wdsf

Στην αστρολογία, τα αντίθετα ζώδια, δηλαδή τα ζώδια που βρίσκονται διαμετρικά απέναντι το ένα από το άλλο, έχουν μεταξύ τους σημαντικές διαφορές. Όμως αυτή η διαφορετικότητα και η αντίθεση που υπάρχει μεταξύ τους, είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο μοιράζονται έναν έντονο δεσμό. Στο ξεκίνημα της σχέσης δύο αντίθετων ζωδίων η έλξη που δημιουργείται είναι δυνατή, στη συνέχεια το ζευγάρι αντιλαμβάνεται τις διαφορές του και έρχεται αντιμέτωπο με πολλές δυσκολίες, οι οποίες όταν ξεπεραστούν, η σχέση ολοκληρώνει και τα δύο μέλη!

Ποια είναι όμως τα αντίθετα ζώδια;

 

Η σχέση του Κριού με τον Ζυγό

«Η μάχη ανάμεσα στο εγώ και στο εμείς»

Ο Κριός θέλει να ζει την αισθηματική του ζωή με δράση και περιπέτεια, βαριέται εύκολα και δεν τα πάει καλά με τις δεσμεύσεις, γιατί νιώθει ότι ασφυκτιά.Έχει αρκετές κατακτήσεις, όμως του αρέσουν τα δύσκολα και όταν κατακτήσει έναν ερωτικό στόχο και νιώσει ότι έδεσε το γάιδαρό του χάνει κάθε ενδιαφέρον.

Ο Ζυγός από την άλλη πλευρά θέλει να αισθάνεται ότι κάπου ανήκει, δε μένει ποτέ χωρίς σχέση και είναι αρκετά τρυφερός κι εκδηλωτικός. Έχει κι αυτός από την πλευρά του πολλούς θαυμαστές, παίζει το ματάκι του, όμως είναι ο λεγόμενος «σχεσάκιας»! Όταν έχει συναισθήματα τα δίνει όλα, με αποτέλεσμα πολλές φορές να γίνεται το θύμα.

Η σχέση του Κριού με τον Ζυγό, είναι μια μάχη ανάμεσα στο εγώ και στο εμείς. Το επιβλητικό Κριάρι μπορεί να καταφέρει με τη διπλωματία του Ζυγού να συμμαζέψει τον εγωισμό του και να γίνει περισσότερο της προσφοράς. Από την άλλη πλευρά, ο Ζυγός θα μάθει από τον πύρινο και παρορμητικό Κριό να λειτουργεί πιο αποφασιστικά, αποκτώντας το θάρρος της γνώμης του!

 

Η σχέση του Ταύρου με τον Σκορπιό

«Η μάχη ανάμεσα στην επιβολή και στην κυριαρχία»

Ο Ταύρος δε θέλει εντάσεις κι αναταράξεις στην αισθηματική του ζωή, αναζητά το ήσυχο σταθερό του λιμάνι, τον σύντροφο με τον οποίο θα έχει τα ίδια γούστα και θα νιώθει στο πλάι του ζεστασιά και οικειότητα. Πολλές φορές θα ακούσει τη φωνή της λογικής κι όχι της καρδιάς και θα κάνει μια ερωτική επιλογή σκεπτόμενος το συμφέρον ή βάζοντας πιο αυστηρά κριτήρια. Σημασία για τον Ταύρο έχει να βρίσκεται σε μια σχέση με την οποία θα απολαμβάνει όλες τις ανέσεις και τις χαρές της ζωής.

Ο Σκορπιός διψά για δυνατές συγκινήσεις, τα θέλει όλα ή τίποτα και ζει την αισθηματική του ζωή με πάθος και ένταση. Λειτουργεί με το συναίσθημα και πολύ περισσότερο με το ένστικτο κι όταν είναι ερωτευμένος θέλει να νιώθει ότι ο σύντροφός του τού ανήκει ολοκληρωτικά. Για τον Σκορπιό είναι πολύ σημαντικό να είναι με έναν άνθρωπο που τον ολοκληρώνει συναισθηματικά και που μπορεί να του έχει εμπιστοσύνη. Δεν είναι όμως εύκολη υπόθεση να εμπιστευτεί!

Η σχέση του Ταύρου με τον Σκορπιό είναι έντονη και παθιασμένη, γεμάτη ζήλια, κτητικότητα και γίνεται ανάμεσα τους μία σκληρή μάχη, που θα κρίνει ποιος τελικά μπορεί να επιβληθεί και να κυριαρχήσει στη σχέση τους!

 

 

Η σχέση του Δίδυμου με τον Τοξότη

«Η μάχη ανάμεσα στην θεωρία και στην πράξη»

Ο Δίδυμος είναι ο μετρ του φλερτ του ζωδιακού, του αρέσει πολύ το παιχνίδι, έχει μεγάλο ταλέντο στα λόγια, σε πουλάει και σ’ αγοράζει σε χρόνο ρεκόρ, όμως τις περισσότερες φορές δεν ερωτεύεται, αλλά ενθουσιάζεται! Είναι περισσότερο της θεωρίας παρά της πράξης, με αποτέλεσμα να διατηρεί αρκετούς πλατωνικούς έρωτες ή να χάνει το ενδιαφέρον του, όταν μια σχέση παίρνει μια πιο σταθερή μορφή! Βασική προϋπόθεση για να διατηρηθεί αμείωτο το  ενδιαφέρον του είναι να έχει στο πλάι του έναν σύντροφο που θα έχει κοφτερό μυαλό και θα τον ιντριγκάρει επικοινωνιακά.

Ο Τοξότης είναι ο συλλέκτης εμπειριών του ζωδιακού! Του αρέσει το κυνήγι και είναι της άποψης ότι στη βράση κολλάει το σίδερο! Θεωρεί ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, για το λόγο αυτό βαριέται και κουράζεται όταν πρέπει να συζητήσει ή να εξηγήσει τα αυτονόητα. Θέλει μια σχέση για να περνά καλά, είναι υποστηρικτής της άποψης πως ουδέν μονιμότερο του προσωρινού και νιώθει μια ισχυρή έλξη για άτομα που με τα οποία τον χωρίζει κάποιο χάσμα!

Η μάχη ανάμεσα στη θεωρία του Δίδυμου και στην πράξη του Τοξότη, είναι η μεγαλύτερη κρίση στη σχέση τους! Ο Δίδυμος θα πρέπει να λειτουργήσει πιο δραστικά για να κρατήσει τον Τοξότη, ενώ ο Τοξότης είναι απαραίτητο να αναπτύξει την διάθεσή του για εγκεφαλικό παιχνίδι!

 

Η σχέση του Καρκίνου με τον Αιγόκερω

«Η μάχη ανάμεσα στο συναίσθημα και στη λογική»

Μόνο η αγάπη είναι αρκετή για να κρατήσει έναν Καρκίνο μόνιμα σε μια σχέση. Αναζητά τον σύντροφο που θα του ξυπνήσει τα πιο ζεστά και οικεία συναισθήματα, που θα του θυμίζει κάτι από το παρελθόν του ή το γονεϊκό του πρότυπο. Κάνει σχέδια για τη δημιουργία οικογένειας και απαραίτητο στοιχείο για μια σχέση είναι ο σύντροφός του να καλύπτει όλες τις συναισθηματικές απαιτήσεις, προκειμένου να κάνει αυτό το βήμα. Σε μια απόφαση λειτουργεί πάντα με την καρδιά και το ένστικτο κι όχι με το μυαλό.

Ο Αιγόκερως λειτουργεί κατά βάση μόνο με τη λογική του και φροντίζει να κρύβει επιμελώς τις ευαισθησίες του! Για να πει το μεγάλο «ναι» και να κάνει σχέση θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες καλές προδιαγραφές! Το κοινωνικό και οικονομικό υπόβαθρο του συντρόφου παίζει σπουδαίο ρόλο για τον Αιγόκερω. Δυσκολεύεται να δεθεί συναισθηματικά, περνάει από τεστ το ταίρι του, όμως όταν μια σχέση παίρνει μορφή σοβαρή, τότε είναι απόλυτα αξιόπιστος και δοσμένος σε αυτή.

Το κοινό τους γνώρισμα είναι ότι και οι δύο επιζητούν σοβαρές καταστάσεις στη ζωή τους και θέλουν να δημιουργήσουν μια παραδοσιακή οικογένεια! Ο ευαίσθητος και συναισθηματικός Καρκίνος μπορεί να λιώσει τον πάγο που δημιουργεί πολλές φορές η σκληρή κι άκαμπτη στάση του Αιγόκερου και έχει την ικανότητα να τον κάνει να λειτουργήσει πιο ζεστά και τρυφερά.

 

Η σχέση του Λέοντα με τον Υδροχόο

«Η μάχη ανάμεσα στην αποκλειστικότητα και στην ελευθερία»

Ο Λέοντας είναι πάντα πιο δημιουργικός, όταν είναι ερωτευμένος. Αφήνεται με πάθος στα συναισθήματά του, είναι γενναιόδωρος, κατακτητικός, του αρέσουν τα φλερτ, θέλει να έχει κατακτήσεις και βρίσκει τον τρόπο να στρέφει όλα τα βλέμματα πάνω του. Αναζητά ένα σύντροφο ο οποίος θα καταφέρει να τον ξεχωρίσει και θα τον τιμά σαν να είναι ο «βασιλιάς» του. Η εξωτερική εμφάνιση και το στάτους είναι μερικά από τα βασικά κριτήρια επιλογής συντρόφου. Επιπλέον, σημαντικό για έναν Λέοντα είναι να διατηρεί σχέση με την οποία περνά καλά. Οι απαιτήσεις του όμως είναι πολλές, ενώ πάνω απ’ όλα απαιτεί αποκλειστικότητα.

Ο Υδροχόος συχνά μπερδεύει τη φιλία με τον έρωτα και τον έρωτα με τη φιλία. Έχει φιλελεύθερες απόψεις για τις σχέσεις και δεν τα πάει και πολύ καλά με τις μόνιμες δεσμεύσεις! Στην αισθηματική του ζωή υπάρχουν πάντα απρόβλεπτες και επεισοδιακές εξελίξεις κι αυτό είναι που τον εξιτάρει. Δεν αναζητά έναν σύντροφο, γιατί πιστεύει ότι αν είναι να σου τύχει να ερωτευτείς, θα συμβεί ξαφνικά. Για να μείνει όμως σταθερά με σχέση, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να εκτιμά το άτομο που έχει δίπλα του, να υπάρχει μια ουσιαστική φιλία, αλλά προπάντων να διατηρεί το κάθε μέλος της σχέσης την ελευθερία του!

Η σχέση ανάμεσα σ’ έναν Λέοντα και σ’ έναν Υδροχόο είναι μια μάχη ανάμεσα στην αποκλειστικότητα και την ελευθερία. Ο Λέοντας προσπαθεί να βάλει χαλινάρια στον Υδροχόο και να τον δεσμεύσει, ενώ ο Υδροχόος επαναστατεί, αλλά στο τέλος υποκύπτει και τρέχει πάλι πίσω από το Λιοντάρι του.

 

Η σχέση της Παρθένου με τον Ιχθύ

«Η μάχη ανάμεσα στην κριτική και στην ονειροπόληση»

Ο Παρθένος είναι μυστήριος και αρκετά επιλεκτικός στον τομέα των αισθηματικών του. Αναζητά τον τέλειο και ιδανικό σύντροφο, όμως τα κριτήρια επιλογής του είναι αρκετά και βασισμένα στη λογική του, με αποτέλεσμα να υψώνει ένα τοίχο που δύσκολα κάποιος μπορεί να γκρεμίσει! Στην ουσία, επιθυμεί να έχει σταθερή, μόνιμη σχέση με έναν άνθρωπο που θα έχουν κοινό υπόβαθρο, ίδιους στόχους και πολύ καλή επικοινωνία. Όταν ένας Παρθένος είναι ερωτευμένος, δείχνει ουσιαστικά και πρακτικά τα συναισθήματά του και προσφέρεται ολοκληρωτικά στην ικανοποίηση του συντρόφου του, χαρίζοντας πραγματική φροντίδα. Έχει όμως ένα μεγάλο ελάττωμα, είναι αρκετά κτητικός και κριτικάρει τα πάντα στο ταίρι του.

Ο Ιχθύς είναι ο τρυφερός, ευαίσθητος και ονειροπόλος εκπρόσωπος του ζωδιακού. Μόνιμα ερωτευμένος, πιστεύει πάντα ότι βρήκε την τέλεια και ιδανική σχέση και παρασύρεται στα μονοπάτια της φαντασίας του κάνοντας όνειρα, χωρίς να λογαριάζει τον ξενοδόχο. Μπλέκει με δύσκολες, μυστήριες, παρασκηνιακές ή αταίριαστες για αυτόν περιπτώσεις. Μπορεί να δείχνει κλαψιάρης κι αισθηματίας, γρήγορα όμως το ψαράκι μπορεί να μεταμορφωθεί σε καρχαρία, ο οποίος θα είναι και αρκετά άπιστος! Αναζητά ένα σύντροφο που θα καταφέρει να κάνει την ονειροπόληση και την φαντασία του πραγματικότητα.

Η σχέση ανάμεσα σε έναν Παρθένο και έναν Ιχθύ είναι μια μάχη ανάμεσα στην κριτική και την ονειροπόληση! Ο Παρθένος μπορεί να δομήσει και να βάλει σε τάξη τον Ιχθύ, ενώ ο Ιχθύς έχει την ικανότητα και καταφέρνει να ξυπνήσει πρωτόγνωρα ένστικτα στον Παρθένο!

Πηγή