%ce%b3118

Νέος μήνας ξεκινάει κι επιτέλους φαίνεται το φως στο τούνελ. Ο ήλιος θα λάμψει κι η αισιοδοξία θα κάνει και πάλι την εμφάνισή της. Οι προκλήσεις θα είναι πολλές αλλά, μεταξύ μας τώρα, μετά από τόση αδράνεια, αυτό μας χρειάζεται. Έτσι δεν είναι; Το καλό είναι πως δεν θα είμαστε τόσο χοντρόπετσοι και η ενσυναίσθηση θα κατακλύσει ακόμα και το πιο εγωκεντρικό άτομο εκεί έξω. Τα άστρα μιλάνε για μία νέα αρχή προς το τέλος του μήνα. Οπότε, κάνουμε υπομονή ώστε να πάμε γι’ άλλα, καλύτερα και μεγάλα!

 

 

Κριός

Μία ρομαντική περίοδος ξεκινάει για σένα, Κριάρι μου, όσο κι αν σου φαίνεται πως τα πάντα είναι στάσιμα. Δεν έχεις μυαλό για κάτι άλλο, για να είμαι ειλικρινής, αφού ανησυχείς για όλες τις σχέσεις σου και την εξέλιξή τους, αλλά αυτό τον μήνα ο έρωτας θα έχει κύριο λόγο στη ζωή και την καθημερινότητά σου, όπως και η ανάγκη να έρθεις πιο κοντά με την οικογένειά σου. Χρησιμοποιείς όλο αυτό το διάστημα για να συσφίξεις τη σχέση σου με το άλλο σου μισό. Η επικοινωνία σας είναι σε καλά επίπεδα, όταν δεν τα κάνεις όλα άνω κάτω εξαιτίας των ανεξέλεγκτων νεύρων σου. Αλλά τουλάχιστον αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η ειλικρίνειά σου. Μπορεί μερικές φορές να είσαι σκληρός, αλλά ψέματα σπάνια λες κι αυτό θα εκτιμηθεί. Αν καταφέρεις να κρατήσεις σε χαμηλά επίπεδα τους καυγάδες, που ξεκινάς εσύ κατά κύριο λόγο, όλα θα πάνε καλά. Κοινώς, δάγκωσε τη γλώσσα σου, πριν μιλήσεις. Εσύ, που ψάχνεις τον έρωτα, θα βρεθεί στα social κάποιο άτομο που θα νιώθεις πως σε ολοκληρώνει ψυχικά. Δεν συμβαίνει και συχνά αυτό. Γι’ αυτό, κάνε ό, τι περνάει από το χέρι σου να κρατήσεις κοντά σου αυτό το άτομο αντί να σαμποτάρεις τον εαυτό σου και να το αναγκάσεις να το βάλει στα πόδια. Με τον ρομαντισμό και τον ηλεκτρισμό που θα υπάρχει ανάμεσά σας, αποκλείεται να μην έχεις το Happy Ending σου, εκτός αν τα κάνεις όλα λάθος. Παίζει κι αυτό!

 

 

Ταύρος

Ο Απρίλης θα είναι ένας μήνας όπου θα έρθεις σε επαφή με τις ευαισθησίες σου, Ταυράκι μου. Κι αυτό, φυσικά, θα παίξει μεγάλο και θετικό ρόλο στις σχέσεις σου. Με την αυτοπεποίθησή σου στα ύψη καταφέρνεις να κερδίσεις τον σεβασμό και τον θαυμασμό, όπου κι αν πας. Μόνο προσοχή! Αν δεν προσέξεις λιγάκι, μπορεί να ξεπεράσεις τα όρια. Τι εννοώ με αυτό; Έχεις την τάση να πέφτεις με τα μούτρα στο φαγητό ή τις σχέσεις, για να νιώσεις όμορφα. Όχι, απλά μην το κάνεις, όχι. Προσοχή στη σχέση σου, εσύ που έχεις, διότι ενώ προσπαθείς να αναρριχηθείς επαγγελματικά, ξεχνάς πως έχεις έναν άνθρωπο που περιμένει να του ρίξεις ένα κοκαλάκι αγάπης. Αν δε θες να σε πληρώσει με το ίδιο νόμισμα, φρόντισε να χαρίζεις λίγο χρόνο στο άλλο σου μισό και να κάνετε μαζί πράγματα. Η συμπεριφορά σου κι η αδιαφορία σου μπορεί να φέρει ζήλιες και, πίστεψέ με, δεν είσαι σε θέση να ασχοληθείς με τέτοιες καταστάσεις τώρα. Έχεις την αίσθηση του δικαίου κι αυτό, να ξέρεις, θα τραβήξει την προσοχή πολλών, γιατί θα πάρεις το μέρος των αδύναμων. Φυσικά, οι γενναίοι άνθρωποι θαυμάζονται από πολλούς κι ανάμεσα στους θαυμαστές σου μπορεί να κρύβεται το άλλο σου μισό. Έτσι, θα έχεις βοηθήσει κάποιον που το έχει ανάγκη κι επιπλέον θα έχεις βρει τον έρωτα. Σαν ρομαντική ταινία μου ακούγεται. Ε, ναι, τέλειο σενάριο δηλαδή.

 

 

Δίδυμος

Με δυναμισμό στο φουλ σε βρίσκει ο Απρίλιος, Διδυμάκι μου, και δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορείς να κάνεις, αν το βάλεις σκοπό. Με τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες να είναι στα καλύτερά σου και το μυαλό σου να κόβει σαν ξυράφι, δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις έναν κακό μήνα, εκτός αν στα ξαφνικά αδρανήσεις χωρίς λόγο, γιατί είσαι και παιδί του ωχαδερφισμού. Στο χέρι σου είναι όλα, καλέ μου. Προσοχή στα λόγια που λες πάνω στον εκνευρισμό σου ή στη βιασύνη σου, γιατί θα προκαλέσουν έναν πόλεμο με το ταίρι σου, στον οποίο, πίστεψέ με, δε θες να μπεις. Επικεντρώσου σε ό, τι σου λέει, απορρόφησε πληροφορίες και φρόντισε να του χαρίσεις μερικές στιγμές απόλυτης ευτυχίας, για να συγχωρέσει κάθε σου ατόπημα. Αν και δε θα έπρεπε να στα λέω εγώ αυτά. Εσύ είσαι μανούλα σε κάτι τέτοια! Έτσι δεν είναι; Μην αρνηθείς προσκλήσεις από φίλους, προς το τέλος του μήνα και το τέλος της καραντίνας. Εκεί μπορεί να έχεις ραντεβού με τον έρωτα, χωρίς να το ξέρεις καν. Βέβαια, καλό είναι να μην πέσεις με τα μούτρα σε τίποτα καινούριο, χωρίς να έχεις βάλει κάτω τα πράγματα και να έχεις σκεφτεί καλά τι μπορεί να φέρει μία νέα σχέση. Αλλά, κυρίως, αυτό που πρέπει να αναθεωρήσεις είναι κάτι πολύ σημαντικό. Θες πραγματικά μία νέα σχέση ή το επιβάλλεις στον εαυτό σου;

 

 

Καρκίνος

Λαμπερό, ζεστό και με την ενέργεια στο φουλ σε βρίσκει ο νέος μήνα, Καρκινάκι μου. Κι ενώ μεν νιώθεις μετέωρος σε όλα τα επίπεδα, η αισιοδοξία σου δε σε αφήνει να μελαγχολήσεις κι η δημιουργικότητά σου δε σε αφήνει να κοιμηθείς. Βέβαια, τέτοια ξενύχτια είναι καλοδεχούμενα αλλά φρόντισε να μην πέσεις κάτω από την εξουθένωση. Βάζεις φαντασία στη σχέση σου, γιατί καλή η πραγματικότητα αλλά είναι και λίγο δύσκολο να τη χωνέψεις. Έτσι, μιας κι έχεις έρθει πιο κοντά με το ταίρι σου, βάζεις τα μεγάλα μέσα για να βεβαιωθείς πως δεν πρόκειται να σκεφτεί καν να σε αφήσει και να φύγει. Με τέτοια παιχνίδια, βρε καλό μου, που να πάει; Πας σε άλλο επίπεδο την επικοινωνία και τα ρομαντικά παιχνίδια εσύ. Αν είσαι μόνος, τα πράγματα παίρνουν μία άλλη στροφή κι ο έρωτας μπορεί να κάνει την εμφάνισή του από μακριά. Από τη μία σε συναρπάζει όλο αυτό, ίσως και τη δεδομένη φάση να είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι. Από την άλλη, όμως πρέπει να σκεφτείς τα υπέρ και τα κατά του να ξεκινήσεις μία νέα σχέση υπό αυτές τις συνθήκες. Όχι τίποτα άλλο, μην πέσεις με τα μούτρα και γκρεμοτσακιστείς. Κρίμα είναι.

 

 

Λέων

Δουλειά, δουλειά, δουλειά, Λιονταράκι μου. Δεν είναι ζωή αυτή. Εσύ δεν είσαι από εκείνους που δε σηκώνουν κεφάλι από τη δουλειά κι αυτό το μήνα θα καταλάβεις το σφάλμα σου. Διότι μπορεί επαγγελματικά να έχεις μία σοβαρή εξέλιξη, αν δουλεύεις από το σπίτι, αλλά στους υπόλοιπους τομείς τα έχεις κάνει λιγάκι μαντάρα, αν θες την άποψή μου. Μάλλον θα πρέπει να κλειδώσεις τις πόρτες και τα παράθυρα αυτό το μήνα αν δε θες να δεις το άλλο σου μισό να το σκάει,όσο κι αν φοβάται τον ιό το δόλιο. Τόσο καιρό σου φωνάζω να του δώσεις λίγη προσοχή κι εσύ εκεί! Δε με ακούς. Αντί να αντιμετωπίσεις το άλλο σου μισό με σαρκασμό κι ειρωνεία για το γεγονός πως είναι δυστυχισμένο, φρόντισε να το ικανοποιήσεις με ποικίλους τρόπους και πες του κι ευχαριστώ μετά. Δεν είναι ιδανική εποχή για νέους έρωτες κι αν ψάχνεις κάποιον για να κάνεις μία νέα σχέση, λυπάμαι που στο λέω, μάλλον θα δυστυχήσετε και οι δύο. Εδώ δεν ξέρεις τι θες από τη ζωή σου και δεν έχεις χρόνο να πάρεις ανάσα. Θες και νέα σχέση; Κάθισε στα αυγά σου για λίγο ακόμα, ίσως ο επόμενος μήνας να είναι πιο τυχερός για σένα.

 

 

Παρθένος

Λάμπω από τη χαρά μου, τραγουδάς, Παρθενάκι μου, κι όχι άδικα, αφού τα άστρα σου συμπεριφέρονται με το γάντι τελευταία. Δε σε σταματάει τίποτα αυτόν τον καιρό και μπράβο σου! Η ζεστασιά που βγάζει ο χαρακτήρας σου, η εξυπνάδα σου που σε βγάζει από δύσκολες καταστάσεις κι η ικανότητά σου να αναλύεις τα πάντα γύρω σου, μόνο καλό μπορούν να σου κάνουν αυτό το μήνα. Ο ενθουσιασμός σου για τη σχέση σου και τον σύντροφό σου σίγουρα είναι καλός αλλά προσοχή. Μερικές φορές ξεπερνάς τα όρια, γίνεσαι τόσο φορτικός που δε σε αντέχει ούτε η σκιά σου. Μην πέσεις σε αυτή την παγίδα! Να ξέρεις και πού να πατάς φρένο αλλά, κυρίως, να ξέρεις να δέχεσαι και τα θέλω του συντρόφου σου, διότι δεν είσαι μόνος σε αυτή τη σχέση. Μετάδωσε τον ενθουσιασμό σου, μην τρομάζεις κόσμο με αυτόν. Εσύ, που ψάχνεις τον έρωτα, καλά κάνεις. Αλλά φρόντισε να τον ψάξεις σε περιβάλλον ασφαλές που νιώθεις καλά. Δεν είναι καιροί για να παίρνεις ρίσκα που μπορεί να αποβούν μοιραία για την καρδιά σου. Καλύτερα να περιμένεις λιγάκι και να είσαι σίγουρος για την επιλογή σου από το να βαδίζεις στην αβεβαιότητα.

 

 

Ζυγός

Ζυγέ μου, αυτό το μήνα δίνεις μία σοβαρή υπόσχεση στον εαυτό σου κι είμαι σίγουρη πως θα την κρατήσεις. Βάζεις πάνω από όλα την ψυχική και σωματική σου υγεία με αποτέλεσμα να παίρνεις τους δρόμους, αφού στείλεις μήνυμα στο 13033, να τρέχεις σαν τρελός για να γίνεις fit και να τρέφεσαι αποκλειστικά με βραστό κοτόπουλο. Καλό κουράγιο! Κι επειδή η υγιεινή ζωή δε βγαίνει εύκολα, με το ταίρι σου αποφασίζετε να κάνετε push-ups παρέα, με ό, τι κι αν σημαίνει αυτό. Υιοθετείτε την άποψη πως ένα ζευγάρι που γυμνάζεται μαζί, μένει για πάντα μαζί και αλλάζετε συνήθειες και τρόπο ζωής. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να έρθεις πιο κοντά με το άλλο σου μισό, φτάνει, βέβαια, να μη μετράς και τις μπουκιές του και του προκαλέσεις ψυχολογικό πρόβλημα. Κι επειδή ο έρωτας συνήθως βρίσκεται στην καθημερινότητά σου κι εσύ τον αγνοείς γιατί επικεντρώνεσαι στη ρουτίνα, εκεί που θα τρέχεις στο πάρκο, ρίξε και καμιά ματιά στον διπλανό σου. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα αντικρίσεις. Κι αν είναι το άλλο σου μισό; Δε θέλεις να το προσπεράσεις! Ετσι δεν είναι;

 

 

Σκορπιός

Με τη δημιουργικότητα στο φουλ και με δίψα για γνώση σε βρίσκει ο Απρίλιος, Σκορπιέ μου. Είτε είναι περιέργεια για το τι υπάρχει εκεί έξω στο διάστημα ή απλά αν θες να μάθεις να φτιάχνεις μανιταρόσουπα, το θέμα είναι πως το πρόσωπό σου θα είναι χωμένο σε ένα βιβλίο, γιατί θες να μάθεις τα μυστικά του σύμπαντος. Και τα μυστικά του έρωτα! Φυσικά το ταίρι σου θα γίνει το πειραματόζωό σου αυτό το μήνα σε ό, τι βάλεις στο νου να μάθεις. Θα φάει καλά, θα περάσεις ακόμα καλύτερα στο κρεβάτι γιατί έχεις κι ορέξεις και θέλεις να ζωηρέψεις τα πράγματα εκεί και γενικά, δε θα πρέπει να έχει παράπονο από σένα. Οτιδήποτε βάλει ο νους του, θα το κάνεις πραγματικότητα γιατί βαριέσαι τα ίδια και τα ίδια. Και ένα είναι σίγουρο, μετά από αυτό τον μήνα δε θα σκεφτεί καν πως υπάρχει προοπτική να τελειώσει αυτή η σχέση. Αν ψάχνεις το άλλο σου μισό, με τις ορέξεις που έχεις δε θα βρεις μόνο ένα αλλά χίλια. Βέβαια, δε θα είναι όλοι το άλλο σου μισό. Γι’ αυτό, θα πρέπει να αποφασίσεις αν θα συνεχίσεις αυτή την άτακτη ζωή ή αν θα επικεντρωθείς στο να βρεις εκείνο το μοναδικό άτομο που θα πειραματίζεσαι μαζί του από εδώ και μπρος. Εκτός αν σου αρέσει να περπατάς και να πέφτουν τα θύματα το ένα μετά το άλλο σε κάθε βήμα σου. Τότε, πάω πάσο.

 

 

Τοξότης

Ο Απρίλης είναι ο μήνας που θα νιώσεις πως είναι η ώρα να σφίξεις τις σχέσεις με την οικογένειά σου, Τοξοτάκι μου. Δεν ξέρω αν σε έχουν πιάσει τα συναισθηματικά σου ή αν απλά νιώθεις πως έχεις απομακρυνθεί κι αυτό συνεπάγεται με γκρίνιες, αλλά καλό θα σου κάνει να ξαναβρείς αυτή τη χαμένη θαλπωρή. Μην ξεχάσεις και τους φίλους σου, κι αυτούς παραπονεμένους του έχεις. Αν θέλεις να κρατήσεις τη σχέση σου ζωντανή, τότε θα πρέπει να κάνεις μία προσπάθεια να εκπέμπεις στο ίδιο μήκος κύματος με το άλλο σου μισό. Κάπου έχετε χάσει την επικοινωνία που είχατε κάποτε, με αποτέλεσμα άλλα να λέτε κι άλλα να ακούτε. Οι παρεξηγήσεις είναι καθημερινό φαινόμενο κι ενώ μερικές φορές είναι το αλατοπίπερο στη σχέση σας, αν το παρακάνεις, δε θα τρώγεται το φαγητό. Εσύ που είσαι μόνος, τον έρωτα μπορείς να τον βρεις ξεκινώντας κάτι νέο διαδικτυακά, που θα σε βγάλει από τη ρουτίνα σου. Διότι η καραντίνα και το ότι  δε σε βλέπει ούτε καν ο ήλιος, δε σημαίνει πως δεν μπορείς να κάνεις μια νέα γνωριμία.

 

 

Αιγόκερως

Αν κι έχεις ανάγκη για οικογενειακή θαλπωρή, Αιγοκεράκι μου, οι πολλές ώρες με την οικογένεια μάλλον θα σε βγάλουν από τα ρούχα σου αυτό τον μήνα. Μάλλον θα πρέπει να κρατήσεις αποστάσεις κι όχι μόνο λόγω κορωνοϊού. Όχι τίποτ’ άλλο, έχεις και την τάση να ξεσπάς έστω κι άθελά σου, σε εκείνους που δεν φταίνε γιατί ως γνωστό, ο αθώος πάντα πληρώνει τη νύφη. Προσοχή, λοιπόν, μην πληγώσεις ανθρώπους που σε αγαπούν! Τουλάχιστον με το άλλο σου μισό δεν έχεις πρόβλημα επικοινωνίας. Είναι το μοναδικό άτομο στο οποίο μπορείς να τρέξεις για να βρεις το δίκιο σου. Ωστόσο, περιόρισε την γκρίνια και αύξησε τα παιχνίδια, γιατί το πολύ το Κυρ-ελέησον το βαριέται κι ο παπάς. Και δε λέω, το ταίρι σου μπορεί να είναι ο έμπιστός σου αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ελπίζω να έγινα κατανοητή, αγαπητέ. Από την άλλη, αν είσαι μόνος και ψάχνεις να βρεις κάποιον να πεις τον πόνο σου, ο Απρίλιος είναι μήνας που βοηθάει στην εξέλιξη ρομάντζων κι ίσως να είσαι κι εσύ ένας από τους τυχερούς που ο έρωτας θα τον χτυπήσει με τα βέλη του. Βέβαια, για να γίνει αυτό, πρέπει να ασχοληθείς και λίγο. Μην περιμένεις να σε πετύχει, χωρίς να κάνεις τίποτα. Γι’ αυτό στείλε! Το άλλο σου μισό αναρωτιέται πού στο καλό είσαι.

 

 

Υδροχόος

Να και οι πρώτες τάσεις φυγής, Υδροχοάκι μου. Ήταν να μην μπει η Άνοιξη. Αμέσως εσύ, να μην μπορείς να καθίσεις σε ένα μέρος για περισσότερο από δέκα λεπτά. Και μέσα σε όλα, ξεκινάς μία νέα τάση που μπορεί να με τρελάνει: δεν τελειώνεις ποτέ τίποτα από ό, τι ξεκινάς, είτε πρόκειται για παζλ, ή βιβλίο, αλλά ακόμα και μία νέα σχέση. Κακό, πολύ κακό. Ίσως θα πρέπει να πατήσεις λίγο φρένο αυτόν τον καιρό, μήπως και σε προλάβει το άμοιρο το ταίρι σου που έχεις αφήσει πίσω να σε κυνηγάει αλαφιασμένο. Πού να σε προλάβει, έτσι όπως έχεις βάλει αυτόματο; Η νευρικότητά σου είναι στα ύψη. Γι’ αυτό, καλό είναι να βρεις κάτι να κάνετε μαζί πριν φτάσεις εσύ στο βορά και μείνει εκείνο στο νότο. Και μετά, άντε να βρεθείτε στη μέση. Οπότε, διόρθωσε την κατάσταση τώρα, πριν γίνει αδιόρθωτη. Δεν είναι η κατάλληλη εποχή για νέους έρωτες για σένα, αυτό λογικά πρέπει να το έχεις εμπεδώσει ως τώρα. Εδώ δεν μπορείς να συγκεντρωθείς στη δουλειά σου, που είναι σημαντική τη δεδομένη στιγμή, θα καταφέρεις να επικεντρωθείς σε έναν νέο έρωτα, που θέλει και πολλή δουλειά για να τον κρατήσεις; Θα αστειεύεσαι βέβαια! Άστο για μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας, λέω εγώ.

 

 

Ιχθύς

Τα οικονομικά σου σε αγχώνουν πολύ, Ψαράκι μου, και όταν δεν είσαι οικονομικά σταθερός, καταρρέει όλη σου η ζωή και η καθημερινότητα. Εντάξει, δεν έχεις άδικο, αλλά πρέπει να πάρεις μερικές βαθιές ανάσες και να ηρεμήσεις, γιατί τρελαίνεις τους γύρω σου με την παράνοια που σε έχει πιάσει. Το καλό είναι πως, εν καιρώ αστάθειας, έχεις το άλλο σου μισό να σε κρατά από το χέρι και να σου χαρίζει αυτό το αίσθημα σταθερότητάς που τόσο πολύ αγαπάς. Κι εσύ αντί να το εκτιμάς, γκρινιάζεις κι από πάνω. Αν αφήσεις το άλλο σου μισό να μιλήσει μία στάλα, ίσως σου δώσει λύσεις στα προβλήματά σου. Βέβαια, αυτό απαιτεί να κλείσεις το στόμα και να ανοίξεις τα αυτιά και δεν ξέρω αν θα είσαι διατεθειμένος αυτό το μήνα να κάνεις κάτι τέτοιο. Άρα, ποιος φταίει για την κατάστασή σου; Εσύ φυσικά! Η αλήθεια είναι πως εσύ που είσαι μόνος, έχεις διαλέξει τη χειρότερη περίοδο να μην έχεις σχέσεις με τον έρωτα και να, που το μετανιώνεις τώρα κι αναρωτιέσαι τι να κάνεις. Απλό είναι, ρίξε λίγο τις άμυνές σου, όσο χρειάζεται για να μπορέσουν να σε πλησιάσουν και φρόντισε να είσαι συγκεντρωμένος, ώστε να ξεχωρίσεις τους καλούς από τους επιτήδειους. Κι όλα τα άλλα θα έρθουν με μεγάλη ευκολία. Φτάνει να έχεις πίστη στον έρωτα!

Συντάκτης: Λέτα Μπεζεργιάννη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
Τι κι αν είμαστε μέσα, το φλερτ δε σταματάει ποτέ!

Ιντερνετικό ή μη, μάθε να παίζεις το παιχνίδι καλύτερα απ΄όλους!