Article of the day: 10 πράγματα που κάνεις και δε φαντάζεσαι ότι προκαλούν άγχος από τη Νίκη Χατζηευστρατίου.

aquarius-traits2

Αντισυμβατικός, περίεργος, μονίμως σε κίνηση, ένας Υδροχόος το σίγουρο είναι πως δε θα σε κάνει να βαρεθείς, αφού πάντα βρίσκει τρόπους να κεντρίζει το ενδιαφέρον. Ποια είναι όμως εκείνα τα χαρακτηριστικά που τον καθιστούν έναν καλό φίλο που αξίζει να έχεις στη ζωή σου; 

1. Είναι φιλόξενος. Ο Υδροχόος θα σου ανοίξει το σπίτι του με όλη του την καρδιά και δε θα νιώσεις ποτέ ανεπιθύμητος. Γενικά το αίσθημα θαλπωρής το οποίο βγάζει είναι πολύ έντονο και συνειδητοποιείς πως δεν μπορεί παρά να είναι το ίδιο εγκάρδιος και στην καθημερινότητά του. Αυτό μπορεί να εξηγήσει και την εμφανή κοινωνικότητά του!

2. Έχει χιούμορ! Είναι από τους φίλους σου εκείνους που καταφέρνουν κάθε στιγμή να σε κάνουν να γελάς, με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Βλέπει τις καταστάσεις με αισιόδοξο τρόπο και έχει την ικανότητα να διακωμωδεί γεγονότα και να δίνει έναν ανάλαφρο τόνο στην παρέα. Το να έχεις την κατάλληλη ατάκα για να κάνεις τον αλλο να γελάσει κατάλληλη στιγμή, το λες και ικανότητα, ε;

3. Δίνει συμβουλές. Θα σε ακούσει με προσοχή και θα σου πει τη γνώμη του. Ένα πράγμα θα του πεις, χίλια θα καταλάβει. Έχει έναν τρόπο ν’ αντιλαμβάνεται περισσότερα απ΄όσα του εκφράζεις. Η άποψή του θα είναι συγκεκριμένη και συνήθως πέφτει μέσα σε όσα προβλέπει.

4. Είναι αυθόρμητος. Δεν του αρέσουν τα στερεότυπα και τα δεδομένα κι αυτό είναι που τον κάνει ιδιαίτερο σαν χαρακτήρα. Θέλει το διαφορετικό, οργανώνει το απρόβλεπτο και μαζί του δε βαριέσαι με τίποτα, γιατί ξέρει πάντα να βρίσκει κάτι να κάνει για να περνάει η ώρα ευχάριστα.

5. Έχει πείσμα. Όταν βάζει κάτι στο μυαλό του θέλει και να το πετυχαίνει. Θα φέρει τα πάνω κάτω, αλλά στο τέλος θα κάνει αυτό που έχει φανταστεί. Αν είναι φίλος σου, αυτό το χαρακτηριστικό του μπορεί να σε εμπνεύσει και σε βοηθήσει ώστε να πεισμώνεις κι εσύ με τη σειρά σου και να φέρεις εις πέρας τα δικά σου όνειρα.

6. Σου συμπαραστέκεται. Δε γίνεται να σε βλέπει στεναχωρημένο. Θα ταυτιστεί με το πρόβλημά σου και θα κάνει το καλύτερο για να σε δει και πάλι χαρούμενο. Θα πάτε βόλτα, θα φάτε γλυκό, πάντως δε θα τα παρατήσει μέχρι να σου αλλάξει τη διάθεση. Αν βέβαια κάποιος σε ενοχλήσει, το παίρνει προσωπικά και δεσμεύεται να σε υπερασπιστεί.

7. Σε σέβεται. Μπορεί οι απόψεις του να είναι απόλυτες, μπορεί η γνώμη του να μη σηκώνει και πολλές μετατροπές, παρ΄όλα αυτά, καταλαβαίνει τη διαφορετικότητά του και σέβεται τη δική σου. Κατά βάθος του αρέσει κιόλας να διαφωνεί γιατί μόνο έτσι θεωρεί πως υπάρχει εξέλιξη στη συζήτηση.

8. Είναι ειλικρινής. Θα τα πει στα ίσα. Κι αν δεν τα πει για να μη δημιουργήσει ένταση, τουλάχιστον θα τα δείξει. Ό,τι συμβαίνει πάντως δε θα το κρύψει. Θα μαθαίνεις από εκείνον πάντα την αλήθεια. Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς αφού το συναίσθημα δεν τον εξουσιάζει, μπορεί να βλέπει τα πράγματα ξεκάθαρα και να τα δείχνει όλα όπως είναι χωρίς σάλτσες και περιττές υπεκφυγές.

9. Είναι οργανωτικός. Μπορείς να παραδειγματιστείς απ΄τη μεθοδικότητά του να συντονίσει τις εκδρομές και τα γενικότερα σχέδιά σας μέσα στην παρέα. Τον χρειάζεστε για το δημιουργικό του πνεύμα και τις εναλλακτικές του ιδέες. Εξάλλου το να συνδυάσεις περιπέτεια και τάξη δεν είναι το πιο εύκολο. Κι όμως, τα καταφέρνει και με το παραπάνω.

10. Είναι ανοιχτόκαρδος. Σίγουρα μετρημένος με τους ανθρώπους που επιτρέπει να μένουν δίπλα του, αλλά εκείνους που θα κρατήσει κοντά του, θα τους φροντίσει πραγματικά και θα τους αγαπάει με όλη τη σημασία που έχει για εκείνον η φιλία. Είναι φίλος αληθινός και δοτικός. Θα χαίρεσαι να τον έχεις στη ζωή σου, αφού δεν μπορείς χωρίς την αστείρευτή του ενέργεια και τη μοναδική του παρουσία.