Τα ράσα προφανώς δεν κάνουν τον παπά. Αυτό μας επιβεβαιώνει και η πλέον δυσάρεστη είδηση από τα Γρεβενά, αφού ένας 68χρονος ιερέας συνελήφθη έπειτα από καταγγελία της 43χρονης πρώην συντρόφου του για revenge porn. Η γυναίκα, που ζει στη Λάρισα, απευθύνθηκε στην Εισαγγελία και ακολούθησε κατεπείγουσα έρευνα, η οποία οδήγησε τους αστυνομικούς στο σπίτι του. Πλέον, ο ιερέας βρίσκεται αντιμέτωπος με δικογραφία για εκδικητική πορνογραφία και ενδοοικογενειακή βία.

Η καταγγελία, είναι αρκετά σοβαρή για να σταθούμε πέρα από την ιδιότητα του συλληφθέντος. Στο επίκεντρο βρίσκεται η διαχείριση προσωπικών φωτογραφιών μιας γυναίκας από τον πρώην σύντροφό της — και το ερώτημα αν η πρόσβαση στην ιδιωτική της ζωή χρησιμοποιήθηκε εναντίον της. Αυτό καλείται τώρα να εξετάσει η Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», η γυναίκα απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας. Ακολούθησε εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λάρισας προχώρησαν στη σύλληψη του ιερέα στην κατοικία του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν αποθηκευμένες φωτογραφίες της 43χρονης. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί δημόσια αν υπήρξε διακίνησή τους ή αν η καταγγελία αφορά απειλή δημοσιοποίησης.

Η δίκη του στο αυτόφωρο, σύμφωνα με τις πληροφορίες για την υπόθεση, έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στη μία το μεσημέρι, στα δικαστήρια της Λάρισας. Εκεί θα εξεταστούν η καταγγελία και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, με τον κατηγορούμενο να διατηρεί το τεκμήριο αθωότητας.

Μια ακόμη γυναίκα κατήγγειλε τον πρώην σύντροφό της και η καταγγελία της διερευνάται. Η προσωπική της ζωή δεν προσφέρεται για λαϊκό δικαστήριο στα σχόλια.

Όσο για το revenge porn, ο αγγλικός όρος μπορεί να έχει γίνει οικείος στο καθημερινό σκρολάρισμα, αλλά αυτό δεν κάνει λιγότερο σοβαρή τη χρήση προσωπικού υλικού χωρίς συναίνεση. Το «μου την έστειλες κάποτε» δε σημαίνει «μπορώ να τη στείλω όπου θέλω». Και το τέλος μιας σχέσης δε δίνει σε κανέναν πρόσβαση διαρκείας στο σώμα, στην εικόνα και στην ιδιωτικότητα του άλλου. Δεν ξέρουμε τι είναι τόσο δύσκολο και δε γίνεται κατανοητό αυτό.