Article of the day:Από Καίτη σε Φώτη: Μια ιστορία φυλομετάβασης, της Ρεβέκκας Κωνσταντίνου.

erthre

Στο παιχνίδι του φλερτ και της διεκδίκησης υπάρχουν οι κυνηγοί και τα θηράματα, υπάρχουν όμως κι οι μπαλαντέρ, οι πιο χαλαροί τύποι, εκείνοι που απολαμβάνουν εξίσου και τους δύο ρόλους. Κάποιοι θα σε τσιτσιρίσουν πριν σου δώσουν το πράσινο φως, ενώ άλλοι θα το δουν σαν χάσιμο χρόνο, απ’ τη στιγμή που το ενδιαφέρον είναι αμοιβαίο. Σε ποιο στρατόπεδο ανήκουν οι 12 του Ζωδιακού;

 

Κριός

Το Κριάρι στο φλερτ μάλλον προτιμά να διεκδικεί παρά να διεκδικείται. Τολμηρό, θαρραλέο κι ενθουσιώδες από τη φύση του είναι αρκετά σίγουρο για τον εαυτό του, ώστε να χρειάζεται επιβεβαίωση κι ερωτικό κυνηγητό. Διαλέγει, δε διαλέγεται, έτσι μόλις εντοπίσει τον στόχο του, κινείται αποφασιστικά για να τον κατακτήσει. Αν καταλήξει θήραμα, θα εκτιμήσει την τόλμη της απέναντι πλευράς αλλά δε θα αναλωθεί σε νάζια και στρατηγικές. Αντ’ αυτού θα απολαύσει την καινούργια περιπέτεια.

 

Ταύρος

Στην περίπτωση του Ταύρου δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να σε προσέξει και, κυρίως, να σε εμπιστευτεί απ’ τη στενή, επίμονη και διαρκή πολιορκία. Τη θέλει, τη ζητά και τη χρειάζεται τη διεκδίκηση, μιας κι είναι αφενός αρκετά καχύποπτος, ώστε να πιστέψει στην αγνότητα των προθέσεών σου και κατά πόσο εννοείς όσα λες, κι αφετέρου ξενερώνει εύκολα με στημένες αδιαφορίες ή χαλαρά φλερτάκια. Θέλει να ‘ναι το κέντρο του ενδιαφέροντός σου για να σου χαρίσει το δικό του.

 

Δίδυμος

Κοινωνικός κι εξωστρεφής ο Δίδυμος, έχει μια γενικότερη διάθεση να φλερτάρει κι έτσι δεν κολλάει πολύ σ’ αυτά τα θέματα. Έχει την άνεση να διεκδικήσει, καθώς και πολλή αυτοπεποίθηση, με αποτέλεσμα να μην αμφιβάλλει για το ενδιαφέρον του άλλου. Αδιαφορεί για τεστάκια αντοχής, προκειμένου να τσεκάρει κατά πόσο όντως τον θέλει το πρόσωπο, ενώ την πατάει άσχημα με μια στάση αδιαφορίας, που θα τον κάνει να κολλήσει. Απ’ την άλλη, για τον Δίδυμο μιλάμε. Ποτέ δεν μπορείς να πεις πως ξέρεις τι θέλει -ούτε ο ίδιος δεν ξέρει.

 

Καρκίνος

Ο Καρκίνος δεν το παίζει δύσκολος γιατί «έτσι πρέπει». Δε θα περιμένει να μεσολαβήσει πρώτα ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα ώστε να σε ψήσει πριν ενδώσει, αν το φλερτάκι είναι αμοιβαίο. Ακολουθεί πάντα την καρδιά του και, αν θέλει, δεν υπάρχουν γι’ αυτόν περαιτέρω περιορισμοί. Οπότε, αρκεί να του δείξεις το ενδιαφέρον σου και τα αισθήματά σου κι αν πρόκειται να ανταποκριθεί, να ‘σαι βέβαιος πως θα το κάνει πολύ σύντομα.

 

Λέων

Για να ενδώσει ένας βασιλιάς θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ. Για να μη φέρει την ταμπέλα του εύκολου στόχου θα περάσει ένα χρονικό διάστημα στο οποίο και θα θέλει και δε θα θέλει, δε θα ‘ναι σίγουρος ακόμα, κι εσένα σίγουρα θα σου σπάσει τα νεύρα. Η στάση του αυτή είναι προσποιητή και φαίνεται πως κατά βάθος δεν την υποστηρίζει. Αν πιστεύεις ότι αξίζει, συνέχισε να προσπαθείς. Αν σε εκνευρίζουν τα παιχνιδάκια και τα νάζια, καλύτερα να μην μπλέξεις.

 

Παρθένος

Ο Παρθένος, σαν το Κριάρι, προτιμά να διεκδικεί παρά να τον διεκδικούν. Ο ρόλος του κυνηγού του πάει περισσότερο κι ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί πιο εύκολα να τον υποστηρίξει. Όταν δει ότι κάποιος του δείχνει ενδιαφέρον, αν είναι αμοιβαίο, θα ανταποκριθεί άμεσα. Και μάλιστα δε θα περιμένει παθητικά το επόμενό σου βήμα, αλλά θα πέσει ο ίδιος με τα μούτρα, θα σε φλερτάρει και θα σε πολιορκήσει μέχρι να ‘στε μαζί.

 

Ζυγός

Τρελή διεκδίκηση δεν το λες, αλλά το κυνηγητό του το θέλει το Ζυγάκι. Κι ειδικά στην αρχή, δεν πρέπει το ζύγι του να ισορροπεί. Θέλει λίγο ένα κατιτίς παραπάνω από αυτά που θα δώσει. Θα πρέπει να ‘ναι ένα τσικ μεγαλύτερο το ενδιαφέρον μας, κάπως εντονότερος ο ενθουσιασμός μας, τόσο όσο χρειάζεται για να καταλάβει ότι τον θέλουμε και τον διεκδικούμε, χωρίς όμως να νιώθει ότι πνίγεται. Κι άδω είναι που παίζει η δική σου μαεστρία στην ισορροπία.

 

Σκορπιός

Βιταμίνες πάρε, χυμό πιες, καφέ για να μένεις κι άγρυπνος, γιατί εδώ θα πρέπει να στάξει ο ιδρώτας και να ρίξεις ξενύχτια. Δεν είναι ότι επιζητεί το Σκορπιδάκι την προσοχή, προτιμά να μην είναι στα φώτα της κεντρικής σκηνής, αλλά θα πρέπει να του αποδείξεις ότι το ενδιαφέρον που δείχνεις δεν είναι κάτι το προσωρινό. Χρειάζεται ασφάλεια και σταθερότητα για να σε αφήσει να εισέλθεις στον μυστικό του κόσμο. Οι άλλοι το λένε «διεκδίκηση», αυτός πάλι το ονομάζει «επένδυση».

 

Τοξότης

Δε χρειάζεται κάτι να κάνεις. Απλά να ‘σαι εκεί. Όπου είναι κι όποτε τιμά τον κόσμο με την παρουσία του. Μείνε στο οπτικό του πεδίο κι άσε όλα τα άλλα πάνω του. Μην κάνεις κίνηση να τον διεκδικήσεις, δε θα αισθανθεί την πρόκληση και πιθανότατα να μη δώσει καν τη σημασία που θα ‘πρεπε στις κινήσεις σου. Άσ’ τον να νομίζει ότι αυτός σε διεκδικεί, κάνε και λίγο τον αδιάφορο, γύρνα τούμπα τα τραπέζια και μη δείξεις πόσο καίγεσαι. Απατεωνιά, λίγο; Ναι, αλλά το Τοξοτάκι την αξίζει.

 

Αιγόκερως

Το Αιγοκεράκι ξεκάθαρα περιμένει από ‘σένα να το διεκδικήσεις, ιδανικά να το θεοποιήσεις. Δεν είναι τόσο εγωπαθής, ούτε ανασφαλής, απλώς ξέρει ποιος είναι και τι αξίζει και –όταν δε δουλεύει– περιμένει να του το δώσουν, χωρίς να χρειαστεί να πείσει κανέναν γι’ αυτό. Παιχνιδάκια αδιαφορίας κι επιτηδευμένα χαλαρά τυπάκια δεν τον συγκινούν, ίσως για την ακρίβεια να μην προσέξει καν το όλο θέατρο. Θέλει ανθρώπους που να ‘χουν αποδείξει πως το ενδιαφέρον τους είναι γνήσιο και βαθύ.

 

Υδροχόος

Ο Υδροχόος θέλει να διεκδικεί, αυτό είναι που τον εξιτάρει, είναι γεννημένος για το κυνήγι -αρκεί να μην το δέχεται και να το κάνει ο ίδιος. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, δε χρειάζεται καμιά τρελή διεκδίκηση για να ενδώσει, διότι αν σε γουστάρει θα σε ‘χει κυνηγήσει ήδη ο ίδιος. Ανοχή σημαίνει ότι δεν ψήνεται, οπότε δεν έχεις κανένα λόγο να τον διεκδικήσεις. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον πιέσεις και να τρέξει μακριά σου με 100 χιλιόμετρα την ώρα. Δεν ονειρεύονται όλοι καντάδες κάτω απ’ τα παράθυρα και μηνύματα λατρείας στις 3:00 το χάραμα κι ο Υδροχόος είναι ένας από αυτούς.

 

Ιχθύς

Το παιχνιδιάρικο Ψαράκι μας φυσικά και θέλει το παιχνίδι, φυσικά και θέλει τη διεκδίκηση, και κομπλιμέντα θέλει να του κάνεις, και δωράκια να του παίρνεις και την επιβεβαίωση ζητάει του πόσο πολύ γουστάρεις, και γενικώς θέλει όλο το πακέτο, το πλήρες που λένε. Είναι ζώδιο που απολαμβάνει την προσοχή του, αρέσει να κινεί τα νήματα και να ξέρει ότι βρίσκεται στο επίκεντρο των «θέλω» σου. Και μάλιστα όλη αυτή η διεκδίκηση είναι προτεραιότητα για τον Ιχθύ, είναι ένας απ’ τους βασικούς, δηλαδή, λόγους που θα επιλέξει να ασχοληθεί μαζί σου.