Article of the day: Γνωρίστε τη νέα pillowfighter Δέσποινα Ζαρπίδου στο πρώτο της άρθρο. Διάβασέ το εδώ!

desktop4

Tα ζώδια του νερού αντιπροσωπεύουν το συναίσθημα, την ευαισθησία, την συμπόνοια και την διαίσθηση.Η πολυαστρία σε ζώδια του νερού στον αστρολογικό χάρτη κάποιου, δείχνει ότι έχει την τάση, ανεξάρτητα από το ζώδιο του, να καθοδηγείται από τα αισθήματα του και να αλλάζει ανάλογα με τη διάθεσή του.

 

Καρκίνος- χειριστική ευαισθησία 

Είναι το πρώτο ζώδιο του νερού και για αυτό θεωρείται ευαίσθητο και συναισθηματικό. Κυβερνάται από τη σελήνη και είναι ζώδιο που αλλάζει γρήγορα διάθεση, το οποίο τρομάζει τους ανθρώπους δίπλα τους. Κυκλοθυμικοί και κολλημένοι στο παρελθόν. Συνήθως έχουν τρομερό δέσιμο με τη μητέρα τους, καθώς και η σελήνη στο ζώδιο αυτό και ζούνε καθημερινά με τις αναμνήσεις της. Είναι άνθρωποι που αναπολούν την πρώιμη παιδική τους ηλικία και εξιστορούν συνεχώς τα ίδια και τα ίδια.

Ο καρκίνος συμβολίζεται με έναν κάβουρα, που ορθά περιγράφεται ως μαλακό, ευάλωτο κέντρο, κρυμμένο μέσα σε ένα σκληρό εξωτερικό κέλυφος. Λένε ότι είναι το πιο σκληρό ζώδιο που υποφέρει μόνο για λογαριασμό του και αγνοεί την ίδια στιγμή τον πόνο του συνάνθρωπου του και ας είναι μεγαλύτερος. Μπορεί να γίνουν γκρινιάρηδες αν τους προκαλέσουν ή τους προσβάλλουν.

Είναι κτητικοί και παρ’ όλο που αντιδρούν στη συναισθηματική πίεση από τους άλλους, δε διστάζουν να τη χρησιμοποιήσουν για τον εαυτό τους, έτσι ώστε να πετύχουν τον σκοπό τους. Η ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας για την ευτυχία τους και τους είναι βαθιά επώδυνο αν δεν τους αποδεχτούν οι άνθρωποι που νοιάζονται για αυτούς. Είναι υπερπροστατευτικοί, αγχωτικοί και ξέρουν να δίνουν αγάπη.

Έχεις την αίσθηση ότι σε νοιάζονται και σε περιποιούνται, όπως η μητέρα σου. Είναι η τροφός του ζωδιακού που πρόθυμα βάζει τους άλλους γύρω από μια προστατευτική σφαίρα, αν χρειάζονται μία φιγούρα μητέρας, άσχετα με το φύλο τους. Το σπίτι τους είναι το κάστρο τους, όπου με τη δημιουργικότητά τους φτιάχνουν με άνεση και συναισθηματική ζεστασιά και είναι αρκετά φιλόξενοι. Μπορούν να είναι ήρεμοι όπως και οι πιο ήσυχοι των ωκεανών ή μπορούν να συντρίψουν με απίστευτη δύναμη.

 

 

Σκορπιός- κρυμμένη ευαισθησία

Άνθρωποι με τον ήλιο τους στον σκορπιό χαρακτηρίζονται από έντονα συναισθήματα και τη δύναμη της θέλησης. Δυνατά στο χαρακτήρα, βαθυστόχαστα και ένα από τα πιο δημιουργικά ζώδια. Δεν αντέχουν την κριτική και λόγω της ευαισθησίας τους μπορεί να επηρεαστούν τρομερά άσχημα λόγω ενός αρνητικού σχόλιου.

Ζώδιο που τα χάνει μετά από μια απώλεια, ένα διαζύγιο, αλλά ξαναγεννιέται από τις στάχτες του. Δύσκολα θα φανερώσουν πολλά για τους εαυτούς τους και ο λόγος είναι το ότι προσπαθούν να προστατεύσουν τα αισθήματά τους. Είναι ικανοί να διαβάσουν τους άλλους ανθρώπους σαν ανοικτό βιβλίο, αλλά τους ίδιους δε θα μπορέσει ποτέ μα ποτέ κανείς να τους διαβάσει ολοκληρωτικά. Είναι τόσο κλειστά άτομα που μπορεί να χρειαστεί μια ολόκληρη ζωή για να τους καταλάβεις.

Ο σκορπιός συσχετίζεται με το νερό κάτω από τη γη. Τα συναισθήματα τρέχουν πολύ βαθιά. Εάν άφηναν τα όσα νιώθουν εκτεθειμένα, θα έβαζαν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο να πληγωθούν, να ντροπιαστούν από τον οποιοδήποτε που δε συμμερίζεται την ίδια ένταση του συναισθήματος. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι μυστικοπαθείς. Οι σκορπιοί δεν εμπιστεύονται εύκολα κι αυτό τους κάνει απρόσιτους.

Ζώδιο που είναι δεκτικό στα κύματα του συναισθήματος. Αυτό τους δίνει μια μοναδική ευαισθησία στις σχέσεις γνωρίζοντας τι να πουν την κατάλληλη στιγμή και πώς να διατηρήσουν μία απόσταση. Στα καλύτερά τους μπορούν να μαζέψουν ομάδες ανθρώπων μαζί και έχουν τη δύναμη να τους θεραπεύσουν αλλά στα χειρότερά τους μπορεί και να πελαγώσουν εντελώς. Μπορούν να αντιλαμβάνονται και να απορροφούν σημάδια από τους διπλανούς τους. Άτομα κλειστά και συχνά ντροπαλά, που μπορείς να εκμυστηρευτείς όλα σου τα μυστικά.

Οι αντιλήψεις και τα συναισθήματά τους είναι πέρα από τις λέξεις. Βασίζονται κυρίως στο τι νιώθουν. Εάν είσαι μαζί τους είσαι πολύ ευτυχισμένος αλλιώς είσαι σε μια μπερδεμένη κατάσταση. Μπορούν να πληγώσουν ή για να προχωρήσουν μία σχέση πρέπει να είναι σίγουροι για το συναισθηματικό κομμάτι και την απόλυτη αγάπη. Είναι οι πιο ζεστές ψυχές αν κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους.

Βρίσκουν παρηγοριά από τα δικά τους προσωπικά δράματα. Το σπίτι τους είναι η κρυψώνα τους και δύσκολα επιτρέπουν την είσοδο σε οποιονδήποτε. Σκοπός τους είναι να δείξουν στον κόσμο, ότι τα συναισθήματα είναι η καλύτερη ποιότητά μας. Αγαπάνε αληθινά και άνευ όρων, επειδή το αίσθημα της αγάπης είναι ατελείωτο. Τα συναισθήματά τους είναι απόλυτα. Άτομα ακραία, το νόμισμα έχει δύο όψεις για αυτούς. Είτε είσαι φίλος τους και είσαι ο καλύτερός τους, ή ανήκεις στην άλλη πλευρά και δε θέλουν να υπάρχεις.

 

 

Ιχθείς- αχανής ευαισθησία 

Το ζώδιο των ιχθύων συμβολίζεται με δυο ψάρια που κολυμπούν σε αντίθετες κατευθύνσεις. Είναι πολύ ευαίσθητα άτομα και αυτό τα κάνει άμεσα συναισθηματικά ως προς τους άλλους. Εύκολα βάζουν τους εαυτούς τους στη θέση των διπλανών τους.

Είναι πολύ δημιουργικοί και καταφέρνουν να κάνουν φιλίες τις οποίες κρατάνε. Άτομα χαοτικά και της φαντασίας. Το σύμβολό τους, τα κάνει να ξεγλιστρούν εύκολα κι εκεί που νομίζεις ότι τα ξέρεις και τα έχεις πιάσει στα χέρια σου, εκεί νιώθεις ότι τα χάνεις.

Ζώδιο των καλλιτεχνών, καθώς αγαπούν να μεταφράζουν την αντίληψη και την κατανόηση του κόσμου σε μία μορφή τέχνης. Όπως το λιμνάζον νερό καταφέρνει ελάχιστα, το ζώδιο των ιχθύων όταν μένει ακίνητο δεν είναι στα καλύτερά του. Αντιθέτως προτιμούν να βοηθούν τους άλλους, παρουσιάζοντας γοητευτικές, ευαίσθητες και ρομαντικές ιδιότητες.

Ζώδιο που συχνά θυσιάζεται για τους άλλους. Συνήθως συνδέουν τη λύπη τους με κάποια εξάρτηση όπως το φαγητό ή το αλκοόλ. Αντιμετωπίζουν έντονα πάθη κι αυτό μπορεί να τους σπρώξει να επιλέξουν καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Έχουν την ικανότητα να εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσω της ποίησης, της μουσικής παραγωγής ή της ηθοποιίας.

Τα ψάρια τρέφουν μεγάλη αγάπη για την ανθρωπότητα και μία συμπάθεια για τους ανθρώπους. Πάνε με τη ροή και επιτρέπουν στους άλλους να τους οδηγούν. Όμως συχνά καταλήγουν να μην ικανοποιούνται οι ανάγκες τους και τι πραγματικά αισθάνονται. Νιώθουν ότι οι ίδιοι θυσιάζονται για το καλό των άλλων και εκεί καταλήγουν να αισθάνονται οίκτο για τον ίδιο τους τον εαυτό.

Λαμβάνουν την κριτική πολύ προσωπικά και πονάνε. Όλες οι δυσκολίες της ζωής είναι κάτι που νιώθουν πολύ βαθιά και έχουν την τάση να δραπετεύουν μέσω της φαντασίας τους και της ονειροπόλησης. Για το λόγο αυτό οι Ιχθείς πρέπει να αποδεχθούν την ευαισθησία τους, τη συμπόνοια τους και όλα αυτά που μπορεί να βρει κανείς στην καρδιά τους. Να σταματήσουν να ντρέπονται για τους εαυτούς τους, να απελευθερωθούν.

 

 

Πηγή