noel1098

Σου ’χει συμβεί, λογικά, αρκετές φορές στη ζωή σου. Έχεις κι εσύ έναν άνθρωπο που λατρεύεις ν’ απορρίπτεις. Μιλάτε αρκετό καιρό και στο ‘χει κάνει ξεκάθαρο ότι ενδιαφέρεται. Το μήνυμα ή η κλήση του είναι απ’ τα αναμενόμενα της ημέρας. Είτε με μια καλημέρα το πρωί είτε το βράδυ με ένα, τάχα, πρωτότυπο κομπλιμέντο σχετικά με την τελευταία φωτογραφία που ανέβασες στα social, θα προσπαθήσει να σε κολακεύσει και να σε δελεάσει, μήπως και καταφέρει να δεχτείς να βγεις μαζί του για εκείνο το ποτό που διαπραγματεύεστε τους τελευταίους μήνες.

Η επικοινωνία σου μαζί του συνήθως είναι κάθε άλλο παρά δυσάρεστη. Τις μέρες που δεν είσαι καλά ή σου χτυπάει η μοναξιά την πόρτα ίσως είναι και σωτήρια. Ένας τρόπος να ξεχαστείς. Κακά τα ψέματα όμως. Δε γουστάρεις, και το τονίζεις στους φίλους κάθε φορά που η συζήτηση έρχεται στο θέμα αυτό. Δε σκοπεύεις να βγεις μ’ αυτόν τον άνθρωπο, πόσο μάλλον να προχωρήσεις σε οτιδήποτε παραπάνω. Κι ας είναι καλό παιδί. Κι ας έχει χιούμορ, κι ας σε κάνει να γελάς. Απλά κάτι δε σου κολλάει. Δε σε συναρπάζει, ούτε σου κόβει την ανάσα. Απλά δεν είναι αυτό που ψάχνεις ώστε να κάνεις το επόμενο βήμα.

Ώρες-ώρες απορείς με την επιμονή του. Βλέπει πως εδώ και μια εβδομάδα δεν απαντάς κι εξακολουθεί να σε βομβαρδίζει με μηνύματα τύπου «πού χάθηκες εσύ, βρε;» μέχρι να σε αναγκάσει να απαντήσεις κάτι. Με το ζόρι συγκρατείς τα νεύρα σου. Δεν αντέχεις, θες να τον βρίσεις τόσο επειδή νιώθεις πως πιέζεσαι χωρίς λόγο όσο και γιατί, αν παρά τη συμπεριφορά σου θεωρεί ακόμη πως έχει ελπίδα, η αφέλειά του αυτή σε ενοχλεί.

Ωστόσο, δεν το κάνεις. Δεν του το κόβεις εντελώς και φυσικά δεν τον βρίζεις. Με τον τρόπο σου δίνεις συνέχεια σε μια κατάσταση αδιέξοδη. Κι εκεί είναι το μερίδιο της δικής σου ευθύνης. Μπορεί εκείνος να μην είναι σε θέση ή μάλλον να μη θέλει να ερμηνεύσει τα σημάδια της απόρριψης. Ίσως γιατί σε θέλει ή γιατί κι εκείνος θέλει από κάπου να πιαστεί ή απλά να περάσει την ώρα του.

Ούτε εσύ, όμως, είσαι καλύτερος. Κρατάς έναν άνθρωπο σε αναμονή κι οι λόγοι είναι πολλοί αλλά όλοι ανίκανοι να δικαιολογήσουν τη συμπεριφορά σου. Μπορεί να ‘ναι θέμα εγωισμού κι επιβεβαίωσης. Σε κάνει να νιώθεις όμορφα και τονώνει την αυτοπεποίθησή σου αυτή η επαφή. Θέλεις και λίγο να δοκιμάσεις τα όρια του άλλου και να δεις μέχρι πού θα έφτανε κάποιος για να σε διεκδικήσει. Ίσως αυτός να είναι κι ο τρόπος που χρησιμοποιείς για να τον προκαλέσεις, μήπως και καταφέρει να σε κερδίσει, επειδή κατά βάθος θα ήθελες να σε πείσει.

Υπάρχει, βέβαια, κι η περίπτωση τίποτα απ’ τα παραπάνω να μην ισχύει, οπότε να πρέπει να εξετάσεις ένα μόνο ενδεχόμενο: ίσως έχεις μείνει μόνος αρκετό καιρό κι αυτό σε έχει κάνει κυνικό. Ίσως σε βαθμό που να ευχαριστιέσαι αυτήν την έμμεση απόρριψη του άλλου. Ανήκεις πλέον στο κλαμπ αυτών που απολαμβάνουν περισσότερο το να απορρίπτουν παρά το να θαυμάζουν, ν’ αγαπούν, να δίνουν και να δένονται.

Πριν οδηγηθείς σε βιαστικά συμπεράσματα σχετικά με τους λόγους που σε κρατάνε και δεν κόβεις την επικοινωνία με τον επίδοξο εραστή, πάρε λίγα λεπτά να αναλογιστείς τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους δεν ξεκόβεις. Προσπάθησε να ζυγίσεις τα θετικά και τα αρνητικά της επαφής αυτής. Αν εξακολουθείς να πιστεύεις πως δεν έχετε να δώσετε τίποτα ο ένας στον άλλο, απλά ξεκαθάρισέ το και θα βρεις την ηρεμία σου. Όταν ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, σπάνια κάποιος εξακολουθεί να μας ενοχλεί. Όμως ποτέ δεν ξέρεις, ίσως διαπιστώσεις πως κάπου μέσα σου υπάρχει ένας πόθος που κρύβεις, ένα ενδιαφέρον που θες ν’ αγνοήσεις και μια σπίθα που προσπαθείς να σβήσεις.

Μπορεί, στην τελική, η επιμονή και το ενδιαφέρον ν’ αποδίδουν. Άλλωστε, όλα τα μεγάλα παιδιά το ξέρουν καλά πια, μεγαλύτερο διεγερτικό απ’ την εκδήλωση ειλικρινούς ενδιαφέροντος και πόθου δεν υπάρχει.

Συντάκτης: Νεφέλη Μπαντελά
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!