Article of the day: Όσα δεν παραδεχόμαστε για τον έρωτα! Από τη Μαρία Πακιακιό.

qsdawefr

Η «εξαφάνιση» είναι ένα κόλπο παλιό όσο κι ο έρωτας. Για να κερδίσεις το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει ή για να το τσιγκλήσεις, απλώς παύεις για ένα διάστημα να δίνεις σημεία ζωής κι ελπίζεις ότι αργά ή γρήγορα θα σε κυνηγήσει. Πιάνει όμως σε όλους; Το ζώδιο του προσώπου που σε ενδιαφέρει μπορεί να σου δώσει μια ένδειξη για τις πιθανότητες επιτυχίας, ώστε να μην μπαίνεις τσάμπα στον κόπο.

 

Κριός

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει έναν Κριό για έλλειψη ευθύτητας. Λέει πάντα αυτό που σκέφτεται, κάνει αυτό που του έρχεται, και σε όποιον αρέσει. Οι τακτικές, οι μπλόφες και τα κολπάκια είναι κάτι εντελώς έξω απ’ τη νοοτροπία του. Αν, λοιπόν, εξαφανιστείς, εφόσον ενδιαφέρεται για σένα, σίγουρα θα σε αναζητήσει. Αν δε σε ψάξει, λυπούμαστε, έχασες. Αλλά αν σε βρει, φρόντισε να έχεις σκεφτεί μια σοβαρή και πιστευτή δικαιολογία στο γιατί δεν έδινες σημεία ζωής. Διαφορετικά, ποιος είδε τον Κριό και δεν τον φοβήθηκε.

 

Ταύρος

Για τον Ταύρο η σταθερότητα είναι το άλφα και το ωμέγα σε όλους τους τομείς. Τα πράγματα οφείλουν να είναι ξεκαθαρισμένα: Ή είσαι εκεί μαζί του ή δεν είσαι. Ενδιάμεσο δεν υπάρχει. Επιπλέον, το να αρχίσεις αυτού του είδους τα τσαλιμάκια, ενώ υποτίθεται ότι η γνωριμία σας έχει πάρει κάποιον δρόμο, τον εκνευρίζει και τον αποσυντονίζει. Είναι ένα πισωγύρισμα που του χαλάει τη σταθερή πρόοδο που επιδιώκει για όλα τα ζητήματα. Έτσι, αν εξαφανιστείς έστω και για λίγο από τη ζωή του, ρισκάρεις να μην τον ξαναβρείς εκεί όταν γυρίσεις.

 

Δίδυμος

Αν κάποιος από τους δυο πρέπει να εξαφανίζεται και να τον ψάχνουν, αυτός είναι ο Δίδυμος, όχι εσύ. Εκείνος τις περισσότερες φορές δεν το κάνει για να εξάψει το ενδιαφέρον ενός προσώπου, αλλά επειδή το δικό του ενδιαφέρον απορροφήθηκε στιγμιαία από κάτι άλλο. Αν αρχίσεις να εξαφανίζεσαι κι εσύ, κινδυνεύετε να μη συναντηθείτε πουθενά. Στην ερώτηση αν ο Δίδυμος θα εκτιμήσει το παιχνιδάκι της εξαφάνισης, η απάντηση είναι «ναι». Θα το βρει ενδιαφέρον και θα ανταποκριθεί. Μια-δυο φορές, όμως, γιατί μετά βαριέται.

 

Καρκίνος

Ο Καρκίνος παίρνει κατάκαρδα οτιδήποτε μοιάζει με αδιαφορία. Τσιμπάει το δόλωμα χειρότερα κι από ψάρι. Πού πήγες; Γιατί δεν παίρνεις τηλέφωνο και δεν απαντάς στα μηνύματά του; Γιατί πρέπει ό,τι αγαπάει αυτός να χάνεται; Θα πετύχεις διάνα, λοιπόν, στο να εξάψεις τον έρωτα και το ενδιαφέρον του και θα δεχτεί με ευγνωμοσύνη την επανεμφάνισή σου. Ο θρίαμβός σου, όμως, δε θα κρατήσει πολύ. Πρώτον γιατί θα σου το φυλάξει και δεύτερον γιατί θα αρχίσει να παίζει κι εκείνος το ίδιο παιχνιδάκι, έτσι για να δεις τι ωραία που είναι.

 

Λέων

Μα πού βρήκες κι εσύ να κάνεις τσαλιμάκια; Στον Λέοντα; Καταρχάς, να ξέρεις ότι αν δε βρίσκεσαι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του και είσαι απλώς στον περίγυρο όσων προσπαθούν να του τραβήξουν την προσοχή, υπάρχει περίπτωση να μην καταλάβει καν ότι εξαφανίστηκες. Τι νόμιζες, ότι κρατάει απουσιολόγιο; Αλλά κι αν ενδιαφέρεται, δεν πρόκειται να σε κυνηγήσει. Το πολύ-πολύ, όταν με το καλό βαρεθείς να επιμένεις στο αποτυχημένο κόλπο σου, να ρωτήσει από ανθρώπινο ενδιαφέρον τι σου συνέβη. Παρ’ όλο που τα λιοντάρια δεν τρώνε πορτοκάλια, η παροιμία «υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές» επαληθεύεται απόλυτα στην περίπτωσή τους.

 

Παρθένος

Ο Παρθένος δεν καταλαβαίνει από παιχνίδια στον έρωτα. Αν ο άλλος σε ενδιαφέρει, απαντάς στα τηλέφωνα. Αν όχι, το ξεκόβεις. Κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, θα πιστέψει ότι μάλλον κάτι φοβερό σου έχει συμβεί και δε δίνεις σημεία ζωής. Ότι κείτεσαι αναίσθητος σε ένα πεζοδρόμιο ή σε ένα χειρουργικό κρεβάτι, ενώ το κινητό σου χτυπάει πεταμένο κάπου ή ότι απλώς βρίσκεσαι σε ξένο κρεβάτι ξεφαντώνοντας με κάποιο άλλο πρόσωπο. Θα τηλεφωνήσει σε νοσοκομεία και αστυνομικά τμήματα. Θα έρθει να σου χτυπάει πανικόβλητος την πόρτα. Αν τον έκανες να περάσει τσάμπα τέτοια λαχτάρα, αλίμονό σου!

 

 

Ζυγός

Ο Ζυγός νιώθει αβεβαιότητα, ακόμα και χωρίς λόγο, οπότε το μυαλό του είναι το πιο εύφορο έδαφος να σπείρεις αμφιβολίες όσον αφορά στο ενδιαφέρον σου. Γιατί εξαφανίστηκες; Τον θέλεις ή όχι; Θα βάζει στη νοερή του πλάστιγγα από τη μία τις ενδείξεις ότι ενδιαφέρεσαι. από την άλλη τους φόβους του για το αντίθετο και θα την παρακολουθεί να γέρνει πότε από τη μία, πότε από την άλλη. Άσε που θεωρεί απολύτως ανάγωγο να αφήνεις αναπάντητες κλήσεις και μηνύματα. Χάνεις πόντους στην εκτίμησή του, γιατί είσαι και άκαρδος και αγενής!

 

Σκορπιός

Το να εξαφανιστείς από το οπτικό και ακουστικό πεδίο του Σκορπιού είναι ο καλύτερος τρόπος να τον εξιτάρεις. Όχι πως δε θα ενοχληθεί και δε θα ανησυχήσει από την προκλητική αδιαφορία, αλλά η έξαψη που θα του προκαλέσεις θα υπερνικήσει τα άλλα συναισθήματα. Θα σε κυνηγήσει, θα σε παγιδέψει και θα σε ανακαλύψει. Όμως θα το κάνει να φανεί σαν να υποχώρησες και να εμφανίστηκες ξανά. Οπότε πρέπει επιπλέον να απολογηθείς για την απουσία σου. Συμπέρασμα: Αν θες να κάνεις κολπάκια σε έναν Σκορπιό, πρέπει να είσαι πολύ «δυνατός» παίκτης με στρατηγική.

 

Τοξότης

Θέλεις να ζωντανέψεις το ενδιαφέρον ενός Τοξότη; Μια εξαφάνιση δεν αρκεί. Εδώ ισχύει το «μία ίσον καμία». Πιθανόν να μην την πάρει καν είδηση. Θα χρειαστείς έναν συνδυασμό από εξαφανίσεις και επανεμφανίσεις, οι οποίες πρέπει να γίνονται σε απρόβλεπτο χώρο και χρόνο. Ακούγεται εξαντλητικό, αλλά μόνο έτσι έχεις πιθανότητες να του τραβήξεις την προσοχή, η οποία είναι στραμμένη στο να σαρώνει τον μακρινό ορίζοντα. Οι μέρες του είναι πολύ γεμάτες για να αναρωτηθεί από πότε έχεις να τον πάρεις τηλέφωνο. Εκτός αν ενδιαφέρεται από μόνος του για σένα, οπότε είναι περιττό να καταφύγεις σε κολπάκια.

 

Αιγόκερως

Αν θέλεις να τσαντίσεις έναν Αιγόκερω, το να εξαφανιστείς είναι ο καλύτερος τρόπος. Αν πάλι θέλεις να προκαλέσεις την ερωτική προσοχή του, βρες κάτι άλλο. Ξέρεις το γνωμικό «αγάπη δίχως πείσματα δεν έχει νοστιμάδα»; Ε, ο Αιγόκερως είναι κάθετα αντίθετος. Εκείνος θέλει μια σχέση με συναισθηματική ασφάλεια. Θέλει να γνωρίζει, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βεβαιότητα, ότι αυτό το κεφάλαιο είναι τακτοποιημένο. Θα παιδεύεται μεταξύ θυμού και ανησυχίας μήπως πράγματι σου συνέβη κάτι κακό. Φρόντισε να επινοήσεις μια πιστευτή δικαιολογία, άμα τον αναγκάσεις να σε ψάξει, αλλιώς μάλλον θα χαθεί αυτός μια και καλή.

 

Υδροχόος

Ο Υδροχόος έχει τον τρόπο του να αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Έτσι, εσύ μπορεί να εξαφανιστείς για να τον κάνεις –και καλά—να σε κυνηγήσει. Εκείνος όμως πιθανόν να το θεωρήσει σαν ένδειξη ότι είσαι ένα άτομο που σέβεται την ελευθερία και τον ζωτικό χώρο του άλλου, πράγμα που θα τον ενθουσιάσει, αλλά για λάθος λόγους. Ή τουλάχιστον όχι για τους λόγους που το έκανες εσύ. Θα σημαίνει ότι αναγνωρίζεις το δικαίωμά του να εξαφανίζεται κι εκείνος. Μάλλον δεν είναι ακριβώς αυτό που επιδίωκες, έτσι;

 

Ιχθύς

Εξαφανίστηκες από τη ζωή του Ιχθύ. Και περιμένεις να τρέξει πίσω σου; Θα περιμένεις αρκετά. Θα περάσει ένα διάστημα για να το αντιληφθεί. Έχεις μια βδομάδα να πάρεις τηλέφωνο; Καλέ, πώς πέρασαν τόσες μέρες, δεν το είχε συνειδητοποιήσει. Μετά θα αρχίσει να αναρωτιέται μήπως έπαθες κάτι. Εδώ θα δώσει ρέστα στην καταστροφολογία. Σε χτύπησαν στο κεφάλι για να σου κλέψουν ταυτότητα και κινητό, οπότε είσαι στο νοσοκομείο με αμνησία. Σε απήγαγαν εξωγήινοι. Δεν ενδιαφέρεσαι για εκείνον (επιτέλους, πέτυχες τον στόχο σου). Αλλά κι αν όντως έπαθες αμνησία; (Τον ξανάχασες). Άσ’ το, δε γυρνάς πίσω καλύτερα;

Πηγή

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!