gio270

Μήπως τελευταία αρχίζεις και ψυλλιάζεσαι ότι κάτι κακό τρέχει με το αγόρι σου; Αισθάνεσαι ότι κάτι σου κρύβει, ότι δεν συμπεριφέρεται όπως είχατε συνηθίσει; Έλα, έξυπνη είσαι, μπορείς να καταλάβεις ότι πρόκειται περί άλλης, τρίτης. Άλλωστε, δεν είναι δα και τόσο τρομερό. Τα κέρατα πάνε κι έρχονται σήμερα.

Μήπως τυχαίνει τώρα, να νιώθεις στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου να φυτρώνει κάτι; Για να σιγουρέψεις τις υποψίες σου, αρκεί να παρατηρήσεις κάποιες μικρές κινήσεις και λεπτομέρειες, που υποδηλώνουν ακριβώς αυτό: Ότι ο Ρούντολφ το ελαφάκι σε θέλει για συμπρωταγωνίστρια. 

Κινητό. Το νούμερο ένα. Πολύ κινητό, σε αμέτρητες στιγμές και ώρες, στο αθόρυβο και με μια μπαταρία να θέλει συνέχεια φόρτιση. Κάποτε δεν το κοιτούσε καν. «Δεν είμαι εγώ της τεχνολογίας» έλεγε. Και τώρα έχει γίνει το δεύτερο χέρι του. Μα, αφού εσύ είσαι εκεί κοντά του, με ποια μιλάει πια σ’ αυτό το τηλέφωνο; Εντάξει, μπορεί να είναι και οι φίλοι του. Αλλά μάλλον δε θα μάθεις ποτέ. Εκτός βέβαια, αν, λέω εγώ μια κακιά σκέψη τώρα, κάνεις ένα μικροέλεγχο ρε παιδί μου. Δεν ξέρω, μη με ανακατεύεις εμένα σ’ αυτά! 

Αργεί να γυρίσει σπίτι; Εκεί που ήταν σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι, τώρα είναι «αλλάξανε τα πλάνα μου»; Μάλλον εδώ θα πρέπει να ανησυχήσεις λίγο παραπάνω. Ειδικά αν κάθε φορά βρίσκει και μια καινούργια δικαιολογία. Ναι, να πάει για μια μπίρα με τους κολλητούς, με τους συνεργάτες, με τους συγγενείς. Αλλά όταν φτάσετε στο σημείο να σου λέει ως δικαιολογία ότι πρέπει να πάει να κάτσει με την άρρωστη θεία του στο νοσοκομείο, ε, κάπου εκεί αρχίζει και βρωμάει το πράγμα. Ειδικά αν βάλει μέσα και καμιά μάνα-μητέρα-μαμά! 

Επίσης, αν περνάει ώρες μπροστά από ντουλάπες και καθρέφτες για να ετοιμαστεί τάχα για ένα επαγγελματικό ραντεβού, φορτώνεται στις κολόνιες και στ’ αρώματα, ψάχνει για τα «καλά» του ρούχα και το ακριβό του ρολόι, τότε, δε λέω, μπορεί όντως να έχει μια σημαντική δουλειά. Ίσως, όμως, τα πράγματα έχουν ξεφύγει και πλέον δεν το κρύβει καν. Είναι έτοιμος να σου αφιερώσει το «πάρε τηλέφωνο τον κερατά, καλύτερα τώρα, παρά μετά». Άμα το σιγοτραγουδάει κιόλας, καλύτερα να πάρεις τα μπογαλάκια σου και να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια. 

Αν τώρα, παρατηρείς ότι αποφεύγει να μιλάει γι’ αυτόν και τις συνήθειές του κι ότι σπανίως βγαίνετε μαζί με συγγενείς και φίλους, προκύπτει ένα ερώτημα: μήπως είναι πιο σοβαρό απ’ ότι νόμιζες; Δε θέλει να εμφανίζεσαι μαζί του γιατί έχει ήδη παρουσιάσει κάποια άλλη. Έχεις γίνει τώρα πια εσύ η τρίτη στη σχέση κι ούτε που το έχεις πάρει χαμπάρι. «Δε θέλω τρίτος πια να ‘μαι», λοιπόν, αφιερωμένο από τον Χατζηγιάννη. 

Κι απ’ την ανάποδη, όμως, η συμπεριφορά του μπορεί να είναι ύποπτη. Αν δηλαδή είναι παραπάνω γενναιόδωρος και γλυκός και θέλει να σε καλοπιάσει, τότε πάλι κάτι περίεργο τρέχει. Σου εμφανίζεται με λουλούδια και σοκολατάκια. Όμορφο, χαριτωμένο, χαίρεσαι. Μετά, όμως, σκέφτεσαι ότι δεν είναι ούτε τα γενέθλιά σου ούτε η γιορτή σου. «Μήπως, έχουμε 14 Φλεβάρη;», αναρωτιέσαι. Ούτε. Κι αυτός συνεχίζει να έχει αυτό το χαζό χαμόγελο, λες και περιμένει να του πεις «σε συγχωρώ». Στην πραγματικότητα, όντως, κάτι τέτοιο περιμένει από σένα. Οι τύψεις κι οι ενοχές βομβαρδίζουν το μυαλό του, έχει βρει άλλη. Ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Γι’ αυτό και οι ανθοδέσμες, τα αρκουδάκια και τα σκουλαρίκια. 

Το χειρότερο απ’ όλα, βέβαια, δεν στο έχω πει ακόμα. Κι είναι αυτό που νομίζεις. Να σε μπερδέψει με καμιά άλλη. Κακό. Πολύ κακό. Εκεί που συζητάτε ωραία και καλά, να σου πετάξει ένα «ναι, Παναγιώτα μου». Και να σε λένε Μαρία. Και να βγάζεις φλούμπες εσύ. «Μα, καλά τόσα ονόματα υπάρχουν, με Παναγιώτα πήγε και με κεράτωσε;» Κρίμα. Δεν πειράζει, όμως. Γυρνάει ο τροχός.

Συντάκτης: Γιώργος Καραβιώτης
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!