Διακοπές αυτή η μαγική στιγμή που όλοι περιμένουμε και όλοι ανυπομονούμε. Σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι. Καλά σίγουρα έχει και ο προορισμός γιατί άλλο να σου αρέσουν οι διακοπές σε 5άστερα ξενοδοχεία και άλλο να βρεθείς στη Γαύδο να κάνεις κάμπινγκ. Δεν κρίνουμε, αλλά εμένα μη με στείλετε για κάμπινγκ, ούτε όμως και σε 5άστερο. Είμαι λάτρης του αυτοκινήτου αλλά κάποιες φορές το να κυκλοφορείς με αυτό είναι βάσανο. Σκεφτείτε πόσες φορές το έχετε πάρει στο κέντρο και πόσες το μετανιώσατε. Η αίσθηση που νιώθω, τις ελάχιστες ομολογουμένως φορές που το αφήνω πίσω μου, είναι απελευθερωτική. Νιώθεις σαν τουρίστας ακόμα και στην Πόλη σου. Δε νιώθεις τη δέσμευση που σου επιβάλει το αυτοκίνητο, βρες πάρκινγκ, κοίτα τι ώρα κλείνει το πάρκινγκ; Κάνε τη βόλτα σου αλλά υπολόγισε την απόσταση σου από το αυτοκίνητο. Μην πίνεις γιατί οδηγείς. Σκεφτείτε λοιπόν να μην χρειάζεσαι να καταστρώσεις κανένα σχέδιο γιατί απλούστατα είσαι διακοπές. Βάζεις τα 5 πράγματα που θα φορέσεις στις διακοπές σου, γιατί 6 δε θα φορέσεις απλά θα τα κουβαλήσεις, και φύγαμε.

Φύγαμε για Αργοσαρωνικό: Ύδρα, Πόρος, Αγκίστρι

ΥΔΡΑ

Διακοπές στην Ύδρα: Οι πανέμορφες παραλίες στο διαμάντι του Αργοσαρωνικού

Ένας επίγειος παράδεισος που θα μαγέψει ακόμα και τους ποιο απαιτητικούς. Από τα λίγα μέρη που δεν υπάρχουν αυτοκίνητα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων για συλλογή σκουπιδιών και για μεταφορά οικοδομικών υλικών).  Με μία χώρα/λιμάνι που εκτείνεται γύρω γύρω, σε κάνει να ξεχνάς τις αποστάσεις. Εντάξει ίσως όταν πάρεις τον ανήφορο να επιστρέψει η μνήμη σου, αλλά η θέα θα σε αποζημιώσει. Θα σε συναρπάσει τόσο πολύ που ενώ δεν περπατάς μέχρι το περίπτερο, θα θέλεις να τη περπατήσεις όλη για να την ανακαλύψεις. Υπάρχουν και εξαιρετικά μονοπάτια που οδηγούν προς κάθε κατεύθυνση με παρέα τα λουλούδια και τα αρωματικά βότανα. Αν είναι καλοκαίρι πάλι και δεν αντέχεις ή θες να πας σε μια πιο μακρινή παραλία, έχεις πάντα την επιλογή του θαλάσσιου ταξί.

 

ΠΟΡΟΣ

Πόρος: Η “Μικρή Βενετία” του Αργoσαρωνικού | Hellenic Seaways

Να πάρεις το αμάξι για να πας που; Το νησί ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές και όλη η ζωή που θα συναντήσεις είναι στο λιμάνι. Εκεί θα φας, εκεί θα πιείς, εκεί θα διασκεδάσεις. Θα ανηφορίσεις στο ρολόι με τα περίφημα σκαλιά του και θα χαθείς στα καλντερίμια του νησιού. Οι γνωστές παραλίες του νησιού, το λιμανάκι της αγάπης, το Ρώσικο (αγαπημένη μου) και το Ασκέλι είναι σε κοντινή απόσταση για περπάτημα.  Αν θέλει κάποιος να επισκεφτεί το μοναστήρι (Ευλόγησον) έχει μια ανηφόρα αλλά δε μασάμε. Αν πάλι μασάμε, υπάρχουν συχνά δρομολόγια λεωφορείου για όλα τα σημεία ενδιαφέροντος.

 

ΑΓΚΙΣΤΡΙ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ,Αγκίστρι, αγκιστρι, Agistri, Αγκίστρι  νησί,νησί Αγκιστριου,Agistri island greece, Αγκίστρι ξενοδοχεία,Αγκίστρι  ξενοδοχείο, Agistri hotels,Agistri hotel,Αγκίστρι σπιτι,Αγκίστρι σπιτια,  Αγκίστρι ενοικιαζόμενα δωμάτια ...

Ιδανικό γραφικό και καταπράσινο (ακόμα) νησί για χαλαρές διακοπές. Δε χρειάζεται καν να σκεφτείς τι θα φορέσεις για να μην είσαι παράταιρος. Σαγιονάρα μαγιό και σορτσάκι. Σαν άλλη Αλίκη Βουγιουκλάκη στο η Αλίκη στο Ναυτικό, μπορείτε να σαρώσετε το νησί με ποδήλατα και να σταματάτε στα όμορφα κολπάκια για να δροσιστείτε.

 

Φύγαμε για Μικρές Κυκλάδες: Σχοινούσα, Δονούσα και Κουφονήσια.

ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ και ΔΟΝΟΥΣΑ

Σχοινούσα: Πού θα φας, πού θα πιεις και πού θα κολυμπήσεις

Η ΔΟΝΟΥΣΑ

2 άκρως ερωτεύσιμα νησάκια με περισσότερες παραλίες από το μπόι τους. Δεν ξέρω αν είναι όντως εναλλακτικά νησιά, όπως παρουσιάζονται μιάς και ειδικά στη Σχοινούσα η διαμονή είναι πολυτελής και αντίστοιχα ακριβή, αλλά τα νησιά σε αποζημιώνουν για τη χαλαρότητα που εκπέμπουν. Φιλόξενοι άνθρωποι και άγρια ομορφιά. Σχετικά κοντινές αποστάσεις που σε μερικές περιπτώσεις έχει ανάβαση στην επιστροφή αλλά πώς θα γνωρίσεις κόσμο αν δεν κάνεις και ωτοστόπ;

 

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

Κουφονήσια: 5 εξωτικά σημεία που πρέπει να επισκεφθείς! - Cyclades Map

Εδώ σίγουρα δε χρειάζεσαι αυτοκίνητο, εκτός και αν το οδηγείς και στη θάλασσα. Πάω πάσο. Τι να πρωτοπεί κανείς για τα Κουφονήσια που από εναλλακτικά έχουν γίνει Mainstream; Αυτά τα υπέροχα πράσινα, σμαραγδένια νερά που ξελογιάζουν και τον πιο δύσπιστο επισκέπτη. Άνω-Κάτω Κουφονήσι μια βαρκούλα απόσταση.

 

Ας πάμε και μία βόλτα από τα Δωδεκάνησα: Κάσος, Σύμη, Καστελόριζο.

ΚΑΣΟΣ, ΣΎΜΗ και ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Διακοπές στην Κάσο — Kasos Tours

Σύμη, μία πολύχρωμη κουκίδα στον χάρτη | Let's Ferry

Καστελόριζο: Το νησί των γρίφων με τη Γαλάζια Σπηλιά | travel.gr

3 νησάκια μια σταλίτσα που όμως μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους. Μικροί οικισμοί γύρω από το λιμάνι με πανέμορφα, χρωματιστά σπιτάκια. Καλύτερα χωρίς αυτοκίνητο, γιατί στη Σύμη ειδικά, είναι λες και είσαι στην Ομόνοια. Δεν υπάρχουν θέσεις και είναι κρίμα να χαλιέσαι στις διακοπές που περίμενες τόσο καιρό. Έτσι και αλλιώς είναι τόσο γραφικοί οι οικισμοί που δε θα θες να πας στις παραλίες γύρω-γύρω. Τώρα αν θέλεις υπάρχουν και ημερήσιες κρουαζιέρες για Μοναστήρια και σπηλιές.

Σκεφτείτε, χωρίς το αυτοκίνητο πόσες ώρες μπορείτε να γλιτώσετε, σε πολλές περιπτώσεις που υπάρχει η εναλλακτική αεροπλάνου, πάνω στο καράβι. Πόσα λεφτά από τη μεταφορά του αυτοκινήτου, που στις περισσότερες περιπτώσεις συμφέρει να νοικιάσεις στο προορισμό. Πόση ταλαιπωρία και bullying γλιτώνεις από τους ναυτικούς που φωνάζουν, όσο παρκάρεις στο γκαράζ, ενώ κοιτάζουν κατάματα την ψυχή σου, εμένα θα κοιτααααάς λες και έχουν αυτοί την ευθύνη.

Δεν έχει όμως σημασία τίποτα. Ότι και αν αποφασίσεις απλά απόλαυσε τις διακοπές σου. Μόνος ή με παρέα. Δεν έχει σημασία. Με αυτοκίνητο, ποδήλατο, βάρκα, ταξί, πατίνι. Δεν έχει σημασία. Το μόνο που έχει σημασία είναι να πάρεις μαζί σου την καλή σου διάθεση, μαγιό, σαγιονάρες άντε και ένα καπέλο. Όλα τα υπόλοιπα θα τα βρεθούν στην πορεία. Μέχρι τότε, αφουγκραστείτε και θα ακούσετε το κύμα που σκάει δίπλα σας, θα μυρίσετε την αλμύρα της θάλασσας και θα νιώσετε το αεράκι να σας δροσίσει. (μπορεί να φταίνε και τα ληγμένα, δε ξέρω) Ως την ώρα που θα ξεκινήσετε τις διακοπές σας, νιώστε το νησί των διακοπών σας, στην Αθήνα. Όπως είπαν και οι Ονιράμα: κάνε το μπαλκόνι σου νησί…. στην τελική δεν μπορούμε να ζούμε τη ζωή μας στο περίμενε, ούτε και να ζούμε για τις ελάχιστες μέρες των διακοπών κάθε χρόνο.

Συντάκτης: Acca Boolicious
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη