Νέος μήνας ξεκινάει κι επιτέλους φαίνεται το φως στο τούνελ. Ο ήλιος θα λάμψει κι η αισιοδοξία θα κάνει και πάλι την εμφάνισή της. Οι προκλήσεις θα είναι πολλές αλλά, μεταξύ μας τώρα, μετά από τόση αδράνεια, αυτό μας χρειάζεται. Έτσι δεν είναι; Το καλό είναι πως δε θα είμαστε τόσο χοντρόπετσοι και η ενσυναίσθηση θα κατακλύσει ακόμα και το πιο εγωκεντρικό άτομο εκεί έξω. Δεν παύει όμως ετούτο τον μήνα να έχουμε και τον Ερμή να κινείται φαινομενικά ανάδρομος από τις 20 Απριλίου, επομένως το παρελθόν επιστρέφει και τώρα είναι ώρα να παιχτεί η τελευταία παρτίδα!  

 

Κριός

Κριάρι μου, ο Απρίλιος είναι δικαιωματικά ο μήνας σου και φυσικά τον απολαμβάνεις στο έπακρο. Ίσως περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε, από την άποψη πως, καλώς ή κακώς, δεν έχεις όρια ή έστω τα ξεχνάς, με αποτέλεσμα να τα ξεπερνάς και να δημιουργείς προβλήματα στον εαυτό σου και τους γύρω σου. Γενικά ο μήνας σου δίνει πολλές ευκαιρίες για ν’ αντιδράσεις ώστε ν’ αρπάξεις όλα εκείνα όσα ονειρεύεσαι, αλλά και να κάνεις μερικά διαλείμματα ώστε να πάρεις βαθιές ανάσες και να τακτοποιήσεις καταστάσεις που ηθελημένα αγνοούσες κι αγνοείς, εδώ και καιρό. Μπορείς να κάνεις μια νέα αρχή, αν το θελήσεις, αλλά αυτό που θα γίνει κύριο χαρακτηριστικό του μήνα, είναι πως θα έχεις την ικανότητα να διαβάζεις το ψέμα με μεγάλη ευκολία. Πρέπει να προσέξεις τις μάχες που θα δώσεις αυτό το μήνα, αλλά ακόμα περισσότερο τους αντιπάλους σου. Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις και μη βγάλεις βιαστικά συμπεράσματα που θα σε φέρουν σε δύσκολη θέση και θα πληγώσουν ανθρώπους που αγαπάς. Προσοχή σε ποιους δανείζεις χρήματα και πότε. Πρέπει να φροντίσεις πρώτα το δικό σου πορτοφόλι και συμφέρον.

Όσον αφορά τα ερωτικά σου, η Αφροδίτη μπαίνει στους Ιχθύς στις πέντε του μήνα και βγάζει προς τα έξω την ονειροπόλα πλευρά σου προς τα έξω. Φρόντισε να μη σε εκμεταλλευτούν βλέποντάς σε με μια πιο ευάλωτη κατάσταση απ’ ό,τι συνήθως. Μην κάνεις πισωγυρίσματα στο παρελθόν για κανέναν λόγο γιατί θα το μετανιώσεις αμέσως και φρόντισε την ψυχική σου υγεία, ειδικά αν είσαι σε σχέση, γιατί διαφορετικά, τα ξεσπάσματά σου μπορεί να φέρουν ακόμα και τον χωρισμό.

 

Ταύρος

Ταυράκι μου προετοιμάσου γιατί θα ζήσεις μα μικρή παράνοια στην αρχή του μήνα, αφού αλλιώς σκέφτηκες τα πράγματα κι αλλιώς σου έρθουν εν τέλει. Αντί να θυμώσεις και να τα σπάσεις όλα τριγύρω σου, αντιμετώπισε τις αναποδιές που θα συναντήσεις με εξυπνάδα. Κυρίως, όμως, αντιμετώπισε τους ανθρώπους που σου προκαλούν προβλήματα με τέτοιο τρόπο που, θέλουν δε θέλουν, θα σου ζητήσουν συγγνώμη για όσα σου έκαναν. Μόνο έτσι θα έχεις νικήσει πραγματικά· θέλει τρόπο, όχι κόπο. Ο μήνας βοηθάει πολύ στο να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή σου. Είναι καιρός ν’ αφήσεις πίσω σου ανθρώπους και καταστάσεις που σου προκαλούσαν πονοκέφαλο, αλλά και κακές συνήθειες που σ’ έχουν κουράσει και δεν αντέχεις πια, γιατί στην πραγματικότητα δε σου προσφέρουν τίποτα ουσιώδες. Μην αναλώνεσαι στις κακίες των ανθρώπων και φρόντισε πάνω από όλα, τον εαυτό σου. Πρόσεξε πού σπαταλάς τα χρήματά σου, αλλά και τα συναισθήματά σου, γιατί και οι δύο τομείς θα σε πονέσουν πολύ όλον τον Απρίλη.

Στα ερωτικά σου, η Αφροδίτη στον Ιχθύ δεν αποκλείεται να σου φερθεί με το γάντι αυτόν τον μήνα και να στείλει προς το μέρος σου την πολυπόθητη ευτυχία που αναζητάς εδώ και καιρό. Αυτό ισχύει είτε είσαι μόνος ή σε σχέση. Οι προοπτικές για ηρεμία στον έρωτα, αλλά και για σταθερότητα, είναι πολλές. Μη φοβηθείς, ωστόσο, τις μικρές προκλήσεις που θα σου φέρει ο έρωτας. Είναι ωραίες οι ερωτικές κόντρες, φτάνει να ξέρετε και οι δύο να βάζετε τα απαιτούμενα όρια. Μη φοβηθείς να ξεφορτωθείς οτιδήποτε μη υγιές από τη ζωή σου. Στην τελική, αν δεν πετάξεις τα άχρηστα μπαγκάζια που κουβαλάς, πώς θα ευχαριστηθείς το ταξίδι;

 

Δίδυμοι

Διδυμάκι μου, οφείλεις να παραδεχτείς πως σε σχέση με τους άλλους, δεν έχεις κοπιάσει και πολύ ως τώρα για ν’ αποκτήσεις όλα εκείνα που ονειρευόσουν. Έρχομαι, λοιπόν, να σου πω πως η καλή σου τύχη θα συνεχιστεί κι αυτόν τον μήνα αφού θα έχεις πολλές ευκαιρίες να εξελιχθείς, ενώ είσαι αρκετά έξυπνος ώστε να μην αφήσεις καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Θέλεις ν’ αναρριχηθείς επαγγελματικά και φυσικά έχεις τη διάθεση να κάνεις ό,τι χρειαστεί για να το πετύχεις αυτό. Όμως, σε απασχολεί κι η κοινωνική σου καταξίωση, γι’ αυτό θα δώσεις βάση σε νέες γνωριμίες για να δεις κατά πόσο θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν να λάμψεις. Δεν αποκλείεται αυτόν το μήνα να θυμηθείς παλιές αγάπες -και δεν αναφέρομαι μόνο σε ανθρώπους- αλλά και σε χόμπι ή πράγματα, γενικά, που αγαπούσες στο παρελθόν και με τον καιρό αναγκάστηκες ν’ αφήσεις πίσω. Όσον αφορά τα χόμπι ή τις συλλογές σου, θα σου πω να γυρίσεις πίσω σ’ αυτά χωρίς να το σκεφτείς, γιατί θα γεμίσουν την ψυχή σου με χαρά.

Όσον αφορά τους ανθρώπους, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείς ή τέλος πάντων να δώσεις μεγάλη προσοχή στις συμπεριφορές τους ώστε να μπορέσεις να κάνεις ένα τελικό ξεκαθάρισμα στη ζωή σου. Όπως και να έχει, προσοχή στα πάθη κάθε είδους, ακόμα περισσότερο, όταν έχει να κάνει με χρήματα. Στα ερωτικά σου καλείσαι να διεκδικήσεις το άτομο που σε έχει κερδίσει, είτε είσαι σε σχέση μαζί του ή όχι. Δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να είσαι παρών όταν σε χρειάζεται και να νοιάζεσαι πραγματικά, να παλέψεις μαζί του ενάντια στους δαίμονές του, δείχνοντας την ειλικρινή σου αγάπη- αν υπάρχει. Αλλά, αν δε νοιάζεσαι πραγματικά, καλό θα ήταν να το πεις εξαρχής γιατί αν επενδύσει πάνω σου κι εσύ ξαφνικά αποφασίσεις να φύγεις, θα του κάνεις μεγαλύτερο κακό. Φέρσου ώριμα και με ειλικρίνεια.

 

Καρκίνος

Καρκινάκι μου, σε περιμένει ένας μήνας που θα έχει τα πάνω και τα κάτω του και του λιγάκι θα σε ταλαιπωρήσει ψυχολογικά- όχι πως είσαι στα καλύτερά σου, αλλά λέμε τώρα. Εκεί που θα είσαι καλά, εκεί θα νιώθεις πως δεν έχεις καταφέρει πολλά στη ζωή σου και θα θυμώνεις που έχεις αφήσει τα θέλω σου στην άκρη για ν’ ασχοληθείς με τα πρέπει. Γενικά θα σκεφτείς πολύ σοβαρά αυτό το διάστημα το όλο θέμα για να μπορέσεις να βρεις τις ισορροπίες που απαιτούνται ώστε να αισθανθείς πως πατάς γερά στα πόδια σου. Μια μελαγχολία θα τη νιώσεις στα μέσα του μήνα, αλλά στο χέρι σου είναι να μην την αφήσεις να σε καθορίσει ως άνθρωπο. Πρόσεξε γιατί στην ανάγκη σου να βρίσκεσαι ανάμεσα σε κόσμο, για να παλέψεις ενάντια στη μοναξιά σου, μπορεί να έρθεις κοντά με ανθρώπους που δε θα σου κάνουν καλό και δύσκολα μετά θα μπορέσεις να ξεφορτωθείς.

Αυτόν τον μήνα, εκτός από τα εργασιακά σου -που τα τρέμεις η αλήθεια είναι-, θα σε απασχολήσει πολύ και η οικογένειά σου. Θέλεις να δεις τα άτομα που αγαπάς να είναι καλά κι ευτυχισμένα και γι’ αυτό θα προσπαθήσεις να συμβάλεις στην πολυπόθητη ηρεμία κι ευτυχία, όσο μπορείς. Εξάλλου, είναι ένας ωραίος τρόπος για να τονώσεις την ψυχολογία σου. Μόνο που πρέπει να θέσεις όρια για το πόσο μπορείς να δώσεις, γιατί στο τέλος μπορεί να καταλήξεις άδειος από συναισθήματα. Οπότε, προσοχή, εκτός από τη δική τους ευτυχία, φρόντισε και για τη δική σου. Ερωτικά, θα έχεις κάποια σκαμπανεβάσματα και ίσως κάποια τρεχάματα, αλά τίποτα δε θα είναι για κακό και κυρίως, ο χρόνος σου δεν= θα πάει χαμένος. Αν είσαι σε σχέση, η ενσυναίσθησή σου θα σε φέρει κοντά με το άλλο σου μισό, αφού θα κατανοήσεις ευκολότερα τις ανάγκες του, ενώ αν είσαι μόνος σου θα λειτουργήσει καταλυτικά στο να πλησιάσεις το άτομο που θες και να καταλάβεις ακριβώς τι είναι αυτό που θέλει από σένα, βάζοντας γερές βάσεις για το μέλλον σας.

 

Λέων

Λιοντάρι μου, αν σου πω ότι ο νέος μήνας θα είναι καλός, μάλλον θα σου πω ψέματα. Ο Απρίλιος υπόσχεται ζόρια για σένα. Δε θα λείψουν οι αναποδιές και τα προβλήματα στις σχέσεις σου κάθε είδους, ενώ δε θα είναι λίγες οι φορές που θα αισθανθεί πως έχεις φτάσει στα όριά σου. Θα πρέπει να θυμάσαι όλο τον μήνα πως αν προκαλέσεις, τότε σαφώς θα δεχτείς επίθεση, όχι μόνο από τον γενικό περίγυρό σου αλλά κι από τα κοντινά σου άτομα που δεν μπορούν να σ’ ανεχτούν άλλο και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να βγάλουν τη λίστα παραπόνων που έχουν μαζέψει. Το καλό της υπόθεσης είναι πως έχεις το χάρισμα της πειθούς και θα το βάλεις σε λειτουργία ουκ ολίγες φορές μέσα στον μήνα. Από τη μία πρέπει να πείσεις τους πάντες πως δεν είσαι ο κακός δράκος του παραμυθιού, ακόμα κι όταν τις κακές σου μέρες έτσι φαίνεσαι, αλλά κι ότι είσαι ένας ικανός άνθρωπος που μπορεί να εξελιχθεί και να φτιάξει τις σχέσεις του. Ταυτόχρονα πρέπει να δείξεις πως μπορείς να αναρριχηθείς και πως αξίζεις αυτή την προαγωγή που τόσο καιρό σου στερούν.

Δε σου βγαίνει, ωστόσο, από το μυαλό πως κάποιοι δε βλέπουν με καλό μάτι την οποιαδήποτε επιτυχία σου και πως έχουν σκοπό να ρουφήξουν όση ενέργεια και χαρά σου έχει απομείνει. Μακριά κι αγαπημένος, που λένε, απ’ αυτούς. Δε χρειάζεται καν να χάσεις χρόνο για να τους αντιμετωπίσεις, απλώς διαγράφεις και συνεχίζεις την πορεία σου. Στα ερωτικά σου, μάλλον θ’ αποφασίσεις να περάσεις στην επίθεση που τόσο άργησες και δε θα αφήσεις τίποτα στην τύχη. Είτε είσαι σε σχέση ή ψάχνεις το άλλο σου μισό, εσύ αποφασίζεις να πάρεις τις καταστάσεις στα χέρια σου και φυσικά, αυτό αποδίδει πλήρως κι άμεσα. Θες να νιώσεις ασφάλεια, θες να ζήσεις όμορφες στιγμές και να γεμίσεις με ερωτικές εμπειρίες αλλά δεν μπορείς να περιμένεις άλλο. Και καλά κάνεις. Κυνήγησε ό,τι θες. Χαμένος δε θα βγεις, σίγουρα.

 

 

Παρθένος

Παρθενάκι μου, όλο τον Απρίλιο θα δουλέψεις σκληρά αλλά είναι η τύχη εκείνη που θα σου δώσει το απαραίτητο πουσάρισμα για να φτάσεις εκεί που θες. Ναι, ξέρω, θες ν’ αναγνωρίζονται οι προσπάθειές σου, οπότε αυτό μπορεί να σου κακοφαίνεται, μα όλοι ξέρουμε πόσο σκληρά εργάζεσαι με ό,τι κι αν καταπιαστείς, γι’ αυτό απόλαυσε την εύνοια της τύχης κι άρπαξε όλες τις ευκαιρίες που θα σου χαρίσει, τόσο απλόχερα. Η μία επιτυχία θα διαδέχεται την άλλη, αφού έχεις μάθει πως μια καλή συνεργασία –ή μια σχέση βασισμένη στην καλή επικοινωνία– μπορεί ν’ αποδώσει τα μέγιστα. Οπότε, ξέρεις και πώς να βάζεις στην άκρη τον εγωισμό σου και να συνεργάζεσαι τέλεια με τ’ άτομα κοντά σου. Αυτό, να ξέρεις, αποτελεί και τη μεγαλύτερή σου επιτυχία.

Χρειάζεται να προσέξεις ιδιαίτερα αυτόν το μήνα την υγεία σου αλλά και τη σπατάλη χρημάτων σε άτομα που δεν το αξίζουν. Όσον αφορά την υγεία σου, θα πρέπει μάλλον ν’ αποφύγεις επικίνδυνες καταστάσεις όσο κι αν ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη, ή τέλος πάντων αν δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτές, να πάρεις περισσότερες προφυλάξεις. Τα οικονομικά σου από την άλλη, ενώ πηγαίνουν καλά, μπορεί να πάρουν την κάτω φόρα εξαιτίας μιας κακή επένδυσης που δε θα έχεις σκεφτεί καλά. Στα ερωτικά σου θα υπάρξει μια έκρηξη που όμως μετά θα φέρει την πολυπόθητη ηρεμία που επιζητείς και θα φέρει τα πράγματα σε μια χρυσή τομή. Ίσως μπεις στη διαδικασία ν’ αναρωτηθείς αν το άτομο δίπλα σου σε εκφράζει πραγματικά ή θα αποφασίσεις μια και καλή να βγεις εκεί έξω για να φλερτάρεις, με σκοπό όμως να βρεις κάτι ουσιαστικό, έτσι όπως το φαντάζεσαι. Όχι κάτι για να περάσεις το χρόνο σου απλώς, που έτσι κι αλλιώς δε σου ταιριάζει.

 

Ζυγός

Ζυγέ μου, αυτό τον μήνα καλείσαι να πάρεις σοβαρές αποφάσεις για τη ζωή, τη δουλειά σου, την οικογένειά σου, τους φίλους σου και φυσικά, τα ερωτικά σου. Κοινώς, κανένας τομέας της ζωής σου δε θα μείνει ανεπηρέαστος. Δε θα είναι εύκολος ο Απρίλιος και το οφείλεις στον εαυτό σου πάνω από όλα να ξεφορτωθείς οτιδήποτε έχει γίνει ένα αφόρητο φορτίο που κουβαλάς χωρίς να υπάρχει λόγος ουσιαστικός. Ξέρω ότι σε τρομάζει, ειδικά εσένα που έχεις συνηθίσει να είσαι στην υπηρεσία όλων και να τους κρατάς ευτυχισμένους, αλλά αλήθεια, ως πότε θα το κάνεις αυτό στον εαυτό σου; Έχεις κουραστεί αλλά δε θες να το παραδεχτείς μην τυχόν και πικράνεις κάποιον. Όμως, αυτός ο μήνας μπορεί να γίνει το έναυσμα μιας νέας αρχής, όπου αξία θα έχει πρώτα ο εαυτός σου κι όσοι νοιάζονται πραγματικά γα σένα. Μη φοβηθείς ν’ αφήσεις πίσω σου ό,τι σε κουράζει. Θα ξαλαφρώσεις και να βρεις τον εαυτό σου ξανά.

Γενικά ο Απρίλιος είναι ο μήνας που θα εστιάσεις επιτέλους σε όσα εσύ χρειάζεσαι. Θα διορθώσεις καταστάσεις προβληματικές, θα πλησιάσεις ανθρώπους που άδικα είχες κάνει στην άκρη, θα δώσεις βάση σε όλα εκείνα που λέει το σώμα σου, θα προσέξεις την υγεία σου και φυσικά, θα διευρύνεις τους ορίζοντές σου. Σου αρέσει πολύ να μαθαίνεις νέα πράγματα κι αυτό θα λειτουργήσει υπέρ σου από πολλές απόψεις. Τα ερωτικά σου, από την άλλη, θα είναι ένας γρίφος που ούτε εσύ ο ίδιος δε θα μπορείς να λύσεις. Εκτός του ότι υπάρχει κίνδυνος, για σένα που είσαι μόνος σου, να μπλέξεις σε μια σχέση που κανονικά θα απέφευγες γιατί θα σου χτυπούσαν χιλιάδες καμπανάκια, εσύ που είσαι ήδη σε σχέση δεν αποκλείεται να νιώσεις πως πνίγεσαι πως θες τον δικό σου χώρο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα και στις δύο περιπτώσεις, παρ’ όλα αυτά, είναι το ίσως να φοβηθείς να μιλήσεις για όσα νιώθεις, για να μην πικράνεις το άτομο απέναντί σου, με αποτέλεσμα να καταπιέζεσαι σε μια συνθήκη που δε σου ταιριάζει και σε κάνει να μην περνάς καλά.

 

Σκορπιός

Σκορπιουδάκι μου ο Απρίλιος θα είναι κάπως ζόρικος απέναντί σου και θ’ απαιτήσει από σένα να πάρεις αποφάσεις για τη ζωή σου, άμεσα. Δύο πράγματα μπορείς να κάνεις. Ή που θ’ αποδεχτείς πως αυτή είναι η πραγματικότητα στην οποία ζεις και πως η καθημερινότητά σου δεν έχει το παραμικρό ενδιαφέρον, ή που θα πάρεις δραστικά μέτρα, θα δώσεις μια κλωτσιά σε ό,τι έχεις χτίσει ως τώρα και θ’ αρχίσεις από την αρχή. Επειδή το δεύτερο σαφώς κι είναι τρομερά δύσκολο, θα σου προσφέρω και μια τρίτη κι εύκολη λύση. Ναι μεν πρέπει να συμβιβαστείς με το ότι η ζωή σου δεν είναι ό,τι ονειρευόσουν, αλλά δεν πρέπει να καταθέσεις τα όπλα. Κάνε μικρά πράγματα που θα βάλουν γεύση στην καθημερινότητά σου και θα τα δεις όλα με άλλο μάτι. Δώσε βάση στα άτομα που σε περιτριγυρίζουν γιατί τα έχεις παραμελήσει κι αυτό μόνο προβλήματα μπορεί να σου προκαλέσει και μάλιστα, από εκεί που δεν το περιμένεις.

Κυρίως θα πρέπει να σταθείς στην οικογένειά σου, να δείξεις στα άτομα που την απαρτίζουν την αγάπη και τη στήριξή σου και μαζί, να κάνετε τις οποιεσδήποτε αλλαγές χρειάζεται. Μη φοβηθείς να φανείς ευάλωτος. Θα νιώσουν πολύ πιο κοντά σου όταν δουν την ευαίσθητη πλευρά σου. Η ερωτική σου ζωή δε σε απασχολεί και πολύ αυτό τον καιρό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε φροντίζεις να περάσεις καλά και να γευτείς ενδιαφέρουσες ερωτικές στιγμές. Αν είσαι σε σχέση μπορεί να χρειαστεί να κυνηγήσεις λιγάκι το άλλο σου μισό, που για αρκετό καιρό θεωρούσες δεδομένο. Αν είσαι μόνος σου, δε σταματάς να κυνηγάς το απόλυτο κι άπιαστο, ξεχνώντας πως το άτομο που μπορεί να ερεθίσει πρώτα το μυαλό σου και μετά το σώμα σου είναι πιο κοντά σου απ’ όσο νομίζεις.

 

Τοξότης

Τοξοτάκι μου, φαίνεσαι να είσαι από τους τυχερούς αυτόν τον μήνα, μιας και τ’ άστρα θα σε λυπηθούν λιγάκι και θα σου φερθούν με το γάντι. Καλό θα ήταν να μη σαμποτάρεις τον εαυτό σου με το ν’ αναλώνεσαι με ανούσιες σχέσεις, αλλά και με ανθρώπους που βρίσκουν ευχαρίστηση στο να σε εκνευρίζουν. Μην αφήσεις, επίσης, μερικές μικρές αναποδιές να σου χαλάσουν τη διάθεση. Είπαμε, είσαι ευνοημένος αλλά δε σημαίνει πως μία στο τόσο δε θα έχεις κι εσύ τις κακές στιγμές σου. Φρόντισε να μην τις κάνεις χειρότερες με τα πείσματά σου. Απόφυγε κόντρες με άτομα στη δουλειά σου, αλλά και την οικογένειά σου, που είναι εύκολοι στόχοι για τα νεύρα σου. Επικεντρώσου στην καλή σου τύχη και το γεγονός πως αυτόν τον μήνα, μπορείς να να πεις όχι σε οτιδήποτε σε ρίχνει ψυχολογικά. Καλό θα ήταν να μην κάνεις τα προβλήματα των άλλων δικά σου και να μη δώσεις υποσχέσεις που δε θα μπορέσεις να κρατήσεις.

Τα μεγάλα λόγια μόνο μπελάδες μπορούν να φέρουν, γι’ αυτό μην τα λες. Βρες άλλους τρόπους να ξεφορτωθείς τα άτομα που γίνονται φορτικά. Προσοχή και στις σπατάλες χρημάτων αλλά και συναισθημάτων που μπορεί να σ’ αφήσουν ταπί και καθόλου ψύχραιμο, τελικά. Φρόντισε την υγεία σου, αλλά και την υγεία του πορτοφολιού σου και πάντα να θυμάσαι πως, προσέχουμε για να έχουμε. Στα ερωτικά, έρχεται αέρας ανανέωσης αυτές τις ημέρες. Αν είσαι σε σχέση, έχεις την ανάγκη να της δώσεις μια πνοή φρεσκάδας οπότε θα προσπαθήσεις να βρεις ευφάνταστους τρόπους να το πετύχεις, αφού βλέπεις πως το ταίρι σου, κυρίως, έχει ανάγκη από μια μεγάλη αλλαγή. Αν είσαι μόνος σου, μη σνομπάρεις άτομα που νομίζεις πως δεν αξίζουν την προσοχή σου και την αγάπη σου, γιατί τελικά, μάλλον εσύ είσαι που τους αδικείς και κάποια στιγμή θα τους ψάχνεις. Να το θυμάσαι αυτό.

 

Αιγόκερως

Αιγοκεράκι μου, μπορεί ο Μάρτης να είχε τρομερά σκαμπανεβάσματα και να σ’ άφησε με την αίσθηση πως δεν πατάς γερά στα πόδια σου, ο Απρίλης όμως θα σε ταρακουνήσει ακόμα περισσότερο αφού θα σου βγάλει στην επιφάνεια πολλές ανασφάλειες για τις αποφάσεις που έχεις πάρει στο παρελθόν, αλλά και τις περασμένες αποτυχίες, για τις οποίες πλέον δεν μπορείς να κάνεις το παραμικρό. Δε θα έπρεπε να σ’ απασχολεί το παρελθόν τόσο, γιατί εσύ, τουλάχιστον, επιτυχίες κι αποτυχίες τις μετατρέπεις σε μεγάλα μαθήματα και γίνεσαι εμπειρικά καλύτερος. Αν πάρεις δύο βαθιές ανάσες, θα συνειδητοποιήσεις πως όλα έχουν γίνει για καλό σου. Χαλάρωσε κι απόλαυσε τη διαδρομή- μόνο φρόντισε να μη φτάσεις στα όρια του ζαμάν φου κι αρχίσεις να κάνεις κινήσεις γεμάτες ρίσκα που ξέρεις ότι δε θα σου αποφέρουν τίποτα.

Χρειάζεσαι μια ανανέωση, άμεσα, κι ο Απρίλης είναι μήνας που μπορείς να το πάρεις απόφαση να κόψεις κακές συνήθειες και να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα. Μπορείς, επίσης, να πάρεις επιτέλους απόφαση ν’ αλλάξεις το σπίτι σου, να κάνεις μια μετακόμιση ή να βάψεις τους τοίχους και να αλλάξεις έπιπλα. Ό,τι κι αν διαλέξεις να κάνεις, θα είναι σαφώς για καλό και θα σου τονώσει την ψυχολογία. Ψάχνεις τρόπους για να ανανεωθείς και στα ερωτικά σου, αυτόν τον καιρό. Είτε είσαι σε σχέση, ή μόνος, νιώθεις ότι βαλτώνεις αρκετά και πως είναι πλέον ανάγκη να υπάρξει μια αλλαγή που θα σε απογειώσει. Αυτή, μπορεί να έρθει με τη μορφή ενός ταξιδιού με το άλλο σου μισό -αν είσαι σε σχέση- αλλά και με την προοπτική να γίνει πιο σοβαρή η σχέση σας. Αν είσαι μόνος, μπορεί μια νέα γνωριμία να σε ενθουσιάσει τόσο πολύ που να μη διστάσεις να βουτήξεις με όλο σου το είναι και να τη ζήσεις.

 

Υδροχόος

Υδροχοάκι μου, αυτός ο Απρίλης θα προσπαθήσει να σε τρελάνει με όλα τα όπλα που θα έχει στα χέρια του. Δεξιά θα θες να πας; Αριστερά θα σε στέλνει. Ναι θα θες να πεις; Όχι θ’ ακούγεται από το στόμα σου. Κι ό,τι κι αν κάνεις, ο άτιμος, δεν πρόκειται να σ’ αφήσει να χαλαρώσεις. Όχι, το δικό του θα γίνεται όσο κι αν εσύ χτυπιέσαι. Καλό θα ήταν να μην προκαλέσεις την τύχη σου, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσεις να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα που θα σου πετάει μπροστά σου η καθημερινότητα. Όσο κι αν το θες, δεν μπορείς να τα έχεις όλα, μα μπορείς να αποκομίσεις πολλά αν φερθείς έξυπνα κι αντί να τρέξεις μακριά από τις αναποδιές, τς διαβάσεις κι αντιδράσεις ψύχραιμα. Πρέπει να προσέξεις πολύ καλά τον τρόπο που χειρίζεσαι καταστάσεις αυτόν τον μήνα, γιατί αυτή η σιγουριά σου θα σου βγει σε κακό. Δε λέω πως είναι κακό να είσαι σίγουρος για τις ικανότητές σου, απλώς αναφέρω πως η πολλή σιγουριά μπορεί να αποβεί μοιραία γιατί δε θα βλέπεις του κινδύνους γύρω σου. Δεν είσαι αλάνθαστος και καλά θα κάνεις να μάθεις να παραδέχεσαι πως πού και πού κάνεις κι εσύ βλακείες.

Μην εμπιστεύεσαι ανθρώπους στα τυφλά και προσπάθησε να ρίξεις λίγο βάρος σε σημαντικά πράγματα, όπως η υγεία σου, που έχεις παραμελήσει πολύ. Στα ερωτικά σου τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα, αφού νιώθεις πως έχεις βρει ό,τι ζητούσες από τη ζωή. Δεν ξέρω αν τρέφεις αυταπάτες ή όχι, αλλά καλό θα ήταν να κρατάς μικρό καλάθι και να μην πιστεύεις τα μεγάλα λόγια που σου λένε άτομα που μόλις έχεις γνωρίσει. Κι εσύ, από τη μεριά σου, πρέπει να σταματήσεις να γεμίζεις το μυαλό του συντρόφου σου, αν έχεις, με υποσχέσεις που δε θα κρατήσεις. Προστάτεψε αρχικά τον εαυτό σου, αλλά πρόσεξε μήπως στην προσπάθειά σου να προστατευτείς, πληγώσεις ανεπανόρθωτα ένα άτομο το οποίο νοιάζεσαι.

 

Ιχθύς

Ψαράκι μου, μπορεί να σου πήγαν όλα στραβά το προηγούμενο διάστημα αλλά εσύ είσαι από τους λίγους, μην πω ο μοναδικός, που ξέρει πώς να βγει από πάνω. Ίσως να είναι ο τρόπος του σύμπαντος να σε ανταμείψει για το καλό που έχεις κάνει σε άτομα που σ’ είχαν ανάγκη κάποια στιγμή και που δε δίστασες να βοηθήσεις. Μην αλλάξεις μοτίβο αυτόν τον μήνα γιατί και στον χαρακτήρα σου δεν είναι να μη νοιάζεσαι και θα νιώθεις καλύτερα εκείνες τις στιγμές. Έτσι, θα δεις και ποιοι άνθρωποι θα τρέξουν να σε βοηθήσουν αν βρεθείς σε κάποια δυσκολία και ποιοι θα κάνουν τα στραβά μάτια και θα σ’ αγνοήσουν. Είναι ωραίος τρόπος να κάνεις μερικές εκκαθαρίσεις στη ζωή σου. Αυτός ο μήνας θα βγάλει προς τα έξω την ανάγκη σου ν’ ανακαλύψεις την καλλιτεχνική μεριά του εαυτού σου. Θες να νιώσεις πως σε θαυμάζουν και να βρεθείς στο επίκεντρο της προσοχής. Αισθάνεσαι πως έχεις μείνει στις σκιές για πολύ καιρό και δε σου ταιριάζει καθόλου. Θα πρέπει να προσέξεις γιατί αυτή η απόφασή σου, θα βγάλει εχθρικές συμπεριφορές από εκεί που δεν το περιμένεις, που θα σου προκαλέσουν θυμό κι απόγνωση γιατί θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν ό,τι σε κάνει ευτυχισμένο. Μακριά από αυτά τα άτομα- μπορεί να το πάρεις βαριά αλλά είναι καλό να ξέρεις τι λένε πίσω από την πλάτη σου.

Στα ερωτικά σου, με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου για ένα μεγάλο διάστημα, θα είσαι κυνηγός και κυνηγημένος σ’ ένα ερωτικό παιχνίδι που θα δώσει νόημα στην καθημερινότητά σου. Εσύ που είσαι σε σχέση, θα συνειδητοποιήσεις πως δεν μπορείς να θεωρείς δεδομένο το άλλο σου μισό και πως πρέπει να του δείξεις πως παρ’ ότι είσαι χαλαρός, όσον αφορά τη σχέση σας, σε καίει πολύ αν το χάσεις. Αν είσαι μόνος σου, είτε υπάρχει ένα άτομο που σ’ ενδιαφέρει ή γνωρίσεις κάποιον που θα σε εξιτάρει. Δε θα είναι εύκολο να το κατακτήσεις γι’ αυτό θα πρέπει να παίξεις το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Όχι πως δε σου αρέσει, αλλά θα πρέπει να προσέξεις τις επιπολαιότητες και πότε και με ποιον τρόπο θ’ ανοίγεσαι ώστε να μην είσαι ευάλωτος, σε σημείο να σ’ εκμεταλλευτούν.

 

Συντάκτης: Λέτα Μπεζεργιάννη