paul629

Ο έρωτας έχει διαφορετικό χρώμα για τον κάθε άνθρωπο. Κόκκινο για τους πολλούς, μαύρο για τους ξεχωριστούς. Μαύρο∙ το άγνωστο, το απρόσμενο. Είναι η νύχτα, που ο έρωτας τότε δυναμώνει, που τότε τον νιώθεις μέσα σου. Είναι η τρέλα που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι οδηγείς χωρίς φρένα. Είναι τυφλός γιατί δε βλέπει καθαρά, παρά μόνο σκιές μέσα στο σκοτάδι, που όμως αρκούν να τον κρατήσουν ζωντανό. Γιατί οι σκιές δεν είναι η αλήθεια. Είναι όσα φαίνονται πίσω από αυτή. Έτσι κι ο έρωτας δε βλέπει την αλήθεια, βλέπει όσα αυτός φαντάζεται πως είναι αλήθεια. Και το φανταστικό πάντα είναι το καλύτερο!

Έρωτας! Ποσό διαφορετικό και πόσο ίδιο συναίσθημα από άνθρωπο σε άνθρωπο; Άραγε, έχουμε όντως ερωτευτεί όσες φορές πιστέψαμε ότι ερωτευτήκαμε; Μια ωραία ατμόσφαιρα, μια πετυχημένη ατάκα, ένα όμορφο πρόσωπο, μια τρελή πράξη. Το τέλειο περιτύλιγμα για το ξεκίνημα ενός κόκκινου έρωτα, αλλά μέσα απ’ το περιτύλιγμα υπάρχει όντως έρωτας; Ο έρωτας μπορεί να ξεκινήσει και χωρίς αυτό το τέλειο περιτύλιγμα.

Όχι, δεν υπάρχει έρωτας με την πρώτη μάτια, αυτό ανήκει σε σενάριο σαπουνόπερας, υπάρχει έρωτας με το πρώτο άγγιγμα. Γιατί αυτός ο ηλεκτρισμός αρκεί να πάρει την πρώτη θέση, χωρίς να προσπαθήσει να περιτυλίξει τον εαυτό του για να γίνει πιο όμορφος. Αυτός ο έρωτας ταράζει. Ο μαύρος, όχι ο κόκκινος!

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που γνωρίζεις ή νομίζεις πως γνωρίζεις τι κάνεις, τι θες, τι όνειρα έχεις, αλλά υπάρχει κι αυτή η μέρα που ξαφνικά η αυλαία πέφτει και το βλέμμα σου χάνεται στο άπειρο. Εκείνο το χαμένο βλέμμα που δεν έχει δύναμη να αλλάξει οπτική γωνία. Το μυαλό σου ανοίγει σαν ορθάνοιχτη πόρτα και το μόνο που σκέφτεσαι είναι «γιατί;».

Οι ανατροπές στη ζωή ακολουθούν εκείνους που έχουν το μεράκι να τις αντέξουν! Ανατροπές, απ’ την επιστροφή ενός απωθημένου μέχρι την απογοήτευση μιας σχέσης που, τελικά, δεν ήταν όσο τέλεια την έβλεπες. Αναθεωρείς, μετανιώνεις, τρέχει το μυαλό σου, να ψάξεις να σωθείς απ’ την επόμενη κίνησή σου. Ανατροπές, λοιπόν. Μας τις στέλνει η μοίρα για να μας δείξει το γραφτό μας. Αν κοιτάξουμε καλά πίσω θα δούμε ότι η μοίρα ήταν εκεί, σε κάθε απορία μας είχε δώσει την απάντηση, ασχέτως που εμείς τελικά δεν την είδαμε ποτέ.

Τίποτα δεν είναι προγραμματισμένο στη ζωή από σένα, τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη κι αν έτσι φαίνεται. Σε ένα δευτερόλεπτο χάνεις ή κερδίζεις τα πάντα. Αλλά είναι κρίμα να κριθεί το αποτέλεσμα και να ξέρεις ότι δεν έπαιξες με όλες τις δυνάμεις σου. Ότι άφησες τη λογική να παίξει αυτή μαζί σου και να σε καθοδηγήσει, αντί να κλείσεις τα μάτια και να παίξεις με το ένστικτο. Η νίκη θα ‘ναι πιο γλυκιά έτσι! Κι η ήττα; Η ήττα θα ‘ναι η ικανοποίηση ότι δεν έχεις απωθημένα! Τι κι αν έχασες; Έπαιξες με το 100%, όχι με ένα επιφυλακτικό 50!%. Όταν η μοίρα σου φέρνει την ανατροπή στη ζωή σου, λοιπόν, εκμεταλλεύσου την. Είναι για καλό, κι όχι η ατυχία που νομίζεις ότι σε ακολουθεί.

Μοίρα, ένα βιβλίο δίχως τέλος. Ποσά παιχνίδια θα παίξει ακόμα; Άραγε ποσό τυχαίο είναι να νιώθεις κάτι πριν συμβεί; Να σκέφτεσαι κάποιον, να ξέρεις ότι θα τον δεις, να τον περιμένεις να εμφανιστεί, κι όντως να συμβαίνει! Σύμπτωση; Δύναμη της θέλησης ή μοίρα; Κανείς δεν ξέρει!

Αν εκείνη τη μέρα δεν άλλαζες την ώρα στο επαγγελματικό ραντεβού σου, αν δεν ξεχνούσες το κινητό σου σπίτι, με αποτέλεσμα να ξαναγυρίσεις να το πάρεις, αν δεν έχανες το βαγόνι στον σταθμό, γιατί συνάντησες μια παλιά φίλη στην πλατφόρμα, και τελικά πήρες το επόμενο και πολλά άλλα «αν», που δεν παρατηρείς καθημερινά. Αν δε γίνονταν αυτά, δε θα έπεφτες πάνω σε αυτό που σου ετοίμαζε η μοίρα! Εκείνος ο άνθρωπος, το απωθημένο που ποτέ δεν έσβησε, που όσες φορές κι αν τον δεις, θα παγώσει το σώμα σου και ταυτόχρονα θα καεί.

Εκείνος! Για τον οποίο γράφεται το άρθρο απόψε… Εκείνος, ο έρωτας χρώματος μαύρου!

 

Συντάκτης: Μαριάννα Κουτσικανίδου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!