Ο δυναμικός κι αυθόρμητος Κριός, που αγαπά το ρίσκο κι έχει μια ισχυρή ροπή στον ανταγωνισμό, δεν είναι αντικειμενικά κι ο πιο εύκολος ερωτικός στόχος. Καθώς είναι εξωστρεφής, κι άρα δεν είναι δύσκολο να μάθεις τι τον γητεύει, είναι όμως κι εξίσου ειλικρινής και παρορμητικός, στοιχεία που τον κάνουν να εντοπίζει το επιτηδευμένο από μακριά και να το απορρίπτει. Γι’ αυτό, αν αποφασίσεις να τον διεκδικήσεις, μην ξεχνάς να ‘σαι ο εαυτός σου. Αυτή είναι η πιο σίγουρη στρατηγική, ωστόσο και τα παρακάτω θα βοηθήσουν.

Πώς να τον κατακτήσεις, λοιπόν;

 

1. Αφιέρωσέ του ένα τραγούδι

Ο μουσικόφιλος Κριός θα γοητευτεί, αν ξέρει πως υπάρχει ένα τραγούδι που ‘χεις συνδέσει μόνο με ‘κείνον. Κάθε φορά που θα το ακούει θα σε σκέφτεται κι η αφιέρωση αυτή θα σε βοηθήσει να τον κατακτήσεις, μιας και θα του αναδείξεις μια φύση –την καλλιτεχνική σου– η οποία μόνο ερωτεύσιμη μπορεί να φαντάζει στα μάτια του. Αν ειδικά του γράψεις και δικούς σου στίχους, ένα κείμενο ή ένα ποίημα, να ‘σαι σίγουρος πως θα τον εντυπωσιάσεις.

2. Να ‘σαι ειλικρινής

Μην τον πλανέψεις με όνειρα και προσδοκίες που δεν είσαι έτοιμος να φέρεις εις πέρας. Δεν έχει ανάγκη από υπερβολικά κομπλιμέντα και περιττές κολακείες. Έχει αυτοπεποίθηση, ξέρει τα δυνατά όπως και τα τρωτά του σημεία και θα θεωρήσει πως τον ειρωνεύεσαι, αν του μιλήσεις με υπερβολές. Ε, δε θα πας και στο άλλο άκρο, απλώς να τονίσεις με διακριτικό και κομψό τρόπο κάποια απ’ τα πιο δυσδιάκριτά του στοιχεία. Μην πας στα σίγουρα κι εμφανή. Ψάξε λίγο περισσότερο κι ανακάλυψε κάτι πιο πρωτότυπο.

3. Να τον κοιτάς στα μάτια

Η οπτική επαφή βοηθάει περισσότερο σε μια πιο άμεση και διαχυτική επικοινωνία, ενώ αυξάνει την οικειότητα ανάμεσά σας. Ό,τι είναι, λοιπόν, θα φανεί απ’ τα μάτια. Αν το συναίσθημα είναι αμοιβαίο, θα το καταλάβεις απευθείας. Γενικότερα, αν θες να τον γοητεύσεις, να διατηρείς την οπτική επαφή καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης, ενώ παράλληλα κάνε παύσεις για να του αφήνεις το περιθώριο να ρωτήσει κι εκείνος για ‘σένα.

4. Κράτα ένα μυστήριο

Μην τ’ αποκαλύψεις όλα απ’ την αρχή. Να ‘χεις μια σταθερή τακτική, αν θες να κεντρίσεις το ενδιαφέρον του. Δε χρειάζεται να ξέρει τι έχεις στο μυαλό σου και καλύτερα να ‘σαι αυθόρμητος παρά κοινότυπος και προβλέψιμος. Μη βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα, αν δεις πως δε δίνει την προσοχή που θα ήθελες. Να ‘χεις υπομονή και τόλμη.

5. Πόνταρε στον αυθορμητισμό σου

Το «να ‘σαι ο εαυτός σου» με τον Κριό αποκτά άλλο νόημα, καθώς οτιδήποτε άλλο, προσποιητό κι επιτηδευμένο, ωραιοποιήσεις και λοιπές φανφάρες, είναι για ‘κείνον πέρα από προβλέψιμα κι εντελώς ξενέρωτα. Μαζί του ξέχνα προγράμματα, τυποποιημένες συμπεριφορές και στημένες ατάκες. Εξάλλου, τίποτα απ’ αυτά δεν πιάνει. Κάνε ό,τι σου βγαίνει εκείνη τη στιγμή, αφέσου, γίνε και πάλι παιδί. Ο εξωστρεφής Κριός θα γοητευτεί σίγουρα απ’ τον αυθορμητισμό σου.

6. Δείξε ανοιχτά το ενδιαφέρον σου

Χωρίς ντροπές, παιχνιδάκια, στρατηγικές, ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Ο δυναμικός Κριός έλκεται από χαρακτήρες εξίσου δυναμικούς. Γοητεύεται από ανθρώπους ευθείς και με αυτοπεποίθηση. Κάνε του, επομένως, ξεκάθαρες τις προθέσεις σου, φλέρταρέ τον διακριτικά μεν αλλά χωρίς να αφήνεις περιθώρια αμφιβολίας δε. Επίμονες ματιές, προτάσεις για έξοδο, κοντρίτσα κι υπονοούμενα. Ιδανικά, όμως, άφησε σ’ εκείνον το πρώτο βήμα. Είναι κι ένας εγωισμός στη μέση.

7. Ζήτα τη γνώμη του

…πάνω σε ένα θέμα που ξέρεις ότι τον ενδιαφέρει. Δεν υπάρχει τίποτα που να απολαμβάνει περισσότερο ο Κριός απ’ το να αναλύει κάτι που ξέρει αυτός καλά σε κάποιον που δεν έχει ιδέα γι’ αυτό. Πέρα απ’ το ότι είναι τόνωση του εγωισμού και της αυτοπεποίθησής του, είναι λες και βλέπεις ένα παγόνι να φουσκώνει την πολύχρωμη ουρά του την ώρα που μιλάει. Και το καλύτερο; Σίγουρα θα μάθεις κάτι που δεν ήξερες, γιατί φροντίζει να ξέρει αυτά που κανείς άλλος δεν ξέρει.

8. Γέμισέ τον νέες εμπειρίες

Καθετί νέο και γυαλιστερό καθηλώνει την προσοχή του. Κι εσύ, φέροντας αυτό το νέο, θα ‘σαι το κέντρο της προσοχής του. Μην ανησυχείς, δεν εννοούμε νέα πρόσωπα -είναι πιστός και δεν του αρέσει ιδιαίτερα η φάση των νέων γνωριμιών. Θέλει να νιώθει οικεία, αλλά όχι και να βαριέται. Κάθε νέα εμπειρία, κάθε νέο μέρος, κάθε νέα, συναρπαστική, ανάμνηση που δημιουργείτε μαζί, θα τον φέρνει όλο και πιο κοντά σου.

9. Μην τον ζορίζεις

Άφηνέ τον να αναπνέει, να μπορεί να ‘ναι χαλαρός μαζί σου και να μη σκέφτεται κάθε ώρα και στιγμή ότι κάτι μπορεί να παρεξηγηθεί ή να σ’ ενοχλήσει. Άφηνέ τον να ανασαίνει και να μπορεί να ‘χει τον χώρο και τον χώρο του. Πίστεψέ με, θα χρειάζεται όλο και λιγότερο όσο περνάει ο καιρός.

10. Ετοίμασε ένα δείπνο για δύο

Μπορεί να χλευάζει τα ψιλορομαντικά και να διαδίδει ότι δεν είναι του στιλ του, βαθιά μέσα του τα λατρεύει. Κεράκια και χαμηλός φωτισμός, κι αν το ‘χεις και με τη μαγειρική ακόμα καλύτερα απ’ το πάρεις delivery. Θα τον γοητεύσεις και θα βγάλεις στην επιφάνεια τις ευαισθησίες του, που θα αφήσουν αυτόν να αφεθεί κι εσένα να τον κατακτήσεις.