Στα 3 eBook το 1 δώρο με το εκπτωτικό κουπόνι 3for2! Ανακάλυψέ τα!

dsbvs

Τα τελευταία χρόνια ο χώρος του dating έχει αλλάξει, αφού είναι πιο συνηθισμένο οι δύο πλευρές που αναζητούν ταίρι να γνωρίζονται μέσω μιας εφαρμογής ή μέσω κάποιου κοινωνικού δικτύου. Αυτή η μέθοδος έχει πλέον αποκτήσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από την πίτα των γνωριμιών, ειδικά εν μέσω καραντίνας ή άλλων καταστάσεων που δεν επιτρέπουν τις face to face γνωριμίες. Στο παιχνίδι μπαίνει όμως δυναμικά και μια νέα μορφή με την οποία μπορείς να κάνεις νέες γνωριμίες για το «ό,τι προκύψει». Καλώς ήρθες στον κόσμο του virtual speed dating.

Λίγο-πολύ όλοι μας έχει τύχει να ακούσουμε -ίσως και κάποιοι να το έχουμε δοκιμάσει και στην πράξη- το speed dating στην κλασική παραδοσιακή του μορφή. Για τους μη γνώστες λοιπόν, ας πούμε πως το speed dating είναι μια μορφή fast food σε μορφή γνωριμιών. Μπαίνεις-γνωρίζεις-βγαίνεις, αφού ο κανόνας λέει πως μέσα σε 1.5 ώρα κάνεις είκοσι διαφορετικές γνωριμίες διάρκειας πέντε λεπτών. Θα μου πεις τώρα -και με το δίκιο σου- μπορείς μέσα σε πέντε λεπτά να γνωρίσεις το πρόσωπο που έχεις απέναντί σου και να κατασταλάξεις στο εάν σου κινεί το ενδιαφέρον ή όχι; Η αλήθεια είναι πως όχι, αλλά είναι λίγο πιο πολύπλοκο και πιο ξεκάθαρο ταυτόχρονα. Σε μπέρδεψα; Για να σε ξεμπερδέψω λίγο.

Συνήθως το άτομο κάθεται σε ένα τραπέζι και εναλλάξ ανά πέντε λεπτά περνούν από το τραπέζι άλλα άτομα (υπάρχουν παραλλαγές για όλα τα φύλα κι όλους τους συνδυασμούς συντρόφων φυσικά). Κατά τη διάρκεια αυτών των πεντάλεπτων συναντήσεων ίσα που προλαβαίνεις να δεις τον άλλο, να τον ρωτήσεις με τι ασχολείται, ηλικία, πού μένει ή την καταγωγή του, τι ζητάει από μια σχέση, άντε κι ένα δύο πράγματα που είναι βασικά για σένα να υπάρχουν στο ταίρι σου. Και μετά πάμε στον επόμενο. Στο τέλος της βραδιάς η κάθε πλευρά δηλώνει στους διοργανωτές ποιο πρόσωπο τους κέντρισε το ενδιαφέρον κι εφόσον αυτό είναι αμοιβαίο, τότε τους φέρνουν σε επαφή για να το συνεχίσουν μόνοι τους. Σε καμία περίπτωση δε δίνονται τα στοιχεία σου σε κάποιον που δεν είχατε mutual interest, οπότε αποφεύγεις όλους εκείνους που για τον οποιονδήποτε λόγο δε σου έκαναν κλικ.

Εν μέσω καραντίνας, για να διευρυνθεί η απόσταση, για να μπορέσουν να συμμετάσχουν κι άτομα που ναι μεν επιθυμούν να παραβρεθούν αλλά για προσωπικούς ή άλλους λόγους δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης, το speed dating μεταφέρθηκε και στο διαδίκτυο. Η φιλοσοφία είναι ακριβώς η ίδια, απλά αλλάζει το περιβάλλον που συναντάς το επίδοξο ταίρι σου. Μπορείς να γνωρίσεις κόσμο από το σαλόνι του σπιτιού σου ή κατά στη διάρκεια μιας πολύ βαρετής βάρδιας στη δουλειά. Έχεις όμως σίγουρες πιθανότητες να γνωρίσεις κάποιον, χωρίς το μήνυμά σου να μείνει στο «διαβάστηκε».

Οι διαφορές με τις κοινές εφαρμογές γνωριμιών είναι πως δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις από το υποψήφιο ταίρι σου να σε δει μέσα στον χαμό των επιλογών που έχει, γιατί ας πούμε είναι offline ή γιατί κάποιος άλλος μονοπώλησε το ενδιαφέρον του, ενώ εσύ όμως έχεις περισσότερα κοινά μαζί του. Επίσης, η επικοινωνία δε γίνεται γραπτώς, το αντίθετο μάλιστα, είναι με τη χρήση κάμερας και μικροφώνου, οπότε έχεις μια συνολική εικόνα του προσώπου με το οποίο μιλάς. Τέρμα οι καταστάσεις όπου μιλάς με κάποιον, σου στέλνει μια φωτογραφία κάποιου άσχετου κι όταν βρεθείτε από κοντά βλέπεις ένα τελείως διαφορετικό άτομο. Επιπλέον, για την εγγραφή σου σε μια σελίδα διοργάνωσης virtual speed dating, δηλώνεις τα προσωπικά σου στοιχεία, οπότε οι εκάστοτε διοργανωτές συνήθως κάνουν μια αναζήτηση για το ποιόν σου. Εάν είσαι σε έναν γάμο για παράδειγμα, έχεις κοπεί απ’ τα αποδυτήρια.

Επίσης, όλη η διαδικασία του virtual speed dating παρακολουθείται από τους διοργανωτές, οπότε δεν υπάρχει πιθανότητα παρενόχλησης, προσβλητικών σχολίων ή κάποιας επικίνδυνης συμπεριφοράς που μπορεί να σε φέρει σε δύσκολη θέση. Η αποκάλυψη των στοιχείων του ενός προς τον άλλο, ακολουθεί πιστά τον βασικό κανόνα του speed dating. No mutual attraction-no personal details.

Σκέψου λοιπόν πόσο εύκολο είναι πλέον το να έχεις την ευκαιρία να συνομιλήσεις με πολλούς νέους ανθρώπους που αναζητούν αυτό που ψάχνεις κι εσύ -υπάρχουν διαφορετικά events ανάλογα το τι θέλεις, σχέση, φιλιά, καθαρά σεξουαλικό ενδιαφέρον και μόνο-, όπως επίσης και να είναι κατηγοριοποιημένοι ανά ηλικιακό γκρουπ, σεξουαλικές προτιμήσεις, περιοχή ή ακόμα και με περισσότερα κοινά στοιχεία, όπως για παράδειγμα «φιλόζωοι» ή «λάτρεις των extreme sports».

Το κομμάτι του φλερτ και της πρώτης γνωριμίας μπορεί πλέον να είναι προσιτό σε όλους μας, όσο κοινωνικός ή συνεσταλμένος κι αν είσαι, όπως κι αν είναι η εμφάνισή σου, όποια γούστα ή χόμπι κι αν έχεις. Κάπου εκεί έξω υπάρχει ένα ιδανικό για σένα ταίρι που σε περιμένει να το αναζητήσεις. Ο τρόπος της αναζήτησης αυτής είναι καθαρά στο χέρι σου. Καμιά φορά λοιπόν, μπορεί να βρίσκεται και πίσω από την οθόνη του ίδιου σου του κινητού κι απλά να σε περιμένει να ανοίξεις την κάμερά σου.

Συντάκτης: Ελίνα Μυζίθρα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου