Couple Lie in Bed Holding Each Other

Σαν γυναίκες, μπορούμε και αντέχουμε πολλά πράγματα. Έχουμε υπομονή που σκάει και γάιδαρο, μπορούμε να προσπεράσουμε και να κλείσουμε τα μάτια κάνοντας ότι δεν είδαμε, σε πολλά πράγματα και σε πολλές παραξενιές που θα παρουσιάσει ο πολυπόθητος εραστής μας. Και αυτό γιατί ξέρουμε πως και εμείς δεν είμαστε οι τέλειες κοπέλες. Γιατί ξέρουμε πως και εμείς κάνουμε κάποια μικρά και καθημερινά πραγματάκια, τα οποία το φλερτ μας, μπορεί να μην έχει συνηθίσει να βλέπει στην καθημερινότητα του.

Αλλά απ’ αυτά τα μικρά και καθημερινά πραγματάκια δενόμαστε πιο πολύ με τον αγαπημένο μας. Και αυτά τα μικρά και περίεργα πραγματάκια είναι που μας κάνουν και τους αγαπάμε λίγο περισσότερο. Είναι οι ατέλειες που κάνουν την τελειότητα, όπως πάντα ισχύει. Είναι εκείνα τα διαφορετικά μικρά χαρακτηριστικά που θα μείνουν ανεξίτηλα μέσα μας, που μας κάνουν και γελάμε όταν τα βλέπουμε και που είναι άκρως ερωτεύσιμα.

Ένα από τα πιο ενοχλητικά, όμως, είναι το ροχαλητό τους. Είναι εκείνο το αμήχανο σημείο της στιγμής που ενώ έχετε δώσει το τελευταίο φιλί για καληνύχτα, που έχετε χαϊδέψει τρυφερά το μάγουλό του και του λέτε ότι τον αγαπάτε και κάπου εκεί κλείνουν τα φώτα. Και έρχεται η στιγμή που σκέφτεστε το πόσο ευτυχισμένες νιώθετε και κλείνετε τα μάτια, με την ελπίδα ότι θα ξανά συναντηθείτε στα όνειρά σας κάπου εκεί χαλάει το πράγμα, καθώς το λιονταράκι σας βρυχάται.

Και λέτε πως θα περάσει, πού θα πάει και κάνετε υπομονή. Αλλά σαν ατίθασο λιοντάρι που είναι δε σταματάει. Πώς να σταματήσει άλλωστε; Και εσείς απλά προσεύχεστε. Ναι, ναι, είναι πολύ ενοχλητικό και εκείνη τη στιγμή θέλεις να τον πνίξεις με ένα μαξιλάρι, όσο και αν τον αγαπάς, γιατί σκέφτεσαι την επόμενη μέρα και τις χίλιες δύο δουλειές που έχεις να κάνεις και που χωρίς να φταις, σε τυραννάει το αγόρι σου.

Ωστόσο όμως, ανήκει και αυτό στην κατηγορία των περίεργων και παράξενων μικρών πραγμάτων που δεν είχες στο μυαλό σου ότι θα κάνει, όταν τον πρωτογνώρισες. Αλλά από αυτά τα μικρά πράγματα, τα πολύ ή λίγο ενοχλητικά, τεστάρεις το πόσο το θες. Μπορεί να σε εκνευρίζει, να σου τη δίνει, να σου τη σπάει αλλά αν νιώσεις ότι το αντέχεις -και αυτό- σημαίνει πολλά.

Ακούτε αγόρια; Όταν η γυναίκα αντέχει το ροχαλητό σας, σας θέλει λίγο παραπάνω και να την προσέχετε. Γιατί είναι αυτή που δε μπορεί να κοιμηθεί εξαιτίας των θορύβων που βγάζετε, αλλά δε θα σας ξυπνήσει. Δε θα σας ενοχλήσει και απλά θα περιμένει να την πάρει ο ύπνος με αυτόν το -βασανιστικό- τρόπο. Και την επόμενη μέρα, δε θα σου πει τίποτα, για να μη νιώσεις και άσχημα. Απλά θα σηκωθεί και θα σε φιλήσει χωρίς να έχει συμβεί τίποτα. Το ίδιο ερωτευμένη.

Και μη ρωτήσετε από πού στο καλό θα το ξέρουμε ότι ροχαλίζουμε; Σίγουρα θα σας έχει βρίσει κάποιος, κάπου, κάποτε επειδή του πειράζετε τον ύπνο. Αυτή, όμως, με ψυχραιμία το αντιμετωπίζει και αντιστέκεται στον πειρασμό να σας χτυπήσει. Όσο και αν το θέλει.

Οι «ροχαλιστές», έτσι κι αλλιώς, είναι το must των τελευταίων ετών. Συνήθως είναι οι άντρες που «σηκώνουν» τα ντουβάρια απ’ το ροχαλητό. Κάποιοι θα τους συγκρίνουν με δαιμονισμένα αυτοκίνητα που κάνουν κόντρες μέσα στη νύχτα. Άλλοι θα πουν ότι όταν ένας άντρας ροχαλίζει, σημαίνει πως νιώθει άνετα και πως είναι σε οικείο περιβάλλον, σαν μια γατούλα μέσα σε αγκαλιά.

Όταν όμως η γυναίκα, θα ακούσει το ροχαλητό σου και θα το συγκρίνει με τον ήχο ενός χορτάτου μωρού, που κοιμάται ευτυχισμένο, τότε ναι φίλε μου, σε θέλει πολύ. Και είναι πρόθυμη να αντέξει και πολλά περισσότερα από ένα απλό ροχαλητό.

Καταλαβαίνει ότι μπορεί να είσαι κουρασμένος, μπορεί να έχεις κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα ή ακόμα και αυτό να είναι ένας τρόπος που σε ξεκουράζει τα βράδια και φυσικά το δέχεται. Σε δέχεται έτσι όπως είσαι, σαν έναν απλό και συνηθισμένο άνθρωπο. Συνειδητοποιημένη όπως είναι, σε αγαπάει, χωρίς να θέλει να αλλάξει τίποτα και κανένα ελάττωμα από επάνω σου. Το μόνο που της αρκεί είναι να είσαι σωστός και να είσαι δίπλα της με κάθε τρόπο. Σαν ένα σωστό λιοντάρι!

Συντάκτης: Στέλλα Σεπέρα
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Καλή

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!