Στα 3 eBook το 1 δώρο με το εκπτωτικό κουπόνι 3for2! Ανακάλυψέ τα!

paul2801

Μία –τουλάχιστον– φορά πρότεινα σε κάποιον να βγούμε ραντεβού. Όχι ένα οποιοδήποτε ραντεβού. Επρόκειτο για το πρώτο ραντεβού. Ακούσατε, ακούσατε! Κορίτσι προτείνει σε αγόρι ραντεβού. Τα ύστερα του κόσμου! Πάει, χάλασαν οι νέοι, χάθηκαν οι ισορροπίες. Αντιστράφηκαν οι ρόλοι. Κι εκείνος, ο δόλιος, προφανώς τα ‘χασε. «Τι φρούτο είναι τούτο», μάλλον σκέφτηκε.

«Αυτό δε μου ‘χει ξανατύχει» λέει με απορία. Και σκέφτομαι αμέσως «Οχ, γκάφα έκανα πάλι». «Αλλά μου άρεσε» πρόσθεσε.

Δεν άκουσα; Πώς είπατε; Ορίστε; Του άρεσε; Κι αφού η καρδιά μου είχε κάνει καμιά δεκαριά βόλτες, επέστρεψε και πάλι στη θέση της άκρως ικανοποιημένη. Όχι απλώς δεν είχα κάνει γκάφα, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται είχα προκαλέσει και θετική εντύπωση.

Βέβαια, δεν είχαν την ίδια άποψη κι όλοι όσοι άκουσαν την ιστορία. «Αυτά είναι αντρική υπόθεση» μου είπαν. Κι απ’ όλες τις μπούρδες που μου αράδιασαν, με λίγα λόγια συμπέρανα πως ο άντρας πρέπει να διεκδικεί, να ‘ναι κυνηγός. Εκείνος κάνει το πρώτο βήμα, επιδιώκει τα πρώτα ραντεβού, εκείνος πληρώνει. Κι αντίστοιχα γυναικεία υπόθεση είναι τα νάζια, η δημιουργία μυστηρίου.

Συγγνώμη, αλλά αρνούμαι να συμμορφωθώ με αυτές τις κοινωνικές συμβάσεις ή απλούστερα με όλες αυτές τις αναχρονιστικές σεξιστικές αρλούμπες. Ακούς εκεί κυνηγός. Κυνηγός ήταν ο προϊστορικός άντρας. Γιατί τόσο μυαλό είχε, ώστε να κρίνει μόνο εκ της σωματικής διάπλασης κι έτσι να βγαίνει αυτός για κυνήγι και να αφήνει τη γυναίκα να μαζεύει χόρτα. Αλλά, όπως είπαμε, αυτός ήταν προϊστορικός, κάτι καλύτερο από πίθηκος. Ουγκ. Πώς το λένε; Εκτός αν θεωρούμε ότι είμαστε ακόμα «ουγκ» και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την ισοδυναμία των εγκεφάλων των δύο φύλων.

Και γιατί να μη ζητήσει η γυναίκα το πρώτο ραντεβού, αν θέλει; Και γιατί να μην κάνει ο άντρας νάζια, αν επίσης θέλει; Και γιατί να μην κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, τέλος πάντων, χωρίς να σκέφτεται τι πρέπει και τι δεν πρέπει. Τη μια έχει ο ένας τον ρόλο του κυνηγού, τη μια ο άλλος. Γιατί τα πράγματα να ‘ναι μονόπλευρα και να μην έχουν κι οι δύο την ευκαιρία να τα ζήσουν όλα; Αφού, είδατε, του άρεσε αυτού του καψερού που πρότεινα εγώ το ραντεβού. Και για να σας το κάνω ακόμα καλύτερο, πήγα να τον πάρω κι απ’ το σπίτι. Έτσι, γιατί μπορώ!

Κι όχι, εγώ να το δεχτώ ότι υπάρχουν ρόλοι αν κάποιος μπορεί να μου το εξηγήσει επιστημονικά. Μα δε νομίζω πως αυτό είναι εφικτό. Η επιστήμη δεν έχει καταφέρει να αποδείξει κανένα στερεότυπο. Αυτό είναι προνόμιο της ανθρώπινης βλακείας.

Ας τα ισοπεδώσουμε όλα, λοιπόν. Ας αντιστραφούν οι ρόλοι. Ας κάνει ο καθένας ό,τι γουστάρει, τέλος πάντων. Έτσι, γιατί μπορεί!

Συντάκτης: Ουρανία Κάππου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη