πλούσιο συναισθηματικό σου κόσμο που έχεις μάθει να καταπιέζεις. Το διάστημα που ο Δίας θα διελαύνει το ζώδιο του Κριού (11/5-28/10) θα επιβαρυνθεί αρκετά η καθημερινότητά σου, με τις υποχρεώσεις της δουλειάς ν’  αυξάνονται συνεχώς. Και στον τομέα αυτό θ’ ανταπεξέλθεις, ακόμη κι αν υπάρχουν διαστήματα που νιώθεις εξάντληση. Προσοχή χρειάζεται κατά το χρονικό διάστημα της ανάδρομης πορείας του Άρη στους Διδύμους (31/10-14/1/2023), κυρίως στον οικονομικό τομέα. Απόφυγε κάθε είδους ρίσκο και επένδυση. Παράλληλα ενδέχεται κάποιες παρελθοντικές εκκρεμότητες να κάνουν την εμφάνισή τους.

 

Τοξότης

Αγαπημένε μου Τοξότη, το 2022 απελευθερώνεσαι απ’ τα βάρη και την ταλαιπωρία του 2021, καθώς οι εκλείψεις στον δικό σου άξονα αποτελούν πια παρελθόν. Μέσα απ’ τις πολλές δυσκολίες που αντιμετώπισες, αφενός ενδυναμώθηκες, αφετέρου φαίνεται να ΄χεις κατασταλάξει στα πρόσωπα που επιθυμείς να βρίσκονται δίπλα σου και στις καταστάσεις που σου ταιριάζουν. Ανοίγεσαι περισσότερο, εκφράζεις τις επιθυμίες και τα συναισθήματά σου στους δικούς σου ανθρώπους, έχεις μάθεις ν’ ακούς και μαζί πορεύεστε σ΄ ένα πιο αισιόδοξο κι ελπιδοφόρο μέλλον.

Θα υπάρξουν, όμως, διαστήματα που θα αισθάνεσαι την ανάγκη να ξεφύγεις για ν’ αναζητήσεις την ελευθερία σου. Προσπάθησε να τιθασεύεις αυτού του είδους τα συναισθηματικά ξεσπάσματα, μη δρας και αντιδράς παρορμητικά, καθώς μπορεί να διακινδυνεύσεις τα κεκτημένα σου, ή όλα όσα κατάφερες στο παρελθόν να χτίσεις, είτε αυτό αφορά σε συναισθήματα, είτε σε ύλη. Αν αποφύγεις τις σπασμωδικές ενέργειες, σαν μια τεχνική αντιπερισπασμού και μόνο, θα οριοθετήσεις τα συναισθήματά σου και θα διατηρήσεις τις σχέσεις που σ΄ ενδιαφέρουν. Βοηθός πλάι σου στέκεται ο Δίας στον Ιχθύ (1/1–11/5, 28/10-20/12), που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για περισσότερη ασφάλεια και κατ’ επέκταση σταθερότητα με την οικογένειά σου και με τα πρόσωπα που εσύ θεωρείς οικογένεια. Η υποστήριξη που λαμβάνεις απ’ τους οικείους σου θα σε βοηθήσει ν’ ανταπεξέρχεσαι σε όποια δυσκολία ανακύπτει.

Κατά τη διέλευσή απ’ τον Κριό  (11/5 – 28/10) τα δώρα που θα σου χαρίσει ο Δίας θα ΄ναι ακόμη περισσότερα. Ευκαιρίες για διασκέδαση, καλοπέραση, νέες γνωριμίες, έντονο φλερτ, και έρωτες είναι μόνο μερικά απ’ όσα έχεις να λαμβάνεις. Έρχονται κι επαγγελματικές ευκαιρίες, ειδικά αν διατηρείς δική σου επιχείρηση. Μάλιστα πρόκειται για ένα διάστημα ευνοϊκό στην επίλυση προβλημάτων ή/και διαφορών με τον σύντροφό σου και τους συνεργάτες σου. Ένα άλλο νέο είναι το μεγάλο διάστημα παραμονής του Άρη στους Διδύμους που επηρεάζει τις σχέσεις και τις συνεργασίες σου. Η ενέργεια κι η επιρροή σου στους άλλους θα ΄ναι ιδιαίτερα έντονη, όμως δε θα λείπουν τα νεύρα, οι εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις. Το διάστημα της ανάδρομης πορείας του Δία (31/10-14/1/2023), το κομφούζιο αυξάνεται. Υπομονή και ψυχραιμία.

 

Αιγόκερως

Αγαπημένε μου Αιγόκερε, το 2022 ξεκινά με την Αφροδίτη να συνεχίζει την ανάδρομη πορεία της στο δικό σου ζώδιο μέχρι τις 29/1. Όπως έχεις αντιληφθεί το ξεκαθάρισμα στον τομέα σχέσεις έχει ήδη ξεκινήσει απ’ τον Δεκέμβριο και συνεχίζεται. Πρόκειται για μια μοναδική περίοδο που μπορείς να σκεφτείς κατά πόσο επιθυμείς να συνεχίσεις με το πρόσωπο και τι προοπτικές έχεις μαζί του ή μήπως εξακολουθείς να επιμένεις σε μια αδιέξοδη σχέση που ακολουθεί συνεχώς το ίδιο μοτίβο. Ήρθε η ώρα ν’ απεγκλωβιστείς από πρόσωπα και καταστάσεις που αποτελούν σχέσεις εξάρτησης και μόνο, ή βασίζονται σ’ ένα προσωρινό πάθος που όταν σβήνει σου αφήνει την αίσθηση του κενού και μάταιου.

Απελευθερώσου και προετοίμασε τον εαυτό σου για τον Μάρτιο που μπορεί ν’ αναγεννήσει έναν έρωτα μ΄ ένα πρόσωπο που σου εκφράζει βαθιά συναισθήματα αγάπης και προσφοράς. Παράλληλα, ο Ουρανός στον Ταύρο εξακολουθεί ν’ αλλάζει τον τρόπο που σκέφτεσαι, ενώ σε ωθεί να μεταμορφώσεις συγκεκριμένα μοτίβα συμπεριφοράς που ακολουθείς στις σχέσεις σου. Η επόμενη θετική συγκυρία είναι ο Δίας στους Ιχθείς (1/1–11/5, 28/10-20/12) που θα σου προσφέρει στιγμές διασκέδασης, επικοινωνία, νέες γνωριμίες και φιλίες που οφείλεις να προσέξεις, επειδή μπορεί να φαντάζουν εξαιρετικά ιδανικές για να ‘ναι αληθινές. Σ’ άλλα νέα, η διέλευση του Δία στον Κριό (11/5-28/10) σου προσφέρει στιγμές ασφάλειας και σταθερότητας στον οικογενειακό τομέα που θα υποστηρίξει τις προσπάθειές σου και τις επιλογές σου. Το αγκάθι του έτους αφορά στα οικονομικά σου που εξακολουθούν να σε πιέζουν.

Μέσα από διάφορες συγκυρίες συνειδητοποιείς ότι πρέπει να περιορίσεις τις άσκοπες σπατάλες και να προσπαθήσεις περισσότερο για να εξασφαλίσεις στον εαυτό σου την οικονομική σταθερότητα. Με τις εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού (30/4, 16/5, 25/10, 8/11) επανέρχονται στο προσκήνιο τα ζητήματα σχέσεων και καταστάσεων, απ’ τις οποίες πρέπει να απεγκλωβιστείς και να κοιτάξεις τη μελλοντική σου ζωή με διαφορετικό τρόπο. Απ’ την άλλη, σου δίνεται η δυνατότητα ν΄ αξιοποιήσεις τα δημιουργικά σου ταλέντα. Προσοχή χρειάζεται κατά το διάστημα της ανάδρομης πορείας του Άρη στους Διδύμους (31/10 – 14/1/2023), που θα φέρει αναποδιές και δυσκολίες στα επαγγελματικά σου.

 

Υδροχόος

Αγαπημένε μου Υδροχόε, η αλλαγή στους βασικούς τομείς της ζωής σου συνεχίζεται και το 2022. Δεν πρόκειται για εύκολη διαδικασία, κάτι που ήδη βιώνεις απ’ το 2021, με τον Κρόνο στο δικό σου ζώδιο. Μέσα από περιορισμούς κι ανακατατάξεις αναμορφώνεις τον ρόλο σου στην οικογένεια, στη δουλειά και τις σχέσεις. Αναθεωρείς τις απόψεις σου για κάποια πρόσωπα και βάζεις τα δικά σου όρια στη μεταξύ σας επαφή. Η ανάγκη σου για περισσότερη ελευθερία θα ΄ναι εντονότερη. Παρ’ όλο που αντιμετωπίζεις δυσκολίες, γνωρίζεις ότι αυτές σε δυναμώνουν. Ο Ουρανός απ’ τον Ταύρο σε ωθεί ν΄ αλλάξεις τη σχέση σου με το χρήμα, περιορίζοντας τις άσκοπες σπατάλες και προγραμματίζοντας καλύτερα τα έσοδα-έξοδά σου.

Οι αξίες σου αλλάζουν και φαίνεται πως ό,τι θεωρούσες δεδομένο και ασφαλές στη ζωή σου αναμορφώνεται. Να ‘σαι προσεκτικός στη σχέση σου με πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος, καθώς οι περισσότεροι τριγμοί θα προέρχονται από τον συγκεκριμένο χώρο. Η διέλευση του Δία στον Ιχθύ (1/1–11/5, 28/10-20/12) είναι μία τονωτική ένεση για τα έσοδά σου, τα οποία βλέπεις ν΄ αυξάνονται. Μην εφησυχάσεις και παρασυρθείς σε πολυέξοδες δαπάνες. Φρόντισε ν’ αποταμιεύεις χρήματα, ώστε ν΄ αποφύγεις, τυχόν, μελλοντικές οικονομικές απώλειες. Κατά τη διέλευσή του στον Κριό (11/5 – 28/10) το επικοινωνιακό σου ταλέντο αναδεικνύεται μέσα από επαφές με φίλους και συναδέλφους. Ίσως προκύψουν νέες επαγγελματικές συμφωνίες που θα ικανοποιούν τις επιδιώξεις σου.

Σ΄ άλλα νέα οι εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού (30/4, 16/5, 25/10, 8/11), επαναφέρουν παρελθοντικά ζητήματα στο επαγγελματικό περιβάλλον και στη σχέση με την οικογένεια. Συνεργασίες είναι πιθανό να διακοπούν με δική σου πρωτοβουλία, καθώς συνειδητοποιείς ότι πια δε σε καλύπτουν. Προσπάθησε να μη μεταφέρεις στην οικογένεια τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις στη δουλειά σου. Η πορεία του Άρη στους Διδύμους ενδυναμώνει τη σχέση με τον σύντροφο, ενώ αν είσαι αδέσμευτος οι ευκαιρίες για νέες γνωριμίες είναι πολλές. Διεκδικείς τις επιθυμίες σου με στόχο να τις πραγματοποιήσεις και θα το καταφέρεις. Το διάστημα της ανάδρομης πορείας του (31/10 – 14/1/2023) δεν αποκλείονται οι ερωτικές επιστροφές που θα φέρουν πισωγυρίσματα βάζοντας φωτιά στα αισθηματικά σου.

 

Ιχθύς

Αγαπημένε μου Ιχθύ, υποδέχεσαι τον Δία στο ζώδιό σου που υπόσχεται ένα 2022 γεμάτο από ευκαιρίες να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου. Κατά τη διέλευσή του (1/1–11/5, 28/10-20/12) οι προσωπικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις βελτιώνονται κι ενδυναμώνονται. Παράλληλα, νέα πρόσωπα, που κάνουν την είσοδό τους στη ζωή σου, θα υποστηρίξουν τα όνειρά σου και θα βοηθήσουν στην επιτυχή έκβαση των επιδιώξεών σου. Οφείλεις, όμως, να ΄σαι προσεκτικός στις επιλογές σου και στις καταστάσεις που εμπλέκεσαι, καθώς θα υπάρξουν στιγμές που το τοπίο θα ΄ναι θολό και οι πιθανότητες εξαπάτησης σε όλα τα επίπεδα αρκετές.

Παρ’ όλ’ αυτά οι ευκαιρίες είτε για επισημοποίηση της σχέσης σου ή/και για μια νέα ελπιδοφόρα σχέση θα ΄ναι πολλές. Αλλά και στις αρχές του έτους, κατά το διάστημα της ανάδρομης Αφροδίτης στον Αιγόκερω ενδέχεται ένα πρόσωπο απ’ το φιλικό σου περιβάλλον να επιστρέψει και να σε διεκδικήσει ερωτικά. Ο Απρίλιος είναι ένας μήνας που πρέπει να προσέξεις και ν΄ αναβάλλεις τη λήψη σημαντικών αποφάσεων, καθώς ενδέχεται να παρασυρθείς σε αυταπάτες που θα ΄χουν κόστος. Σε προσωπικό, όμως, επίπεδο, πρόκειται για ένα μήνα που μπορείς να εκφράσεις ελεύθερα τα συναισθήματά σου και να λάβεις την ικανοποίηση που προσδοκάς. Παράλληλα τα οικονομικά σου αυξάνονται και θ΄ αυξηθούν ακόμη περισσότερο με τη διέλευση του Δία στον Κριό (11/5 – 28/10).

Δεν αποκλείεται η εύρεση μιας νέας πηγής εσόδων που θα σου αποδώσει τα μέγιστα. Ξεκινάς να σταθεροποιείσαι και σ΄ αυτόν τον τομέα. Σ΄ άλλα νέα με τις εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού (30/4, 16/5, 25/10, 8/11) ξεδιαλύνεις ποια πρόσωπα αποτελούν εμπόδιο και ζητούν μόνο να λάβουν από σένα και ποια πραγματικά σ’ εξελίσσουν. Ενώ δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και νέοι άνθρωποι, μ’  εντελώς διαφορετική απ’ τη δική σου κουλτούρα, που θα διευρύνουν τον πνευματικό σου ορίζοντα και θα σου δείξουν μια άλλη πλευρά της ζωής. Ο τομέας οικογένεια θα σ’ απασχολήσει ιδιαίτερα κατά το διάστημα της πορείας του Άρη στους Διδύμους. Προσοχή χρειάζεται κατά την περίοδο της αναδρομής του (31/10–14/1/2023) που μπορεί να σε ωθήσει σε υπερβολικά ξεσπάσματα και να δημιουργήσει τριγμούς με τους οικείους σου.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ελίζα Κωνσταντινίδου