Ο Οκτώβριος θα είναι ο μήνας που μπορεί να δονήσει για τα καλά τις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις, καθώς δημιουργούνται σημαντικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν. Μήνας που φιλοξενεί δύο σημαντικές εκλείψεις δεν μπορεί να περάσει έτσι, ανεπηρέαστα. Η πρώτη είναι Ηλιακή, γίνεται στις 14/10 στην 21η μοίρα του Ζυγού, επηρεάζοντας, (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους), αρχές του 3ου δεκαημέρου. Η δεύτερη είναι Σεληνιακή, γίνεται στις 28/10, στην 5η μοίρα του Ταύρου, επηρεάζοντας, (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους), του 1ου δεκαημέρου.

Αναμένεται να ζήσουμε στιγμές εσωτερικής αναζήτησης κι ανασυγκρότησης, πνευματικής ανάτασης, αλλά και να έρθουμε πιο κοντά στον εαυτό μας, να τον γνωρίσουμε καλύτερα ώστε να χρησιμοποιήσουμε τα ευρήματα για τη δική μας ανάπτυξη.

Συν τοις άλλοις, είναι μία καλή ευκαιρία να εκφράσουμε τα παράπονά μας, τα συναισθήματά μας και τους φόβους μας χωρίς να γίνουμε πιεστικοί ή να φέρουμε τους άλλους στο αμήν με την γκρίνια μας. Με αυτό τον τρόπο το περιβάλλον μας θα κατανοήσει καλύτερα τις ανάγκες κι ίσως την ψυχοσύνθεσή μας. Αν μη τι άλλο, θα απελευθερωθούμε από ένα βάρος που έχουμε μέσα μας. Καλό μήνα να έχουμε και καλό ψυχολογικό κουράγιο σε όλους.

 

Κριός

Πες μου τώρα ότι έχεις και παράπονο που σε περιμένει ένας χαλαρός Οκτώβρης, Κριαράκι μου! Να το ακούσω κι αυτό! Να λες και δόξα το θεό που θα μπορέσεις να βάλεις την καθημερινότητά σου σε μία τάξη, γιατί ποιος ξέρει τι σε περιμένει αργότερα. Στα δικά μας και τα του Οκτώβρη, τώρα. Τα ερωτικά σου μια χαρά πηγαίνουν, φτάνει να μη σε πιάσει η τάση σου να αρχίζεις να σκαλίζεις πράγματα, οπότε καταλαβαίνεις ότι θα έχεις βάλει τα χεράκια σου για να βγάλεις τα ματάκια σου. Δε θα σε συμβούλευα να το κάνεις αυτό. Αντ’ αυτού, ανανέωσε τις σχέσεις σου και μείνε μακριά από παλιούς έρωτες -κι εδώ κολλάει το ότι θες να βγάλεις τα ματάκια σου. Εκπλήξεις υπάρχουν και στα οικονομικά σου και θα δεις το χρήμα να μπαίνει στις τσέπες σου με αρκετή ευκολία, θα έλεγα, αφού παίζουν πολλά σενάρια πάνω στο θέμα. Από μία χρηματοδότηση για ένα νέο πρότζεκτ, μέχρι ένα μπόνους ή επιστροφή χρημάτων. Άντε, σε καλή μεριά, που μάλλον θα είναι καλή, λόγω του ότι ξαφνικά γίνεσαι ένα γκουρού των χρηματοοικονομικών και ξέρεις τι να κάνεις και πότε ώστε ό,τι έχεις να αβγατίσει. Τι να σου πω, παιδάκι μου, όλο εκπλήξεις είσαι, και μπράβο σου. Κι αφού θα έχεις καταφέρει όλα αυτά, είναι καιρός να προσφέρεις στον εαυτό σου μία ξεκούραση, αλλά κυρίως να κάνεις μία εσωτερική αναζήτηση. Με τόσες αλλαγές που συμβαίνουν γύρω σου, πού ξέρεις, ίσως κάνεις κι εσύ μία, διαλέγοντας ένα διαφορετικό μονοπάτι στη ζωή σου.

 

Ταύρος

Ε, ναι, πώς να μην αγαπήσεις τον Οκτώβρη, Ταυράκι μου, αφού θα είναι ένας μήνας που ταιριάζει στην προσωπικότητά σου. Χαλαρός, αργός και λίγο τεμπελούλης. Επειδή ο Νοέμβριος θα σε τρέξει αρκετά, απόλαυσε το ραχάτι σου όσο μπορείς και μη σε νοιάζει τίποτα για τώρα. Θα σε πιάσει το στοχαστικό σου. Σε τι σχέσεις είμαι, πού πάω, τι κερδίζω από αυτές; Αυτό δε σημαίνει κιόλας ότι θες να πάρεις τα μπογαλάκια σου και να την κάνεις από μία ερωτική σχέση, ή να πάρεις τα μολυβάκια σου και να φύγεις από μία δουλειά. Όσο και αν δεν το πιστεύεις, καλό μου, αυτά τα «εσωτερικά» συμβαίνουν πότε-πότε και μας βοηθάν να δούμε μερικές αλήθειες ή να κυνηγήσουμε νέες ευκαιρίες, κάτι που επιβάλλεται να κάνεις. Κι αν έχεις κάτι μέσα σου που θέλει να βγεις προς τα έξω, ένα παράπονο ή κάποιες προσωπικές σκέψεις εννοώ, άσ’ τα να βγούνε για να ξαλαφρώσεις. Προς το τέλος του μήνα, μπαίνεις πάλι σε αυτό το ταξίδι αναζήτησης του εαυτού σου, που λέγαμε. Πάντως, πλάκα-πλάκα, μπορεί να μην κουραστείς σωματικά αυτό το μήνα, αλλά απ’ την πολλή σκέψη θα κάψεις φλάντζες. Τι να επιδιώξεις σε αυτό το ταξίδι; Ίσως για αρχή ένα πραγματικό ταξίδι ή μία εκδρομή για να βάλεις λίγη φύση μέσα σου, και από ‘κει κι έπειτα, κάνε μία αναθεώρηση στην προσωπική σου σχέση. Μήπως πρέπει να δεις κάποια πράγματα τα οποία αγνοείς; Όχι για κακό σώνει και καλά. Μπορεί να είναι κάτι θετικό κι όμορφο.

 

Δίδυμος

Όχι που θα σε άφηνε ανεπηρέαστο η πανσέληνος, Διδυμάκι μου. Και πού ‘σαι; Έχε και τη βαλεριάνα σου στην άκρη, ίσως την χρειαστείς, πού ξέρεις. Ο τομέας των ερωτικών σου μπορεί να είναι λίγο αδιάφορος κι αυτό γιατί δε φαίνεται να αλλάζουν πολλά –κι αυτή η ησυχία ίσως να ‘ναι παρήγορη–, ο τομέας των επαγγελματικών σου όμως θα σε πονοκεφαλιάσει. Ένα σωρό ερωτήματα γεμίζουν το κεφαλάκι σου κι όσο οξυδερκής και τζιμάνι κι αν είσαι, ε, κάποια στιγμή ακόμα και το Διδυμίσιο μυαλό μπορεί να κλατάρει. Ερωτήματα όπως «αγαπώ αυτό που κάνω;», «με γεμίζει;», «με εξασφαλίζει;» κι άλλα τέτοια συναφή θα σε απασχολήσουν, και με αυτά στο μυαλό ίσως να κοιτάξεις λίγο προς το παρελθόν και να θελήσεις να γυρίσεις σε κάτι που έκανες πριν. Αυτό το συναίσθημα μπορεί να το έχεις και για ένα άτομο, όχι για ερωτικής φύσης σχέση αποκλειστικά. Τώρα είναι η ευκαιρία να κάνεις κάτι άλλο, κυρίως αν θες να αλλάξεις δουλειά. Και, γιατί όχι, να μην αρχίσεις ένα νέο χόμπι ή να κάνεις νέες γνωριμίες, να πας σε συναυλίες. Εξάλλου, τρελαίνεσαι για κάτι τέτοια. Οι νέες εμπειρίες δεν είναι ποτέ κακή ιδέα, όλο και κάτι καλό θα σου αφήσουν. Επίλεξε, επομένως, να σπάσεις τη συνήθεια!

 

Καρκίνος

Με την πανσέληνο στις αρχές του μήνα έχεις ένα-δύο πραγματάκια να σκεφτείς κι εσύ, Καρκινάκι μου. Το ένα είναι η οικονομική σου κατάσταση και το άλλο ένας έρωτας απ’ το παρελθόν. Καλά, όχι ότι είναι σπουδαίο νέο ότι το παρελθόν σου έρχεται να σου χτυπήσει την πόρτα, αλλά κουβέντα να έχουμε να κάνουμε. Χρησιμοποίησε αυτή την επίσκεψη για να βγάλεις συμπεράσματα για την τωρινή σου σχέση κι άσε στην άκρη ό,τι άλλο μπορεί να σκεφτείς -δε σου πάει κιόλας να το παίζεις μοιραίος εραστής, βρε παιδί μου. Στα της τσέπης σου, τώρα. Να σου πω ότι η άμοιρη έχει να δει χαρά καιρό τώρα; Να στο πω. Το θέμα είναι τι  μπορείς να κάνεις εσύ για να βάλεις σε τάξη έστω και αυτά τα λίγα που έχεις. Το καλό με σένα είναι ότι και με τα λίγα περνάς καλά οπότε, εκτός από λίγο άγχος, δε σε νοιάζει και πολύ αν θα πλουτίσεις ή όχι. Ο τομέας σπίτι περνάει επίσης εποχές δόξας. Να φανταστώ ότι σε τρώει το κεφαλάκι σου και θες να μετακομίσεις πάλι; Αν δεν τα καταφέρεις, κάνε μία αλλαγή στη διαρρύθμιση των επίπλων, κάνε και ένα βαψιματάκι ή μερικά μερεμέτια και να τη η νέα σου φωλίτσα. Κι αφού τα κάνεις όλα αυτά, γίνε και λίγο εγωιστής. Εγωιστής είπα, όχι εγωκεντρικός. Και τι εννοώ; Ασχολήσου με πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο. Συγκεντρώσου μόνο σε ό,τι έχει αξία και κάνε αλλαγές σε θέματα που θα σου δώσουν χαρά. Βγες απ’ το καβούκι σου και κάνε νέες φιλίες. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

 

Λέων

Το έχεις καταλάβει ότι τώρα τελευταία ήσουν λίγο μη μου άπτου να το πω, λίγο τσαντίλας να το πω, αλλά όπως και να το πω, οι επικοινωνιακές σου ικανότητες ήταν κάτω του μετρίου, Λιονταράκι μου. Και να που έρχεται η πανσέληνος να σου μάθει μερικά πραγματάκια για τη συμπεριφορά σου, αλλά καλό μου, αν δεν κάνεις κι εσύ ο ίδιος την εσωτερική σου ενδοσκόπηση να δεις τα λάθη σου, τι να σου κάνει κι η αστρολογία από μόνη της; Θες λίγο χώρο; Πάρ’ τον. Αλλά μην ταράζεις το νευρικό σύστημα των πάντων. Έλα να κάνεις μία ειρήνη με τον εαυτό σου κι όλο τον κόσμο που σε περιβάλει. Στον οικονομικό τομέα, ίσως επανέλθει μια παλιά πρόταση για δουλειά ή συνεργασία. Για έχε το νου σου. Προς το τέλος του μήνα οι αλλαγές στην καριέρα ευνοούνται πολύ. Νέες κατευθύνσεις, νέες ευκαιρίες, νέα καριέρα και γιατί όχι, νέα χώρα! Δε θα σε χάλαγε να δουλέψεις στας Ευρώπας, μολόγα το. Διαφορετικά, αν η εργασία σου γίνεται απ’ το σπίτι, μπορεί να μην κάνεις ταξίδι, αλλά κάνεις αύξηση της πελατείας και του προϊόντος σου, κάτι που θα σε βοηθήσει να πας ένα ταξίδι, άρα όλα καλά κι όλα ωραία και δε θέλω στεναχώριες. Και σε αυτό το ταξιδάκι που θα πας, μη χαζεύεις μόνο βιτρίνες και χάνεσαι στα κλαμπάκια. Είναι μία σούπερ ευκαιρία να απελευθερωθείς απ’ το παρελθόν σου, να γνωρίσεις νέο κόσμο, να βγάλεις τις σκέψεις σου προς τα έξω -κι αν είσαι συγγραφέας, μπορεί να γράψεις το επόμενο μπεστ σέλερ. Πού ξέρεις;

 

Παρθένος

Κι η δική σου επικοινωνία μπορεί να είναι κάτω του μετρίου, Παρθενάκι μου, αλλά η διαφορά είναι ότι δεν είναι λόγω τσαντίλας, όπως του Λέοντα πιο πάνω, αλλά επειδή λειτουργείς σαν ρομποτάκι. Αν υπάρχει το κατάλληλο άτομο για πόκερ, είσαι εσύ. Μία φάτσα, ένα βλέμμα και μία έκφραση για όλα τα συναισθήματα -και πώς να μη λαλήσεις; Για να μη φέρεις τους γύρω σου στο αμήν με τις αψυχολόγητες αντιδράσεις σου, μήπως θα ήταν καλό να κάτσεις να τα πεις με τον Παρθένο μέσα σου και να επανεξετάσεις τον εσωτερικό σου κόσμο; Μία πρόταση κάνω. Κι όσο κάνεις αυτή την ενδοσκόπηση, πες του εαυτού σου να μην ανησυχεί για τα οικονομικά σου. Έχεις να φας; Έχεις ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι σου; Έχεις να ντυθείς και να πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ; Ε, τότε καλά είσαι, κι απλά χαλάς φαιά ουσία για το τίποτα. Και τώρα που ησύχασες για το ρευστό σου, να σε προειδοποιήσω πως ό,τι μεγάλη αγορά κάνεις τώρα θα αναρωτιέσαι μετά γιατί την έκανες. Δεν το αφήνεις για αργότερα; Το ίδιο ισχύει και για μία νέα σχέση. Θα κοιτάς το σύντροφό σου σε λίγο καιρό και θα αναρωτιέσαι τι του βρήκες. Κατά τ’ άλλα, απορώ γιατί δε χαίρεσαι τη ζωή σου. Και ταξίδια μπορείς να πας και νέες συμφωνίες στα επαγγελματικά κι οικονομικά μπορείς να κάνεις, και να αυξήσεις τις γνώσεις σου, αλλά εσύ προτιμάς να κάθεσαι σε μία γωνίτσα και να ανησυχείς για κάτι που μπορεί να γίνει, μπορεί και να μη γίνει. Έλα Θεέ και Κύριε!

 

Ζυγός

Σε πολλές σκέψεις σε βάζει με το που μπαίνει ο Οκτώβρης, Ζυγάκι μου, και το ρίχνεις στη γιόγκα και την ενδοσκόπηση κι άλλα τέτοιες εσωτερικές αναζητήσεις, μπας και καταφέρεις κι εσύ να καταλάβεις τον εαυτό σου -γιατί, ναι, σε αυτό το επίπεδο έχεις φτάσει, να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και να αναρωτιέσαι ποιον έχεις απέναντί σου. Τι συμβαίνει με τις σχέσεις μου; Με την ερωτική μου ζωή; Με το άδειο μου πορτοφόλι; Αυτά κι άλλα πολλά θα σε αναγκάσουν να σκεφτείς τι μπορείς να κάνεις διαφορετικά για να αλλάξεις την κατάστασή σου. Και ναι, όσο κι αν τρομάζεις, πρέπει να πάρεις μερικές αποφάσεις και να κάνεις κάποιες αλλαγές στον τρόπο που χειρίζεσαι αυτά τα θέματα. Οι μόνες αλλαγές που απαγορεύονται είναι οι καλλωπιστικές. Εντάξει, αν θες να κάνεις δίαιτα, κάνε, αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρεις. Μακριά, όμως, από αλλαγές μαλλιών, φρυδιών, μποτοξάκια κι άλλα τέτοια, γιατί για κουκλάκι το πας, αλλά αν το παρακάνεις να μη σου πω πώς θα καταλήξεις. Από αισθηματικά πώς πάμε; Όλα καλά και σταθερά ή το μυαλό σου θα ταξιδέψει πάλι σε καμιά παλιά αγάπη; Αντί να κάνεις ιστορίες με το μυαλό σου για το παρελθόν, γιατί δεν το χρησιμοποιείς για να διορθώσει το τώρα;  Ασ’ το, κι από μέσα Νοέμβρη βλέπουμε. Α, και μην το ξεχάσω, μεγάλες αγορές μέχρι τα μέσα Νοέμβρη απαγορεύονται. Αν βρεθείς με αμάξι μουσταρδί που φέρνει λίγο σε κρόκο αβγού, δεν φταίω εγώ. Εγώ προειδοποίησα.

 

Σκορπιός

Μπορεί ο Οκτώβρης σου να είναι υπερβολικά ήσυχος βάσει των όσων ζεις τον τελευταίο καιρό, Σκορπιδάκι μου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα είναι και βαρετός. Οπότε κάτσε και διάβασε να δεις τι σε περιμένει για να μην πας άοπλος στη μάχη. Έχει ενδιαφέρον ο μήνας όσον αφορά τα επαγγελματικά σου ή την καριέρα σου. Στα αισθηματικά λίγο-πολύ η κατάσταση θα είναι η ίδια και το μόνο που μπορεί να ταράξει τα νερά είναι η επιστροφή μίας παλιάς σχέσης. Δεν το αφήνεις λέω ‘γω; Θα τολμήσεις να ξεκινήσεις κάτι νέο απ’ τα παλιά; Άπαπα! Πάμε στα σπουδαία όμως, μιας και στο τραπέζι θα ξαναπέσει μία παλιά συμφωνία η οποία για κάποιο λόγο δεν είχε ευδοκιμήσει στο παρελθόν. Οπότε κράτα αφτιά, μάτια και κεραίες ανοιχτές κι αν προκύψει κάτι καλό, όρμα του. Αυτό το μήνα κάτι παθαίνεις με τις αλλαγές. Αλλαγές στις σχέσεις σου, στο στιλ επικοινωνίας σου, αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο μιλάς ή σκέφτεσαι, αλλαγές στην εμφάνισή σου και στον τρόπο τον οποίο παρουσιάζεις τον εαυτό σου προς τα έξω. Τις αλλαγές στην εμφάνιση πρόσεξε λίγο, μπορεί να έχεις κάτι στο  μυαλό σου και στο τέλος να σου προκύψει κάτι άλλο. Και καλά να μη σου αρέσουν τα μαλλιά σου, φαντάζεσαι να κάνεις κανένα τατουάζ και μετά άντε να το ξεφορτωθείς; Για αυτό σου προτείνω να ξεφορτωθείς ό,τι σου δυσκολεύει τη ζωή και την καθημερινότητα, για να κάνεις χώρο για τις νέες και ξαφνικές αλλαγές που έρχονται στη ζωή σου.

 

Τοξότης

Ες αύριον τα σπουδαία, τον Νοέμβριο δηλαδή, Τοξοτάκι μου, αλλά μη μου τον στεναχωρείς τον Οκτώβρη, γιατί κι αυτός με τη σειρά του έχει πολλά να σου μάθει και να σε καθοδηγήσει αργά, μεν, σταθερά, δε, εκεί που θες κι ονειρεύεσαι. Αυτός ο μήνας είναι κάπως θεραπευτικός για σένα και δεν εννοώ τα αρθριτικά σου, τώρα που πιάσανε και τα κρύα. Εννοώ ότι τώρα μπορείς να θεραπεύσεις την ψυχούλα σου, τις σχέσεις σου, να κάνεις μια εκτενή ενδοσκόπηση που αφορά τη ζωή σου και τη ρουτίνα σου. Εντάξει, ξέρω ότι είσαι κινητικός τύπος κι όλα αυτά τα μεταφυσικά και φιλοσοφικά δε σου πάνε, αλλά αν θες να ξεφορτωθείς λίγα απ’ τα ψυχολογικά μπαγκάζια που κουβαλάς, θα κάνεις ό,τι σου πω. Το πλανητικό σκηνικό θα σου φέρει πίσω παλιές σχέσεις και φιλίες απ’ το παρελθόν. Ναι, το ξέρω ότι εσύ πίσω δε γυρνάς, αλλά οι σκέψεις που θα κάνεις είναι μία ευκαιρία να μάθεις κάτι απ’ τα λάθη σου, κάτι που θα σε βοηθήσει να αναδιοργανώσεις τις τωρινές σου σχέσεις. Δεν το λες και άσχημο, ε; Στα μέσα του μήνα θα είσαι στο στοιχείο σου. Κοινωνικότητα στο φουλ και να οι νέες γνωριμίες, να οι νέες φιλίες και το θάμπωμα από άτομα που σε κάνουν να θες να τους μοιάσεις. Πολλοί θα σου θυμίσουν να φροντίσεις το σώμα σου ξανά. Άσκηση, διατροφή και άλλα τέτοιες χιπστερικές καταστάσεις. Άμα σου αρέσει εσένα, εμένα μου περισσεύει. Αλλά, βρε παιδί μου, ξεκουράσου κιόλας. Πιάσε και κάνα βιβλίο στο χέρι για ταξιδάκια μαγικά. Τι λες;

 

Αιγόκερως

Σε μεγάλες σκέψεις σε βάζει η πανσέληνος, Αιγοκεράκι μου, γιατί το τελευταίο πράγμα που θες να σκέφτεσαι μες στη φούρια των επαγγελματικών σου είναι οι κάθε είδους σχέσεις σου και το μέλλον τους. Μέσα σε αυτό το διάστημα και τις προσωπικές σου σχέσεις θα σκεφτείς, και την ερωτική σου κα παλιές φιλίες απ’ το παρελθόν θα επανέρθουν. Μέχρι και μία παλιά σχέση θα εμφανιστεί ξανά από ‘κει που δεν το περιμένεις. Και για να χαρείς, μία πρόταση για συνεργασία ή δουλειά θα κάνει ξανά ντου στη ζωή σου! Και μέσα σε όλα αυτά, εσύ έχεις να σκεφτείς ένα-δύο πραγματάκια που αφορούν όλα αυτά τα πεδία. Περνάς καλά; Ικανοποιείσαι με ό,τι έχεις; Καλά θα κάνεις να το αναρωτηθείς αυτό, γιατί αυτό το μήνα έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις τα πάντα στη ζωή σου. Από σχέση, καριέρα, χώρα, επάγγελμα, σπουδές αν ακόμα είσαι σχολείο. Τα πάντα -εκτός από θέματα εμφάνισης, φυσικά, όπως έχω πει και στους άλλους, μην πάτε για μαλλί και βγείτε καραφλοί όλοι σας. Έχεις τόσες ευκαιρίες κι αν αφήσεις τις φοβίες για το τι θα πει ο κόσμος κι όλα αυτά τα χαζά που τόσο σε νοιάζουν, θα γίνεις άλλος άνθρωπος. Κάνε τα όνειρά σου, ευχήσου αυτά που θες, βάλε στόχους κι άντε να πετάξεις στα αστέρια. Και σε αυτό θα σε βοηθήσει η επικοινωνία σου. Ναι, ξέρω ότι ακόμα και σε σένα φαίνεται σαν αστείο, αλλά βγες απ’ το καβούκι σου και βασίσου στη γοητεία σου, ακόμα και για να ξεκινήσεις μία δική σου δουλειά. Γιατί όχι, αφού το έχεις το ταλέντο.

 

Υδροχόος

Εφόσον την βρίσκεις με το να φιλοσοφείς, Υδροχοάκι μου, να που έρχεται η πανσέληνος στις αρχές του μήνα να σου δώσει μπόλικη τροφή για σκέψη. Ίσως να σε ξινίσει το γεγονός πως το κύριο θέμα των εσωτερικών σου αναζητήσεων είναι η ερωτική σου σχέση, αλλά παιδάκι είσαι κι εσύ, τα έχεις τα τυχερά σου -ή τα άτυχά σου, εσύ θα το κρίνεις. Κάτσε και σκέψου, λοιπόν. Πόση ευχαρίστηση σου δίνει η σχέση σου, καλό μου; Περνάς καλά ή υποκρίνεσαι για τα μάτια του κόσμου; Αυτό ισχύει και για τη δουλειά σου να σου πω. Καλός ο μισθός, αλλά μη σε πάρει από κάτω κάνοντας κάτι το οποίο δεν έχει κανέναν νόημα για σένα! Βέβαια, ακόμα κι αν βαριέσαι τη ζωή σου στην εργασία σου, να σου πω ότι τα λεφτουδάκια που βάζεις στην τσέπη είναι ό,τι πρέπει για κάτι ξαφνικό που μπορεί να προκύψει, οπότε μην παραπονιέσαι. Και πού ξέρεις, αν είσαι καλό παιδάκι μπορεί να φτιάξει η κατάσταση. Απλά, σταμάτα να κάνεις ότι σου κατέβει στο κεφάλι, και βάλε τα μεγάλα μέσα για να φέρεις τον κόσμο στα μέτρα σου. Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο κι αυτός ο τρόπος είναι η επικοινωνία σου! Φτιάξε τις επαφές σου με τον κόσμο γύρω σου και θα έχεις αυτή την ισορροπία  που ζητάς στον ψυχολογικό τομέα. Κι αν δε βοηθήσει αυτό; Ρίξε το στις αλλαγές. Σπίτι, στέκια, περιβάλλον, δουλειά, σχέση, χώρα. Στο κάτω-κάτω, αν δεν πρωτοτυπήσεις εσύ, τότε ποιος θα το κάνει, αγαπημένε μου; Τώρα που άρχισες, μη σταματάς.

 

Ιχθύς

Όλοι το ρίχνουν στις ενδοσκοπήσεις και πάνε πίσω στο παρελθόν για να φτιάξουν το μέλλον τους, κι εσύ ετοιμάζεις βαλίτσες για ένα ταξιδάκι σε ένα μέρος απ’ το παρελθόν, Ψαράκι μου. Γιατί η δική σου φάση εκεί σε πάει. Σε ένα μέρος που αγαπάς πολύ και θες να το ξαναδείς. Τι να πω εγώ, ότι όταν τα άστρα μοίραζαν τύχη για τον Οκτώβρη εσύ ήσουν πρώτη σειρά και κράταγες και μεγάλα καλάθια; Να το πω. Να σου πω κιόλας, ότι εκεί που θα πας, κάνε και μερικά ξεκαθαρίσματα που σε αφορούν. Μη γυρίσεις πίσω κουβαλώντας ακόμα τα συναισθηματικά μπαγκάζια που πρέπει να ξεφορτωθείς. Γύρνα πίσω ανανεωμένος, γιατί σε βλέπω να μπαίνεις σε νέες επιχειρηματικές περιπέτειες, με την καλή έννοια, αφού είναι πιθανό να σου γίνει μία πρόταση συνεργασίας, ή στη χειρότερη περίπτωση να σου προσφέρουν μία δουλειά την οποία είχες βάλει στο μάτι εδώ και καιρό. Φυσικά, καλό θα ήταν να μην πιεις το αμίλητο νερό αυτή την περίοδο, αφού η γνώμη σου έχει δύναμη, φτάνει να βγει προς τα έξω. Είναι σημαντικό να μάθεις να επικοινωνείς και να λες αυτό που θες αντί να το καταπίνεις. Είτε είναι μία άποψη, μία ιδέα, ακόμα και τα βαριά σου συναισθήματα, όπως ένας θυμός. Κι αν δεν μπορείς να το κάνεις με λέξεις, υπάρχουν κι οι πράξεις. Βγάλε προς τα έξω τα θετικά σου μέσω μίας τέχνης, ας πούμε, κι αυτά που σε καίνε μέσω της άσκησης. Τίποτα δε χαλαρώνει τα νεύρα καλύτερα από μία παρτίδα μποξ. Τι λες;

Συντάκτης: Λέτα Μπεζεργιάννη