«Σχεδόν Σχέσεις: Μια συζήτηση που έπρεπε να γίνει!» Νέο βιβλίο, ανακάλυψέ το εδώ!

d841

Τα ζώδια προσφέρουν πολλούς τρόπους για να παρατηρήσουμε και να χαρακτηρίσουμε την ανθρώπινη φύση, όπως και τις διαφορές και τα ειδικά χαρακτηριστικά που όλοι έχουμε σε ατομικό επίπεδο. Φυσικά, υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που συνδέονται αμοιβαία με τον ζωδιακό κύκλο, αλλά όταν πρόκειται για τα σωματικά μέρη του ανθρώπου και τις θεραπευτικές επιδράσεις, τα πράγματα γίνονται λίγο πολύπλοκα. Σε αντίθεση με συγκεκριμένα πνευματικά χαρακτηριστικά των ζωδίων, το να βρούμε τα ίδια πνευματικά χαρακτηριστικά σε κάθε ζώδιο είναι πολύ πιο δύσκολο. Ωστόσο, σε αυτό το άρθρο, μπορείς να βρεις ποιο μέρος του σώματος είναι συνδεδεμένο με κάθε ζώδιο και πώς μπορείς να βελτιώσεις την καθημερινότητά σου με βάση τις αδυναμίες σου.

 

Κριός

Σώμα: Ο Κριός κυβερνά το κεφάλι, τα μαλλιά και το πρόσωπο.

Ενέργεια: Όταν πρόκειται για τους Κριούς, να είστε σίγουροι πως σχετίζονται με την ηγεσία. Οι Κριοί είναι γεννημένοι ηγέτες και αν είστε ένας τότε θα πρέπει να παλέψετε γι αυτά που πραγματικά επιθυμείτε, αλλά φροντίστε και τους γύρω σας. Προσπαθήστε να διαχειριστείτε καλύτερα την έξαψή σας.

Ανισορροπίες: Φυσικά, ήδη ξέρετε πως ο Κριός είναι ένα ζώδιο που χαρακτηρίζεται από θυμό και ισχυρές συναισθηματικές ανισορροπίες κατά καιρούς, αλλά σωματικά, η ανισορροπία της ενέργειας μπορεί να εκδηλωθεί με ημικρανίες, μείωση αυτοπεποίθησης, πονοκεφάλους κτλ.

Θεραπεία: Η καλύτερη μέθοδος θεραπείας για τους Κριούς είναι ο διαλογισμός και η υγιής αύξηση αυτοεκτίμησης.

 

 

Ταύρος

Σώμα: Ο Ταύρος κυβερνά τον αυχένα, τον λαιμό, τον θυρεοειδή, τις αμυγδαλές και την ωμοπλάτη.

Ενέργεια: Η μεγαλύτερη ενεργειακή σταθερότητα των Ταύρων είναι η ίδια τους η συνέπεια και η ασφάλεια. Νοιάζονται για τα υπάρχοντά τους, και τα υλικά και τα πνευματικά.

Ανισορροπίες: Οι πόνοι στον αυχένα και οι πονοκέφαλοι είναι το χειρότερο πρόβλημα των Ταύρων. Όπως και η αίσθηση ότι κάτι έχει κολλήσει στον λαιμό τους ή τα προβλήματα με τους λεμφαδένες.

Θεραπεία: Η πρακτική προσέγγιση της ζωής των Ταύρων είναι η καλύτερη ενεργειακή θεραπεία. Από εκεί αντλούν την ενέργειά τους- από τα πρακτικά, απλά και λειτουργικά πράγματα που κάνουν τη ζωή πιο εύκολη και απλή.

 

 

Δίδυμοι

Σώμα: Οι Δίδυμοι κυβερνούν τους αγκώνες και τα χέρια.

Ενέργεια: Η ενέργεια των Δίδυμων σχετίζεται με την ελευθερία της έκφρασης του εαυτού και στο να συλλέγει τις σκέψεις του με σωστό τρόπο, ώστε άλλοι άνθρωποι να μπορούν να τον καταλάβουν. Οι Δίδυμοι έχουν φυσική επικοινωνία, είναι συγγραφείς ή ομιλητές.

Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια των Δίδυμων είναι εκτός ισορροπίας, μπορεί να εκδηλωθεί ως διάσπαρτες σκέψεις, σύγχυση στη λήψη αποφάσεων, πόνος στους αγκώνες ή στο χέρι και φόβος έκφρασης. Μπορεί επίσης να τους αναγκάσει να γίνουν κουτσομπόληδες ή να μιλάνε πριν καν σκεφτούν.

Θεραπεία: Για να εξισορροπηθεί η ενέργεια των Δίδυμων χρειάζεται διαλογισμός και προσωπικό διάβασμα. Αυτά θα βοηθήσουν να ηρεμήσει και να χαλαρώσει το μυαλό και να απελευθερωθούν τυχόν επαναλαμβανόμενες σκέψεις.

 

 

Καρκίνος

Σώμα: Ο Καρκίνος κυβερνά το στήθος, το στέρνο και την περιοχή της καρδιάς.

Ενέργεια: Η ενέργεια του καρκίνου σχετίζεται με το να συντονίσει τα συναισθήματά του και να εκφράσει την αλήθεια και το πώς αισθάνεται. Η ενέργεια του καρκίνου είναι επίσης πολύ ενθαρρυντική και συχνά είναι χρήσιμη για τους άλλους.

Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια του Καρκίνου δε βρίσκεται σε ισορροπία μπορεί να εκδηλωθεί με ανεξέλεγκτα συναισθήματα, αίσθηση αποστράγγισης ή υπερβολική ευαισθησία και ακόμα και με την επιθυμία να μείνουν μόνοι. Τα συμπτώματα συμπεριλαμβάνουν αναπνευστικά, βήχα και πόνο στο στήθος.

Θεραπεία: Για να εξισορροπηθεί η ενέργεια του Καρκίνου, οι ασκήσεις αναπνοής είναι συχνά ωφέλιμες, όπως και το να περνούν χρόνο έξω στον καθαρό αέρα. Η ισορροπία μπορεί επίσης να επιτευχθεί μέσω του εθελοντισμού.

 

 

Λέων

Σώμα: Ο Λέων κυβερνά την καρδιά όπως και την ωμοπλάτη.

Ενέργεια: Η ενέργεια του Λέοντα σχετίζεται με το να μάθει να λάμπει με τον πραγματικό εαυτό του. Η ενέργεια του Λέοντα είναι υπερήφανη, έχει αυτοπεποίθηση και δε φοβάται να εκφραστεί ή να κυνηγήσει αυτό που θέλει.

Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια του Λέοντα δεν είναι ισορροπημένη μπορεί να εκδηλωθεί με επιπλοκές στην καρδιά, δυσκολίες στην έκφραση των συναισθημάτων και με την αίσθηση ότι δεν μπορεί να νιώσει την αγάπη. Μπορεί επίσης να εκδηλωθεί με έλλειψη συγκέντρωσης, με το να νιώθει ντροπαλός ή με το να οδηγείται από φόβους.

Θεραπεία: Για να ισορροπηθεί η ενέργεια του Λέοντα, κάθε μορφή δημιουργικής έκφρασης βοηθάει. Συμπεριλαμβανομένου των τεχνών, του χορού, της ποίησης, του θεάτρου κτλ..

 

 

Παρθένος

Σώμα: Ο Παρθένος κυβερνά το στομάχι και τα πεπτικά όργανα.

Ενέργεια: Η ενέργεια του Παρθένου είναι γήινη και βοηθά να μένει κινητοποιημένος για να περάσει τις δυσκολίες της ζωής. Η ενέργεια του Παρθένου σχετίζεται επίσης με την παρατήρηση των μικρών, πιο διακριτικών λεπτομερειών και είναι πολύ ισχυρογνώμων.

Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια του Παρθένου δε βρίσκεται σε ισορροπία μπορεί να εκδηλωθεί με πεπτικά προβλήματα, δυσκοιλιότητα, διατροφικές διαταραχές, χρόνια δίαιτα και κακή πέψη. Μπορεί επίσης να εκδηλωθεί με υπέρ-αναλυτικότητα και εμμονικές συμπεριφορές.

Θεραπεία: Για να εξισορροπηθεί η ενέργεια του Παρθένου είναι σημαντικό να μάθει πώς να αφήσει και να απελευθερώσει κάποιες από τις προσδοκίες που έχει για τον εαυτό του. Είναι επίσης σημαντικό να ηρεμεί το μυαλό του και ίσως να αφιερώσει χρόνο για να φτάσει στη ρίζα κάθε κακής σκέψης. Αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα με τον διαλογισμό, τις δημιουργικές εργασίες ή ακόμα και με την άθληση.

 

 

Ζυγός

Σώμα: Ο Ζυγός κυβερνά τα νεφρά, την ουροδόχο κύστη και τη μέση.

Ενέργεια: Η ενέργεια του Ζυγού σχετίζεται με το να μάθει πώς να συνδέεται με τους άλλους και να διαμορφώνει υγιείς σχέσεις και συνεργασίες.

Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια του Ζυγού δε βρίσκεται σε ισορροπία μπορεί να εκδηλωθεί με το να είναι υπερβολικά ανεξάρτητος ή πολύ εξαρτημένος. Μπορεί επίσης να εκδηλωθεί με προβλήματα που σχετίζονται με συχνοουρία ή πόνο στη μέση.

Θεραπεία: Για να εξισορροπηθεί η ενέργεια του Ζυγού, θα βοηθούσε η απομάκρυνση από συναισθηματισμούς. Βρείτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας, χωρίς παρέα, να καταλάβετε τι από αυτά που κάνετε προκύπτουν από εσάς και τι από τις επιρροές σας. Επίσης ο καλός και σταθερός ύπνος, είναι σωτήριος σε τέτοιες περιπτώσεις.

 

 

Σκορπιός

Σώμα: Ο Σκορπιός κυβερνά την περιοχή του εφηβαίου.

Ενέργεια: Η ενέργεια του Σκορπιού σχετίζεται με τη μεταμόρφωση και το να μάθει πώς να αναπτύσσει και να αλλάζει μέσα από τις εμπειρίες της ζωής. Σχετίζεται επίσης με το να ξεθάψει τη σκοτεινή πλευρά του για να τη φέρει στο φως.

Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια του Σκορπιού δε βρίσκεται σε ισορροπία μπορεί να εκδηλωθεί με το να αισθάνεται κολλημένος από τις πολλές και γρήγορες αλλαγές. Μπορεί επίσης να εκδηλωθεί με κατάθλιψη, με Σ.Μ.Ν. και με ελλειπτική ή υπερβολική ερωτική διάθεση.

Θεραπεία: Για να εξισορροπηθεί η ενέργεια του Σκορπιού είναι σημαντικό να αγκαλιάσει την αλλαγή και να είναι ανοιχτός στο να αντιμετωπίσει τις σκιές που αναδύονται. Για να το κάνει αυτό, είναι ωφέλιμο να εφαρμόσει πρακτικές όπως ο διαλογισμός. Το να περνάει χρόνο κοντά στο νερό μπορεί επίσης να βοηθήσει να επαναφορτίσει τις μπαταρίες του και να απελευθερώσει το συναισθηματικό βάρος.

 

 

Τοξότης

Σώμα: Ο Τοξότης κυβερνά τους γοφούς και τους μηρούς. Κυβερνά επίσης και το συκώτι.

Ενέργεια: Η ενέργεια του Τοξότη σχετίζεται με τη μάθηση, την εξερεύνηση και τη διδασκαλία. Η ενέργεια του Τοξότη είναι πάντα έτοιμη για περιπέτειες και λαχταρά να κατανοήσει τη ζωή και τον κόσμο.

Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια του Τοξότη δε βρίσκεται σε ισορροπία μπορεί να εκδηλωθεί με προβλήματα στους γοφούς και στο συκώτι. Μπορεί επίσης να εκδηλωθεί με ανησυχία ή με την ανικανότητα να μείνετε σε ένα μέρος για πολύ. Εναλλακτικά, μπορεί να εκδηλωθεί ως στασιμότητα και ίσως με απροθυμία για μάθηση, να γνωρίσετε άλλους πολιτισμούς ή να είστε ανοιχτόμυαλοι.

Θεραπεία: Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξισορροπηθεί η ενέργεια του Τοξότη είναι να ταξιδέψετε ή να μάθετε κάτι καινούργιο που θα σας βοηθήσει να ανοίξετε και να επεκτείνετε το μυαλό σας. Το να κάνετε κάτι εκτός από την τακτική ρουτίνα μπορεί επίσης να βοηθήσει όπως και οι ασκήσεις για τους γοφούς.

 

 

Αιγόκερως

Σώμα: Ο Αιγόκερως κυβερνά τα κόκαλα, τα γόνατα και τα δόντια.

Ενέργεια: Η ενέργεια του Αιγόκερου σχετίζεται με το να κάνετε τα πράγματα με έναν πρακτικό και μεθοδικό τρόπο. Η ενέργεια του Αιγόκερου είναι εξαιρετικά φιλόδοξη και κινητοποιημένη για να πετύχει και να δημιουργήσει.

Ανισορροπίες: Όταν δε βρίσκεται σε ισορροπία, η ενέργεια του Αιγόκερου μπορεί να οδηγήσει σε τάσεις υπερβολικής εργασίας, θέματα στα γόνατα και πονόδοντους. Μπορεί επίσης να οδηγήσει στο να πιέζετε πολύ τον εαυτό σας για να πετύχετε και στη συνήθεια να δουλεύετε υπερβολικά ώστε να αποφύγετε τα συναισθήματα.

Θεραπεία: Για να εξισορροπηθεί η ενέργεια του Αιγόκερου είναι σημαντικό να κάνετε ένα διάλειμμα, να ηρεμήσετε και ίσως να ελέγξετε τι είναι αυτό που πραγματικά γεμίζει τις φιλοδοξίες σας. Μπορείτε να αναδιατάξετε το πρόγραμμά σας ώστε να δουλεύετε λιγότερο και να έχετε χρόνο για χαλάρωση. Οι πρακτικές όπως διαλογισμός, γιόγκα ή ακόμα και το να γράφετε ημερολόγιο μπορούν να βοηθήσουν.

 

 

Υδροχόος

Σώμα: Ο Υδροχόος κυβερνά τους αστραγάλους και το νευρικό σύστημα.

Ενέργεια: Η ενέργεια των Υδροχόων είναι συνδεδεμένη με τη δυνατή τους αίσθηση για συμπόνια και συλλογικότητα, όπως και με την ισχυρή υποστήριξή τους προς την ανθρωπότητα, το ανοιχτό μυαλό τους, τους ανοιχτούς ορίζοντες τους και τη θετικότητά τους. Είναι επαναστάτες από τη φύση τους και θέλουν θετικές αλλαγές παγκοσμίως.

Ανισορροπίες: Συχνά παλεύουν να ανακαλύψουν αν η δική τους άποψη για τον κόσμο ευθυγραμμίζεται με το πώς βλέπουν οι άλλοι τον κόσμο. Είναι εύκολοι στόχοι για το άγχος, την κατάθλιψη, όπως και συνηθισμένες είναι οι αλλαγές στο βάρος τους.

Θεραπεία: Οι Υδροχόοι θεραπεύονται με την ισορροπία της συναισθηματικής και σωματικής κατάστασης. Είναι κυρίαρχοι του μυαλού και του σώματός τους, αλλά δεν έχουν αυτοπεποίθηση. Χρειάζεται να εμπιστευτούν τον εαυτό τους και να αφήσουν το πνεύμα τους να τους καθοδηγήσει, τότε το μοναδικό όριο είναι ο ουρανός.

 

 

Ιχθύς

Σώμα: Ο Ιχθύς κυβερνά τα πόδια και την επίφυση.

Ενέργεια: Οι Ιχθείς είναι οπωσδήποτε το πιο πνευματικό ζώδιο. Αυτό σημαίνει πως η επίφυση και οι πνευματικές πτυχές διατηρούν την ενέργεια του Ιχθύ. Καθοδηγούνται από τα συναισθήματά του και η φυσική του πραγματικότητα είναι εντελώς ευθυγραμμισμένη με την πνευματική του πραγματικότητα.

Ανισορροπίες: H εγωκεντρική τους μεριά σίγουρα είναι το μεγαλύτερο ζήτημα. Μπορούν να είναι τέλειοι σε πολλά πράγματα, αλλά ο δυνατός εγωισμός τους, τούς κάνει να χάνουν τον έλεγχο της σωματικής ακόμα και της ψυχικής τους υγείας. Έχουν περιπετειώδες πνεύμα, αλλά παίρνουν ρίσκα εύκολα και μερικές φορές αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλες απώλειες.

Θεραπεία: Το να έχουν συγκεκριμένα μοτίβα και συστήματα κανόνων που υποτίθεται ότι θα ακολουθούν χωρίς δικαιολογίες είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτούν. Η δυνατή τους ενέργεια θα κρατήσει το σώμα και το μυαλό τους προστατευμένα με κάθε κόστος.

 

Πηγή