noel706

Εκείνος κι εκείνη είναι ερωτευμένοι. Εκείνος κι εκείνη θα έπρεπε να εκμεταλλεύονται κάθε λεπτό που μπορούν να ‘ναι μαζί, να μην αφήνουν ευκαιρίες να πηγαίνουν χαμένες. Εκείνος κι εκείνη έμαθαν πως ο έρωτας δε χορταίνεται, πως λαχταρά να βλέπει ο ένας τον άλλο συνέχεια, πως ο χρόνος –ακόμα και πολύς να είναι– φαντάζει πάντα λίγος και πως δεν υπάρχει λόγος απομάκρυνσης απ’ τον άνθρωπό σου, αν κι εφόσον όλα βαίνουν καλώς στη σχέση σας.

Σε μια ιδεατή κατάσταση, σε έναν κόσμο που οι άνθρωποι δεν πιέζονται ποτέ, που δε χρειάζονται προσωπικό χώρο και χρόνο, που δε βαριούνται μέσα σε μια καθημερινότητα που επαναλαμβάνεται, κι οι δυο τους έμαθαν πώς πρέπει να αισθάνονται και να φέρονται σε μια σχέση ως ερωτευμένοι. Κι αν κάποιος απ’ τους δυο τύχει και νιώσει την ανάγκη να μείνει για λίγο μόνος, σε στιγμές που δεν έχει κάποια υποχρέωση να φέρει εις πέρας, αν του δημιουργηθεί μια εσωτερική ανάγκη να μην ακούει καμιά φωνή γύρω του –ούτε καν του ατόμου με το οποίο είναι ερωτευμένος– κατακλύζεται απευθείας από ενοχές.

Αισθάνεται πως η συγκεκριμένη ανάγκη πηγάζει από κάποια δυσλειτουργία, πως κάτι δεν πάει καλά στη σχέση –ακόμα κι αν δεν έχει ιδέα τι είναι αυτό– και πως θα βρεθεί αντιμέτωπος με το σύντροφό του και με μια σειρά εξηγήσεων που θα πρέπει να δώσει ως μέρος της απολογητικής του προσπάθειας να τον πείσει πως το μόνο που χρειάζεται είναι απλώς λίγες στιγμές απομόνωσης.

Εκείνος κι εκείνη δε φταίνε. Έτσι έμαθαν ή μπορεί κι έτσι να τους έμαθαν. Πως μονάχα σε σχεδόν σχέσεις, ελεύθερες ή περίπλοκες μη προσδιορισμένες καταστάσεις, ο καθένας μπορεί να ζητήσει να μη βρεθούνε χωρίς κανένα λόγο μια μέρα που φάνταζε καθ’ όλα ιδανική για να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί.

Αντιμέτωποι με μια συμβιβαστική λύση, ένας απ’ τους δυο πρότεινε το day-off. Στην αρχή τους ακούστηκε γελοίο. Γιατί να βάλουν τον εαυτό τους σε μια τέτοια διαδικασία; Να ορίσουν μια μέρα που εξορισμού δε θα βλέπονται, που θα πρέπει κάτι να τους κρατάει μακριά κι αυτό δε θα είναι τίποτα παραπάνω από μια άτυπη συμφωνία; Μέχρι εδώ είχαν δίκιο κι ας ήξεραν κι οι δυο τα πλεονεκτήματα που είχε αυτή η απόφαση.

Ένα ρεπό απ’ τη σχέση είναι κάτι που κάθε ζευγάρι εξαρχής αντιμετωπίζει σκεπτικιστικά, μέσα σε ένα κλίμα αμφισβήτησης και τύψεων, καθώς αναρωτιέται αν και γιατί όντως το χρειάζεται. Μία μέρα και μόνο μακριά απ’ το σύντροφό σου μπορεί σίγουρα να σου δώσει τη δυνατότητα να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου και να τον αξιοποιήσεις αποκλειστικά όπως εσύ θες∙ είτε για να ακούσεις μουσική, να διαβάσεις βιβλία, να χαζέψεις σειρές και ταινίες, παρέα με την αφεντιά σου, είτε για να δεις όλους τους φίλους σου, είτε ακόμα και να σε περιποιηθείς, ώστε να ανανεωθείς και να περάσεις μετά αυτήν την προσωπική σου ανανέωση και στη σχέση σας.

Μία μέρα μακριά απ’ τον άνθρωπό σου σού στερεί –έστω και παροδικά– τα όμορφα συναισθήματα που βιώνεις όταν είσαι δίπλα του, με αποτέλεσμα –απ’ τη στιγμή που σου λείπει– να συνειδητοποιείς πόσο σημαντική είναι η παρουσία του στη ζωή σου. Τελικά, ίσως να μη μοιάζει και τόσο καλή ιδέα λίγο «χώρια» αν είναι να κάνει καλό στον καθένα ξεχωριστά αλλά και στο ίδιο το «μαζί».

Συντάκτης: Βασιλική Γουγούλα
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!