paneri845

Υπάρχουμε κι εμείς, οι για κάποιους open mind χαρακτήρες,  που δεν κρίνουμε τον κάθε άνθρωπο με βάση αυτό που φαίνεται κι από αυτό που παρουσιάζει. Αλλά με αυτά τα όμορφα στοιχεία που κρύβει η ψυχή του κι ο εσωτερικός του κόσμος. Δεν είμαστε κομπλεξικοί κι οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας δε χρειάζεται να είναι όμορφοι, αδύνατοι ή μορφωμένοι, δε χρειάζεται να γεμίζουν τα κουτάκια της κοινωνίας. Τους κρατάμε κοντά μας για έναν απλούστατο λόγο, για την όμορφη διαφορετικότητά τους.

Έτσι κι εγώ κρατάω στη ζωή μου ένα καταπληκτικό άτομο, ο οποίος δεν έχει φύγει στιγμή από δίπλα μου κι αυτό δεν ξέρω πώς θα του το ξεπληρώσω κάποια στιγμή.  Είναι ψηλός, με πανέμορφα χαρακτηριστικά, ευαίσθητος, γλυκός και με καταλαβαίνει απόλυτα, καλύτερα από τον οποιοδήποτε φίλο που έχω. Κι αυτό επειδή είναι γκέι.

Η αύρα του είναι μόνιμος θετική και πάντα νιώθω υπέροχα όταν με συμβουλεύει. Ανακουφίζομαι όταν μου μιλάει κι είμαι ευγνώμων που στέκεται δίπλα μου σε όλα. Εκτός απ’ τα δύσκολα όπου είναι αναγκαία η συμπαράστασή του, είναι εκεί και στις πιο όμορφες στιγμές.

Τα ξενύχτια μας μένουν αξέχαστα και το γέλιο μας ακούγεται μέχρι τη διπλανή πόλη. Οι συζητήσεις μας έχουν βάθος κι νιώθω άνετα όταν αναφερόμαστε σε ερωτικές κουβέντες. Όπως συζητάμε τα δικά μου, έτσι συζητάμε και τα δικά του. Δε νιώθω άβολα όταν μου μιλάει για τον μπάρμπαν που ερωτεύτηκε ούτε για την γκόμενα που τον καψουρεύτηκε και την απέφευγε γιατί προτιμούσε τον φίλο της.

Τα ψώνια στα μαγαζιά έχουν περισσότερο ενδιαφέρον και πάντα ζητάω τη συμβουλή του όταν δοκιμάζω 50 ζευγάρια παπούτσια χωρίς να με βαριέται και χωρίς να γκρινιάζει.

Να παινευτώ κι εγώ πως κι η δική μου παρουσία στη ζωή του είναι το ίδιο απαραίτητη διότι όπως λέει κι εκείνος, νιώθει πιο κοντά στον εαυτό του, σαν να βλέπει το είδωλό του σε καθρέφτη. Κι αυτό με κάνει αρκετά ευτυχισμένη.

Επίσης, ξέρω για το πόσο αληθινός είναι απέναντί μου, το βλέπω σε αυτό το αθώο προσωπάκι του. Και δε χρειάζεται να έχω φοβίες για το αν θα με κρίνει πίσω απ’ τη πλάτη μου. Κι ενώ έχουν τύχει στιγμές που έχω συγκρατηθεί απ’ το να αποκαλύψω ένα μυστικό στις κολλητές μου, σε αυτόν το έχω πρωτοπεί και το έχουμε αναλύσει κιόλας.

Δε με απασχολεί η γνώμη του κόσμου όταν με βλέπουν έξω μαζί του και σκάμε πλάκα όταν πιστεύουν ότι είμαστε ζευγάρι. Που κάποιες φορές το παριστάνουμε για να μας αφήσουν σε ησυχία, όπως όταν θέλουμε να γλιτώσουμε από ανεπιθύμητα φλερτ.

Οι φίλες μου τον αγαπούν και του έχουν κι αυτές μια ιδιαίτερη αδυναμία. Τον συμπαθούν με χίλια και δε χάνουν ευκαιρία να τον συμβουλευτούν.

Και πάντα καταλήγω πως οι γκέι φίλοι είναι καλύτεροι απ’ τους στρέιτ. Δεν γκρινιάζουν συνέχεια, δε διαμαρτύρονται για το παραμικρό και προσπαθούν κάπως να μπουν και να κατανοήσουν τη λογική μιας γυναίκας.

Πόσο απίστευτο. Να μιλάς με άντρα που σκέφτεται σαν εσένα ή έστω το προσπαθεί και που καταλαβαίνει τους φόβους και τους ενδοιασμούς σου. Και παράλληλα να σε αγαπάει και να στεναχωριέται με τη θλίψη σου. Ομολογώ πως οι γυναίκες που έχουν έστω έναν γκέι φίλο, είναι πραγματικά πολύ τυχερές. Κι άσε τους κομπλεξικούς να λένε, πάντα θα λένε.

 

Επιμέλεια Κειμένου Λώρας Καρδακάρη: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Λώρα Καρδακάρη-Καββαδία

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!