Ο Ταύρος μπορεί να φημίζεται για το πείσμα και την επιμονή του (ενίοτε και την υπομονή του), εξίσου όμως είναι γνωστός και για τη σταθερότητά του, χαρακτηριστικό που συνδυάζεται τέλεια με την ειλικρίνεια και την ευθύτητά του. Δεν είναι ιδιαίτερα κρυψίνους, είναι ωστόσο αρκετά περήφανος και ξεροκέφαλος, έτσι ίσως θελήσει να κρύψει –ή ειλικρινέστερα απλά να μην παραδεχτεί– ό,τι θα μπορούσε να τον εκθέσει, προβάλλοντας μια πιο εύκαμπτη κι ανασφαλή πλευρά του.

Τα 10 πιο συχνά του μυστικά, που θα προσπαθήσει να μη σου δείξει ή έστω να μη σου μιλήσει ανοιχτά γι’ αυτά:

1. Ότι έχεις δίκιο

Δε θέλει να παραδεχτεί πως κάπου έχει κάνει λάθος. Δεν του το επιτρέπει η έντονη προσωπικότητά του. Δεν είναι θέμα εγωισμού, απλώς όταν έχει μια γνώμη έχει και τα αντίστοιχα επιχειρήματα για να την στηρίξει. Αν τα δικά σου επιχειρήματα είναι πιο πειστικά και δει πως τον κοντράρεις, δε θα υποχωρήσει εύκολα. Θα ψάξει να βρει νέα επιχειρήματα να ενισχύσει την αλάνθαστη –για εκείνον– άποψή του.

2. Ότι φοβάται

Ο Ταύρος είναι τολμηρός κι ατίθασος. Δεν το βάζει εύκολα κάτω, ούτε θέλει να δείχνει τις αδυναμίες του. Καταρχάς, δεν παραδέχεται ούτε στον εαυτό του πως έχει τρωτά σημεία. Θεωρεί πως είναι περιττό να δείχνει τους φόβους του, ενώ προτιμά να τους χειρίζεται αξιοπρεπώς και να υπερηφανεύεται που τελικά τους αντιμετώπισε.

3. Πως κάποιος τον έχει πληγώσει

Ο Ταύρος θέλει να δείχνει άτρωτος, να μην αφήνει τους άλλους να αντιληφθούν τις αδυναμίες του. Προσπαθεί να σε πείσει πως δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίξει με τα συναισθήματά του, πως μπορεί να διαχειριστεί τα πάντα με μεγάλη ευκολία, χωρίς να δίνει ιδιαίτερη σημασία. Το καλά κρυμμένο μυστικό του, που δύσκολα θα σου εμπιστευτεί, είναι οι φορές που πόνεσε, στεναχωρήθηκε, ξέσπασε, έκλαψε, πληγώθηκε.

4. Πως του αρέσει το ρομάντζο

Τα αρκουδάκια, το δείπνο με κεράκια και τα σκηνικά που φέρνουν λίγο πολύ σε ταινία λαβ στόρι, δηλώνει κάθετα πως δεν είναι του γούστου και του χαρακτήρα του. Αυτό που δε θέλει να παραδεχτεί και να σου αποκαλύψει είναι οι ευαισθησίες του, ότι είναι πολύ πιο τρυφερός από όσο επιλέγει να δείχνει. Θεωρεί πως μπορεί με τον τρόπο αυτό να σηκώσει άμυνες, να έχει καλύτερο έλεγχο της κατάστασης και να δείχνει ότι δένεται λιγότερο. Ωστόσο, βαθιά μέσα του ξέρει ότι όλα αυτά τα λατρεύει, κι ας το κρατάει επτασφράγιστο μυστικό!

5. Ότι του είσαι απαραίτητος

Όποια κι αν είναι η σχέση σας, ο Ταύρος θέλει να δείχνει πάντα ανεξάρτητος, ότι δεν έχει κανέναν ανάγκη και πως περνάει και μόνος του εξίσου καλά. Μπορεί να σε αφήσει να καταλάβεις πόσο σε νοιάζεται μέσα απ’ τις πράξεις του, όμως την ξεκάθαρη ομολογία πως σε χρειάζεται δεν πρόκειται να την ακούσεις ποτέ απ’ τα χείλη του. Θα είναι το μυστικό του, κι αν το ‘χεις καταλάβει κι εσύ και δεν τον έχεις ρωτήσει ποτέ, θα είναι το ανείπωτο μυστικό σας.

6. Το γεγονός ότι έχει μυστικά

Εντάξει, δεν είναι κι απ’ τους πιο εσωστρεφείς του Ζωδιακού, αλλά εξαιτίας του εκρηκτικού του χαρακτήρα μπορεί και να αφήσει να εννοηθεί ότι είναι ανοιχτό βιβλίο. Άλλο όμως το να είναι αυτόματες οι αντιδράσεις του, να μην αφήνει τίποτα να περάσει, κι άλλο το να μην έχει μυστικά. Δε θα παραδεχτεί ότι υπάρχουν πράγματα για αυτόν που ίσως και να μη γνωρίζει κανείς, ούτε θα σου επιτρέψει να σκαλίσεις να μάθεις ποια είναι αυτά που κρατά για τον εαυτό του και μόνο.

7. Ότι αγαπά τη ρουτίνα

Όχι μόνο δεν τον φοβίζει η ρουτίνα, αλλά μόνο μέσα σε μια τέτοια σταθερότητα μπορεί να νιώσει ασφαλής. Οτιδήποτε δεν αποτελεί συνήθεια, ειδικά στην αρχή, τον ξενίζει, δεν το θέλει και πιθανόν να αντιδράσει κι αρνητικά. Τον τρομοκρατεί να ζει τη ζωή του χωρίς σταθερές και χωρίς να ξέρει τι του ξημερώνει. Δεν πρόκειται ποτέ, όμως, να το παραδεχτεί γιατί δεν του αρέσει να τον θεωρούν τον ίδιο δεδομένο, με όλα όσα συνεπάγεται αυτό.

8. Ότι μετάνιωσε

Είτε σε έχασε, είτε σε πλήγωσε, είτε σε αδίκησε, όποιο λάθος κι αν έκανε που το φέρει βαρέως, δε θα σου παραδεχτεί ανοιχτά πως ήταν σφάλμα του, πως το ‘χει μετανιώσει κι αν γυρνούσε το χρόνο πίσω δε θα το έκανε. Δεν αποκλείεται να σου ζητήσει συγγνώμη –είναι μάλλον και το πιο πιθανό–, απλά ακόμα και τώρα, κατόπιν εορτής, θα στηρίξει την όποια απόφασή του και θα δικαιολογηθεί λέγοντας πως είχε τους λόγους τους όταν έπραξε έτσι ή δεν είχε άλλη επιλογή.

9. Ότι σε θέλει πίσω

Ναι, δε θα στο πει ξεκάθαρα, κανείς δε λέει όμως πως δε θα στο δείξει. Αντιμετωπίζει μια ενδεχόμενη επανασύνδεση κάπως ενοχικά, σαν να ‘ναι μια ήττα του, καθώς είτε προκάλεσε το τέλος είτε το άφησε να συμβεί, αντιλαμβάνεται το μερίδιο ευθύνης του. Ιδανικά θα προτιμούσε να κλειδώνει όλες τις παρελθοντικές πόρτες, αν όμως δεν μπορεί να σε ξεπεράσει κι αν νιώσει, έστω και λίγο, πως αυτό είναι αμοιβαίο, θα σε διεκδικήσει, χωρίς εξομολογήσεις κι απολογίες.

10. Ότι θα έκανε τα πάντα για όσους αγαπά

Είναι φουλ τρυφερός, περιποιητικός και δοτικός, είναι όμως και πολύ εγωιστής κι έτσι δε θέλει να παραδέχεται τα συναισθήματά του, για να μη θεωρηθεί δεδομένος -προτιμά τη μάσκα του σκληρού. Όντως δεν υπάρχει κάτι που να μην έκανε για τους ξεχωριστούς ανθρώπους της ζωής του, απλά αυτό είναι κάτι που ποτέ δε θα τους γράψει ποτέ σε ευχετήριες κάρτες ή δε θα συμπεριλάβει στις ερωτικές εξομολογήσεις του. Θα το καταλάβεις, όμως, απλά γιατί θα ‘ναι πάντα εκεί -πριν το ζητήσεις.