ksenia1920

Η υπομονή σαφώς κι είναι αρετή. Μας το μαθαίνουν από όταν είμαστε παιδιά και προσπαθούμε να το θυμόμαστε πάντα. Σε διάφορες περιπτώσεις της ζωής του, ο άνθρωπος αναγκάστηκε να δείξει υπομονή και ψυχραιμία είτε για να αντέξει τα δύσκολα είτε για προσμένοντας να ‘ρθουν αυτά που επιθυμεί. Προφανώς και γίνεται κίνητρο κάποιες φορές, γι’ αυτό δεν υπάρχει πιο μεθοδικό κι ανεχτικό πλάσμα στον κόσμο απ’ τον άνθρωπο που θέλει να πετύχει κάτι.

Τα πάντα μπορούν να κινηθούν και να επιτευχθούν βάσει σχεδίου, αυτό είναι γνωστό κι αποδεκτό. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και μάταιο, το έχει πει κι ο Αριστοτέλης, ποιοι είμαστε εμείς να διαφωνήσουμε; Ένα πλάσμα, όμως, είναι πιο επικίνδυνο απ’ τα άλλα όταν επιθυμεί να κερδίσει κάτι κι αυτός είναι ο άνθρωπος που θέλει να πηδήξει, γιατί μπορεί να ανεχτεί και να προσποιηθεί πραγματικά πολλά μέχρι να το καταφέρει.

Λογικά σου ήρθαν κι εσένα τώρα στο μυαλό σου κάποια (χιλιάδες) παραδείγματα, ίσως φυσικά να βρήκες και τον εαυτό σου κάπου εδώ, έστω σε κάποια περίοδο της ζωής σου. Δεν είναι ντροπή, σχεδόν σ’ όλους έχει συμβεί.

Έγινες, λοιπόν, για κάποιες μέρες, βδομάδες, ή και μήνες (αν έπεσες σε απαιτητική περίπτωση κι άντεξαν τα νεύρα σου) κάποιος άλλος. Πηγές σε εκείνο το κλαμπ που θα πήγαινε η παρέα ενώ μισείς εκείνο το είδος μουσικής για να κάνεις καινούργιες γνωριμίες και να φλερτάρεις. Προσποιήθηκες πως διασκεδάζεις για να δείχνεις πιο προσιτός κι ευδιάθετος κι ας υπέφερες.

Καθόσουν με τις ώρες εκεί στο μπαρ κι ενώ μετρούσες από μέσα σου τα λεπτά ώσπου κάποιος να πει «πάμε να φύγουμε;», μια άλλη (σαρκική) ανάγκη σε κρατούσε. Κοιτούσες το ρολόι ξανά και ξανά, αλλά οι δείχτες δεν έμοιαζαν να κινούνται. Έμεινες όμως, δεν έφυγες! Έμεινες γιατί αυτό θα μπορούσες να είναι το εισιτήριό σου για το αξέχαστο βράδυ που ήθελες να περάσεις.

Κι έκανες μια ενδιαφέρουσα γνωριμία και χαμογελούσες και φερόσουν με τρυφερότητα, που θα έπειθε ακόμη και τον πιο δύσπιστο. Πόση δίψα για ικανοποίηση έκρυψες πίσω από εκείνο το γλυκό «με ενδιαφέρεις πραγματικά» σε κάποιον που γνώριζες ελάχιστα; Έλεγες απλά αυτά που οι άλλοι ήθελαν να ακούσουν. Ξέρεις, για κάποιους είναι κάτι σαν προϋπόθεση για να περάσεις στο επόμενο στάδιο πιο ομαλά.

Μεγάλη είναι η μερίδα των ανθρώπων εκείνων που αν τους χτυπήσεις στο συναίσθημα, γίνονται πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα για σένα. Εκεί ποντάρεις κι εσύ, στο ότι το άτομο που ενδιαφέρεσαι να κυλιστείτε ως το πρωί θα ανήκει σε αυτή τη μερίδα ανθρώπων και θα κολακευτεί απ’ τα γλυκόλογά σου.

Δεν έμεινες μόνο εκεί, αφού δεν έκατσε, συνέχισες. Ανταλλάξατε τηλέφωνα και δέχθηκες να απαντάς κάθε τρεις και λίγο στα μηνύματα ενώ γενικά «δεν είναι του στιλ σου». Δέχθηκες να πάτε βόλτα ξημερώματα ενώ εσύ συνήθως εκείνες τις ώρες χαλαρώνεις με τον εαυτό σου στο σπίτι. Α, ρε και να σε έβλεπε η παρέα σου τι κάνεις για ένα σεξάκι, όταν σε παρακαλάνε για μια βόλτα και περιμένουν με τις ώρες απάντησή σου στο τσατ σας.

Ακόμη δεν πέτυχες το στόχο σου, αλλά εσύ δεν πτοείσαι, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, λένε κι εσύ μάλλον το έχεις κάνει πανό και το περιφέρεις. Έχεις καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να δείξεις ότι νοιάζεσαι, έχεις αποκτήσει την υποτιθέμενη αξιοπιστία σου και τώρα πια είσαι μόλις λίγα βήματα μακριά από ‘κείνο το κρεβάτι.

Θυμάσαι εκείνη τη συζήτηση που είχε το φλερτ σου με κοινή σας παρέα; Δε σε ενδιέφερε καν το θέμα, δεν ήξερες καν περί τίνος πρόκειται ή αν έχουν νόημα όλα αυτά που λένε. Ωστόσο συμμετείχες και μάλιστα ενεργά, προκειμένου πάλι να δείξεις ενδιαφέρον, αλλά και να εντυπωσιάσεις. Δειλά-δειλά δημιουργούσες την ευκαιρία και πετούσες και κάνα υπονοούμενο στο αφτί, άπλωνες και λίγο τα χεράκια, έκανες ό,τι ήταν δυνατό για να στείλεις σαφές το μήνυμα πως γουστάρεις.

Είναι απίστευτο πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να προσποιηθεί νοιάξιμο ή ενώ κακοπερνά και βαριέται μέχρι θανάτου να ανέχεται εξόδους, συζητήσεις και μουσικές επιλογές απλά και μόνο επειδή προσδοκά το σεξ. Είναι άσχημο οι πράξεις σου να δείχνουν ενδιαφέρον ενώ το βλέμμα σου μια αχόρταγη λίμπιντο που θέλει να ικανοποιηθεί.

Μπορεί να μην πετύχουν οι μέθοδοί σου, να σε καταλάβει και να χάσεις το παιχνίδι. Μην αγχώνεσαι όμως, έχασες κάποια βραδιά αξέχαστου (ελπίζεις) σεξ, αλλά κέρδισες μια λαμπρή καριέρα ως ηθοποιός. Το ‘χεις με την υποκριτική, μην το αφήσεις να πάει χαμένο.

Συντάκτης: Κατερίνα Μάρου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!