ys243

Σε έχω φτιάξει στο μυαλό μου. Ψηλός, ωραίος αλλά όχι και μοντέλο, περιποιημένα χέρια, καστανά μάτια, λίγο μούσι γιατί έτσι πρέπει, ειλικρινής, αυθεντικός, αστείος, καλλιεργημένος, σέξι, διεκδικητικός, μονογαμικός, τρελός, γυμνασμένος αλλά όχι φουλ, εκδηλωτικός και με απίστευτο attitude -που λένε και στο χωριό μου. Η τέλεια εικόνα.

Η τέλεια εικόνα που ξαφνικά αρχίζει και καταρρέει. Ένα-ένα τα κομμάτια του παζλ αρχίζουν και διαλύονται, σπάνε, καταστρέφονται. Αρχίζω και σε γνωρίζω και καταλαβαίνω πως όλα αυτά που πίστευα μέχρι τώρα δεν ισχύουν. Ναι, έχεις καστανά μάτια αλλά το βλέμμα σου δεν είναι καθαρό. Λες ότι είσαι ειλικρινής κι όμως με κορόιδεψες, μου είπες ψέματα και ακόμη να καταλάβω το γιατί. Λες σε όλα ναι όμως κάτι μέσα μου μου λέει όχι. Είσαι καλλιεργημένος, έχεις σπουδάσει οικονομικά, πήρες και πρόσφατα το πτυχίο, όμως η καλλιέργεια δεν έρχεται μόνο από ένα χαρτί. Εκδηλωτικός, μόνο εκεί που θέλεις. Αυθεντικός; Αν είπες μια φορά ψέματα σημαίνει ότι κρύβεις πράγματα άρα δεν είσαι αληθινός απέναντί μου.

Επομένως για ποια αυθεντικότητα μιλάμε; Μου λες θα βγούμε κι όμως έχουν περάσει 4 μήνες από το πρώτο μήνυμα. Σε θέλω. Ποια εκδοχή σου όμως; Την πραγματική ή την ψευδαίσθηση; Από μικρές μαθαίνουμε να περιμένουμε τον πρίγκιπα πάνω στο άσπρο άλογο. Μας μαθαίνουν μάλλον. Περιμένουμε την αγνή, βαθιά και παντοτινή αγάπη χωρίς ελαττώματα και δεύτερες σκέψεις. Την απόλυτη, την ακέραια. Αυτό που με τόσο κόπο και ιδρώτα έχουμε φτιάξει στο μυαλό μας απο τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής μας. Γιατί από τότε ξεκινάμε να μαθαίνουμε και να εντασσόμαστε στον κόσμο και τα κλισέ του.

Κλισέ στις διαφημίσεις, στις ταινίες, σειρές, στα περιοδικά, βιβλία, social media. Παντού. Ακόμη και στις παιδικές ταινίες του Disney. Η πριγκιποπούλα σώζεται πάντα από τον πρίγκιπα, που τυχαίνει να είναι ο έρωτας της ζωής της, το απόλυτο ταίρι και συνήθως και ευκατάστατος. Επομένως, εσύ καθώς μεγαλώνεις έχεις αυτή την υπέροχα πλασματική εικόνα στο μυαλό σου και συνεχώς απογοητεύεσαι. Ναι οκ, κάποιοι είναι όντως μαλάκες και σου φέρθηκαν πραγματικά σκάρτα. Αλλά το θέμα είναι τι κάνεις εσύ.

Υπερασπίστηκε καμιά πριγκίπισσα τον εαυτό της στα παραμύθια; Και μιλάω για τις παλιές κλασικές παιδικές ταινίες, όταν ήμουν εγώ παιδί. Χιονάτη, Ωραία Κοιμωμένη, Σταχτοπούτα κλπ. Όχι. Ποτέ. Πάντα είχαν και μία βοήθεια, ποτέ μόνες. Μια οι νάνοι, μια οι νεραϊδούλες, μια τα ποντικάκια και για αποκορύφωμα ο πρίγκιπας που τις έσωζε ολοκληρωτικά. Κι εμείς που δεν έχουμε τον πρίγκιπα; Άραγε τόση σημασία παίζουν οι παιδικές ταινίες; Δεν ξέρω να σου απαντήσω αν παίζουν τόση, πάντως σίγουρα αρκετή. Και το αρκετό φτάνει για να πείσει ένα μικρό κοριτσάκι, έστω και υποσυνείδητα, ότι δεν αξίζει και ότι πάντα είναι πιό ευάλωτη και ευαίσθητη απο τον άνδρα.

Είμαι σίγουρη ότι αν σε δω από κοντά και γνωριστούμε επιτέλους, δε θα είναι όπως περιμένω. Ή απλώς έχω απογοητευτεί από τώρα κι έτσι να μη μου φανεί τόσο μεγάλη η διαφορά. Γιατί θα έχει διαφορά. Δεν ξέρω πώς μιλάς, πώς κινείσαι, τη μυρωδιά σου, το άρωμά σου –αν φοράς–, πόσο ψηλός είσαι, αν θα με κοιτάς κατάματα, αν τα χέρια σου θα είναι ζεστά στην πρώτη τους επαφή με τα δικά μου για τον κλασικό χαιρετισμό. Πώς θα είναι το πρώτο μας φιλί κι αν τελικά θα υπάρξει. Αν όντως θα πάμε γι’ αυτό το πολυπόθητο ποτό. Δεν ξέρω τίποτα, όμως για ένα είμαι σίγουρη, μπορεί να μην είναι τίποτα όπως το περιμένω. Γιατί ρε Disney μας τα έκανες αυτά;

Επιμέλεια κειμένου: Μάιρα Τσιρίγκα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!