kat6586976

Εξηγήσεις, αναλύσεις, χρυσές τομές, κάπου υπάρχουν και οι λύσεις. Όλα σ’ ένα καζάνι βρασμού έτοιμο να σκάσει λίγο πριν σκάσεις εσύ απ’ το κακό σου. Ό,τι κι αν ήταν αυτό που επεδίωκες, ξέχνα το γιατί προτίμησε να γυρίσει σπίτι με τα πόδια.

Δουλειά, φίλοι, σχέσεις, οικογένεια μαζί σ’ ένα πόστο. Με όλους προσπαθείς να συνεννοηθείς,  να βγάλεις πόρισμα, να χαράξεις πορεία, μα η ομοφωνία απαιτεί φωνές κι εσένα κοντεύει να σου κοπεί η ανάσα. Τίποτα δεν είναι ίδιο με το άλλο, τίποτα δεν είναι αρκετό όταν ο απέναντι δεν ξέρει να υπολογίζει και σε κοιτάει απορημένα.

Δεν μπορείς να δεις ή δε θες; Απεριόριστα τα λάθη σου, άσκοπες οι εξηγήσεις σου, φτηνές οι δικαιολογίες σου, όλα στο τζάμπα λοιπόν και μάλλον καλά να πάθεις. Η άλλη πλευρά του γηπέδου είναι άδεια γιατί η αντίπαλη ομάδα δε θα μπει στον κόπο να αγωνιστεί.  Αν το μυριστείς νωρίς, βγάλε φλας και όπου φύγει-φύγει. Αν το καταλάβεις με χρονοκαθυστέρηση, σήκωσε με μαεστρία το αριστοκρατικό μεσαίο σου δάχτυλο και μετά φύγε.

Δεν φαντάζομαι να πίστεψες ότι θα αποκομίσεις κέρδος; Οι μισές διαδρομές σπάνια καταλήγουν σε ολόκληρα, κι ακόμα σπανιότερα, σε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Εσύ τον έχεις ερωτευτεί αλλά αυτός ακόμα ψάχνει να θυμηθεί το όνομα σου; Ας πάει στην ευχή του Θεού! Χτυπάς 12ωρα στην εταιρεία , αλλά το αφεντικό σε κοιτάει με μισό μάτι; Πήγαινε τυπικά κι άσε την καριέρα. Όχι, με παρεξήγησες! Δε σου λέω να μαλώσεις, σου προτείνω να φτύσεις.

Το φτύσιμο δεν είναι μόνο για ξεμάτιασμα, είναι διώκτης παντός κακού. Είναι η χλωρίνη που σκοτώνει το 100% των μικροβίων που εξαπλώνονται στις ανθρώπινες συναναστροφές. Απλό το ξεκαθάρισμα, δεν χρωστάς ούτε στον εαυτό σου δικαιολογίες για κάτι τέτοια απίθανα περιστατικά. Δεν θα γίνεις ζητιάνος για να σου προσφέρουν αυτό που δικαιούσαι, τέλος! Να σταθείς όρθιος, να βρεις δύναμη, λόγια και timing και να διεκδικήσεις. Ο επαίτης ξέρει έναν μόνο τρόπο, αλλά είσαι κάτι περισσότερο απ΄αυτό.

Αν βρεις ανταπόκριση, καλώς, συνέχισε να προχωράς και κάπου θα φτάσεις. Αν όχι, μπορείς να βγάλεις εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τη χώρα της Εκτίμησης. Θαυμάσιος τόπος, σχεδόν ευλογημένος θα έλεγα. Νιώθεις την αξιοπρέπεια να πλανάται στην ατμόσφαιρα λίγο πριν αρχίσει και κάθεται απαλά, σαν χάδι, στους ώμους σου. Ρίξε μια χορτάτη ματιά γύρω σου, πάρε μια βαθιά ανάσα ευφορίας και αυτοσεβασμού, αυτοί οι άνθρωποι γύρω σου, είναι η φυλή σου.

Δεν έκανες κόπο να εξηγείς, ούτε ζωγράφισες τίποτα για να καταλάβουν. Απλά μ΄ένα μαγικό, ακριβοδίκαιο τρόπο κουμπώνετε τόσο τέλεια όσο χρειάζεται. Μιλάτε την ίδια γλώσσα και μερικές φορές ένα νεύμα είναι αρκετό για να σημάνει την εκκίνηση ή τον τερματισμό. Τα συναισθήματα σου εδώ είναι σύμμαχοι και συνήγοροι,  δεν τα πολεμάς και δεν σε ενοχοποιούν.

Πραγματικά, δε νιώθεις μίσος, ούτε κρατάς κακία σε κανέναν. Απλά βουλιάζεις στην πολυτελή απογοήτευση που σου προσφέρει ο άκυρος, ο αναποφάσιστος, ο αγνώμονας. Δεν έχεις χρόνο για χάσιμο, δε σου περισσεύει σάλιο και όλα παίρνουν τη θέση τους στο παζλ ,απλά και τελετουργικά μόλις συνειδητοποιήσεις τη διαφορά που έχει η αξία από την τιμή. Άσε τον άλλο να αναρωτιέται που έχασε και τι είναι αυτό το γαμημένο που του έμεινε στο τέλος για να έχει να λέει ότι κέρδισε.

Ciao! Adios! I’m done!

Συντάκτης: Maya Kappa
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Καλή

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!