ksenia305

«Απ’ την πρώτη στιγμή που σε είδα». Μία φράση με χιλιάδες ακόλουθες που ζηλεύουν την ύπαρξή της. Μπορώ να βρω δεκάδες συνδυασμούς που θα κρύβουν ανάμεσα στις λέξεις όσα αισθήματα κανένας ασκός του Αιόλου δε χώρεσε ποτέ.

Μα είναι μία συνέχεια που δε μοιάζει με καμία απ’ τις υπόλοιπες κι αυτό γιατί τις περιέχει όλες, και πάει κάπως έτσι: «Απ’ την πρώτη στιγμή που σε είδα, ήξερα πως θα σε παντρευτώ!». Είναι η αρχή της ιστορία κάθε ερωτευμένου ζευγαριού, που ο χώρος κι ο χρόνος έγιναν σύμμαχοι και σύμβουλοι ενός ευτυχισμένου γάμου.

Πάντα με μάγευε η ιδέα πως απ’ την πρώτη στιγμή που θα γνωρίσεις έναν άνθρωπο μπορείς να καταλάβεις πως θέλεις να ζήσεις μαζί του όλο το υπόλοιπο της ζωής σου, πως όσα μέχρι τότε έχεις ζήσει σου αρκούν και δε θέλεις πλέον τίποτα άλλο παρά την παρουσία του στη ζωή σου.

Τι να είναι άραγε όμως αυτό που σε κάνει να είσαι τόσο σίγουρος και που διώχνει κάθε απίθανη σκέψη μακριά; Λένε πως είναι το ένστικτο! Και πώς να ξεφύγεις απ’ αυτό; Δεν τα βάζεις έτσι εύκολα με τους χτύπους της καρδιά σου. Δεν μπορείς να πεις «όχι» σε αυτό που σε ορίζει. Κι είναι τόσο γλυκός ο ορισμός όταν μέχρι τότε ένιωθες πως δεν είχες ταυτότητα.

Λένε πως είναι χημεία κι όχι, δε φέρνουν μόνο οι λάθος αναμείξεις εκρήξεις, πού να δεις τι γίνεται με τις σωστές. Όταν τα λόγια σου γίνονται οι κρυφές του σκέψεις και το αντίθετο, όταν το μυαλό σου συμπληρώνεται κι οι επιθυμίες σου βρίσκονται στα χέρια του, τότε ναι, καμία κουβέντα δε μοιάζει μεγάλη κι όλα τα υπόλοιπα φαντάζουν μικρά!

Λένε πως είναι το βλέμμα, ξέρεις, εκείνο που με το που συναντιούνται τα μάτια είναι σαν να μιλάνε μεταξύ τους και να παραλύουν με μιας κάθε άλλο σημείο του προσώπου, κλέβοντας μαγικά απ’ το στόμα την ιδιότητα της ομιλίας.

Λένε πως είναι η αύρα, εκείνη που με το που γνωρίζεις έναν άνθρωπο σε κάνει να θέλεις να πας όλο και πιο κοντά του, ακόμη κι αν η απόσταση μεταξύ σας μετριέται πλέον σε εκατοστά. Είναι περίεργο, μα είναι τόσο φυσικό, σαν να τον ξέρεις χρόνια ενώ μόλις του έχεις πει το όνομά σου.

Μοιάζει παράξενο, γιατί είναι σπάνιο. Δε συμβαίνει συχνά κι αυτή είναι η μαγεία του. Μία φορά είναι αρκετή για να αλλάξει τη ζωή σου. Έτσι άλλαξαν κι οι δικές τους μέσα από μία γνωριμία. Για πολλούς ασήμαντη, για εκείνους ορόσημο.

Έτσι άρχισε η ζωή τους, σαν απ’ την αρχή, σαν να μην είχαν υπάρξει ποτέ ξανά πριν. Πόσο υπέροχο πράγμα να ξέρεις τι θέλεις απ’ τη ζωή σου και πόσο σπουδαίο να το έχεις ήδη. Έτσι γεννιούνται ξανά οι άνθρωποι, μέσα απ’ άλλους ανθρώπους. Ανταλλάζουν το τέλος τους με μία απρόβλεπτη αρχή κι ερωτεύονται.

Και κάπως έτσι, όταν ακούω ανθρώπους να λένε την παραπάνω φράση ερωτεύομαι κι εγώ μαζί τους. Μέσα απ’ τη δική τους ιστορία αγάπης, που δεν είχε ανάγκη από κανέναν σεναριογράφο, είχαν κι οι δυο τους αρκετή φαντασία και δε χρειάστηκε ποτέ να αναφερθούν στην προηγούμενη ζωή τους, πολύ απλά γιατί πλέον πιστεύουν μόνο στην επόμενη κι αυτό γιατί είναι κοινή…

Συντάκτης: Φιλοθέη Τζαλαζίδου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!