pillow39

Όλες οι καλές ειδήσεις της εβδομάδας που μας πέρασε και που μπορεί να μην έπεσαν 

στην αντίληψή σαςτις μαζέψαμε για να 

ξεκινήσει ευχάριστα η εβδομάδα σας!

 

1. Μπορεί τα καλλιστεία να μην έχουν και την καλύτερη φήμη για το πόσο υγιή πρότυπα προβάλλουν αλλά αυτή τη φορά μας έκαναν λίγο παραπάνω αισιόδοξους για το ότι μπορεί να αλλάξει η κοινωνία. Τρ@νς γυναίκα βρίσκεται πλέον στα ηνία του Μις Υφήλιος και είναι η πρώτη που κατέχει αυτή τη θέση, λέγοντας πως ο διαγωνισμός πλέον είναι ανοιχτός σε όλες τις γυναίκες του κόσμου.

 

2. Μέσα σε αυτό κλίμα acceptance ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε περήφανα πως η ομοφυλοφιλία δεν είναι αδίκημα και πως η θέση ορισμένων επισκόπων αποτελεί αμαρτία. Εάν το δήλωσε ο Πάπας, μπορείς να αρχίσεις να το πιστεύεις κι εσύ.

 

Mug | Μίλα μου


€15,00

-----

 

3. Το μέλλον της βιωσιμότητας φαίνεται να έρχεται σιγά σιγά και αυτό αποδεικνύεται από τις προσπάθειες της Ευρώπης να δημιουργήσει μια τεχνολογία όπου θα συλλέγει ενέργεια στο διάστημα και θα τη μεταφέρει στην Γη. Όχι, δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, για αυτό ετοιμαστείτε να φωτίζετε το σπίτι σας με ρεύμα που θα έχει δημιουργηθεί από κάποιον μακρινό πλανήτη.

 

4. Επειδή όλα είναι ζητήματα καρδιάς (κυριολεκτικά και μεταφορικά) επιστήμονες μελέτησαν καρδιές «σούπερ ηλικιωμένων» παρατήρησαν μια γενετική μετάλλαξη και μέσω εργαστηριακών ερευνών ανακάλυψαν μια νέα μορφή γονιδιακής θεραπείας που μπορεί να αναζωογονήσει γηράσκουσες καρδιές. Το επόμενο βήμα είναι να βρούμε και μια θεραπεία για τις πληγωμένες καρδιές. Έκκληση στους επιστήμονες!

 

round black and white light

 

5. Επειδή όμως δεν επαινέσαμε κάποιον «δικό μας» ακόμα, ήρθε η στιγμή να το κάνουμε καθώς επιστήμονες στην Γερμανία με επικεφαλή έναν Έλληνα ερευνητή κατάφεραν να δημιουργήσουν το ταχύτερο ηλεκτρικό σήμα που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία. Η πληροφορικοί και οι gamers τους «χρωστάνε» ένα μεγάλο ευχαριστώ.

 

6. Μιλώντας για λαμπρά μυαλά δεν πρέπει να αφήσουμε απ’ έξω την Ασημίνα Αρβανιτάκη που τιμήθηκε πρόσφατα για το έργο της στην υποατομική φυσική και έγινε η πρώτη γυναίκα κάτοχος της νέας έδρας «Αρίσταρχος» στο διάσημο Ινστιτούτο Perimeter στον Καναδά. Εάν αυτό δε σπάει το «γυάλινο ταβάνι», δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε. Πολλά, πολλά συγχαρητήρια.

 

7. Σε μια πολυκατοικία στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης κάθε Παρασκευή άτομα από την καλλιτεχνική ομάδα «Εν Δυνάμει» καθαρίζουν, κάνουν δουλειές στο διαμέρισμα (τρώγοντας πίτσα) και επιβιώνουν αυτόνομα, σαν ένα σύγχρονο με περισσότερο σεβασμό στον άνθρωπο πείραμα επιβίωσης. Και αυτό είναι το πιο όμορφο.

 

8. Το πρόγραμμα TheARtro ή αλλιώς «η προσβασιμότητα στα θέατρα δεν είναι πολυτέλεια» είναι η απάντηση σε όσων λένε πως το θέατρο είναι βαρετό. Με ειδικά γυαλιά θα μπορούν να βλέπουν κανονικά αυτό που βρίσκονται μπροστά τους, με κάποιες επιπρόσθετες πληροφορίες ή μια θαλασσοταραχή που συμβαίνει στην πλοκή της κατάστασης ή τον δράκο που αφηγείται ο ηθοποιός να εμφανίζεται. Sign me up for this.

 

 

9. Για να παραμείνουμε στα καλλιτεχνικά δρώμενα, το 6ο Φεστιβάλ Κωμωδίας έρχεται στη Μακεδονία και είναι ανοιχτό σε όλους προσφέροντας δωρεάν είσοδο. Η αλήθεια είναι πως θα χρειαζόμασταν να γελάσουμε λιγάκι, οπότε πάρτε τους φίλους σας, τον σύντροφο σας ή και τον σκύλο σας και πηγαίνετε.

 

10. Το απόλυτο mood των ημερών είναι μια γιαγιά 100 χρονών μας εκμυστηρεύτηκε το «φάρμακο» της μακροζωίας, το οποίο δεν είναι άλλο από το να μείνουμε μακριά από «περίεργους άνδρες». Να είστε ευτυχισμένοι και να αξιοποιείτε στο έπακρον ό,τι έχετε είναι η συμβουλή της και πιστεύω πως πρέπει να την ακολουθήσουμε. Μακριά από ανθρώπους που δε σας κάνουν ευτυχισμένους.

 

Οι μέρες του φωτός έρχονται!

Συντάκτης: Ελένη Τσεπελίδη