Από πάντα συζητούσατε πώς θα θέλατε να είναι ο «ένας και μοναδικός » σύντροφός σας, πώς θα σας έκανε την πολυπόθητη για εσάς πρόταση γάμου και πώς θα ήταν εν τέλει ο γάμος σας. Εσύ κι η κολλητή σου έχετε μιλήσει για τα όνειρά σας αμέτρητες ώρες και κανένας δεν τα ξέρει καλύτερα από εσένα κι εκείνη. Ο καιρός πλησιάζει λοιπόν και η καλύτερή σου φίλη θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με τον «έναν και μοναδικό της» και φυσικά εσένα δίπλα για κουμπάρα. Το να είσαι κουμπάρα εκτός από τιμή σου, φέρνει μαζί και κάποιες ευθύνες και υπευθυνότητες. Μια από αυτές είναι να προγραμματίσεις το bachelorette ή Hen party.

Αν σου αρέσει να διοργανώνεις πάρτι τότε θα το διασκεδάσεις στα σίγουρα, αφού είναι ένα κάτι το ιδιαίτερο που θα διοργανώσεις για την αγαπημένη σου φίλη με πολλές εκπλήξεις και χαβαλέ και να είσαι σίγουρη ότι θα κάνεις τα πάντα για να τη δεις να περνά μια αξέχαστη βραδιά με όλη τη γυναικοπαρέα. Συζητάς μαζί της για ώρες για το πώς το φαντάζεται κι επιλέγετε μαζί κάποια πράγματα όπως το εστιατόριο που θα γίνει το πάρτι αλλά και το μαγαζί που θα πάτε για ποτό στη συνέχεια. Μετά κάνετε μια λίστα με τα άτομα που θα καλέσετε κι εσύ τρέχεις να ενημερώσεις όλα τα άτομα σχετικά με το πάρτι και να μάθεις ποιες θα έρθουν και ποιες όχι. Να είσαι προετοιμασμένη ν’ ακούσεις μερικά «δεν ξέρω» και «θα σου πω αργότερα» που θα σου σπάνε τα νεύρα αφού θα σου χαλάνε τον προγραμματισμό σου.

Μετά ψάχνεις για την τέλεια τούρτα και τη διακόσμηση που είναι σημαντικά στοιχεία για το  Hen party. Πας από κατάστημα σε κατάστημα δοκιμάζοντας τούρτες ευχόμενη να μη γίνεις διπλάσια κι αναγκαστείς να ψάχνεις άλλο φόρεμα για το γάμο στο τέλος. Αφού βρεις την τέλεια γεύση τούρτας, στη συνέχεια ψάχνεις ένα εντυπωσιακό σχέδιο τούρτας που θα ξετρελάνει την κολλητή σου και παράλληλα να μην είναι κάτι υπερβολικό, να σπάσετε όμως και λίγη πλάκα. Ξέρεις ότι η τούρτα είναι ένα σημαντικό κομμάτι του πάρτι και θέλεις να είναι εντυπωσιακή- όσο πρέπει- και φυσικά ιδιαίτερη και νόστιμη.

Αφού η τούρτα είναι έτοιμη έμειναν κάτι τελευταίες λεπτομέρειες με τη διακόσμηση. Δε θέλεις να υπερβάλλεις όμως, θέλεις να ετοιμάσεις μια πολύ όμορφη διακόσμηση για το τραπέζι σας. Έτσι τρέχεις να βρεις όμορφα μπαλόνια και λουλούδια που θα αγαπήσει η φίλη σου. Οι επιλογές είναι πολλές και σε μπερδεύουν- λογικό, με αποτέλεσμα να φοβάσαι μη κάνεις υπερβολές. Τα θέλεις όλα αφού είναι όλα πανέμορφα, όμως συγκρατείς τον εαυτό σου όσο γίνεται, για να μείνεις εντός θέματος και budget. Μα φυσικά και θα διαλέξεις θέμα, έχεις άπειρες επιλογές, διάλεξε κάτι εξωφρενικά κιτς ή κλασάτο, αναλόγως με το τι τύπος είναι η κολλητή σου, όπως και να ‘χει όμως, το θέμα είναι η μισή δουλειά.

Η μέρα του πάρτι σε βρίσκει να τρέχεις σαν τρελή από μαγαζί σε μαγαζί για να παραλάβεις τις παραγγελίες σου. Στη συνέχεια τρέχεις στο εστιατόριο να τα ετοιμάσεις όλα και παράλληλα πρέπει ν’ απαντάς σε μηνύματα και τηλεφωνήματα από τις διάφορες φίλες που ρωτάνε που ακριβώς είναι το μαγαζί κι άλλα τόσα. Νιώθεις ότι γίνεσαι χίλια κομμάτια, όμως ξέρεις ότι  η φίλη σου το αξίζει κι ότι η βραδιά θα είναι πολύ όμορφη στο τέλος.

Είναι σίγουρα μια κουραστική μέρα, όμως το να δεις την φίλη σου ευτυχισμένη είναι αυτό που πραγματικά έχει αξία. Μην ξεχνάς ν’ απολαύσεις κάθε στιγμή, να πιεις και να φας από τα ποτά και την τούρτα που κόπιασες να βρεις κι άσε το άγχος και την αγωνία στην άκρη. Άλλωστε σ’αυτά τα πάρτι, ό,τι συμβαίνει, μένει μυστικό!

Συντάκτης: Στέλλα Πέτρου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου