gft4

Δυστυχώς προέβλεπα πάντα νωρίτερα τη μεταξύ μας κατάσταση, αλλά κι αφού άνοιξες την πόρτα για να φύγεις την τελευταία μας φορά, είχα προβλέψει ήδη την εξέλιξη πριν από σένα. Συνήθως ποτέ δεν έπεφτα έξω. Η κατάληξη ήταν πάντα ίδια όταν η απόφαση δεν άλλαζε έστω και τελευταία στιγμή.

Η σχέση μας υπήρξε τόσο έντονη, ώστε να μπορέσουμε να λησμονηθούμε ανάμεσα σε άλλα κορμιά, σε γάμους, σ’ άλλες οικογένειες ή σε νέους διαφορετικούς φίλους. Μάθε, λοιπόν, πως όσες φορές με υποτίμησες ή με εξόργισες, άλλες τόσες φορές σε αγαπούσα περισσότερο από πριν. Πριν ακόμα κι από εκείνο το αντίο που ανταλλάξαμε στην πόρτα, εκείνη τη νύχτα του Νοέμβρη.

Μάθε, επίσης, πως κοιμόμουν για μέρες αγκαλιά με τα ρούχα που ξέχασες παρατημένα στο σπίτι, επειδή μου έλειπε η παρουσία σου. Κι όσες φορές το έβαλες στα πόδια κι έφυγες, άλλες τόσες φορές τα έβαζα με τον εαυτό μου, που δε σε προλάβαινα για να σε σταματήσω μα εκείνες τις στιγμές σ’ αγαπούσα ακόμα πιο πολύ. Κάπως έτσι, ανακάλυψα τεράστια αποθέματα υπομονής, αντέχοντας όλες τις παραξενιές και τα κουσούρια σου.

Λησμονώντας όλα εκείνα τα ωραία λόγια αγάπης των ερωτικών μας επιστολών, θα ήταν ψέμα να πω πως δε σε χρειάζομαι, αλλά παράλληλα δε θέλω κιόλας καμία νέα υπόσχεση απ’ τα χείλη σου, πως με δήθεν αγάπησες αληθινά πριν με χωρίσεις. Ο άνθρωπος που αγαπάει πραγματικά, στέκεται δίπλα σου ως το τέλος. Θα υπερασπιστεί την αγάπη του και δεν το βάζει στα πόδια με την πρώτη δυσκολία παίρνοντας μια οριστική απόφαση πάνω στη βιασύνη του. 

Θα μπορούσα να κλαψουρίζω και να σου ζητάω να με πάρεις αγκαλιά. Μια τόσο σφιχτή αγκαλιά για να θεραπευτούν τα αδύναμα κομμάτια μέσα μου μήπως και γνωριστούμε απ΄την αρχή. Να ακουμπήσω ξανά κάπου ζεστά, ν’ ακούσω μια ιστορία για μια παραμυθένια παντοτινή αγάπη. Να νιώσω την οικειότητα, πως κάποιος μου συμπαραστέκεται και με φροντίζει. Με προσέχει και σκύβει από πάνω μου με αληθινό ενδιαφέρον, ν’ ακούσει ό,τι έχω να πω που με τρομάζει.

Κι αν ήμουνα τραγουδιστής, που λες, θα έγραφα μια μπαλάντα αφιερωμένη στους έρωτες που δεν ευδοκίμησαν. Μα νιώθω τόσο μικρός μπροστά στο μεγαλείο της αγάπης και σχεδόν ανίκανος να υπερασπιστώ τα συναισθήματά μου μπροστά σου. Κι ας θέλω μια αγκαλιά για να μην είμαι μόνος και λίγα «σ΄αγαπώ» που δεν τόλμησα να μοιράσω όταν έπρεπε. Το ξεβαμμένο μου μπλουτζίν φορώ κι ας είναι λίγο σκισμένο αφού, τουλάχιστον, μαρτυράει πως κάποτε υπήρχε μέσα μου ζωντάνια.

Νιώθω πολλές φορές λες και δε με γνωρίζεις. Κι ίσως παραμείνω έτσι άγνωστος για σένα ακόμα κι ασήμαντος. Χρόνια τώρα, πάλευα μόνος με τα κύματα της ζωής, χωρίς αδέρφια, φίλους και ξενύχτια. Χωρίς εφήμερους έρωτες μόνο και μόνο για την κάλυψη ανθρώπινων αναγκών–, έψαχνα απλά να μάθω για την ευτυχία παρατηρώντας τις ζωές των περαστικών και να δω τι αφορμές  βρίσκουν εκείνοι για να χαρούν τη ζωή τους. 

Βρήκα κάποιους τυχερούς που έζησαν πολλά πράγματα μέσα σε λίγα χρόνια και πραγματοποίησαν τα όνειρά τους τόσο εύκολα. Προσπαθούσα να βρω παρηγοριά σε λέξεις ερωτικές κι άλλοτε έβαζα λίγο χιούμορ στην καθημερινότητά μου μήπως κυλήσει πιο όμορφα.

Όταν ξοδεύεσαι σε ανούσιες σχέσεις, μαθαίνεις κι εμπλουτίζεις το σκεπτικό σου με χρήσιμες πληροφορίες, αλλά στο τέλος όταν σκέφτομαι εσένα νιώθω λες και προδόθηκα από κάτι τόσο ανατρεπτικό. Ίσως και να ήταν λάθος μου να περιμένω πάντα κάποιον να σταθεί δίπλα μου. Αλλά ένιωθα πως προχωρούσα μόνος σε μια δύσκολη κατάσταση, χωρίς τη στήριξη που περίμενα να βρω.

Να δούμε, τελικά, ποιος θα έχει την όμορφη κατάληξη που ονειρεύεται. Ποιος θα είναι ευτυχισμένος, ξέγνοιαστος, αναζωογονημένος, ποιος θ’ αλλάξει τόσο πολύ, μέχρι να γίνει ένας καινούριος άνθρωπος, χρήσιμος αλλά και περήφανος που κατέθεσε κι εκείνος με τον τρόπο του ένα λιθαράκι βοήθειας προς τους υπόλοιπους.

Μάθε, λοιπόν, πως μου λείπεις, αλλά δε θα σου το πω. Άλλωστε τι θ’ άλλαζε αν καταλάβαινες την αλήθεια μου; Παρ΄όλα αυτά, κατέληξα πως τα μεγαλύτερα λάθη μας τα κάναμε πάνω σε βιαστικές αποφάσεις.

Επιμέλεια κειμένου: Μάιρα Τσιρίγκα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!