Article of the day: Η Άννα Μετόχη προ(σ)καλεί στο απόλυτο challenge για γερά νεύρα! Δες εδώ ποιο είναι! 

paul555

«Ο έρωτας, όνομα ουσιαστικόν, πολύ ουσιαστικόν, ενικού αριθμού, γένους ούτε θηλυκού ούτε αρσενικού, γένους ανυπεράσπιστου. Πληθυντικός αριθμός, οι ανυπεράσπιστοι έρωτες.» Κλισέ το ποίημα της Δημουλά, ε; Τι να κάνουμε, όμως, που κι ο ίδιος ο έρωτας είναι ίσως το μεγαλύτερο κλισέ του σύμπαντος, ενώ παράλληλα το κάνει να προχωρά.

Ο έρωτας είναι άκρως ανυπεράσπιστος και κάνει και μας άκρως ανυπεράσπιστους. Βλέπεις, είναι στραβός, κουτσός, κουφός. Εσύ έχεις στο μυαλό σου έναν φτερωτό θεό με βέλη; Μέγα λάθος. Ο έρωτας κυκλοφορεί με πατερίτσες, σκοντάφτει στο ίσιωμα και πέφτει πάνω σου. Και δε σηκώνεται με τίποτα. Βαρύς κι ασήκωτος, λοιπόν, όπως είναι, σε αναγκάζει να ερωτευτείς. Παίρνεις τότε βλέμμα βοδιού, ένα ηλίθιο χαμόγελο κολλά σαν χαλκομανία στο πρόσωπό σου, το μυαλό σου το αφήνεις σε μια ακρούλα και ξεχνάς πού βρίσκεται, γιατί γενικά δεν ξέρεις τι σου γίνεται.

Οι ερωτευμένοι, κι ειδικά στην αρχή του κεραυνοβολήματος, είναι όντα απλησίαστα. Είναι ικανά να σε τρελάνουν στο πι και φι. Πολλά συμβαίνουν στο μυαλό τους κατά τη διάρκεια αυτής της παράνοιας. Η σύγχυση είναι δεδομένη. Δεδομένα είναι και τα ψέματα στο έτερον ήμισυ. Τι, εσύ δεν έχεις πει ποτέ ψέματα; Ποιον ξεγελάς; Ούτε καν τον εαυτό σου! Όλοι οι ερωτευμένοι λένε ψέματα. Απλώς τη στιγμή που τα λένε ίσως και να τα πιστεύουν ως τη μεγαλύτερη αλήθεια τους. Και καλά κάνουν! Και πλανευτής ο έρωτας, εκτός των άλλων.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα λόγια που βάζει στο στόμα μας αυτός ο άτιμος, ο έρωτας:

1. «Δεν έχω ξανανιώσει έτσι.»

Οκ, μπορεί και να ισχύει. Κανείς, όμως, ποτέ δεν έκατσε να αναλύσει πώς ένιωσε τις προηγούμενες φορές που ερωτεύτηκε και να συγκρίνει αν αυτή τη φορά αυτά που νιώθει είναι περισσότερα, εντονότερα, σημαντικότερα κλπ. Δε μετριέται ο έρωτας, άλλωστε.

2. «Θα σ’ αγαπώ για πάντα.»

Έχεις συνειδητοποιήσει, φίλε μου, πόσο πολύ είναι το «για πάντα»; Είναι ποτέ δυνατόν να ξέρεις αν θ’ αγαπάς έναν άνθρωπο για πάντα; Ποιος είσαι, η Πυθία; Που εδώ που τα λέμε, ούτε αυτή ήξερε, μπούρδες έλεγε. Μπας κι ήταν κι εκείνη ερωτευμένη;

3. «Είσαι το ομορφότερο πλάσμα που έχω δει ποτέ.»

Κι η Αντελίνα Τζολί κι ο Μπραντ Πιτ είναι τερατίνια, να φανταστώ.

4. «Θέλω να ‘μαι συνέχεια μαζί σου».

Ούτε με τον ίδιο σου τον εαυτό δε θέλεις να ‘σαι συνέχεια. Αλλά αφού το λες, σε προκαλώ να είσαι 24/7 με τον έρωτά σου να δούμε τότε τι ωραία που θα ‘ναι.

5. «Είσαι ακριβώς αυτό που έψαχνα.»

Ποιος ξέρει τη σήμερον ημέρα τι ακριβώς θέλει και τι ψάχνει; Να μου τον φέρετε να τον συγχαρώ αυτόν τον άνθρωπο, αν υπάρχει. Ή έστω να μπει στο βιβλίο Guinness.

6. «Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς εσένα.»

Α, δεν είναι δύσκολο. Σκέψου απλώς τη ζωή σου πριν γνωριστείτε.

7. «Μαζί σου είμαι 100% ο εαυτός μου.»

Επομένως, ρεύεσαι κι αφήνεις αέρια ελεύθερα, σωστά;

8. «Νομίζω βρήκα το άλλο μου μισό.»

Αυτό να το συζητήσουμε, γιατί έχω απορία. Το άλλο μισό πώς ορίζεται; Ας πούμε, αγκαλιάζεστε και ξαφνικά μοιάζετε σαν ένα σώμα;

9. «Όταν είμαι μαζί σου, δε με νοιάζει τίποτα.»

Αν εκείνη τη στιγμή ενημερωθείς για απόλυση, ίσως και να σε νοιάξει, βέβαια. Λέμε τώρα.

10. «Δεν έχω κάνει καλύτερο σεξ.»

Ουδέν σχόλιο.

Στοίχημα ότι έχεις πει τουλάχιστον τα μισά από αυτά. Κι εγώ κι όλοι μας, δηλαδή. Είναι αναπόφευκτο να μην ξεστομίσεις και κανένα αθώο ψεματάκι όταν είσαι ερωτευμένος. Το οποίο φυσικά και δε μετράει ως ψέμα. Εννοείται το πιστεύεις τη στιγμή που το λες κι εννοείται πως πρέπει να το πεις.

Ανυπεράσπιστος και ταυτόχρονα ακραία ισχυρός ο έρωτας. Το ίδιο κι οι ερωτευμένοι. Σχεδόν μαγεμένοι απ’ το έτερόν τους ήμισυ, το θεοποιούν σε κάθε ευκαιρία. Κι είναι απίστευτο πως όλη αυτή η παράνοια κάνει το σύμπαν να προχωρά. Φοβάμαι και μόνο στην ιδέα να μην υπήρχαν ερωτευμένα στραβάδια εκεί έξω!

 

Συντάκτης: Ουρανία Κάππου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη