anastasia1142

Αυτό επιθυμούμε οι περισσότεροι σήμερα. Ένα γυμνασμένο και σφιχτοδεμένο σώμα. Την πιο δυνατή γράμμωση και τους πιο όμορφους κοιλιακούς. Τις τέλεια σμιλεμένες γάμπες και τα πιο γερά μπράτσα.

Όλα τα παραπάνω για μια εκρηκτική εμφάνιση στην παραλία, για μια ιδανική εφαρμογή των ρούχων στο σώμα μας χειμώνα-καλοκαίρι και για μια όμορφη ανάδειξη των τατουάζ στην επιδερμίδα μας. Αλλιώς δείχνει το σχέδιο, άλλωστε, σ’ ένα σκληρό χέρι ή πόδι κι αλλιώς σε μια πλαδαρή επιφάνεια.

Αρωγοί για την επίτευξη όλων αυτών τα γυμναστήρια, οι personal trainer και τα όργανα, στα οποία καταφεύγουμε, για να τα καταφέρουμε. Διατροφή στο φουλ, προκειμένου ο χρόνος που αφιερώνουμε παρέα με τα βαράκια, το διάδρομο και το ποδήλατο να μην πάει χαμένος.

Αυτοί είμαστε. Σύγχρονες, ανθρώπινες μηχανές που λειτουργούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να φαντάζουν οι πιο όμορφες κι οι πιο καλλίγραμμες. Ακόμη κι αν δεν είμαστε από εκείνους που το γυμναστήριο είναι το δεύτερο σπίτι τους, θα είμαστε, σχεδόν, η μεγάλη πλειονότητα που έχει κόψει μαχαίρι τα γλυκά, τα αναψυκτικά και οτιδήποτε νόστιμο, το οποίο απειλεί το σώμα μας. Μακριά από fast food, για να κοιμόμαστε τα βράδια χωρίς τύψεις αλλά και για να ξυπνάμε τα πρωινά ελαφρύτεροι και μισό κιλό πιο κάτω.

Αίσθηση χαράς νιώθουμε, όταν η ζυγαριά κατεβαίνει γραμμάρια και ολόκληρα περιττά κιλά. Χαμογελάμε κι η ημέρα μας ξεκινάει με αισιοδοξία χωρίς κανένας να μπορεί να μας τη χαλάσει.

Γιατί είμαστε λιγότερα κιλά απ’ ό,τι ήμασταν χθες. Γιατί πετυχαίνουμε σιγά-σιγά το στόχο. Αδυνατίζουμε. Καλά κάνουμε. Το να πετυχαίνεις ένα στόχο στη ζωή σου, έστω κι αν είναι ν’ αδυνατίσεις, αποτελεί μια ικανοποίηση για τον εαυτό σου. Εσύ το θέτεις, προσπαθείς γι’ αυτόν και σκοράρεις.

Έπειτα, είναι αλήθεια πως όταν αδυνατίζουμε είμαστε πιο όμορφοι κι αναδεικνύονται περισσότερο τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Οπότε, γιατί να μην το απολαύσουμε;

Ας το απολαύσουμε, λοιπόν, αλλά μαζί με κάποιους όρους. Να χαιρόμαστε, όταν αδυνατίζουμε, αρκεί αυτή η χαρά να μην είναι μεγαλύτερη απ’ τη χαρά που έχουμε, επειδή είμαστε υγιείς. Ας χαμογελάμε που μας κάνει επιτέλους το περσινό παντελόνι, αρκεί αυτό το χαμόγελο να μην είναι ισχυρότερο από εκείνο που έχουμε, όταν υπάρχει ακόμη δίπλα μας η οικογένειά μας.

Ας τρελαινόμαστε που φοράμε πλέον small ή medium και ξεφύγαμε απ’ το large, αρκεί αυτή η τρέλα να μην είναι περισσότερη από εκείνη που έχουμε βιώνοντας στιγμές με τους, επίσης, τρελούς μας φίλους.

Ας είμαστε αισιόδοξοι πως φτάνουμε στο στόχο των κιλών που θέσαμε, αρκεί αυτή η αισιοδοξία να μη σκεπάζει αυτή που έχουμε για το αν θα βρούμε ποτέ το άλλο μας μισό. Ας χορεύουμε πετώντας τα ρούχα που μας επιπλέουν, αρκεί αυτός ο χορός να μην είναι καλύτερος απ’ το χορό που κάνουμε, όταν ακούμε το αγαπημένο μας τραγούδι.

Ας ευγνωμονούμε το Θεό που φτάνουμε στο τέλος της δίαιτας με θετικά αποτελέσματα, αρκεί αυτή η ευγνωμοσύνη να μην υπερέχει από εκείνη που έχουμε, επειδή βρισκόμαστε στο ταξίδι της ζωής.

Ας νιώθουμε πως βρισκόμαστε σε όνειρο εξαιτίας των χαμένων μας θερμίδων, αρκεί αυτό το όνειρο να μη μοιάζει μεγαλύτερο και πιο όμορφο απ’ αυτό που έχουμε από μικρά παιδιά. Ας τα βλέπουμε όλα φωτεινά, αφού περπατάμε πιο ανάλαφροι κι εμφανώς ανανεωμένοι, αρκεί αυτό το φως να μην επισκιάζει το πραγματικό.

Είμαστε πολύ κοντά σε όλα τα προαναφερθέντα. Η μανία μας να χάσουμε κιλά μας γίνεται έμμονη ιδέα. Και ξεχνάμε πως δεν είναι αυτός ο σκοπός της ζωής. Δεν αρχίζουν και τελειώνουν όλα εκεί.

Κινδυνεύουμε να χάσουμε τον μπούσουλα, όταν είμαστε αισιόδοξοι, επειδή αδυνατίσαμε και όχι επειδή είμαστε ζωντανοί. Κινδυνεύουμε να χάσουμε το μέτρημα, όταν μετράμε κάθε μέρα πόσα κιλά πετάξαμε από πάνω μας κι όχι πόσοι και ποιοι άνθρωποι είναι πραγματικά κοντά μας.

Κάπως αυτοκαταστροφικό μοιάζει το γεγονός πως μας προβληματίζει η πιθανότητα να βάλουμε κάποιο γραμμάριο, αντί να μας προβληματίζει αν είναι καλά οι δικοί μας ή πώς θα λύσουμε ενδεχόμενες δυσκολίες που συναντάμε.

Ακόμη πιο επικίνδυνο αποτελεί το γεγονός πως σήμερα προτιμάμε να ξοδέψουμε πολύ χρόνο σε χώρους και αντικείμενα που βοηθούν στην ανάδειξη της εικόνας μας, αντί να δώσουμε το χρόνο μας εκεί που χρειάζεται. Στην επαφή με τον άλλο άνθρωπο. Στη μητέρα, τον αδερφό, τον πατέρα, τη γιαγιά και τον παππού. Στο φίλο, ή τη φίλη, ή ακόμη και στον έρωτα.

Στη ζωή όλα χρειάζονται μέτρο. Να περιποιούμαστε τον εαυτό μας, να θέλουμε να δείχνουμε πιο όμορφοι, αλλά με μέτρο. Γιατί δεν είναι δυνατόν, το επίπεδο σώματος που στοχεύουμε να είναι τόσο μεγάλο, που η προσπάθεια για την επίτευξή του να είναι μεγαλύτερη από εκείνη που κάνουμε για τα επίπεδα της ζωής. Δεν είναι δυνατόν αυτή η προσπάθεια να ξεπερνάει την προσπάθεια για υγεία, οικογένεια, φιλία, έρωτα, μουσική, ταξίδι, όνειρο, φως. Αυτά είναι τα επίπεδα της ζωής σου. Πάλεψε για χάρη τους.

Συντάκτης: Χρύσα Μπόικου
Επιμέλεια κειμένου: Αναστασία Νάννου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!