poly760

Αγαπητή Σουσού μου,

Βασικά σου γράφω για να ακούσω κι από σένα ένα «είσαι ηλίθια, ξεκόλλα!». Έτσι επειδή δεν το άκουσα αρκετές φορές απ’ τις κολλητές μου.

Εγώ κι ο Α ήμασταν μαζί 4 χρόνια. Ζήσαμε και περάσαμε πολλά πράγματα μαζί. Στο τέλος χωρίσαμε γιατί εγώ ήθελα να πάει η σχέση μας παρακάτω, κάτι που αυτός μου ξεκαθάρισε πως δεν μπορούσε να μου δώσει. Κι ενώ χωρίσαμε, συνεχίσαμε να κρατάμε καθημερινή τηλεφωνική επαφή για 1,5 χρόνο -μεγάλη βλακεία μου. Σεν το επιδίωξα εγώ. Πολλές φορές τoυ είπα «θέλω να ξεκόψουμε, δεν μπορώ άλλο», αλλά αυτός επέμενε. Εγώ δεν το έκοβα γιατί ήμουν κολλημένη μαζί του κι αυτός προφανώς –δεν ξέρω–, ίσως, επειδή ήταν μόνος. Τη χρονική περίοδο που μιλούσαμε είχα γνωρίσει πολλούς, αλλά δεν έδινα ευκαιρία σε κανέναν -και πώς να δώσω αφού συνέχιζα να κρατώ επαφή μαζί του και να ήμουν κολλημένη εκεί;

Ώσπου μια μέρα μετά από 1,5 χρόνο αποφάσισα να του πω να ξαναπροσπαθήσουμε, αλλιώς αυτή επαφή που έχουμε πρέπει να κοπεί, δεν πάει άλλο. Εντωμεταξύ μια εβδομάδα πριν πάρω την απόφαση να του το πω, μου είπε πως βγαίνει με άλλη.

Όταν του είπα πώς αισθάνομαι δεν μου είπε ποτό πως δε νιώθει το ίδιο, μόνο κάτι ακαταλαβίστικα που δεν τα θυμάμαι τώρα κι αυτό ήταν. Κλείσαμε το τηλέφωνο και δε μιλήσαμε, από τότε έχει 7 μήνες, εκτός από κάτι κρύα μηνύματα που ανταλλάξαμε σε γιορτές.

Έμαθα τώρα πως παντρεύεται και με πήρε να μου πει πως θέλει να με δει. Αν κι ήμουν διστακτική πήγα -πάλι βλακεία μου. Τίποτα όμως, απλά είπαμε ο καθένας τα δικά του κι αποχαιρετιστήκαμε. Ούτε με ρώτησε αν έχω κάποιον. Τίποτα. Δεν κατάλαβα γιατί θέλησε να με δει.

Σκέφτηκα να του ξαναμιλήσω για μας, αλλά απ’ την άλλη σκέφτομαι: αν ήθελε δε θα προσπαθούσε ο ίδιος;

Έχω σβήσει απ’ το κινητό μου τον αριθμό του γιατί δε θέλω να του ξαναμιλήσω, αλλά από μέσα μου καίγομαι. Πώς να προχωρήσω άμα βρίσκω αδιάφορο όποιον άντρα γνωρίζω;

Sofia

 

Αγαπημενότατη Σοφία μου,

Τα είχατε 4 χρόνια, χωρίσατε, βρήκε άλλη και στους 7 μήνες την παντρεύεται. Και σκράπα τελείως να είσαι στην ψυχολογία, στα μαθηματικά είμαστε σε επίπεδο δημοτικού σχολείου. Απλή μέθοδος των τριών λοιπόν: Στους 7 μήνες γάμος, στους 48, Χ.

Κι όσο δεν αφήνεις τον εαυτό σου ελεύθερο, τόσο θα νιώθεις κολλημένη. Προχώρα κι άσε τον πίσω, όπως σε άφησε αυτός.

ΥΓ1: Καταλαβαίνω να έχεις δώσει 4 χρόνια απ’ τη ζωή σου, αλλά αυτός να μη θέλει άλλα 40 που ήθελες να του δώσεις. Αλλά το να αποφασίζεις να δώσεις άλλον ενάμιση χρόνο χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, δεν το καταλαβαίνω.

ΥΓ2: Προφανώς φοβήθηκες ότι τον χάνεις οριστικά κι έκανες μια ύστατη προσπάθεια να τον κερδίσεις, δεν την πήρες και τόσο τυχαία την απόφαση μια βδομάδα αφότου σου είπε ότι βγαίνει με άλλη. Στη Σουσού σουσουδιές;

ΥΓ3: Προφανώς δε σου είπε ότι νιώθει το ίδιο, γιατί προφανώς δε νιώθει και το ίδιο.

ΥΓ4: Πάλι βλακεία σου.

ΥΓ5: Για να στο ανακοινώσει ο ίδιος και να σε αποχαιρετήσει οριστικά ζήτησε να σε δει. Και sorry, αλλά δεν μπορείς να του καταλογίσεις λάθος, γιατί ήταν και πολύ αντρίκιο.

ΥΓ6: Εξήγησέ μου πώς χώρεσες στην ίδια πρόταση το «τον έχω ξεπεράσει» με το «δεν μπορώ να τον βγάλω απ’ το μυαλό μου».

ΥΓ7: Και πάλι sorry, αλλά δεν έχει καμία απολύτως σημασία το τι πιστεύεις εσύ στην παρούσα. Αν σου κόλλαγε και σου πουλούσε ακόμα αγάπες για να το έχει δίπορτο, τότε θα είχε σημασία. Τώρα όμως, καρδούλα μου, μα από αγάπη, μα από βόλεμα, δε σε αφορά ο λόγος που την επέλεξε.

ΥΓ8: Προσγειώσου απ’ το συννεφάκι, αστέρι μου. Μου λες ότι βρεθήκατε και σε αποχαιρέτησε μιας και προχωρά σε γάμο με μια άλλη και δε σε ρώτησε καν αν είσαι κάπου και με κάποιον και δέκα σειρές κάτω αναρωτιέσαι αν σε θέλει ακόμα κι αν θα έπρεπε να προσπαθήσει να σε κερδίσει;

ΥΓ9: Θα προχωρήσεις όταν επιτέλους πάρεις απόφαση ότι αυτό ήταν ένα παιχνίδι που για τον όποιο λόγο, χάθηκε. Όπως κι αν θες να το αιτιολογήσεις και σε όποιον κι αν ρίξεις το φταίξιμο.

ΥΓ10: Κολλητή σου δεν είμαι, αλλά «ξεκόλλα, ηλίθια».

Φιλιά στα μούτρα,

Η Σουσού σου

 

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!