Η ανήσυχη φύση σου, Τοξότη, δε σε αφήνει να βαριέσαι ποτέ, όπως δε θα αφήσει και κανέναν άλλον να πλήξει δίπλα σου. Ένα ατίθασο και κάποτε κακομαθημένο πιτσιρίκι ζει μονίμως μέσα σου, κάνοντας την αισιοδοξία καλύτερή σου φίλη. Δυναμικός, αυθόρμητος, περιπετειώδης αλλά και παρορμητικός, μπορείς και θες να προσφέρεις πολλά σ’ όσους έχεις επιλέξει -ακόμη κι αν πολλές φορές το πείσμα σου σε βάζει σε μπελάδες.

Έχεις, σίγουρα, πολλούς λόγους να καμαρώνεις για την αφεντιά σου, ας σταθούμε όμως στους 10 πιο αντιπροσωπευτικούς:

 

1.  Για την αισιοδοξία σου!

Πλάσμα πηγαία θετικό, που ο καθένας απολαμβάνει να σε ‘χει δίπλα σου, σε οποιαδήποτε πτυχή της ζωής του. Ο φίλος που ενθαρρύνει, ο σύντροφος που δεν αφήνει το ταίρι του να απογοητευτεί. Ψάχνεις και βρίσκεις παντού την ομορφιά, μην αφήνοντας τίποτα να σου στερήσει το χαμόγελό σου. Με λίγα λόγια η χαρά της ζωής. Εύγε!

2. Για τη δοτικότητά σου

Όσοι σ’ έχουν συναναστραφεί, οφείλουν να στο παραδεχτούν. Τρυφερός, περιποιητικός, δίνεις χωρίς να μετράς και χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση. Απολαμβάνεις την προσφορά ίσως περισσότερο κι απ’ την ίδια το να πάρεις απ’ τους άλλους. Δεν τσιγκουνεύεσαι τις πράξεις και φυσικά δεν κλειδώνεις τα συναισθήματά σου. Όρεξη να ‘χουν να παίρνουν.

3. Για τη δημιουργικότητά σου

Μπορείς να σε πεις και πρωτοπόρο. Το ‘χεις με το ρίσκο κι επειδή συνεχώς με κάτι θες να καταπιάνεσαι δεν αφήνεις τόση όρεξη να πάει χαμένη. Έμπνευση υπάρχει, διάθεση επίσης, οπότε δε μένει κάτι που δε θα τολμούσες να κάνεις. Από ζαχαροπλαστική ως κατασκευές για το σπίτι, σ’ όλα είσαι μέσα. Και το αξιοσημείωτο είναι πως τα κάνεις και καλά.

4. Για την κοινωνικότητα και την εξωστρέφειά σου

Δε σε λένε άδικα «η ψυχή της παρέας», καθώς, όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, μπορείς να μετατρέψεις μια βαρετή μάζωξη στο πάρτι της χρονιάς. Είσαι χαμαιλέοντας στις συναναστροφές σου∙ μπορείς εύκολα να ελίσσεσαι σε κάθε είδους παρέα όπως αρμόζει στους ανθρώπους και στην περίσταση, πράγμα που σε κάνει κι ευπρόσδεκτο παντού και αγαπημένο πρόσωπο όλων!

5.  Για το δυναμισμό σου

Μπορεί να σε κατηγορούν, Τοξοτάκι, ότι πολλές φορές είσαι πιεστικός, αλλά σε αδικούν. Δεν είναι ότι πιέζεις να περάσει το δικό σου, αλλά ότι είσαι τόσο δυναμικός χαρακτήρας που καθετί που κάνεις γίνεται με ένταση και πάθος, τόσο που οι πιο ήπιοι ίσως να αγχώνονται. Αυτό, όμως, προσθέτει στη γοητεία της σιγουριάς που αποπνέει η παρουσία σου, μην τους ακούς.

6. Για την ανεξαρτησία σου

Την αγαπάς και μάχεσαι για αυτήν. Είτε είσαι μόνος είτε σε σχέση, είναι ένα από τα πράγματα που κι έχεις ανάγκη, αλλά και που εκτιμάς και σέβεσαι όταν το έχει ανάγκη ο άλλος. Δίνεις χώρο να αναπνέουν οι άνθρωποι που σε περιτριγυρίζουν, μιας και χρειάζεσαι ακριβώς το ίδιο κι εσύ.

7. Για την περιέργειά σου

Λάτρης των περιπλανήσεων, των εξερευνήσεων και των ταξιδιών. Κυριολεκτικά και μεταφορικά, όπου φυσάει ο άνεμος πας και μάλιστα με μεγάλη σου χαρά. Δεν υπάρχει για σένα καλύτερο απ’ το να ανακαλύπτεις νέα πράγματα, νέα μέρη και να γνωρίζεις νέες πτυχές των παλαιών. Λένε ότι βαριέσαι γρήγορα, αλλά είναι απλά η ακόρεστη δίψα σου για οτιδήποτε άγνωστο.

8. Για την ευθύτητά σου

Αλίμονο σε όποιον σου έρθει για συμβουλή, αν περιμένει να του χαϊδέψεις τα αφτιά. Δεν είναι πρακτική δική σου αυτή. Είσαι ευθύς, σ’ αρέσει να λες τα πράγματα με το όνομά τους και να μην πηγαίνεις τίποτα μέσω πλαγιών οδών. Η ειλικρίνεια είναι κατά τη γνώμη σου προσόν και λειτουργείς έτσι σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

9. Για το αθλητικό προφίλ σου

Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς το γυμναστήριο κι αυτό το ξέρεις όχι μόνο εσύ αλλά κι οι γύρω σου. «Νους υγιής εν σώματι υγιές» είναι μια φράση που σε αντιπροσωπεύει, καθώς πιστεύεις ότι η σωματική άσκηση σου προσφέρει τόσο καλογυμνασμένο σώμα, όσο και ψυχική ευφορία. Είναι, με λίγα λόγια, η εκτόνωσή σου κι ο τρόπος σου να βάζεις σε σίγαση τις φωνές στο κεφάλι σου.

10.  Για το χιούμορ σου

Αν τολμήσει κάποιος να υποστηρίξει πως δεν έχεις χιούμορ, είτε λέει ψέματα είτε απλά δεν έχει ο ίδιος, γι’ αυτό και δεν μπορεί να εκτιμήσει καθόλου το δικό σου. Δεν είναι απλά πως έχεις πλάκα, αλλά έναν τρόπο να αλαφραίνεις ακόμη και την πιο σκοτεινή στιγμή και να σπας και την όποια αμηχανία με μια έξυπνη ατάκα που θα προκαλέσει το γέλιο αλλά και το θαυμασμό των γύρων σου.