polinaki364

Ένα απ’ τα ομορφότερα στιγμιότυπα επάνω στον πλανήτη είναι ένα χαμόγελο. Αυτές οι όμορφες λεπτές καμπύλες στο κάτω μέρος του προσώπου που χαρίζουν στιγμές μοναδικές. Αυτές οι καμπύλες που ομορφαίνουν οποιοδήποτε πρόσωπο καλύτερα από κάθε προϊόν ομορφιάς. Είναι λοιπόν το δώρο του ανθρώπου στον άνθρωπο, διότι πάντοτε ένα χαμόγελο γεννά κι άλλα, πολλά και διάφορα το ένα απ’ το άλλο, πάντοτε όμως το ίδιο δυνατά κι αληθινά.

Όπως και να το κάνουμε λοιπόν ο άνθρωπος που προξενεί στο πέρασμα του όμορφα χαμόγελα είναι πάντοτε ένα μάννα εξ ουρανού που αποζητάς στην καθημερινότητά σου. Το χιούμορ στην ανθρώπινη φύση είναι το αλατοπίπερο της καλοπέρασης. Συνεχώς αναζητάς γύρω σου ανθρώπους που θα σου σταθούν και στα καλά και στα δύσκολα και πίστεψέ με αυτοί που έχουν χιούμορ μπορούν να χειριστούν καλύτερα και τις δύο καταστάσεις.

Μια γυναίκα, δικέ μου, όσο όμορφα κι αγγελικά πλασμένη και αν είναι, όσο έξυπνη και σπιρτόζα κι αν είναι, όσο στοργική και τρυφερή κι αν είναι, αυτό που θα την κάνει ακαταμάχητη είναι η αίσθηση του χιούμορ. Η ικανότητα αυτή να αντιλαμβάνεται καταστάσεις που χρήζουν τέτοιας αντιμετώπισης κι η ισχυρή αντίληψη για να ανταποδώσει με τη σειρά της το αστείο. Έχει, μωρέ, άλλη φάση να μπορεί μια γυναίκα να σου προξενεί χαμόγελα, να κάνει το χειλάκι σου να σκάσει και τα μάτια σου να γυαλίζουν.

Είναι ταλέντο αυτό, δικέ μου, και συνήθως πηγάζει από μέσα, κατατάσσεται στις ομορφιές εκείνες του ανθρώπινου είδους που είναι φύσει κι όχι επίκτητες. Είναι αυτές οι τύπισσες οι εντελώς ακομπλεξάριστες, που δε θα φοβηθούν να στραπατσάρουν λίγο την τέλεια εικόνα τους λέγοντας περίεργα αστεία ή διακωμωδώντας λίγο την κατάσταση και πολλές φορές τον ίδιο τους τον εαυτό. Είναι οι γυναίκες που δε θα υποδυθούν έναν διαφορετικό χαρακτήρα μόνο και μόνο για να αρέσουν, παρά θα σου δώσουν απλόχερα να καταλάβεις όλη την ψυχοσύνθεσή τους απ’ την αρχή. Άλλωστε δεν έχουν να χάσουν κάτι με το να είναι αληθινές, να κερδίσουν περισσότερο έχουν κι αυτό είναι άτομα που αξίζουν να είναι δίπλα τους.

Είναι αυτές που θα γουστάρουν λίγο παραπάνω την κωμωδία πάρα τα υποτιθέμενα μελό του σινεμά και θα αντέξουν λίγο παραπάνω τα θρίλερ, γελώντας πολλές φορές. Γενικά, φίλε μου, το χιούμορ, κυρίως το καλό και το σωστό χιούμορ είναι ένα προτέρημα στις γυναίκες κι ένα δείγμα δυναμισμού. Αντοχής της σκληρής πραγματικότητας και προσπάθειας μέσω του χιούμορ να αντεπεξέλθει στα πρέπει των καιρών.

Μιας και το βαρύναμε πολύ, ας κρατήσουμε αυτό. Οι γυναίκες με χιούμορ είναι μια κατηγορία ξεχωριστή, μια κατηγορία εξεζητημένη και πάνω απ όλα μια κατηγορία ακαταμάχητη. Γιατί είναι το ιδανικό να μπορείς να αισθάνεσαι τη γυναίκα που έχεις δίπλα σου ως κολλητό και να μπορείς να εκφράζεσαι ελεύθερα χωρίς να φοβάσαι τυχόν επικείμενες παρεξηγήσεις.

Ψάξε λοιπόν να βρεις αυτό το ακαταμάχητο που θα μεταμορφώσει τις γραμμές του στόματός σου σε καμπύλες μακράς διάρκειας, αυτό που θα σου φέρει ως αποτέλεσμα ρυτίδες γέλιου γύρω απ’ τα μάτια και πόνο στο στόμα από το γέλιο. Ψάξε το.

 

Συντάκτης: Θεοδόσιος Ραβανός
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!