Με ζόρια και τσαμπουκά θα μπει ο Μάιος στις σχέσεις μας, άρα εκτός από στεφάνια και μπουκέτα θα πρέπει να φτιάξουμε κι ό,τι στραβό παρουσιαστεί με την είσοδο του μήνα. Έλα, μωρέ, για να μη βαρεθούμε το κάνει. Οπότε, καλά μου παιδιά, κρατήστε τα λουλούδια και τα πικ-νικ στις εξοχές κοντά στην καρδιά σας, γιατί από θέματα σχέσεων μόνο πίκρες θα μας δώσουν οι πρώτες μέρες του Μάη. Με την επικοινωνία μας να ναι στο ναδίρ, καταλαβαίνουμε ότι είμαστε από χέρι καμένοι. Οπότε ας κάνουμε την πάπια στις προκλήσεις, με την ευχή ότι το τέλος της εβδομάδας θα φέρει και τη λύτρωση. Αναστήθηκε ο Χριστούλης, ώρα να αναστηθούν κι οι σχέσεις μας. Αμήν.

 

Κριός

Αισθηματική ζωή; Σύντροφος; Αγάπες και λουλούδια; Τι σημαίνουν όλα αυτά; Το ίδιο αναρωτιόμαστε κι εμείς για ‘σένα, Κριαράκι μου, γιατί πολλά σε απασχολούν αυτές τις μέρες αλλά η σχέση σου καθόλου. Πιο ενδιαφέρον σου φαίνεται το πλέξιμο παρά η προσωπική σου ζωή και το ταίρι σου. Ωραίος είσαι εσύ. Τουλάχιστον στο τέλος της εβδομάδας θα ξυπνήσεις λίγο, κι όταν ξυπνήσεις, κάνε λίγες χαρές στον σύντροφό σου. Του το χρωστάς. Εσύ που είσαι μόνος έχεις όρεξη για αγάπες και λουλούδια, αλλά δεν έχεις ταίρι. Μη μουτρώνεις. Το τέλος της εβδομάδας θα κάνει «μπαμ» κι από μέσα της θα πεταχτεί το ταίρι των ονείρων σου. Εκεί να δεις χαρές που θα κάνεις, τυχερούλη.

Pillowfight: Κοίτα, καλή ευκαιρία ο Λέων, γιατί εσύ έχεις τα δικά σου και δε θα χαλαστείτε.

Goodnight: Φταις-δε φταις, ο Ιχθύς πάλι θα βουρκώσει. Πόσα να αντέξεις, πια;

 

Ταύρος

Και ναι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα ζήσεις ρομαντικές στιγμές αυτήν την εβδομάδα, Ταυράκι μου, ακόμα κι αν όλο αυτό το τυλίγει ένα πέπλο μυστηρίου -άλλο που δε σ’ αρέσει εσένα. Ακόμα και στη σχέση σου θα κάνεις αυτό το παιχνιδάκι με τις κλεφτές ματιές, τα υπονοούμενα, τα κρυμμένα μυστικά κι ό,τι άλλο ανεβάζει την ερωτική διάθεση. Πρέπει να το παραδεχτούμε ότι μερικές φορές είσαι μάστερ του παιχνιδιού. Να σου πω, ιδιαίτερα μαθήματα κάνεις; Εσύ που είσαι μόνος, θα φας μία φλασιά απ’ το παρελθόν και δε θα ξεκολλάς. Αντί να τρως τα νύχια σου απ’ την αγωνία για το τι θα κάνεις, κάνε υπομονή μέχρι την Κυριακή όπου κι η λύση θα ‘ρθει ουρανοκατέβατη.

Pillowfight: Με άριστα το 10, εσύ κι ο Παρθένος παίρνετε 12 αυτήν την εβδομάδα.

Goodnight: Πρίγκιπα/πριγκίπισσα θες. Ο Κριός είναι κάτι σε λαχαναγορίτης. Φωνή και τίποτα άλλο.

 

Δίδυμος

Αν είναι να τσακωθείς με το άλλο σου μισό αυτήν την εβδομάδα, τουλάχιστον κάνε το επειδή θες να βγάλεις κάποια πράγματα από μέσα σου κι όχι γιατί αφήνεις τα φιλαράκια σου να ανακατεύονται, Διδυμάκι μου. Είσαι που είσαι στην τσίτα, να ‘χεις και φασαριόζους πάνω απ’ το κεφάλι σου; Ε, πάει πολύ, δε νομίζεις; Και στο κάτω-κάτω, ένας καλός καβγάς οφείλει να ‘ναι ένας δίκαιος καβγάς. Νοστιμίζει και τη σχέση. Αν είσαι μόνος, χαρές και πανηγύρια σε περιμένουν, καθώς και μία παλιά σχέση έξω απ’ την πόρτα σου. Και τώρα τι θα κάνεις; Θα κυνηγήσεις νέα πρόσωπα και καταστάσεις ή θα τρέξεις σαν σκυλάκι πίσω απ’ το παρελθόν; Δε θα ήθελα να ήμουν στη θέση σου πάντως.

Pillowfight: Αν δεν ασχοληθείς με τα κολλήματα του Τοξότη θα περάσετε τέλεια τα δυο σας.

Goodnight: Όσο και να το προσπαθείς, εσύ κι ο Αιγόκερως δεν. Τι δεν καταλαβαίνεις;

 

Καρκίνος

Τι λεξικά, τι μεταφραστές του ΟΗΕ, τι να σου το κάνουν πιο λιανά, από επικοινωνία τίποτα αυτήν την εβδομάδα, Καρκινάκι μου, λες κι έχεις πάθει μπλακ άουτ κι έχεις ξεχάσει ακόμα και τα βασικά. «Βου» και «α», «βα». Μπα, ούτε κι αυτό σου κόβει, οπότε φαντάζεσαι την απόσταση που θα δημιουργηθεί ανάμεσα σε ‘σένα και το ταίρι σου. Ο ένας στον Άρη κι ο άλλος στην Αφροδίτη. Τουλάχιστον, όσο δε θα πολυμιλάς με τον σύντροφό σου, κάνε την προσπάθεια να βρεις τι φταίει και να το διορθώσεις. Κι εσύ που δεν έχεις σχέση ετοιμάσου να δεις ένα φιλικό πρόσωπο αλλιώς. Μη σε πιάνει πανικός. Μπορεί να ‘ναι αυτό που χρειάζεσαι. Στο κάτω-κάτω, ψοφάς για τέτοια ειδύλλια. Τι, ψέματα λέω;

Pillowfight: Σκορπιός και με τη βούλα. Θα βρεις την ηρεμία σου με δαύτον, μην έχεις αμφιβολίες.

Goodnight: Κι απροσάρμοστος, για τα γούστα σου, και γλωσσάς ο Δίδυμος. Να πω κι άλλα;

 

Λέων

Ή ο ΟΤΕ σου έκοψε το τηλέφωνο, ή έχασες το ταλέντο σου στην επικοινωνία αυτήν την εβδομάδα, Λιονταράκι μου, ή ο σύντροφός σου μιλάει σουαχίλι κι έχετε χαθεί στη μετάφραση. Ναι, τόσο εποικοδομητικός θα ‘ναι ο διάλογος ανάμεσά σας αυτές τις μέρες, γεγονός που θα τσιτώσει τα νεύρα σου σαν χορδές κιθάρας -αλλά καθόλου καλό ήχο δε θα βγάζουν. Άντε πάλι να κάνεις υποχωρήσεις, αλλά μην ξεχνάς ότι το κάνεις για την αγάπη σου. Κάνε μερικά βήματα πίσω και σταύρωσε τα δάχτυλά σου να πετύχει η συνταγή. Αν είσαι μόνος, μην περιμένεις και πολλά αυτές τις μέρες. Κυρίως γιατί είσαι μίζερος και μουγκρίζεις αντί να μιλάς. Ποιος να σε πλησιάσει, καλό μου;

Pillowfight: Ναι, ο Δίδυμος περνάει ζόρι αλλά κι εσύ το ίδιο. Που θα κάνεις και κριτική. Διασκεδάστε!

Goodnight: Έχεις νεύρα και το «τραλά τραλαλό» του Παρθένου σε κάνει τούρμπο.

 

Παρθένος

Να κι ένας άνθρωπος ο οποίος καταλαβαίνει τι θα πει ενδοσκόπηση, την κάνει και βλέπει τι πάει στραβά, διορθώνοντας τα κακώς κείμενα. Μπράβο, όχι, μπράβο, Παρθενάκι μου. Έτσι για να βλέπουν κι οι υπόλοιποι πώς γίνεται η δουλειά. Τι να σου πω. Δεν έχω συμβουλές για αυτή την εβδομάδα, εκτός του ότι θα ‘πρεπε να πάρεις το ταίρι σου και να το σκάσετε μαζί για λίγες μέρες. Αν είσαι ακόμα μόνος, καλά θα κάνεις να πάρεις μαθήματα απ’ τον δεσμευμένο, μπας και μάθεις κάτι. Σου αρέσει κάποιος; Πρώτα να ‘σαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και μετά με εκείνον. Δε χρειάζεται να κρεμαστείς από ένα δέντρο για να κάνεις εντύπωση. Να ‘σαι ο εαυτός σου κι ό,τι βγει.

Pillowfight: Είσαι η λύτρωση του Ιχθύ! Εκτός του ότι ταιριάζετε, θα κάνεις κι ένα ψυχικό.

Goodnight: Ο Υδροχόος θέλει να ‘χει το πάνω χέρι. Θα σε σκάσει αυτός ο άνθρωπος.

 

Ζυγός

Να σου στείλω το εγχειρίδιο του καλού συνομιλητή, γιατί κάτι μου λέει ότι θα το χρειαστείς κι εσύ αυτήν την εβδομάδα, Ζυγάκι μου, αφού, κάτι η κακή επικοινωνία με το ταίρι σου, κάτι τα νεύρα σου που δεν είναι στα καλύτερά τους, θα πετάξεις μερικές λεξούλες στον σύντροφό σου που δε θα σε τιμήσουν καθόλου. Τι σε αναγκάζει να παίρνεις καθετί που γίνεται τοις μετρητοίς κι αντί να κάνεις ότι κάνεις πάντα (την πάπια) σηκώνεις το γάντι κι ακονίζεις τα νύχια σου για καβγά; Να το κοιτάξεις το θεματάκι σου. Εσύ που είσαι μόνος θα πάθεις έρωτα. Να μία «ίωση» για την οποία κανείς δε θέλει αντιβίωση. Άντε, με το καλό και καλά αποτελέσματα. Να μη μείνεις με την καρδιά στο χέρι, ε;

Pillowfight: Ναι, είναι αλήθεια. Η τρέλα του Υδροχόου θα σε χαλαρώσει. Ωωωμ.

Goodnight: Μα πάει καλά ο Ταύρος; Εδώ καιγόμαστε κι αυτός θέλει κάστρα και ρομάντζα.

 

Σκορπιός

Να μην ακούσω ούτε ένα παράπονο απ’ τα χείλη σου για αυτήν την εβδομάδα, Σκορπιδάκι μου, γιατί με την γκρίνια σου το μόνο που θα κάνεις είναι να βάλεις τρικλοποδιά στα καλά που θα σου συμβούν. Πολλές αλλαγές βλέπω στο μέλλον σου. Εσύ που έχεις ήδη σχέση, θα ξεσκονίσεις το ταλέντο σου στο φλερτ για να φέρεις το ταίρι σου πιο κοντά και να κάνετε μία νέα αρχή στη σχέση σας. Δεδομένου ότι σας έχει φάει η ανία, η απόφασή σου να αλλάξεις το σκηνικό, μόνο καλό θα κάνει. Κι εσύ που είσαι μόνος θα κάνεις τις αλλαγές σου. Η πιο κύρια είναι να βρεις ένα ταίρι φυσικά, οπότε ανέβασε την αυτοπεποίθησή σου και κυνήγησε τον στόχο σου. Άντε και καλό βόλι.

Pillowfight: Έχει το παραμύθι που χρειάζεσαι ο Ταύρος. Μη σε δω να του λες «όχι»! Την έβαψες.

Goodnight: Πολύ γλωσσάς μας βγήκε ο Ζυγός αυτές τις ημέρες. Άσε, θα τον ανεχτεί άλλος.

 

Τοξότης

Επειδή τα φαινόμενα απατούν, κοίτα να μην τα κάνεις θάλασσα με κάτι που νομίζεις ότι είδες ή κατάλαβες λάθος, Τοξοτάκι μου. Άσε για λίγο τον εγωισμό και το πείσμα στην άκρη και τράβα να ρωτήσεις το ταίρι σου το πώς και το γιατί. Άσε τα σενάρια για αυτούς που το έχουν κάνει επάγγελμα κι εσύ συγκεντρώσου σε αυτό που κάνει ένας ώριμος άνθρωπος, όταν έχει αμφιβολίες για τη σχέση σου. Συζήτησέ το. Τόσο απλά και τόσο όμορφα. Εσύ που είσαι μόνος, κάνε αυτό που ξέρεις καλά. Ζήσε την περιπέτεια! Ίσως χρειαστεί να πάρεις ένα ρίσκο με κάποιο άτομο, αλλά αν δεν το ζήσεις μετά θα σε ζώσουν οι αμφιβολίες. Και ποιος ακούει την γκρίνια σου, βρε παιδί μου.

Pillowfight: Έλα, ομολόγησέ το. Ο Ζυγός σου κάνει κλικ ακόμα κι όταν είναι ζοχάδας.

Goodnight: Συνεννόηση καμία με τον Καρκίνο. Ούτε καν τις καλές μέρες, τώρα θα τα βρείτε;

 

Αιγόκερως

Κάνε ότι δε βλέπεις και δεν καταλαβαίνεις, Αιγοκεράκι μου, και κουράγιο μέχρι να έρθει το τέλος της εβδομάδας, όπου θα μπορέσεις να τραβήξεις μία κόκκινη γραμμή σε ό,τι σου κάνει τα νεύρα τσατάλια, για να κάνεις μία νέα αρχή στα αισθηματικά σου. Αν έχεις σχέση, κάνε μία έκπληξη στο ταίρι σου -ξέρεις, από αυτές τις ωραίες που έχεις κάνει σχέδια για σας μέχρι τον αιώνα τον άπαντα, έστω κι αν είσαι λίγο δικτάτορας και θες να γίνουν όλα όπως τα θες εσύ. Ακόμα κι έτσι, ρομαντικό είναι. Εσύ που κάνεις ακόμα παρέα με τη μοναξιά σου, έχε τα μάτια σου ανοιχτά την Κυριακή. Αν σου κάτσει κάτι καλό, πιθανό να ‘ναι και για πάντα. Καλή θέληση να υπάρχει.

Pillowfight: Τουλάχιστον το προσπαθεί να μην πλακωθείτε ο Καρκίνος. Του αξίζουν συγχαρητήρια.

Goodnight: Εντάξει, είμαστε τώρα για πείσματα και κόνξες; Έλεος, βρε Τοξότη!

 

Υδροχόος

Φτου, να μη σε ματιάσω με την όρεξη που έχεις να αλλάξεις ό,τι σου σπάει τα νεύρα, σου χαλάει την αισθητική και σου κάθεται σαν βραχνάς στη σχέση σου, Υδροχοάκι μου. Μια συμβουλή μόνο, να το πεις και στο άλλο σου μισό, γιατί αν αυτό που έχεις στο μυαλό είναι μεγαλεπήβολο, μη γυρίσει σπίτι μία μέρα και το βρει άδειο. Μην ξεχάσεις, λοιπόν, να του πεις ότι μετακομίζετε. Από ‘κει κι έπειτα, ό,τι και να σχεδιάσεις, μόνο καλό θα κάνει στη σχέση σας. Οι αλλαγές που θα κάνεις εσύ που είσαι ελεύθερος είναι στο μυαλό σου. Θες ανανέωση και το κάτι διαφορετικό στις σχέσεις σου, οπότε αφήνεις ανασφάλειες και παλιατζούρες στην άκρη και χτυπάς νέους στόχους. Μπράβο, καλό μου.

Pillowfight: Να παιδί που ξέρει τι θέλει. Μια χαρά θα τα βρεις με τον Κριό. Έχε μου εμπιστοσύνη.

Goodnight: Του Σκορπιού όλα καλά του πάνε, αλλά όλο και κάτι θα βρει να σου χαλάσει το ζεν. Όξω!

 

Ιχθύς

Κάνε κουράγιο αυτήν την εβδομάδα, Ψαράκι μου, γιατί θα πληγωθείς, ακόμα κι αν το ταίρι σου δεν έχει τέτοιο σκοπό. Είσαι κι ευαίσθητος απ’ τη φύση σου, υπάρχει και μία ανακατωσούρα στην επικοινωνία μας αυτές τις μέρες, κι εσύ θα έχεις την τάση να παίρνεις τα πάντα τοις μετρητοίς και να τα κλάματα κι οι αμφιβολίες. Να σου πω πως τίποτα δεν είναι όπως το φαντάζεσαι, θα με πιστέψεις; Κράτα τουλάχιστον τον πανικό σου μέχρι το τέλος της εβδομάδας και θα δεις ότι έχω δίκιο. Αν δεν είσαι σε σχέση, θα νιώσεις πεταλουδίτσες στο στομάχι σου στο τέλος της εβδομάδας. Ο πανικός τελειώνει, η επικοινωνία σου φτιάχνει κι η γοητεία σου θα κάνει θραύση. Αυτό δε θες;

Pillowfight: Να ποιος θα σου σκουπίσει τα ματάκια. Ο Αιγόκερως. Θα σε πάρει κι αγκαλίτσα, αν θες.

Goodnight: Μα να μην ασχολείται με κανέναν παρά μόνο με τον εαυτό του ο Λέοντας; Τι πλάσμα!

Συντάκτης: Λέτα Μπεζεργιάννη